Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
Meliska a dziadek pierwszy raz Julkę zobaczył czy już się z nią spotkał kiedyś?
Ale to chyba dobrze, że zainteresowanie wykazał 🙂 🙂

No nie, no spotkali się już... tak bym chyba nie puściła... wrócił jakoś początkiem grudnia i widują się regularnie... w końcu dziadek mieszka z babcią 😜 Jula nawet go toleruje... a ja się staram chociaż... to mój ojciec ☺️

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja zarobiona czasu nie mam na neta 🤢 no ale w koncu w pracy jestem 😜

ja też przy dwójkach dawałam paracetamol ale wetdy 2,5 ml wystarczało małemu ale u nas odpukać ząbków już 8 a może w sumie ze 3 nocki tylko dało się to odczuć i ze trzy razy tylko dostał syrop
u nas raczej żel się nie sprawdzal 🤢...bo strasznie go zlizywał już przy samym nakładaniu 🤔 ale uważam że spokojnie jak potzrebuja maluszki to możecie dać 5 ml to już duże zuchy... 😉 a lepiej ulżyć dziecku 😘

• Mamusie
u nas wszystko ok nocki spoko 😜

ale wiadomo jest ale...... 😜 chyba jakiś skok rozwojowy przechodzimy bo starsznie niegrzeczne to moje dziecię.... 🤨 od 2 dni.....kłóci się strasznie 😮 o wszystko 😮 tupie 🤔 kopie zabawki 🤔 😮 macha łapkami z taką złością ....więc przechodzę piewrsze testy cierpliowści... 🤨i konsekwencji w działaniu... 😮
mam nadzieję że szybko minie.... 🤔 🙃i że minie 😁 😎

• Mamusie
meliska napisał(a):
No dotarli wreszcie... ufff. Już dzwoniłam kilka razy do mamy, bo przecież to tylko pół godziny drogi i mama się śmiała, że pewnie ją dziadek skrótami prowadzi, a mi do śmiechu nie było 😠 ale jest cała, nie zasmarkana, więc chyba nie jest źle 😉

spokojnie ponoć wnuki się jeszcze bardziej kocha niż własne dzieci.... 😜 😉

• Mamusie
Marika u nas wcześniej przy ząbkowaniu nie było takiej potrzeby, ale te "czwórki" to takie cholery, że trzeba się ratować czymś przeciwbólowym... u nas 3 nocki z panadolem, ale jakby tak jeszcze była 7 i 8 to miałabym dylemat czy nadal podawać... przez ile dni można dawać te środki? Żel też zlizuje of course ... ale zawsze wmasowuję w dziąsełko i mam nadzieję, że choć trochę daje to ulgi 🙂

• Mamusie
meliska napisał(a):
Marika u nas wcześniej przy ząbkowaniu nie było takiej potrzeby, ale te "czwórki" to takie cholery, że trzeba się ratować czymś przeciwbólowym... u nas 3 nocki z panadolem, ale jakby tak jeszcze była 7 i 8 to miałabym dylemat czy nadal podawać... przez ile dni można dawać te środki? Żel też zlizuje of course ... ale zawsze wmasowuję w dziąsełko i mam nadzieję, że choć trochę daje to ulgi 🙂

U nas też osiem zębów wyszło bez większych cyrków, czasem się jakaś nocka gorsza trafiła i katar, ewentualnie nadprodukcja kup. A przy czwórkach masakra 🥴
A co tam na allegro upolowałaś wczoraj? 😉

• Mamusie
Moje dziecko zasnęło....w łóżeczku.....bez płaczu 😮 No i się zastanawiam - mieszkanko ogarnąć czy usiąść z książką i odreagować trochę 🤔 A wieczorem idę obejrzeć mieszkanie do wynajęcia, decyzja o przeprowadzce zapadła i zaczynamy poszukiwania czegoś o przyzwoitym standardzie, cenie i przynajmniej dwóch pokojach

• Mamusie
hej kochane!!! Ja dziś z małym od rana do 15 a potem do pracy!!! Strasznie mi się nudzi w domu masakra ja lubię tylko na kawusie i na pogaduchy jezdzić!!!!
Mały potrzebuje ciągłej uwagi choć jak telewizor idzie to pooglądam przy nim!!!!
Za mną cały czas łazi i chwyta mnie za nogi i na ręce!!! mój Eluś kilka kroczków postawił ale nie mówi dużo tylko przeważnie mamamama taaa i piszczy!!!!
wiecie co nie chce on mi jeść teraz ani zupek ani makaronu z sosem no nie wiem
a jak wyciągne ciasto to chętnie zajada
owocow w ogole banana nie danonki sa beee

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Łoooo matko, czy Julka znów się na coś wdrapała??Wasze dzieci zawsze tak ładnie ubrane a moja wiecznie w rajtach - więc i zdjęcia tak strzelane 😉

moja siostra jest na to uczulona 😁 więc nie mogę jej takich fotek wysyłać i my używamy dresków i skarpetek 😜 a pozatym za mało mam rajtek z ABS ... 🤔

• Mamusie
wanilia napisał(a):
meliska napisał(a):

U nas też osiem zębów wyszło bez większych cyrków, czasem się jakaś nocka gorsza trafiła i katar, ewentualnie nadprodukcja kup. A przy czwórkach masakra 🥴

nie starszcie 😮

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Łoooo matko, czy Julka znów się na coś wdrapała??Wasze dzieci zawsze tak ładnie ubrane a moja wiecznie w rajtach - więc i zdjęcia tak strzelane 😉

stoi na tej szafce rtv... już nawet nie reaguję jak na nią wchodzi... musiałabym ją wiązać chyba 🤢 chociaż mój M postanowił, że ją nauczy tam nie wchodzić i ostatnio cały dzień ją z niej ściągał, a jak sama z niej schodziła to ją tam wkładał... no dom wariatów 😁
u nas też rajtki królują, ale ostatnio postanowiłam sukienki zakładać, bo mamy pełną szafę i się zaczynają przymałe robić... więc się stroimy 😉

• Mamusie
Mesliska zazdroszczę Ci tej chwili samotności 😉

Wanilia życzę, żeby jakieś fajne mieszkanie się znalazło, trochę luźniej Wam będzie 🙂

U mnie noce są od narodzin Jaśminy inne niż kiedyś 😁 Nie wiem jak to zrobiłyście, że wasze dzieci przesypiają całe noce? Czy to zależy po prostu od usposobienia dziecka? Jaśmina budzi się ZAWSZE , popłakuje i w dodatku tak jak dziś bez mleka się czasami obejść nie można.
Robi się coraz niewygodniej, a małżon to już prawie na stałe się na kanapę wyniósł. 🤔 No i ciągle rozmyślam jak tu zacząć walkę o spanie w łóżeczku, bez mleka? 🥴

• Mamusie
marika321 napisał(a):
wanilia napisał(a):

moja siostra jest na to uczulona 😁 więc nie mogę jej takich fotek wysyłać i my używamy dresków i skarpetek 😜 a pozatym za mało mam rajtek z ABS ... 🤔

Ja mam rajty bez absów, nie widzę zeby Młodej przeszkadzało to w raczkowaniu 🙂 Ale jak zacznie chodzić to pewnie skarpetki będę na nie zakładać z z absem

• Mamusie
marika321 napisał(a):
meliska napisał(a):
wanilia napisał(a):

A co tam na allegro upolowałaś wczoraj? 😉

haha tabletki do zmywarki 😜

Trzymam kciuki za poszukiwania nowego mieszkania 🙂

nie wpadłam na to by tabletki na allegro kupować 🤔 masz dobre jakieś wyjatkowe źródło??? 🤔

zawsze kupowałam dreft platinum, ale nie było a czymś muszę tą moją porcelanę myć... odzwyczaiłam się już od jechania gąbką 😜 ten sklep mam sprawdzony i oczywiście więcej tam kupiłam... chusteczki do pupki, płyn do płukania etc... 2,5 stówy tam zostawiłam 🤢 Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

• Mamusie
Marika fotki są ino dwie... więc dobrze widzisz 😜
Coq u nas do rana zazwyczaj 3 pobudki na mleko, ale bez większych scen... dostaje butlę i dalej śpi, ale my musimy wstać, żeby to mleko zrobić 🤢 ma któraś sprawdzone sposoby na odzwyczajenie od podjadania w nocy??? żadną wodą się nie da oszukać... czasem robię takie słabsze mleko, ale mam wrażenie, że wtedy budzi się częściej i błędne koło... musi swój przydział mleka co noc wytrąbić 🤢
Radzimy sobie nieźle bez ABS, ale panele nie śliskie u nas