Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Młoda śpi, opiekunka poszła pół godziny temu a ja buszuję w przepisach bo mnie Chloe przestraszyła... 😲 Ale chyba nie jest źle bo srednią wyliczają z tych miesięcy które przepracuje po macierzyńskim więc L4 miałabym płatne tak jak w pierwszej ciązy a nawet trochę lepiej bo teraz jakieś premie dostaje 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
wanilia napisał(a):
Wiecie co? Chyba wszystko w porządku z poziomem hormonow u mnie bo zaczyna mnie mdlić 🥴 😉 Tzn do przytulania kibelka jeszcze mi daleko ale czuję że coś mnie tam jednak ciągnie 😉 Wyliczyłam sobie termin : 12.05 🙂 Między maluchami bedzie równo 1,5 roku róznicy. Trochę jestem przerażona czy dam sobie radę ale ostatecznie było o tym myśleć wcześniej a nie teraz 😜

ale Wam zazdroszczę!!! super, że będziecie mieć drugiego dzidziusia!!! 🙂

🙂 🙂
Jutro przyjeżdżają znajomi z 1,5 rocznym synkiem to sobie popatrzę co mnie czeka 😁
I właśnie w związku z ich przyjazdem gotuję wegetariańskie leczo - z kotletami sojowymi 😉

Fajni znajomi. 😉 😜 🙂

Coq ja mam sporo "niemięsnych" znajomych. A leczo z kotletami sojowymi jest jak dla mnie 100 razy smaczniejsze niż z kiełbasą.
Widzę że ja tu dziś strony produkuję 😁 Szukam betonu na wylanie ław fundamentowych i koparki na ich wykopanie więc siła rzeczy przy kompie siedzę

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
Ulka jaka Karolinka drobniutka 🙂 ale super sobie radzi. moje dziecię to już po prostu wszędzie wlezie, przy wszystkim staje. wczoraj udało mu się nawet wspiąć na łóżku tylko ono z tych niskich 😉

A ja włąsnie chciałam pisać, że Jaśminka jest podobnej postury co Karolinka chyba.

• Mamusie
miałam iść na spacer z Maćkiem, już go przebrałam w długi rękaw i długie spodnie. tylko kurteczkę mu miałam założyć jeszcze. no ale dałam mu jeść i mi usnął na rękach podczas jedzenia 😉
no a poza tym to ruszył się straszny wiatr i zimno jest bardzo więc już pewnie nie pójdziemy nigdzie.
no to teraz mam nadzieję, że sobie pośpi trochę 🙂

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
miałam iść na spacer z Maćkiem, już go przebrałam w długi rękaw i długie spodnie. tylko kurteczkę mu miałam założyć jeszcze. no ale dałam mu jeść i mi usnął na rękach podczas jedzenia 😉
no a poza tym to ruszył się straszny wiatr i zimno jest bardzo więc już pewnie nie pójdziemy nigdzie.
no to teraz mam nadzieję, że sobie pośpi trochę 🙂

Moja ostatnio tylko jedną drzemkę dziennie sobie robi. Dziś wstała o 12.20 i tak się zastanawiam czy może jednak pójdzie spać ...póki co nic nie wskazuje 🙃

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Wiecie co? Chyba wszystko w porządku z poziomem hormonow u mnie bo zaczyna mnie mdlić 🥴 😉 Tzn do przytulania kibelka jeszcze mi daleko ale czuję że coś mnie tam jednak ciągnie 😉 Wyliczyłam sobie termin : 12.05 🙂 Między maluchami bedzie równo 1,5 roku róznicy. Trochę jestem przerażona czy dam sobie radę ale ostatecznie było o tym myśleć wcześniej a nie teraz 😜

Yyyyyy... 😮 😮 😮 😮 😮
Wygląda na to, że mega nie w temacie jestem...

GRATULEJSZYN mamuśka 😘 😘 😘

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Ulka nie tylko body ale i pieluchy widze reklamujesz 😉 Dla mnie to szok że taka mała pszczołka tak sobie świetnie ze wstawaniem radzi. U nas nadal klops 🤔
NovaM moja Weronisia to się chyba szykuje na spędzanie życia na kanapie przed telewizorem z Twoim Pączkiem 😁

Nioooo co ja widzę 😉 Karolinka no i wiele innych grudniowych skarbeczków daje już czadu z poruszaniem się 🤪
A co do Pączysława to tak jak piszesz Wanilia...Kajtek zaprasza Werkę na sofkę 😉

• Mamusie
Rita napisał(a):
czy u Was tez tak jest że jak zostawiacie dziecko na 5 min same w lóżeczku z całą masą zabawek to po powrocie trzeba wszystko zbierać z podłogi? 🤨 echh jak by się dało to i prześcieradło z materaca by wywaliła

Nie moja tak nie ma, bo nie pozwala sobie na siedzenie po prostu w łóżeczku i zabawę, woli uczepić się mnie...a jak gdzieś zniknę to jest jak w refrenie Co się stało z mamą...
A wkurzają się wsze dzieci czasami jak się bawią? bo moja czasami tak ma i nagle zaczyna machać łapkami i wszystko lata i uwierzcie mi na buźce tej niewinnej maluje się zlość i premedytacja 😮

• Mamusie
Rita napisał(a):
hehe Coq dobre z ta premdytacją 😁 a mam taki sam problem ze wstawieniem fotek jak Ty-link nie chce mi się z imageshack na forum skopiować 🥴

Nie nie, ja mam inny problem, jak robie browse i otwieram folder ze zdjęciami, to tam świeci pustka 😮 tak jakby on tych zdjęć nie widział.Dziwne bo z tydzień temu zdjęcia wstawiałam. A podobną sytuacje miałam w domu, myślałam, że to może opropgramowanie bo mamy Linuxa, ale teraz mam też Linuxa a wstawiałam i nagle nie mogę 😠

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Rita napisał(a):
hehe Coq dobre z ta premdytacją 😁 a mam taki sam problem ze wstawieniem fotek jak Ty-link nie chce mi się z imageshack na forum skopiować 🥴

Nie nie, ja mam inny problem, jak robie browse i otwieram folder ze zdjęciami, to tam świeci pustka 😮 tak jakby on tych zdjęć nie widział.Dziwne bo z tydzień temu zdjęcia wstawiałam. A podobną sytuacje miałam w domu, myślałam, że to może opropgramowanie bo mamy Linuxa, ale teraz mam też Linuxa a wstawiałam i nagle nie mogę 😠

hmm dziwne 😮 no ja nie moge skopiować linka 😞