Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

My też już po spacerze 🤢 a właściwie masakrze jakiejś... Jula tak się drze w wózku, normalnie spociłam się podwójnie 🤢 cisza tylko na placu zabaw kiedy wyjęłam ją z wózka... oj jaka zadowolona na dzieciaczki zaglądała a jak tylko ją odłożyłam to się znów zaczęło 🤢 tak ją to darcie wymęczyło, że 2 razy pociągnęła cycka i śpi 😉 Wanilia i teraz też zastanawiam się czy się do spacerówki nie przeprowadzić... pomogło to u Was? na dzień dzisiejszy i tak jestem nieprzygotowana, bo trzeba jeszcze dokupić wkładkę redukcyjną dla niemowlaczka i najważniejsze parasolkę, ale jak ma to zdziałać cuda to jestem gotowa się jeszcze dziś z tym uwinąć, bo stale odkładałam ten moment... myślałam, że dopiero jak samodzielnie zacznie siedzieć, no ole nie da się tak spacerować ☺️

Agami ech ta 5 z przodu... robi wrażenie 🤪 najlepszego dla Kubusia 😘

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meliska napisał(a):
Dzień dobry 🙂

My też już po spacerze 🤢 a właściwie masakrze jakiejś... Jula tak się drze w wózku, normalnie spociłam się podwójnie 🤢 cisza tylko na placu zabaw kiedy wyjęłam ją z wózka... oj jaka zadowolona na dzieciaczki zaglądała a jak tylko ją odłożyłam to się znów zaczęło 🤢 tak ją to darcie wymęczyło, że 2 razy pociągnęła cycka i śpi 😉 Wanilia i teraz też zastanawiam się czy się do spacerówki nie przeprowadzić... pomogło to u Was? na dzień dzisiejszy i tak jestem nieprzygotowana, bo trzeba jeszcze dokupić wkładkę redukcyjną dla niemowlaczka i najważniejsze parasolkę, ale jak ma to zdziałać cuda to jestem gotowa się jeszcze dziś z tym uwinąć, bo stale odkładałam ten moment... myślałam, że dopiero jak samodzielnie zacznie siedzieć, no ole nie da się tak spacerować ☺️

U nas pomogło 🙂 Wkladka redukcyjna? gdzie to kupujesz? Dedykowane do wózka? zapodaj linka plizzz

• Mamusie
wanilia napisał(a):
meliska napisał(a):
Dzień dobry 🙂

U nas pomogło 🙂 Wkladka redukcyjna? gdzie to kupujesz? Dedykowane do wózka? zapodaj linka plizzz

wkładka do quinny kupimy bezpośrednio w serwisie, taniej o jakieś 40 zł

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Ja znalazłam cos takiego http://allegro.pl/materacyk-wkladka-do-wozka-fotelika-hustawki-i2287544512.html . Myślisz że to tez ograniczy troche przestrzeń w wózku? nie znalazłam wkladek do mutsy

producent tak sugeruje 😜 a muszę później wymiary porównać, bo cena całkiem, całkiem

• Mamusie
Basienka84 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Basienka jak tam w pracy? Sama tam siedzisz? Jak znajdziesz chwilkę to przeslij mi proszę przepisy 😘

Sama nie siedze 🙂 na szczescie, ale polowie mojemu zespolowi dalam wolne zeby oni nie musieli siedziec. Druga polowa pracuje ze mna 🙂
Zaraz podesle przepisy 🙂

Ale pewnie klima idzie, rolety opuszczone i generalnie masz ten upał w nosie 😎 jeszcze tylko 2,5 godz Ci podpowiem i do domku 😉

• Mamusie
meliska napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
wanilia napisał(a):
Basienka jak tam w pracy? Sama tam siedzisz? Jak znajdziesz chwilkę to przeslij mi proszę przepisy 😘

Sama nie siedze 🙂 na szczescie, ale polowie mojemu zespolowi dalam wolne zeby oni nie musieli siedziec. Druga polowa pracuje ze mna 🙂
Zaraz podesle przepisy 🙂

Ale pewnie klima idzie, rolety opuszczone i generalnie masz ten upał w nosie 😎 jeszcze tylko 2,5 godz Ci podpowiem i do domku 😉

taaaa, co my bysmy bez Ciebie zrobiły - Basienka np to by pewnie nocowala w robocie 😉 😜

• Mamusie
Hej dziewczyny!

Powiem szczerze, ze niechetnie zagladam na forum, bo przykro mi, ze ja mam przydka pogode, podczas gdy wasze dzieciaczki juz poznaja co to samo body i gole nozki na dworze 🤨

Co do slodzenia mleka cukrem, to ja jestem raczej na nie 🥴 Ja rozumien, ze Ty Wanilia masz okropny problem, ale moim zdaniem cukru raczej dzieciom nie powinno sie podowac, wiadomo, ze cukier nie jest zdrowy, a dziciaczki i nie tylko one slodkie uwielbiaja, wiec sie go jescze w zyciu sporo najedza.

• Mamusie
wanilia napisał(a):
meliska napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
wanilia napisał(a):

Zaraz podesle przepisy 🙂

taaaa, co my bysmy bez Ciebie zrobiły - Basienka np to by pewnie nocowala w robocie 😉 😜

no ba 😜 odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku... czyli ja na sofie z Julą przyklejoną do cyca 😁

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Hej dziewczyny!

Powiem szczerze, ze niechetnie zagladam na forum, bo przykro mi, ze ja mam przydka pogode, podczas gdy wasze dzieciaczki juz poznaja co to samo body i gole nozki na dworze 🤨

Co do slodzenia mleka cukrem, to ja jestem raczej na nie 🥴 Ja rozumien, ze Ty Wanilia masz okropny problem, ale moim zdaniem cukru raczej dzieciom nie powinno sie podowac, wiadomo, ze cukier nie jest zdrowy, a dziciaczki i nie tylko one slodkie uwielbiaja, wiec sie go jescze w zyciu sporo najedza.

ej no Coq co z Tobą, hmmm??? też mi doświadczenie gołe nogi 😜 Twoja Bambinka może zwiedzać świat, poznawać języki, kultury, przepiękne zakątki, a że czasem w strugach deszczu 😉 słonko też w nadmiarze niebezpieczne dla naszych pociech
a z tym cukrem 100% racji

• Mamusie
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Hej dziewczyny!

ej no Coq co z Tobą, hmmm??? też mi doświadczenie gołe nogi 😜 Twoja Bambinka może zwiedzać świat, poznawać języki, kultury, przepiękne zakątki, a że czasem w strugach deszczu 😉 słonko też w nadmiarze niebezpieczne dla naszych pociech

A myślicie ze ja mam ochote podawać dziecku słodzone mleko? od tygodnia walczę żeby Weronika pila wodę bo nie chcę jej dawac słodzonych herbatek. Ale co zrobię jak mi zabraknie mleka w cyckach? Bede musiała wybrać mniejsze zło. Poki co siedzę z laktatorem i napędzam laktację żeby móc jakieś zapasy zrobić ale już wiem że nie dam rady karmić córki tak jakbym chciała - rozszerzam dietę dużo szybciej niż planowałam ale jaki mam wybór? Mam zrezygnowac z pracy? 😞

• Mamusie
nadrobiłam.dzień dobry 🙂 mam bałagan po urodzinach mimo ze urodziny były na dworze... moja mała jakoś też w tyle bo przekręcać się nie chce...ale zabawki już konkretniej łapie czyli po prostu ma czas mój leniuszek 🙂 odstawiłam jej bebiko a jak jest ciepło to jej się to uczulenie jakoś tak zaczerwienia...niby schodziło a teraz coś nowego się pojawiło 😮 umówiłam się na piątek do lekarza.noż cholera jasna na piątek czaicie???!!!zapisuje się w pon a tu święta raz,drugi i dopiero w pt bo nie ma miejsc na środę.trudno jakoś damy radę.nie uśmiecha mi się teraz dietować kiedy ja jem już kompletnie wszystko...mąż sob,ndz spokojny.obiecanki cacanki...wczoraj popikowałam sałatę z teściową,posadziłyśmy rzodkiewkę i cukinię.a i słonecznika gdzie popadnie 😁 mam jeszcze koperek w domu posadzony i na dworze mam zamiar posadzić koło rzodkiewki 😁 będzie do zupki jak znalazł! miłego dnia dziołchy 🙂

• Mamusie
meliska napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Hej dziewczyny!

Meliska no coz ze mna ? zazdrosco kochana, zazdrosc 😎
A tak na powaznie, mam juz po dziurki w nosie tej pogody. Calutki kwiecien do dupy! Ja juz nawet mam dni, ze mowieYasminie sorry, ale dzis nie wychodzily, bo po prostu mi sie nie chce i nie potrafie sie zmusic 🤢 Wstaje rano i pierwsze co robie to zapalm swiatlo 😮

A ja w dodatku kocham upaly, dla mnie moze grzac niemilosiernie,uwielbiam. No i Fjnie Wam, ze sie wygrzewacie 🙃

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Coq mi tez jest czasem żal że moja Weronika nie robi tego co inne dzieciaczki ale jak widac jestem tu regularnie 😉 I wiem że z naszego pierwszego pirueta forumowe ciocie bedą się cieszyć prawie tak jak ja 🙂 Więc uszy do góry, zaraz będziesz w Polsce to i nam deszcz przywieziesz 😉

Ech Wanilia mi tu sie chyba bardziej o pogode rozchodzi. Ja nawet na forum nie musze zagladac. Wczoraj w wiadomosciach tez wspomnieli, ze w Posce, Czechach, Rosji... upalnie. A u mnie po fajnym marcu, zrobilo sie buro i nieprzyjemnie.

• Mamusie
meliska napisał(a):
Basienka84 napisał(a):
wanilia napisał(a):

Zaraz podesle przepisy 🙂

Dokladnie tak klima, zaluzje zasloniete i fajny chlodek jest 🙂 jeszcze tylko 39 minut 🙂 Szukam sobie jakis fajnych przepisow.
Ogolnie nuuuuudze sie 😞 idac na macierzynskie rozdzielilam swoje obowiazki i ludzie tak sie do nich przyzwyczaili ze ja juz nie mam co robic 🙂 Jedyna rozrywka sciaganie melka co 3 godziny i granie w cos na FB 🙂 apropo ide sciagnac mleczko 😉

• Mamusie
coq kurde ale u Ciebie bedzie grzalo przez reszte lata a u nas bedzie deszcz... 🙃
wanilia - no w sumie, jak sie przyjrzec to masz racje z tymi ramionkami. ale to juz takie doszukiwanie sie.

ja wlasnie wrocilam z przychodni, musialam jechac na chwile ich wspomoc bo sie jakas masakra zrobila, wszyscy sobie przypomnieli o swoich psach i kotach 😉 a do tego na strzyzenie jeszcze shiz-tzu.
Sto lat dla Kubisia od agami
wanilia - masakra z tym mlekiem masz! ale moze jej w koncu zasmakuje cos. Julek nie jadl w zyciu jeszcze nic innego oprocz mojego mleka i wit D po ktorej sie krzywi 😉 no tylko ze ja nie wracam do pracy na caly etat, czego bedzie mi brakowalo, no ale Julusia brakowalo by mi bardziej 😜