Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
🙂 🙂
Ja już prawie śpię 😉
ale tak chciałam zobaczyć co tutaj się dzieje
Niech Kinia szybko wraca do zdrowia! Dawno właśnie Gosia się nie odzywała, myślałam że zrezygnowała z forum, tak jak niektóre dziewczyny, a tu takie smutne wieści... Chyba to rotawirus... tak mi się wydaje 🤨 lekarzem nie jestem 🤔

Gosiaq! Fanie, że doszło do Waszego spotkania z Zanią!! A Filip to kolejny facet, którego kochasz nad życie 😉 ( a może przydałaby się jakaś kobietka do kompletu?? 😁 😉 )

Cherry, ja osobiście jeśli byłabym w takiej sytuacji zrezygnowałabym z podziękowań "publicznych" tylko na boku, takie ze szczerego serca 🙂 🙂

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Madzia, ja nie jestem wstanie sobie wyobrazić jak się czujesz ponieważ sama nigdy tak nie miałam, ale współczuję baaardzo! Mam nadzieję że to szybko minie!!! 🙂 🙂 Ale za to możesz pocieszać się że już coraz to bliżej końca 😁 😁 niby jeszcze daleko ale szybko zleci 🙂 i wtedy zobaczysz ten nosek i ucho i pupę 🙂 na żywo 😜 🙃

• Mamusie
I chyba tak doradzę... że w takim przypadku to najlepiej po błogosławieństwie w domu i tyle...

Mówię Wam przez to że oni mieszkają w Holandii my tu wszystko załatwiamy i ja wczoraj byłam na ich sali załatwiać pokoje dla gości i śmiałam się z szefem że to jak moje drugie wesele... 😁 😁 😁 no bo to zaproszenia, lokal, wódka, autokar etc... 😁 😁 😁 😁 Poza tym jak Wam pisałam będzie to w naszą 5 rocznicę 😁 😁 😁

• Mamusie
Zamówiłam sobie u rodziców prezent na urodzinki - biustonosz i usługe braffitingu i tak z ciekawości to pogrzebałam sobie na tych stronach i poczytałam jak się dobiera prawdziwy rozmiar i bardzo mnie to zdziwiło bo w życiu by mi przez myśl nie przeszło że noszę f lub g z pomiarów tak wynika!!! Cały czas kupowałam D i się cisnełam w tym 😮 😮 😮

• Mamusie
Hej!! 🙂 🙂 My już po spacerze i zakupach, zupa Zośkowa się gotuje, a ja wcinam placka 😁 😁

Shelby, Zośka draniuje, nie zostawiam jej samej w pokoju bo wstaje trzymając się fotela itp, dlatego robię wszystko jak śpi 🙂 🙂 ale ogólnie jest okej 🙂 A Twój Maksiowski grzeczny? Nie daje popalić?? 🙃 😉

14A11 trzymam kciuki!! Ja po dwóch dniach już bym pewnie zrezygnowała (z wrodzonego lenistwa 😉 ) To dobrze, że Kinga już się lepiej czuje! 🙂

Cherry, co za zakup...mmm A z tą wizytą u brafitterki to świetny pomysł!!! I bardzo pożyteczny 🙂

😉

• Mamusie
O matko Shelby no !!! Wy tam zdrowiejcie co !!?

14A11 trzymam Kciuki!!!

Judzia hehe ale fajne zdjęcie profilowe!!!

A nasza Yen to chyba sobie przedłużyła weekend bo nie ma jej i nie ma 😁 😁 😁

Kurde zasnęłam z Kacprem na 2,5 godziny!!! 😁 😁 😁
Bo tej bratffingerki dopiero idę ale zaczęłam czytać jak powinno się biust mierzyć i się okazuje że do tej pory nie miałam zielonego pojęcia!!! Na gruponie była super oferta na to więc rodzice mnie na to namówili.... Teściowa też cos mi o tym wspominała....heh wszyscy się chyba martwić zaczęli moimi mega wielgachnymi cycami!!! 😁 😁 😁 😁

Ktoś chce pare przepisów na dania dla dzieci? Mam taką książeczkę z Nestle i jak coś mogłabym wrzucić pare przepisów na desery lub zupki etc... jest tego parę sztuk...

Najbardziej zdziwił mnie sposób na smażone kotlety dla dzieci po 1 roku życia... 😁 😁 😁

Wasze dzieciaczki lubią bananka? Kacper to chyba uważa za największą truciznę bo pluje i pluje _ nie ważne czy jest w słoiczku z innymi owocami czy zmiksowany be i KONIEC !!!

• Mamusie
Cześć,

Kubuś ma dzisiaj jakiś zły dzień, chyba wychodzą mu górne jedynki, bo cały czas wystawia język i trze u góry. Ja na razie nic nie widzę...

Ja kolejny słabszy dzień...

Co do banana, Kubuś lubi ze słoiczka, od mamy, ale kaszki o smaku banana nie lubi. Uwielbia morele, brzoskwinie i maliny.

Dzisiaj na kocu na trawie, moje dziecko trzy razy z brzucha podniosło pupę zrobiło dwa kroki i siadło. Ale już potem w domu nie miał zamiaru powtórzyć.

• Mamusie
hej dziewczynki!

Dla Kini i Maksia zdrówka!
Madziu, widzisz jakieś postępy są! 🙂
Judzia a Zośka zawodowy kierowca 😁

Mój mężulek dzisiaj w racy do 21.. bu. Maja już wykąpana,nakarmiona zasnęła 🙂 Ja biore się za ogarnięcie naszego m. A to zdjęcia z dziś.. robiła je moja siostra, zwykłym aparatem ale jakoś takk mi się podobają że chce się pochwalić. No i mój mężulek ma urodziny 16 sierpnia, i chyba w prezencie dam mu jakiś ładny stylowy album, a w środku nasze zdjęcia.. a do tego coś dobrego, jakieś % 🙂

• Mamusie
aa i u nas z nowości to Maja poraczkowała z pokoju do kuchni! Ciekawość była silniejsza! Noo i łądnie trzyma butelke (nareszcie?!), i sama wstaje trzymając się mebli - też zaczęło się od wczoraj, sama wstała na nóżki - doczłapała do pufy , nawspinała się i bach na nóżkach - ale jeszcze się kiwa i jakoś tak niestabilnie, ale przyjdzie i na to czas 😁

Cherry, teraz wiem co to znaczy raczkujące dziecko - matko kochana!

• Mamusie
A czy to nie zabawne

jak dziecko jest malutkie, czekamy aż zacznie raczkować - a jak już raczkuje to z niecierpliwością czekamy aż zacznie chodzić bo wydaje się że będzie jakoś lepiej (nam nad tym zapanować) a jak już chodzi to wciąż jesteśmy przy dziecku bo tu sięgnie tam wejdzie..

Ja pamiętam jak dziś, jak Maja miała chyba ze 3 miesiące i tak spała na boczku obok mnie, a ja myślalam sobie - kurcze kiedy będzie większa to mnie będzie zaczepiać (łapać za nos itp) i nie umiałam się doczekać tego, a teraz to potrafi wsadzić palec do oka , podrapać , uszczypnąć że aż boli 😁

Cherry jak tylko ktoś będzie mógł nas nagrać to nagram i pokażę chodzącą Emi. Chodzi dookoła poręczy w łóżeczku, a w pokoju w mgnieniu oka wstaje przy łóżku a nawet ścianie i się puszcza próbując sama stac na nóżkach! Jestem tym przerażona bo nawet na sekundę nie mogę jej spuścić z oka. Chodzi na czworakach a jak widzi ze ją gonię to się puszcza w te pędy na brzuchu i tak jedną ręką się podciąga i zasuwa do przodu. Wygląda to komicznie.
Lala zdjęcia super. Jakie z Was śliczne babeczki i takie zakochane w sobie! Mój mąz ma 21 sierpnia urodziny i nie wiem co mu kupić. Wcześniej mamy rocznicę ślubu i zamówiłam sobie automat do chleba bo juz od dawna się zbierałam a krusyna mnie przekonała.

Maksiowi i Kini życze zdrówka.
Madziu Tobie życzę dużo sił. Oby wymioty szybsko się skończyły chociaż wiem że mogą trwac całą ciążę i tutaj mrugam do Shelby ?!

Ja też podałam Emi jogurciki z Babydream ale dostała wysypkę i nie wiem po czym więc odstawiłam, ale niebawem podam znowu, bo ta wysypka była chyba od kiwi w moim jogurcie.

Zaczęłam przeglądac foteliki bo na jesień muszę kupic nowy i z najbezpieczniejszych znalazłam taki http://allegro.pl/cybex-juno-fix-2012-5-gwiazdek-3-lata-gw-gratisy-i2510634901.html. Jako jeden z niewielu ma az 5 gwiazdek za bezpieczeństwo. Musze tylko przymierzyć czy Emi nie będzie przeszkadzała na nadstawka z przodu. Myślę też czy nei lepiej kupic od razu taki od 9-36kg http://allegro.pl/cybex-pallas-2-fix-kolorystka-2012-i2467359219.html
To spory wydatek więc decyzja musi byc przemyślana.

Aha musze się pochwalić że nasz domek ma już fundamenty 🙂 Prace idą do przodu więc za 2-3 miesiące będzie stan surowy zamkniety i może w przyszłe wakacje uda nam się w nim zamieszkać 🙂

Zapomniałam pochwalić moje dziecię że od kilku dni pieknie je kawałki i juz nie musze miksowac jedzonka. Rozdrabniam tylko widelcem i pieknie sobie radzi. Dzisiaj był krupniczek z cielęcinką i kaszą jęczmienną 🙂 Ale w końcu 6 zębów to już jest czym gryźć. Fajnie wygląda jak się uśmiecha 🙂

No nasza Yen zabalowała!

Gosiaq super że spotkałaś się z Zanią. Emilka na zdjęciach jest czarująca a na żywo pewnie jeszcze bardziej!