Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Dzien dobry,
Kurde grypa mnie dopadla 🤢
Dziecko moje nadal spi,w szoku jestem. Bylam nawet sprawdzic czy oddyvha 😮

Współczuję Beata 😞 Kuruj się, żeby Cię nie rozłożyło do końca!!!!
Wyprosiłyśmy nowy avatar od Basi to może i nowa Sarah do nas kuknie z avatara? 🙂 🙂

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Chloe a propos produktów GMO, tu jest Czarna Lista produktów, które je zawierają już i są w sprzedaży.

Coq: z tej samej strony : Specjaliści podkreślają, że lista produktów spożywczych wolnych od GMO w rzeczywistości nie istniejeJak okazało się w ostatnim czasie, wiele marek typu “eco-friendly” nie jest faktycznie pozbawionych GMO. Dotyczy to nawet produktów, które mają etykietę “Non-GMO” !
Tak więc nie wiem czy są jakieś szanse żeby GMO uniknąć, podobnie jest z nieszczęsnym glutaminianem sodu 🥴 A to juz mnie rozbroiło zupełnie.....: 9. Nabiał (ponad 1/3 pochodzi z nieekologicznych produktów mlecznych z USA, które nadal zawierają genetycznie zmodyfikowany hormon firmy Monsanto o nazwie rBGH. Hormon pochodzi ze sklonowanego DNA, obecnie jest on zakazany w ponad 27 krajach)

• Mamusie
Wanilia co do tej żywności, to czasami sobie myślę, że coby się nie kupiło i tak jakieś gówno w to wpakowali. Nie wiem, chyba trzeba by mieć swój ogród, krowę, kozę i kury i samemu się żywić. Niby jest żywność eko, ale też na 100% nie możemy być pewni, ze taka jest, a poza tym na to modne dziś eko mnie nie stać 🤢

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dziewczyny dzis Emma Gugi roczek kończy 🤪 Ciekawe co tam u nich....Pozwolę sobie smsem życzenia od nas złożyć 😉

Na fb już tort stoi 🙂 😉

No ja nie mam fb jak wiesz 😜

a jaki piękny tort 🤪 ale chyba ukradzione foto a nie oryginał....... 😜

• Mamusie
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dziewczyny dzis Emma Gugi roczek kończy 🤪 Ciekawe co tam u nich....Pozwolę sobie smsem życzenia od nas złożyć 😉

Na fb już tort stoi 🙂 😉

No ja nie mam fb jak wiesz 😜

a jaki piękny tort 🤪 ale chyba ukradzione foto a nie oryginał....... 😜

Też mi się tak zdaje..chciaż może Gugi nie doceniamy 😜

• Mamusie
A moja Jaśmina nadal nie ma ochoty spać, na szczęście dziś nie marudzi a nawet sama się bawi. Pewnie uśnie dopiero na spacerze.

A Beata pytałaś o zezowanie. Mojej siostry córka w zeszłe lato okularki zaczęła nosić(miała 2,5 roku), nie wiem kiedy zaczęła zezować. Teraz jak nosi okulary to ma prosto oczy, a jak za długo jest bez to jedno jej ucieka. Chodzi też na rehabilitację. Ale żadnych problemów ze wzrokiem nie ma 🙂
Myślę, ze warto, żebyś na bilansie o temat zahaczyła. Może u tak małych dzieci może się to zdarzać.

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Wanilia co do tej żywności, to czasami sobie myślę, że coby się nie kupiło i tak jakieś gówno w to wpakowali. Nie wiem, chyba trzeba by mieć swój ogród, krowę, kozę i kury i samemu się żywić. Niby jest żywność eko, ale też na 100% nie możemy być pewni, ze taka jest, a poza tym na to modne dziś eko mnie nie stać 🤢

No tak, tyle że krowa musiałaby się żywić wyłącznie na pastwisku (zapomnijmy o kiszonce z kukurydzy itd), koza i kury tak samo....Trzeba by mieć też swoje zboże żeby sobie chlebek upiec, wodę ze studni, WSZYSTKIE warzywa i owoce samemu uprawiać...W przeciwnym wypadku polujemy na "ekologiczną" marchewkę dla naszych dzieci a jednocześnie podajemy im mleko modyfikowane wierząc w zapewnienia producentów że te wszystkie syntetyczne składniki są zdrowe...Można by powiedzieć że w dzisiejszych czasach nic nie jest zdrowe a i tak średnia życia sie wydłuża 😜

• Mamusie
wanilia napisał(a):
coquelicot napisał(a):

No tak, tyle że krowa musiałaby się żywić wyłącznie na pastwisku (zapomnijmy o kiszonce z kukurydzy itd), koza i kury tak samo....Trzeba by mieć też swoje zboże żeby sobie chlebek upiec, wodę ze studni, WSZYSTKIE warzywa i owoce samemu uprawiać...W przeciwnym wypadku polujemy na "ekologiczną" marchewkę dla naszych dzieci a jednocześnie podajemy im mleko modyfikowane wierząc w zapewnienia producentów że te wszystkie syntetyczne składniki są zdrowe...Można by powiedzieć że w dzisiejszych czasach nic nie jest zdrowe a i tak średnia życia sie wydłuża 😜

Tak, bo medycyna czyni cuda. Ale największa zachorowalność to choroby cywilizacyjne, które są efektem również owej żywności. Chyba niewielkie mamy pole manewru, aby jeść zdrowo. 🥴

• Mamusie
wanilia napisał(a):
No nic, zbieramy się na spacer chociaz słońca zero 🥴
Miałam jeszcze pytać - w jakich rozmiarach śmigają Wasze dzieci? my w bluzeczakch przerzucamy sie na 86 bo w 80kach rękawki za krotkie 🤪

u nas spodnie 86 bo inne za krótkie.
a jesli chodzi o bluzeczki to zależy, albo 80, albo 86. niektóre 80 nie mają za krótkich rękawków, inne mają

• Mamusie
My juz tez po spacerze, nawet nie było tak źle 😜 Na sam koniec Werka usnęła i znów ja musiałam wnosić i na śpiocha rozbierać 😮 Wolałam nie czekać na dworze aż się obudzi, byłysmy godzinę a lekarka kazała spacerować z umiarem 😉
Aaagaa???
Marika po klocki z samego rańca byłysmy ale wielkiej furrory nie zrobiły 😉 Tzn mamie się podobają, Werka średnio zainteresowana