Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2011 | Forum dla mam

Leginsik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Anulcia napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂

U Nas wsio ok,Emilka robi sie pulchna 😁 Lubi baraszkować w nocy a spuniać w dzień 😁 I lubi trzaskać kupsztale w czasie jedzenia 😁

hehe no dzieciaki sa fajne z tymi kupami podczas jedzenia 🤪 czasem wystarczy, ze sie zassie i juz trrrruuurur w pieluszce 😉

• Odpowiedzi 18,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• AsiulkaZG83_m

2069

• Louisedg_m

1828

• czarna79_m

1239

• asia19874_m

1365

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂

U Nas wsio ok,Emilka robi sie pulchna 😁 Lubi baraszkować w nocy a spuniać w dzień 😁 I lubi trzaskać kupsztale w czasie jedzenia 😁

U nas kupsztale byly równoczesnie podczas karmienia piersią a teraz juz tylko zaparcia 😞

no widzisz Luizka, widocznie taka kolej rzeczy 😞 widzisz, ze mniej wiecej wszystkie dzieciaki ponad miesiac maja problem z zaparciami.. najwieksza jazda sie zaczela u nas jak bylo miesiac i 2 tyg 🥴 ale dzis samodzielna kupa, pierwsza od tych dwoch czopkowych 🤪

• Mamusie
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂

U nas kupsztale byly równoczesnie podczas karmienia piersią a teraz juz tylko zaparcia 😞

no widzisz Luizka, widocznie taka kolej rzeczy 😞 widzisz, ze mniej wiecej wszystkie dzieciaki ponad miesiac maja problem z zaparciami.. najwieksza jazda sie zaczela u nas jak bylo miesiac i 2 tyg 🥴 ale dzis samodzielna kupa, pierwsza od tych dwoch czopkowych 🤪

Gratulacje dla zięciunia 😘 😘

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂

😘 😘
zieciunio wlasnie padl na mezu i zaraz go wsadzamy do lozeczka i chyba sie kladziemy, bo jestem padnieta 🤢
do jutra 😘

• Mamusie
AsiulkaZG83 napisał(a):
asia19874 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Ciasto sie piecze,moi na spacerku,a ja udoje troche mleka ,bo goscie przybeda niebawem -braciszek moj swiezoupieczona zonka swa 🙂

a mleko to do kawy czy dla mojej synowej 🤪 😁 ?? 😜
dla synowej Kochana,zeby za chuda nie byla 🤪 😉

no już myślałam że gości będziesz poić kawką ze świeżo wyciśniętym mleczkiem 😁
Oj Kochana musi nadrabiać Oleńka bo mój rośnie jak na drożdżach 😮 🤪

• Mamusie
Louisedg napisał(a):
Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂

całe forum zaciesza jak kupsko w pampie 😁

• Mamusie
letka82 napisał(a):
Anulcia napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂

Ha ha czyli nie tylko u mojej taki dziwny tryb jest? Rozmawiałam z położna dziś na ten temat i mam "aktywizować" Lenę w dzień by w nocy nam spokojnie spała. Tylko jak "aktywizować" dwutygodniowego noworodka, który przy grzechotce zasypia?

ciężka sprawa wiem coś na ten temat 🤨 🤔 ale próbuj ją pobudzać 🙂 na pewno jak się umorduje przez dzien w nocy będzie grzecznie nynać 🙂 Słodka jest 😘

• Mamusie
hejka
agatko sto lat! reszte dopowiedzialy dziewczyny.. 😁
gosia ja juz nadinke klade i czasami lezy i gada do maskotek wiszacych nad nia 🙂
dzis odciaglam w czasie karmienia nadinki 250ml mleka i zastanawiam sie co ja mam z nim zrobic?
skoro w zamrazalniku moze byc max 2 tygodnie .. a poza tym to odmrazanie jest glupie... caly dziwen zajmnie zanimz zamrazalnika przejdzie do lodowki i pozniej dopiero podgrzac w 50stopniowej wodzie.. nadinka zakrzyczalaby mnie na amen.. z 2 strony czasmai najzwyczajniej w swiecie nie mam sily jej karmic to maz podalby jej butelke..
jaki wy macie na to szybki sposob?
kupilam dzis plyn do mycia butelek , woreczki do pokarmu, wkladki laktacyjne i smoczki dwa i zaplacilam 102 zł.. 😲 myslalam ze babka sie pomylila.. 🤔
milego wieczorku!
aa jeszcze jedno... jak wychodzicie na spacer to jak bierzecie mleko w butelce ta aby nie bylo zimne?> bo ja zawsze podgrzewam robie nawet 38stopni wkladam do tego pojemnika na butelki i po 20 minutach jest juz zimne 😠
aaa i jeszcze jedno 😁 jak wyglada skaza bialkowa? moja nadii ma chrostki na buzce od jakiegos czasu ale ja nabialu wcale nie jem? wiec co to moze byc?
teraz kuuuniec.. ☺️

• Mamusie
Witam
I przepraszam za wtargniecie.Chcialam zobaczyc jak sobie radza wrzesniowe mamusie 🙂
Odrazu rzucil mi sie w oczy post Landusi.

Landusiu jesli moge cos doradzic w sprawie mleczka i jego skladowania.Mleko zamrozone ma waznosc 5 miesiecy.Wystarczy wlozyc go do letniej wody-15 minut i gotowe.Ja jestem mama karmiaca,nigd niewylewalam mleka,kupilam specjalne woreczki do mrozenia pisalam na nich date i uwierz mi przydalo sie,kiedy laktacja byla mniej obfita.W lodowce moze stac do trzech dni.
Skaza bialkowa objawia sie czerwonymi rozleglymi plamami,pozniej przeinacza sie w suche czerwone "placki" na skorze.
Takie chrostki moj Szymonek rowniez mial,majac miesiac-pozniej przeniosly sie na brzusio-nie wiem co bylo tego przyczyna ale pediatra powiedziala mi ze czasami niemowlaki przechodza tak zwany-tradzik niemowlecy przypominajacy wysypke.
Dziewczyny,jak ten czas leci,pamietam jak by to bylo wczoraj.
Pozdrawiam i zycze powodzenia

• Mamusie
kamiska u mnie podobnie,tyle że jak przychodzi 22 z zegarkiem w ręku zaczynają sie te cholerne kolki i tak do 24,wczoraj mała po raz pierwszy nam się darła,mąż ją nosił a ja płakałam razem z nią. Nie pomagały masaże brzuszka,ogrzewanie go suszarką po prostu musiała się wypłakać,cały czas ja przytulaliśmy,gdy już nam usnęła spała prawie do 6. Została nakarmiona i dalej smacznie śpi. Ten Sab Simplex już wczoraj został przysłany,ale w soboty poczta nie rozwozi poczty..cholera,tyle to juz do jutra poczekamy i prosze Boga żeby POMOGŁY.
Miłego dnia.

• Mamusie
Hej! U nas noc spokojna 🙂 jedno karmienie o 4 i o dziwo nawet szybko Lena zasnęła! Fakt, że w dzień się wyspała i nie zamknęła oczy do 23 z minutami. Dziś pobudka o 8.30 i teraz leży w łóżeczku i coś tam sobie stęka pod nosem. Będziemy próbowali ją dziś rozbudzać w dzień, ciekawe czy się uda?