Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
dogonilam was a tu pustki 😆
u mnie dziecie spi
i pewnie bedzie ok az do 23;00 a potem jazda,, 😞
wczraj juz ryczec i wyc mi sie chcialo 😞

dajemy wiecej saba oby zadzialalo!!!!!!!!

brrr a u nas od 4 rano będzie parcie na kupę...
co za dzieciaczki, spac nie dadza 😜
w dodatku przez ten skok rozwojowy w 8tyg zyca bardzo zle w nocy spi, jz bylo fajnie a teraz znowu jest wybudzanie co chwila..

• Mamusie
Maga napisał(a):
asia19874 napisał(a):
A w ogóle jak duże chrzciny robicie ??

my, dziadostwo, chrzestni z partnerami i przyjaciele nasi najblizsi 🙂

u nas będzie 23 osoby wliczając nas... trochę droga impreza, ale cóż... a w sumie nie zapraszaliśmy zbędnych osób 🤢
ja w sumie też jeszcze tydz temu w niektóre rzeczy nie wchodziłam jeśli chodzi o tyłek, muszę jakoś sprawdzić czy sytuacja się nie zmieniła, może a nóż się wcisnę 🤪 ale waga stoi w miejscu więc wątpię 🤨

• Mamusie
Pierwsza 🤪 🤪 🤪 🤪
Miłej soboty Mamuśki 🙂

Kończymy dziś 5 tygodni 🤪 🤪

A i jeszcze jedno Wam chciałam powiedzieć, weszłam dziś na brzuszek i poszpykałam na inne fora... ☺️ ☺️ u czerwcówek 2012 będą trojaczki!!! Potrójne szczęście, ale z drugiej strony wyobrażacie sobie mieć taką trójkę na raz??? Mnie by chyba w czarnym worze wywieźli 🙂

• Mamusie
hejka my dzisiaj mamy 7 tygodni!!!!sto lat dla wszystkich dzieciaczkow sobotnich męk 😁
a ja dzisiaj wyspana i szczesliwa.. wreszcie udalo mi sie sciagnac melko z cycka w nocy przez 5 minut az 100ml.. i cycek nadal pelny mleka! juz myslalam ze to nienmozliwe ale..
musi byc nadia przy drugim a konkretnie pic z niego.. inaczej sie nie da.. no centralnie jak pila to z drugiego lalo sie wrecz a jak przestala i chcialam dociagnac wiecej bo czulam ze jeszcze tam jest mleko to ani kapka nie leciala.. i przy 2 karmieniu to samo.. wiec odciagamy w nocy bo maz musi trzymac laktator bo inaczej nie dalabym rady 😠 ale jestem szczesliwa! 😜 milego weekendu.

Landusia napisał(a):
hejka my dzisiaj mamy 7 tygodni!!!!sto lat dla wszystkich dzieciaczkow sobotnich męk 😁
a ja dzisiaj wyspana i szczesliwa.. wreszcie udalo mi sie sciagnac melko z cycka w nocy przez 5 minut az 100ml.. i cycek nadal pelny mleka! juz myslalam ze to nienmozliwe ale..
musi byc nadia przy drugim a konkretnie pic z niego.. inaczej sie nie da.. no centralnie jak pila to z drugiego lalo sie wrecz a jak przestala i chcialam dociagnac wiecej bo czulam ze jeszcze tam jest mleko to ani kapka nie leciala.. i przy 2 karmieniu to samo.. wiec odciagamy w nocy bo maz musi trzymac laktator bo inaczej nie dalabym rady 😠 ale jestem szczesliwa! 😜 milego weekendu.

a u mnie jak robie laktatorem to doleci do 70 i koniec a mleka jeszcze w cycach pod dostatkiem nie wiem czemu tak jest wiec nie odciagam.. no chyba ze cyceki mnie bolą od nadmiaru

a tak wogóle t dzien dobry nocka ok 2 razy pobudka i to chwilowe karmienie o 1 i o 5 🙂
Domis śpi ale zaraz idziemy na zakupki do miata 🙂 ładna pogoda jest to trzeba korzystać 🙂
miłego dzionka aha i dodałam zdjecie 🙂 🙂

• Mamusie
Czesć dziewczyny 🙂 U nas nocka nawet ładna,standardowo od 22 do 24 wojaże z kolką a potem budzenie sie co 4h na karmienie i dalej kima 🙂
Tak się zastanawiam na temat tych skoków rozwoju dziecka,czy jest możliwe aby u nas pojawił się pierwszy skok rozwoju jeśli książkowo występuje w 5 tygodniu? Wkońcu każde dziecko inaczej sie rozwija.
Zaobserwowałam że Hania prawie od samego początku płacząc pojawiały się wręcz krokodyle łzy,uśmiecha się do nas a wczoraj zaśmiała się na głos,wodzi za nami wzrokiem,słucha melodii i bardzo lubi leżeć i patrzeć sie na karuzele którą ma na łóżeczku. Przez ostatnie 3 dni mało mi w dzień przesypiała,wolała leżakować i sie patrzeć na misie,albo leżeć mi na brzuchu,lubi jak do niej mówimy,uważnie nas słucha 🙂

A tak z innej beczki,pojawiła się u nas skaza białkowa więc w poniedziałek maszerujemy do lekarza po recepte na bebilon pepti. Wczoraj rozmawiałam z lekarzem,kazał obserwować krostki,niestety ma ich już więcej na buzi.

W poniedziałek beda już kropelki na ta nieszczęsną kolke,mam nadzieje że zdziałają cuda 🙂

U księdza też wczoraj byliśmy z dokumentami,mała będzie chrzczona dokładnie jak bedzie miała miesiąc..29 🙂

Pogoda dzisiaj pikna więc już nie moge sie doczekac spacerku,miłego dnia zycze 🙂

Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Maga napisał(a):
a co do krakowa to ja tez nic sobie nie przypominam, a mam tam niedaleko 😁

Wszystkie z namiotami jedziemy do Asi i Z WŁASNYM JEDZENIEM HI HI , bo Asik zbankrutuje , pozniej jedziemy do Zielonej Gory na winobranie , a jak cos pozniej na SlĄsk hi hi , a pozniej wy na warmie i mazury do nas ....a co ....i wakacje zleca , trza odwiedzic wszystekie ciotki no tak ...

heheh 😁 gdzie w krakowie te namioty rozlozymy mamuski? 🤪 przydaloby sie pole 🙃 a a slask to mnie albo Lui przed blokiem haha 🤪 tylko pamietajcie, ze do ZAGŁĘBIA jedziecie! 😉
a tak serio, to wybieramy sie gdzies? bo namioty odpadaja raczej z oczywistych przyczyn 🙃

Błonia!!!! Tylko tam się ostatnio owce pasają, jak wam nie przeszkadza... 🤪 😁 🙃 😁

• Mamusie
Heloł!!

Kolki nie było juhuuuuuuuuuuuuuuuu!
Czyli 8 kropli styka

U nas spanko od 20:00 do 23:00 potem do 2:30 i potem do 4 🤢 🤢 i postanowiłam zabawiać mamusie do 7:00 i mamusia mówiła do mnie takie ładne słowa juz po 2 godzinach zabawiania !@#$%^&*()@#$%^&*()#$%^&*( 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
agamu napisał(a):
Pierwsza 🤪 🤪 🤪 🤪
Miłej soboty Mamuśki 🙂

A i jeszcze jedno Wam chciałam powiedzieć, weszłam dziś na brzuszek i poszpykałam na inne fora... ☺️ ☺️ u czerwcówek 2012 będą trojaczki!!! Potrójne szczęście, ale z drugiej strony wyobrażacie sobie mieć taką trójkę na raz??? Mnie by chyba w czarnym worze wywieźli 🙂

Super 🤪 🤪
ALe 7 tc to bardzo wcześnie jeszcze.. ja bym była posrana czy bedzie ok
W 2 ciazy do 12 tyg chodzilam na paluszkach

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
ANIA100 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
hej...nestety poki co to nawet ten debridat n9ic nie daje..... 😞

Debridat nie działa od ręki, poczekaj kilka dni.

eh nie mialam na co czekac bylismy wczoraj w szpitalu bo tak ryczala jakby miala zaraz umrzec 😞 😞 😞

🤔
i co powiedzieli?? pomogli wam????

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
ANIA100 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

eh nie mialam na co czekac bylismy wczoraj w szpitalu bo tak ryczala jakby miala zaraz umrzec 😞 😞 😞

🤔

zbadali ja dokladnie nawet uszka i gardziolko....zapisali nam orpocz debridatu colinox to jest tez na ogadozwanie jakis probiotyk czy cos...kazali unikac mleka i przetworow bo to moze wzmagac kolki a poza tyym to co ona ma na buzi i cialku to nie potowki tylko sakza....:/...na oddzial jej nei wzieli bo sami powiedzieli ze wylacza ja z kolki a zalapie cos innego, bo o to nie trudno...no zoabczymy jak to0 bedzie.....ja juz wczoraj ryczalam razem z nia 😞

• Mamusie
Gosix89 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Gosix89 napisał(a):
ANIA100 napisał(a):
Gosix89 napisał(a):

🤔

zbadali ja dokladnie nawet uszka i gardziolko....zapisali nam orpocz debridatu colinox to jest tez na ogadozwanie jakis probiotyk czy cos...kazali unikac mleka i przetworow bo to moze wzmagac kolki a poza tyym to co ona ma na buzi i cialku to nie potowki tylko sakza....:/...na oddzial jej nei wzieli bo sami powiedzieli ze wylacza ja z kolki a zalapie cos innego, bo o to nie trudno...no zoabczymy jak to0 bedzie.....ja juz wczoraj ryczalam razem z nia 😞

Wierze, ze z nia plakalas 😞 jeny no moze i lepiej ze jej nie wzieli
No skaza hm mi to pediatra kazala nie pic mleka zapobiegawczo nawet w razie gdyby tak bylo.
TO juz teraz wiesz co szkodzi i co wzmaga wiec bedzie juz tylko lepiej 😘 😘

• Mamusie
agamu napisał(a):
Pierwsza 🤪 🤪 🤪 🤪
Miłej soboty Mamuśki 🙂

Wszytskiego dobrego dla Gabrysi
A do mamusi WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 18 URODZIN , DUZO ZDRÓWA , SEKSU 🤪 🤪 I SŁODYCZY AGA Z JULCIA TOBIE ZYCZY

• Mamusie
czarna79 napisał(a):
agamu napisał(a):
Pierwsza 🤪 🤪 🤪 🤪
Miłej soboty Mamuśki 🙂

Wszytskiego dobrego dla Gabrysia
A do mamusi WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 18 URODZIN , DUZO ZDRÓWA , SEKSU 🤪 🤪 I SŁODYCZY AGA Z JULCIA TOBIE ZYCZY

😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘