Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej ja dzisiaj byłam na usunięciu pieprzyka z brzucha a 17 jadę na drugi zabieg bo mam dwa na brzuchu i koło siebie a że się rozciągneły to trzeba dermatolog powiedział bo zmieniły kolor i obdwódke mają jaśniejszą mam 3 szwy więc ekstra normalnie a dopiero 19 grudnia ściągnąc moge je 🙃 dzisiaj czuje ze mnie ciągną ale dam rade..
Konstancyjka od rana prezenty na mikołaja dostała i bardzo jest zadowolona i słodycze oczywiscie tez 😉 ode mnie z pracy dostała śliczny dresik szary w groszki koło zamka falbanka a na kieszonkach kokardki troche za duzy ale bedzie miala na zaś 🙂 i oczywiscie bony dostane na świeta nie pogardze 😜
ja też znam słowo kuciapa mój kolega ma nawet takie przezwisko 🙃
asiadudzikarobisz daktylowe z białkami i krówką tak ? ja je robie jest mega! ale po ostatnim razie jak mi się śmietana zważyła razem z krówką i serkiem mascarpone to postanowiłam że jak teraz bede robiła to już bez śmietany bo za każdym razem sie waży i poźniej na nastepny dzien woda trochę 😉
wanilia biedna ty ale pech dzisiaj i jeszcze z dzidzią w brzuchu targasz wózek po schodach mi jeszcze powiedz?! 😮
Aniqa1111 super że wyniki okazały się pozytywne mówiłyśmy ze bedzie dobrze! zdrówka dla Kalinki 😘
coq fajnie ze wypilas ze spokojem kawe 🙃
aaagaaa zapewne znowu gdzies zalatwia cos zwiazane z domem ..
beata dobrze ze Sara troche pokrzyczała niech nie maja za dobrze w tej bibliotece 😁

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Pammat oby Cię szwy nie ciągnęły za mocno. A ja przypominam, ze avatar miał być nowy, mąż w dom to laptop w dom. A i jak tam Konstancja?

A nasze Ślązaczki to po śląsku potrafią mówić?

Marzy mi się dziś, aby Jaśminka poszła wcześnie spać, bo bardzo odczuwam moją pobudkę o 6:30 🤢

• Mamusie
A ja sie pochwale nową umiejetnością i ulubioną zabawą 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/4/sam4221.jpg/][IMG]http://img4.imageshack.us/img4/3033/sam4221.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/43/sam4233i.jpg/][IMG]http://img43.imageshack.us/img43/4549/sam4233i.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Coq zdarza mi sie wypic słabą kawę rozpuszczalną ☺️ No i wózek na połpiętro codziennie wciagam - nie mam wyjścia....Tyle że faktycznie wciągam schodek po schodku, nawet nie próbuję wnosić

• Mamusie
Weroniczka cudna 😘
Pamm bidulka Konsti, ucaluj ja od nas 😘 Zdrowka
Wanilia ale przygody mialas. Wspolczuje
A co do sanek to przed chwilka patrzylam na sanki takie wypasione z pchaniem i spiworkiem i to jest koszt u nas 145 euro,wiec my kupimy zwykle,drewniane z oparciem, bo 145 to sporo a nie kazdej zimy jest tu snieg.

• Mamusie
Mój młody nie dość że ma 3 drzemkę to jeszcze śpi no to widzę że dziś będzie czad 😉 ja się muszę pakować na weekend ale widzę że będę mieć towarzystwo.....do pakowania a M zostaje sam musi drzwi pomalować, ale niech odpocznie to i się strasznie steskni ale co to jest w niedzielę wracamy.....

Teraz nadrabiam....

• Mamusie
Coq kominezon przydużawy ale śliczny 🙂 A zima dluga jest więc lepiej trochę za duzy niz bys miała drugi kombinować za 2 m-ce 😉 I poproszę jeszcze o jakieś zdjęcie z mniej kwaśną miną 😜
Marika Weronika umie wrzucić tylko okrągłe klocki - te najłatwiejsze. Ale robi to w trzech sorterach i potrafi sie tym zająć na naprawdę długo więc my chyba do grona ADHDowców nie pasujemy 😉 Pogodę na podróż masz taką sobie 😮

• Mamusie
Marika wiem wiem, że Ty z Podkarpacia 🙂 Również szczęśliwej podróży życzę i sprawnego pakowania!
Beata no to uff, że my same z tym sorterem takie nie jesteśmy.

Jaśmina zjadła dziś pół banana, trochę bagietki, ode mnie trochę tych koft z kaszy co wczoraj zrobiłam i mleko, 120, 90, 120, 140 ml --- nie wiem dlaczego nie ma apetytu, czy to przez zęby? Bardzo nie lubię jak tak nic nie je. Dziś nawet jajecznicą pluła. 🤨

• Mamusie
Coq rozmiary sa nie rowne, bo u nas bylo tak,ze mamy dwie kurteczki 74 jedna byla za duza a druga w tym samym rozmiarze akuratna. Teraz nosi te, ktora byla za duza, bo juz pasuje, ale z kolei kombinezon 80 ma krotkie nogawki 😜
A moje dziecie zjadlo dzis na sniadanie 3 kawaleczki chleba i pol kubeczka waniliowego vla sojowego , 120 mleka sojowego,120mleka sojowego, kilka lyzeczek zupki gulaszowej, drugie pol budyniu i 90mleka sojowego.

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Coq rozmiary sa nie rowne, bo u nas bylo tak,ze mamy dwie kurteczki 74 jedna byla za duza a druga w tym samym rozmiarze akuratna. Teraz nosi te, ktora byla za duza, bo juz pasuje, ale z kolei kombinezon 80 ma krotkie nogawki 😜
A moje dziecie zjadlo dzis na sniadanie 3 kawaleczki chleba i pol kubeczka waniliowego vla sojowego , 120 mleka sojowego,120mleka sojowego, kilka lyzeczek zupki gulaszowej, drugie pol budyniu i 90mleka sojowego.

No właśnie Beata o to mleko chciałam pytać. Jak to jest w Holandii, tak Ci pediatra zalecił? Dlaczego sojowe akurat? Mam trudności, żeby mleko 3 znaleźć i zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem i tu jakieś inne rozwiązanie stosują niż 3. Mam 21 wizytę u pediatry to będę pytać.

A z rozmiarami to masz rację. Choć Jaśmina niewiele nosi z 80.

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Wlasnie chodzi o to, ze 3 jest ciezko dostepna tego mleka, ktore Sarah zjada, ale jest mleko sojowe przeznaczone dla dzieci od 1-3lat ze skladnikami z modyfikowanej 3. Taki jakby zamiennik.

Hmmmm zobaczymy co mi pediatra powie.

p.s. Bombola mała już nie śpi 😞 Nie wiem czy to dzwony w kościele ją obudziły, bo zaczęła płakać jak biły. Poszłam z nią do sypialni to tak się darła, że nie było rady i na salony. Oczywiście przylepa i jak tu kolacje dokończyć? A miałam iść wcześniej spać 😠