Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
meliska napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
widzę, że na wieczór forum ożyło 🙂

Agami super zdjęcia Kubusia 🙂
Meliska to Maciek też ma chyba adhd, bo ani chwili nie usiedzi spokojnie, tylko żeby gdzieś pójść i najlepiej coś zbroić.
a po schodach to tak zapieprza szybko, że masakra 😜

co do roczku to u nas będzie 10 osób dorosłych plus 4 dzieci 🙂 rodzeństwo moje, męża i rodzice moi 🙂

ale w niedzielę 23 grudnia jest zamówiona msza za Maćka przez moich rodziców, i mamy taki zwyczaj w rodzinie, że po mszy zaprasza się na kawę, więc wtedy będą ciotki, wujki, siostry cioteczne z dziećmi. i wtedy mi się zbierze ok 18 dorosłych plus 4 dzieci. No i nie liczę rodzeństwa męża, bo drugi raz ich nie będę zapraszać 😜 ale to bez zbędnego szykowania, tak tylko kawka, jakieś ciasto, ewentualnie wędliny i sałatki jakieś, nic na ciepło nie przewiduję 😁

a kawka też zimna? 😜
my też mamy zamówioną mszę, a po mszy bal... obiadem zaczynając, a pewnie na koniec wóda się będzie lała strumieniami 😜 żarcik taki oczywiście 😁

normalnie to bym nie kombinowała i zrobiła urodziny po mszy dla wszystkich, tylko że wtedy to mini wesele by mi wyszło... bo jakieś 26 osób i 10 dzieci...

więc dlatego urodziny w piątek 21 grudnia robimy 🙂 no i w nowym domu!!! 🤪

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dobra uciekam, kończę oglądać film i do spania 🙂

A Maciek dzisiaj śpi od 18.55 🙂 i jak na razie raz chyba coś mu się przyśniło i musiałam przytulić i zaraz spać, a drugi raz zatukłam się mocno i się obudził. ale i tym razem wystarczyło krótkie przytulenie i z powrotem do łóżeczka 🙂

dobrej nocy kochane 🙂

• Mamusie
To jest uzaleznienie wyłączyć komputer ale dalej siedziec na forum na komórce 😉))
Meliska to naprawdę łatwe. Pieczęci biszkopt masa budyniowa zawsze wychodzi śmietankowa też dla nie jest ale na niej nie polozysz ozdob z oplatka barwionego popatrz na allegro jakie cuda są z disneya za 10 zł 😉))

• Mamusie
meliska napisał(a):
Aga w nowym domu 🤪 to byś pewnie i setkę gości pomieściła 😉
A ja właśnie Allegro dopadłam... szukam opłatków, posypek, itp.

na podłodze na pewno 😜

bo z krzesłami to niedostatek, na nowy stół na razie nas nie stać niestety, więc stół i 6 krzeseł starych musimy ze sobą zabrać 😉

• Mamusie
Meliska dasz radę ja tam też się porywam na zrobienie go sama... 😉 zawsze można awaryjnie jeszcze jakieś ciasto upiec albo kupic jak nie wierzysz we własne siły 🙂

ja bardzo wierzę też w Wanilie i jej poczynania z masą cukrową 😉

my póki co bedziemy bacznie obserwować wasze przygotowania bo my hohoho do 7 stycznia mamy czas..... 😜 u mnie będzie świąteczny czas próbą moich możliwości...... 🙂

• Mamusie
Dzień dobry.

Zaskoczyłyście mnie wczoraj ilością stron 🙂 kiedy zajrzałam tu o 23.
Jaśmina usnęła wczoraj o 23.20 🙃 A dziś postanowiłam nie spać do 9 lub dłużej, jak tylko Jaśmina zaczęła popłakiwać wstałyśmy, trochę po 8... może to pomoże na wcześniejszą drzemkę.

Agami współczuję przygody z samochodem 😮 ja bym z pewnością spanikowała. A ludzie co tak wysoko noszą noski jak ta pani z Audi, zaniżają zawsze moje pozytywne nastawienie ludzi.
A, no i jeszcze bardziej współczuję burdelu!!!! Cały rok z burdelem nad głową? 🤢 😮 I jeszcze , żeby ani policja ani spółdzielnia nic nie zrobiła !!!

A i wszystkim za komplementa dziękujęmy, 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Nadrobiłam wczorajszy dzień ale jakis czas temu więc pewnie za wiele w głowie nie zostało 😜
Po pierwsze - dzieci śliczne 🤪 Uwielbiam oglądać zdjęcia grudniowych słodziaków 🙂
Pammat gratuluje wygranych 🙃 Mam nadzieję że się wytańczyliście i pogodziliście 🙂
Agami ja jakoś z założenia ostroznie podchodzę do właścicieli audic i bmwic - uprzedzona jestem ale jak widać są powody 😜
Aniqa dziecko spadło w chodziku ze schodów???? szkoda dzieciaczka i mamy też bo pewnie ma wyrzuty sumienia ale to wina rodziców że bramki nie założyli...Dobrze że się nic poważniejszego nie stało. I to jeszcze jednen argument przeciw chodzikom jest jak dla mnie 🥴
Meliska było dokładnie tak jak napisałaś - M spędził niedzielę w domu 😉 No, na dwie godziny zniknął bo po beczkę jakąs na budowę jechał do znajomych ale generalnie dotrzymał słowa 😜 Co do torta to myślę że spokojnie dasz radę sama upiec 🙂 Ja ostatecznie zdecydowałam się na masę czekoladową i cytrynową z wiśniami dla dorosłych a dla dzieci będzie budyniowo-brzoskwiniowa (taka jak z tego ciasta brzoskwiniowego na które kiedys przepis wrzcałam). Bo budyń na mleku dla Werki odpada 🥴 Postanowiłam nie cudować i zrobić zwykły budyń z paczki, nie mam czasu na robienie domowego...
Literki powycinane (Roczek Weroniki) i nawet jestem zadowolona z efektu, siedziałam w sobotę do północy 😁 Do tego bedą balony i to chyba wszystko - w końcu to bardzo kameralna impreza. Jakoś wcale mi nie jest zal że nie będzie u nas 20 osób, chwilami nawet żałuje ze nie zdecydowalismy się na świetowanie w naszym własnym trzyosobowym gronie ☺️ No ale to w końcu dla Weronisi ma być udany dzień więc myślę że towarzystwo dzieci będzie w sam raz 🙂Oprócz torta robię muffinki, jakieś koreczki, ślimaczki z tortillli i sałatkę z tortelini. Więc bez szaleństw ale też nie mam czasu na szaleństwa - zresztą kto to ma jeść potem? No i nie chcę imprezy w kuchni spędzić więc podgrzewanie czegokolwiek odpada 😉
Nie pamietam co jeszcze miałam napisać....

• Mamusie
kurde, nie wiem co mam robić. już po ślubie kupiliśmy sobie dużą 3 drzwiową szafę z przesuwanymi drzwiami, lustrem no i z nadstawkę. naprawdę bardzo pojemna. No i oprócz tego, że była skręcana to była też klejona. i teraz zastanawiamy się z mężem co robić... bo mąż rozmawiał z kolegą i ten mówił, że on kiedyś też próbował taką szafę rozkręcić i przenieść i wylądowała w ognisku 😮 bo te klejone części wszystko psują...
no i chyba zostawimy ją moim rodzicom... no bo szkoda, żeby ją zepsuć bo wtedy to ani nam ani im się nie przyda
no i tutaj mamy duży problem... nie stać nas teraz na szafę zabudowaną. a byle jakiej kupować nie będziemy, bo to bez sensu... i gdzie ja upchnę wszystkie moje ciuchy. bo zapomniałam dodać, że szafa była w całości moja! 🙂 a oprócz tego miałam jeszcze słupek jeden na ciuchy...
no i mamy problem... 🤢

• Mamusie
witajcie po masakrycznym weekendzie!!!!!! dalej nie moge odespac.. no ale Julus w swietnym nastroju do zabawy wiec trzeba bylo wstac.

masakryczny bo w piuatek tne koncert, poszlismy spac o 2
w sobote panienski - poszlam spac o 4
w niedziele malowanie bramy na dzialcebo zaczynala juz rdzewiec - zajechalismy sie na maksa

a Julus jak nowonarodzony, szalal wczoraj i nie chcial isc spac...

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
kurde, nie wiem co mam robić. już po ślubie kupiliśmy sobie dużą 3 drzwiową szafę z przesuwanymi drzwiami, lustrem no i z nadstawkę. naprawdę bardzo pojemna. No i oprócz tego, że była skręcana to była też klejona. i teraz zastanawiamy się z mężem co robić... bo mąż rozmawiał z kolegą i ten mówił, że on kiedyś też próbował taką szafę rozkręcić i przenieść i wylądowała w ognisku 😮 bo te klejone części wszystko psują...
no i chyba zostawimy ją moim rodzicom... no bo szkoda, żeby ją zepsuć bo wtedy to ani nam ani im się nie przyda
no i tutaj mamy duży problem... nie stać nas teraz na szafę zabudowaną. a byle jakiej kupować nie będziemy, bo to bez sensu... i gdzie ja upchnę wszystkie moje ciuchy. bo zapomniałam dodać, że szafa była w całości moja! 🙂 a oprócz tego miałam jeszcze słupek jeden na ciuchy...
no i mamy problem... 🤢

aaaga ciuchy chocby na ziemi miala trzymac to bym sie przeprowadzila i glowy takimi rzeczami sobie nie zawracala!!! kiedys boie kupic, predzej niz pozniej na pewno!!

musze isc bo moje dziecko zjada papier toaletowy!!

• Mamusie
chloe napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
no i mamy problem... 🤢

aaaga ciuchy chocby na ziemi miala trzymac to bym sie przeprowadzila i glowy takimi rzeczami sobie nie zawracala!!! kiedys boie kupic, predzej niz pozniej na pewno!!

musze isc bo moje dziecko zjada papier toaletowy!!

Zgadzam się. 🙂 Rzeczy letnie możesz mieć przecież w szafie waszej, tylko takie ktorę nosisz w domu swoim. Na szczęście rodzice nie mieszkają 200 km dalej 😉

• Mamusie
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dzis w za a nawet przeciw : czy boisz sie genetyznie modyfikowanej żywności 😉 Zaczyna sie o 12 więc ja pewnie akurat na spacer bedę wychodzic - no chyba że Werka pspi dłużej niz się spodziewam

ja bede na dzialce drugi raz brame malowac...

A ja będę słuchać, bo na spacer się dziś nie wybieram...siąpi cały czas 🤢

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
chloe napisał(a):
wanilia napisał(a):
Dzis w za a nawet przeciw : czy boisz sie genetyznie modyfikowanej żywności 😉 Zaczyna sie o 12 więc ja pewnie akurat na spacer bedę wychodzic - no chyba że Werka pspi dłużej niz się spodziewam

ja bede na dzialce drugi raz brame malowac...

A ja będę słuchać, bo na spacer się dziś nie wybieram...siąpi cały czas 🤢

To mi zdasz relację 🙂 My juz po drugim śniadaniu więc sie zbieramy