Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
No ja co prawda już w łóżku.... 😉 ale miałam pracowity dzień.... właśnie skończyłam pakowanie bo na weekend uderzam do tarnowskich gór na urodziny siostrzenic barbie z świecącym ogonem zakupiona 🙃 🙃 i po pracy ruszamy w drogę......

Podsumowanie tego co pamiętam..... 🤢

Już widzę Wercie jak z Paczyslawem normalnie popcorn wsuwaja przed Tv 🤪 🤪 🙃
Nocnika nie mamy i jakoś się nie palimy......ale trzeba będzie pomyśleć ........ 😉

Aga-koniecznie mozaika 😉
Boskie dziewczyny nam tu rosną Bambina ,Karolka fiu fiu 🤪

Zdrowka z całego serca życzymy Elusiowi 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂
Wy już do spania, a ja dopiero wróciłam 😜
Wanilia trochę Ci zazdraszczam tego cudownego stanu, ale mdłości absolutnie 😜
Chloe ja też ostatni kupiłam mojej takie skarpety z silikonową podeszwą, ale nie firmowe, za 5 zł... ale buciki to na dwór mi chodzi, żeby miała
Ulka ja najpierw zobaczyłam foto Karolinki w avatarze i pomyślałam... jak nic body z biedronki 😁 i modeleczka pięknie się w nich prezentuje 🙂 też kupiłam na 80 i jutro przymiarka czy się w ogóle dziewczę mieści 😉
Coq Yasminka jeszcze łysolek, a już loki 😉 ślicznotka 🙂 u nas laptop to też hit... no masakra odgonić jej nie mogę 😜
Też coś z imageshack u mnie nie tak... ostatnio takie małe fotki mi się wstawiły 🤔

• Mamusie
marika321 napisał(a):
A powiedzcie dzieciaki piją z niekapka???? Bo mój synek pił.....aż pewnego dnia dostał nerwy wściekł się i odrzucił.....i znowu z butelki pijemy .....musimy zrobić drugie podejście...... 😮

u nas różnie bywa. pił ładnie, potem odrzucił, potem znowu pił. a teraz to częściej gryzie ustnik zamiast pić 🤢

• Mamusie
marika321 napisał(a):
A powiedzcie dzieciaki piją z niekapka???? Bo mój synek pił.....aż pewnego dnia dostał nerwy wściekł się i odrzucił.....i znowu z butelki pijemy .....musimy zrobić drugie podejście...... 😮

jakoś ostatnio zaniedbaliśmy niekapek ☺️ wygodniej jest z butlą, bo pomaga nam przy usypianiu i tak chyba z lenistwa starzy podają butelkę ☺️

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
aaa, i też już z łóżka nadaję 🙂

no a co do mozaiki to tak myślałam właśnie 🙂 ale chciałam jeszcze usłyszeć Wasze zdanie, no i jeszcze bardziej utwierdziłyście mnie w przekonaniu moim. dziękuję w takim razie 😘

ja nie chcę słyszeć, że Ty sama wszystko do domu wybierasz... jak tu tak mamusie radzą 😉

• Mamusie
meliska napisał(a):
marika321 napisał(a):

jakoś ostatnio zaniedbaliśmy niekapek ☺️ wygodniej jest z butlą, bo pomaga nam przy usypianiu i tak chyba z lenistwa starzy podają butelkę ☺️

to u nas w niekapku Maciek ma tylko wodę. mleko zawsze dostawał z butelki... oj to widocznie ja zaniedbałam się ☺️ bo jeszcze nigdy nie dałam mu mleka w niekapku... tak jak w dzień chce mu się pić to ma przy sobie niekapek to się napije sam jak mu się chce...

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
aaa, i też już z łóżka nadaję 🙂

no a co do mozaiki to tak myślałam właśnie 🙂 ale chciałam jeszcze usłyszeć Wasze zdanie, no i jeszcze bardziej utwierdziłyście mnie w przekonaniu moim. dziękuję w takim razie 😘

ja nie chcę słyszeć, że Ty sama wszystko do domu wybierasz... jak tu tak mamusie radzą 😉

Wy mnie po prostu utwierdzacie w tym, że dobrze myślę i dobrze wybieram 😁

za co bardzo dziękuję!!!

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
meliska napisał(a):
marika321 napisał(a):

to u nas w niekapku Maciek ma tylko wodę. mleko zawsze dostawał z butelki... oj to widocznie ja zaniedbałam się ☺️ bo jeszcze nigdy nie dałam mu mleka w niekapku... tak jak w dzień chce mu się pić to ma przy sobie niekapek to się napije sam jak mu się chce...

no ja to pisząc miałam właśnie na myśli wodę 😉 bo w dzień czasem przy drzemce łyczek wody pociągnie i odlot 😜 mleko oczywiście tylko z butli

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
meliska napisał(a):
marika321 napisał(a):

no ja to pisząc miałam właśnie na myśli wodę 😉 bo w dzień czasem przy drzemce łyczek wody pociągnie i odlot 😜 mleko oczywiście tylko z butli

już się przestraszyłam... 😜 o to Juleczka nawet przy wodzie potrafi odlecieć... hihih... u nas nie ma tak lekko 😉

• Mamusie
Ehhh jestem... dziekuje za troske ze zauwazylyscie.... cos nadrobilam ale po łepkach...
wanilka gratuluje:* nie napisze za duzo bo pisze z pracy a tu nie moge ;/ w domu nie mam czasu na kompa... problemy z kasa i niania spowodowaly ze moj maz wraca i 14 je obiad i jedzie dalej do pracy na nadgodziny bo jak by nie pojechal to nie wiem co by bylo.....no i jak jego nie ma to ciagle za mlodym biegam i co rusz go z kąś ściągam.... jest ogolnie tak niedobry teraz nie wiem czy zeby czy co ale wieczorem mamy akcje......
a niania dolala genialnie mojego soku malinowego do moleka bo mlody jej melka pic nie chcial... no i z pwnoscią sie zwazylo bo kwasne z mlekiem to nie za dobry pomysl. W srode za to dala 2 ogromne surowe jablka wiec mielismy nocke z glowy bo mega rozwolnienie i bol brzuszka...no i ogolnie ciekawie bylo....
ehhh no i wybaczcie ze nic wiecej nie napisze ale nie pamietam... a i tak musze wracac do pracy... moze na weekend sie odezwe... trzymajcie sie kochane mocno;** tesknie za wami bardzo i tak mi forum brakuje....

• Mamusie
Ale u mnie pięknie świeci słońce 😆
Jaśmina stoi obok, przy komputerze tatusia 😮 ale on spi, a komputer wyłączony to jej pozwalalm 😜 😎

Kubek niekapek u mnie słabo. A tak sie spieszyłam, żeby go kupić jak w Polsce byłam, przeglądałam allegro sto razy, w końcu kupiłam Avent z miękkim ustnikiem i twardy na potem. A ona z tego nie bardzo chce pić. u mnie nie tyle lenistwo weszło w grę co upały, mała nie mogła się porządnie napić jak było gorąco więc często przelewałam jej w rezultacie do butelki...A o tym , żeby mleko pić z niekapka nie słyszałam, tzn. żadna z moich sióstr tak nie robiła, mleko zawsze w butelce a niekapek do wody i soków.
Agami jak czytam co piszesz to się zastanawiam czy twoja opiekunka opiekowała się już kiedyś dziećmi. 😮

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
.A o tym , żeby mleko pić z niekapka nie słyszałam, tzn. żadna z moich sióstr tak nie robiła, mleko zawsze w butelce a niekapek do wody i soków.

no właśnie ja też nie słyszałam, dlatego przeraziłam się jak Meliska napisała że oni z butelki bo uda się że Julcia uśnie... więc automatycznie pomyślałam o mleku 🙂 ale już wszystko wiem i Julce to i przy wodzie zdarzy się odlecieć 😜

• Mamusie
Dzien dobry! 🙂
za 2 godxiny goscie wiec sie ogarnac musze 🙂

ale najpierw zajrze do was 🙂

Agami - bidulka, glupia niania!! Julek tez je surowe jablka, ale powoli po trochu i nic mu nie jest. ale 2 naraz to troche przesada!!

niakapek - hmmm kupilam 2 z lovi (1 byl gratis) a moje dziecko nim wzgardzilo i doszlo do tego ze pije juz z normalnego kubka a lovi sobie darowalismy... 😉

• Mamusie
dzień dobry

agami niania masakra... ja bym szukała innej ....ja nie pozwalam nawet teściowej dawać nic nowego młodemu ja mu rozszerzam diete i kropka!!! tesciowa grzeczna 😉 ale jak tesc dawał mu swierze malinki to mu powiedziałam ze jak młody płacze w nocy bo go brzuch boli to ja mogę do niego dzownić co 10 min z tekstem: "jeszcze płacze... 😠" i dotarło do niego 😜 młody już coraz więcej je ale tzreba ostrożnie a nie że "chciał to mu dał " a ja mam później nockę z du..

my niekapek też tylko do wody i soków,herbatek mleko tez z butli 🙂
a młody strasznie chce ze mną pić jak ja pije czasem mu pozwalam ale starsznie jedzie zębami po kubku ale faktycznie muszę kupić dla niego plastikowy i się bedzięmy uczyc 🙂

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Ratunkuuuuu!!! Moje dziecko chce, żebym dziś zwariowała 🤢 Wszystko jest nie tak, o wszystko płacz,a z nosa leci ciurkiem 🤨 Teraz chwila spokoju bo siedzi i grzebie w kubku z długopisami.

u nas ekstra zabawa jest jak w plastikowej misce zakretki od słoików są, świetnie się tłuką i zabawa na całego a i bezpieczna 😉