Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wstałam 🙂
Jaśmina nadal śpi 🤔 już dwie godziny----- długi wieczór się zapowiada 🙃

Aga ale cudo 🤪 opowiadaj jak Ty ją zrobiłaś?!!!

Idę gotować kaszkę mannę 🙂 jak wstanie gwiazda to będzie jak znalazł, bo dziś obiadu nawet nie ruszyła, cały dzień pół banana zjadła i jakieś 250 ml mleka wypiła 🤨

• Mamusie
oj, jak miło, że Wam się podoba 🙂

ja ogólnie nie mam talentu to takich robót różnych, i dekoracji.

pierwszy raz w życiu robiłam 🙂

potrzebna jest kula ze styropianu, ta akurat jest duża, ale są też mniejsze i jakaś wstążka, ja akurat miałam brokatową złotą. i wycina się paski, składa w trójkąt i przykłada jeden obok drugiego, tak dość ciasno i przypina szpilkami. zużyłam całe opakowanie szpilek. a wstążka taka niezbyt szeroka, ja miałam całą rolkę czyli 32 metry i myślę, że ok 15 metrów mi jeszcze zostało, na taką mniejszą bombkę. ogólnie trochę czasochłonne jest, ja robiłam ją na raty, zaczęłam w czwartek wieczorem, w sumie ze 3 godziny to na pewno nad nią spędziłam 🙂

• Mamusie
Marika kupiłam dziś ten bidon ze słomką z Aventu i Werka ciągnie aż miło 🤪 A Ty juz zamówiłaś?
I od dziadków na roczek przywiozłam gąsenicę gawędziarkę, moja mama koniecznie chciała kupić jakąs interaktywną zabawkę a skoro już byłam w sklepie to kupiłam w ich imieniu 😜
A na nogi ostatecznie takie kozaczki - niechodki za 20 zł. Tyle żeby w stopę było ciepło, buty kupimy jak chodzić zaczniemy

• Mamusie
A mi dziś nie udało się wyjść na spacer. Przed południem czekałam w nadziei, że córka moja pójdzie spać i jakoś zeszło, a jak usnęła to o 15 i ponad dwie godziny spała. Po 17 już się ciemno robi i w doatku jakiś wiatr się zerwał i wieje.

Aga sporo pracy taka bombka, ale efekt fantastyczny, 🙂

Pammat gdzie biliście co jedliście i czy przypadkiem garnków nie kupiliście 😁 😉

• Mamusie
coquelicot napisał(a):
chloe napisał(a):
za poleceniem wanili oraz naszego znajomego architekta:alamo od lipinskich

Mnie się bardzo podoba 🙂

Mnie też sie podoba - i wygląda na to że tani w budowie. Ja od 15 min nie mam dziecka : gąsienica rządzi, ciekawe jak długo 😉
Chloe jak Twój sie będzie chciał za murarke brać to zapraszamy wiosną na naukę fachu 😜 A jak bedziecie milei jeszcze jakies pytania to pisz, tylko daj znac jak wyślesz coś na pocztę bo nie zaglądam tam raczej
A czy Holi nam się chwaliła co buduje? Bo sobie nie przypominam 🤔

• Mamusie
Zapraszam na karpatke 😉
Gratulacje Chloe 🙂 domek fajny!!

Bombowa bombka 🙂 😉

Wanilia kubka jeszcze.nie kupiłam ale muszę kupić w sklepie bo niechce mi się czekać na przesyłkę a i cenna chyba nie bardzo się różni na allegro a dziwne bo niekapki na allegro 10 taniej kupowałam niż w sklepie narazie daje mu codzień przez zwykła rurką by nie zapomniał jak się pije skoro już umie 😉

• Mamusie
Maciek śpi od godziny, a ja zdążyłam w tym czasie posprzątać w kuchni, posprzątać w łazience i umyć się 🙂 a teraz podsmażam sobie kopytka 😁 😁 😁 i już w piżamce jestem 😜

ewentualnie mogłabym jeszcze poprasować, ale coś mi się wydaje, że mi się nie będzie chciało 😜

• Mamusie
aaagaaa napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Zginął mi pilot, a w sobotę lubię obejrzeć sobie taki program podróżniczy...problem tkwi w tym, że Jaśmina nie umie mówić 🤢

i co, znalazłaś???

Znalazłam, ale ile się naszukałam w całym mieszkaniu...źle patrzyłam pod kanapą...no ale jest 🙂
Moje dziecko spało do po 17 a więc nie ma szans najmniejszych, że przed 22, a może i przed 23 pójdzie spać..już się z tym pogodziłam 🙃

• Mamusie
Coq mój młody to ma jeszcze 2 drzemki już nie raz próbował wytrzymać więc go nie kladlam ale w końcu zawsze i tak 2 raz padnie bo braknie sił 😉 ale i tak chodzi spać ok 20 więc pozwalam mu spać 2 razy 😉
Dziś wyjątkowo 20.30 normalnie szał jak na niego 😉

Idę na 2 lampke wina 😜 w końcu ostatki.....

• Mamusie
marika321 napisał(a):
Coq mój młody to ma jeszcze 2 drzemki już nie raz próbował wytrzymać więc go nie kladlam ale w końcu zawsze i tak 2 raz padnie bo braknie sił 😉 ale i tak chodzi spać ok 20 więc pozwalam mu spać 2 razy 😉

Maciek też śpi 2 razy, w sumie wychodzi ok 1,5 godziny przy dobrych wiatrach.

ale to jest mało, bo moja chrześnica, która ma 2,5 roku śpi raz, ale usypia o 12 i śpi do 15.00-16.00 - jak nie wstanie do 16 to ją budzą 😜

• Mamusie
Wzięłam moją sposobem - udałam że idę spać. Pogasiłam światła, pościeliłam łózko i sie połozyłam. Werka bystra dziewczyna to się domyśliła że koniec imprezy i zasnęła 😉 Coq a u Ciebie jak sytuacja?
I ciągle zapominam zapytać Agami jak poszedł drugi etap rekrutacji?? Wiesz już coś?
Jutro niedziela - Florek zdrowy?

• Mamusie
wanilia napisał(a):
Moje dziecko ani myśli o spaniu.... 🥴
Tak więc Coq dziś razem na posterunku 😉 A małżona gdzie masz? Mojego nie ma ale UWAGA, obiecał że jutro nic nie załatwia i siedzi całą niedzielę w domu 😮

Mój dziś cały dzień z nami siedział, z dwie godziny temu dopiero wyszedł, ale żadne tam balety, przygotowuje się na piątkowe expose --- w tym roku tak poważnie podszedł do studiów, że odnoszę wrażenie, ze w końcu i francuskiego dyplomu się dorobi 🙃
A ja właśnie skończyłam mu smażyć pierś z kurczaka, gotować ryż i robić sos, teraz czekam aż bagietki z piekarnika wyskoczą i sama się na nie załapię 😁
Oczywiście Jaśmina wieczorem przpomniała sobie o obiedzie i ryżu podjadła, a nawet tyci kawałek mięsa...smażonego 🤢