Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011 | Forum dla mam

Anika_77_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Pamm witamy 🙂 śliczny awatarek-Majcia na urodzinki dostała identyczny rowerek i jeździ w nim na stojąco (po tacie to ma hehe-mam nadz że na motory jej nie namówi )
Aniqa buahahaha udany ten Twój mąż ale myśle że większość z naszych mężów odwaliła by to samo- mój jak pakujemy gdzieś małą to przez rok sie nie nauczył jeszcze i zawsze pyta co ma spakować 🥴
dobranoc 😘

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• coquelicot_m

4145

• wanilia_m

3197

• aaagaaa_m

4128

• marika321_m

3698

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
haha Aniqa to Ci małżon 😁 z facetami to konkretnie trzeba... przynajmniej wieszaka jej nie ubrał 😜
Pammat już czasu dla nas nie masz, no ale rozumiem... codziennie wino z mamą 😜 dobrze, że Konsti zdrowa 🙂 i to już postanowione, że wracasz do pracy... oj to już zaraz 😲
Wanilia poleciałam dziś do tego tekstila i się w rajtki obłowiłam 😉 i net już nowy podłączony i jak zasuwa... chociaż ten darmowy nadal działa 😜 tylko 10 razy wolniej. A i dostałam maila z tego sklepu... bębenków brak 😠 proponują czekać do lutego, ale się boję, że te bębenki to na amen wycofane... cóż szukam dalej 🤔 I jak mleko... testowałaś?

• Mamusie
🤔wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):
http://www.taxfin.pl/artykul,2072,Zasady_wliczania_premii_do_podstawy_wymiaru_wynagrodzenia_chorobowego_i_zasilku_chorobowego.html

OK, czyli o ile nie jestem matołem i czytam ze zrozumieniem (chociaz w ten język przepisów ciężko się wgryźć) to skoro będąc na zwolnieniu nie dostaję premii sprzedażowej to powinna ona zostać wliczona do zasiłku chorobowego : "Jeśli za okres niezdolności do pracy premia nie przysługuje wtedy jej wysokość należy uwzględnić w podstawie wymiaru wynagrodzenia urlopowego i zasiłku chorobowego." tAK to rozumiem 🤔
Dzięki Marika

ja też 😉 tylko ciul wie co oni mają jeszcze zapisane w tym swoim regulaminie 🤔 ale trzymam kciuki by na Twoim staneło!!! 😎 😘

• Mamusie
marika321 napisał(a):
🤔wanilia napisał(a):
marika321 napisał(a):
http://www.taxfin.pl/artykul,2072,Zasady_wliczania_premii_do_podstawy_wymiaru_wynagrodzenia_chorobowego_i_zasilku_chorobowego.html

OK, czyli o ile nie jestem matołem i czytam ze zrozumieniem (chociaz w ten język przepisów ciężko się wgryźć) to skoro będąc na zwolnieniu nie dostaję premii sprzedażowej to powinna ona zostać wliczona do zasiłku chorobowego : "Jeśli za okres niezdolności do pracy premia nie przysługuje wtedy jej wysokość należy uwzględnić w podstawie wymiaru wynagrodzenia urlopowego i zasiłku chorobowego." tAK to rozumiem 🤔
Dzięki Marika

ja też 😉 tylko ciul wie co oni mają jeszcze zapisane w tym swoim regulaminie 🤔 ale trzymam kciuki by na Twoim staneło!!! 😎 😘

Marika regulamin wewnętrzny nie może być sprzeczny z przepisami prawa pracy.....A jak widać zapis jest dość jasny - albo mi wypłacają premię mimo że jestem na L4 albo ja wliczaja do podstawy zasiłku. no nic, czekam na tel z firmy

• Mamusie
pammat napisał(a):
wanilia to teraz się zmieniło? bo jak ja byłam na l 4 w ciąży dostawałam tylko podstawę premi zadaniowej nie dostawałam bo nie pracowałam

Pammat nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć...czekam na telefon z płac z firmy, mieli się zorientować jak to powinno być naliczane, póki co też dostaję łysą podstawę

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Dzien dobry,
noc byla ciezka. Ciagle poplakuwania Sary,pozniej o 6 sie zbudzila i kierunek moje lozko o tak wstalysmy 10min temu.

Przybijam piątkę, my wstałyśmy parę minut przed 9. Jaśmina wypiła dziś hektolitry mleka w nocy, bo inaczej płakała 🤢 W ogóle dopiero rano odłożyłam ją do łóżeczka i spała w nim z 3 godziny. Koszmar był z zaśnięciem, bo mąż poszedł oglądać tele, a ja już w łóżku, więc kursowała między nami, wchodziła na łóżko i schodziła czytaj wciągałam ją i zsadzałam, niby się kładła i zaraz płakała...cyrk na kółkach.
Ale czuję się lepiej niż wczoraj.

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Coqwiadomosc z ostatniej chwili: wyciagnij z szafy kombinezon zimowy dla Jasminy,bo od wtorku zapowiadaja u Was snieg i przymrozki,ktore potrwaja kilka dni 🤪 😜 Jest wiec szamsa,ze pokazesz corce snieg. To na dzien dzisiejszy 🙂

Hahaha, powiem Ci, że to zimno już się odczuwa, dlatego też wczoraj w tym moim stanie zmęczenia nie poszłam na spacer, bo nie chciałam z tym zimniskiem spotykać.
A kombinezon leży i czeka 😆 Jestem ciekawa czy śnieg będzie faktycznie 🤔

Pammat witaj, nieźle się urządziłaś u mamci 😉 😉 Ale dobrze, że gdzie uciec macie przed chorobami w domu paqnującymi. 😉

• Mamusie
beata26 napisał(a):
Sarka tez sporo mleka w nocy dzis wypila. Powiem Ci, ze podobna pogode mamy i szczerze, to ja licze na snieg, co Mala moze sie pobawi w sniegu.Raz spadl snieg, ale tem dodatnia, wiec nie musze chyba mowic jak dlugo snieg sie utrzymal 😞

Na kilka dni śnieg również by mnie urządzał 🙂...Bo generalnie zaczynam tęsknić już do wiosny, no ale jeszcze półtora miesiąca...

• Mamusie
Hej,
My zyjemy...
Jestem jedyna osoba w moim domu ktora pracuje 😞 Mama, Tata, Florek i moj M siedza w domu na L4 😞
Florek ma jakies zmiany na oskrzelach wiec dostal antybiotyk po ktorym wymiotuje, wiec dzis ponowna wizyta u lekarza zeby zmienic antybiotyk i zobaczyc co i jak. Od Poniedzialku moj M jest juz na wychowawczym wiec bedzie siedzial z mlodym w domu 🙂

• Mamusie
coq- trochę się rozgościłyśmy u mamy mojej ale dzięki temu ze mogę uciec trochę się uspokajam dzięki temu mąż przyjeżdża do nas tak co 3 dni i śpi a rano jedzie do pracy 20km i teraz jestem szczęśliwa nie nerwowa bo jestem u siebie ;-) teraz idę spać z konstancja na drzemkę do później
wanilia- czekam na informacje co z ta wypłata bo jestem bardzo ciekawa!:-P

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Ale się Wam porobiło z tymi wypłatami 😞 Wanilia oczywiście kciuki zaciskam, żeby wyszło na Twoje 🙂
A co do mycia ząbków to u nas bez problemów... może do 3 minut nie dociągamy, ale zdecydowanie dłużej niż 10 sek, no i Jula później oczywiście poprawki po mamusi robi 😉 ale moja to w ogóle jakaś dziwna jest 🙃 lubi się myć i już 😜 😁 ... włoski, buzię prysznicem płuczemy, ząbki, nosek czyścimy, wszystko z uśmiechem na twarzy 😉

• Mamusie
Marika ja wczoraj na HM siedzialam, ale duzo rzeczy bylo wyprzedanych lub za male rozmiary. Nie wiem dlaczego, ale co fajniejsze rzeczy to zostaly rozmiary 32/34 ewentualnie 36 😮 Buty byly na Sare takie podroby UGG za 2 euro mysle sobie kupie chocby jako papcie po domu, bo az takiego mrozu nie ma a to cieple futerko w srodku ma, ale przy kasie pokazalo mi, ze wlasnie ktos wykupil ostatnia pare. Ubiegl mnie ktos 😠 Ale kupilam sobie 2 staniki po 5 euro kazdy , czapke Sarze, 2 komplety poscieli dla Sary kazdy za 7 euro. Moze jeszcze dzis wejde i cos upoluje. Powodzenia Marika na polowaniu 🙂