Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzień dobry i dziękuje za miłe komentarze 🙂
Gratulacje dla wytrwałych mamusiek i ich 1000 strony 🤪

No a Oskar obudził się z takim wodnistym katarem...jak dziadek wróci z ryb, to go poproszę, żeby mnie do apteki podwiózł po maść majerankową i krople Nasivin, a witaminkę C już podałam.Mój mi napisał w nocy , że jest już tam w domku, więc tez już jestem spokojna...ale troszkę się wkurzyłam, bo mi ostatnio powiedział, że wprowadza się do nich na wakacje kuzynka ten naszej znajomej, żeby dorobić...młoda studentka grrrr.....zaraz tam polecę i ją przegonie chyba 😠 Wiadomo, że ufam Mojemu , a on nas kocha, ale wiadomo, że żadna z nas by nie chciała żeby młoda laska kręciła się po domu 😠

• Mamusie
heh, właśnie pisałam na gg do tej naszej znajomej, gdzie mieszka Mój, żeby wypytać o tą studentkę 🙂 a co? Napisała mi , że nie mam się o co martwić, bo to cicha, skromna i nieśmiała dziewczyna , że niby taka szara myszka 🙂 Już tam jest i jak na razie nawet z jej synem wstydzi się rozmawiać 🙂

• Mamusie
Troche mnie nie było a tu takie postępy
Cherry gratulacje dla Armanda super ale teraz pewnie masz urwanie głowy bo musisz bardziej małego pilnować
Lala co ta Twoja mała tam sama wcinała ???
I tyle chyba zapamiętałam z nadrabiania a wiem że ktos był chory to zycze powrotu do zdrowia
U nas po wakacjach u chrzestnej super Mały uwielbia trampolinę Pupke juz podnosci do raczkowania ale to chyba jeszcze troche potrwa
Mamy powiedzcie co mozna dawac maluchowi oprócz owocków kaszek i obiadków???? A i czy dajecie deserki słoiczkowe czy same robicie Kubuś nie chce jeść utartych owoców Tulko słoiczki Jakieś rady Prosze

• Mamusie
14A11 - ja też lubię trampolinę - swoją drogą, kiedy ona się zrobiła taka modna? 😁

yen - nie stresuj się, Twój wygląda na porządnego gościa 😁

Zaniu - imprezy, imprezy, latem jakoś ich więcej, prawda?

Marinel - miłego odpustowania, pochwal się, jak wrócisz, jakie zabawki dostała Emilka 😉

Cherry - herbata z cukrem? nie wymyśliłabym 😁

lala89 - chyba nie dostałaś w "pysk" od męża, hmm?

14A11 ja podaję owoce słoiczkowe chyba że mam jakies z pewnego źródła. Wczoraj dałam Emi pogniecione widelcem poziomki i pieknie zjadła. Jutro spróbuję jej dać wiśnie a potem malinki.

Shelby odpust mega udany. Wujkowie się przepychali który jaką zabawkę kupuje. Wróciliśmy z kilkoma zabawkami. Jest jeżdżacey świeciący i grający żółw który ma otworki na klocki w różnych kształtach, jest dinozaur który gra, świeci i jeżdzi, krówka z klawiszami, które uruchamiają różne dżwięki, melodyjki, odgłosy zwierząt itd. piłka z gumowymi kolcami no i pajac złozony z okręgów które się nakłada na patyczek 🙂 Emi zachwycona ale żałuję że jej nie kupiłam drewnianych klocków 😞 Moze jesczez kiedyś takie znajdę.
Zmykam spać bo padam. Dobranoc

• Mamusie
Hej,

ależ jestem zła !!!! Mały zasnął o 19 mi w samochodzie jak wracałam z Wrocka i się wyspał. Ponownie padł dopiero przed 23.... A kto musiał usypiać z cycem na wierzchu .... ja!!! Grrryyyyyyyyyy!!!

Niedziela bardzo sympatyczna i spędzona razem z rodzinką !!! Fajnie fajnie fajnie!!!Oby tak częściej 🙂 🙂 🙂

Armandzik obsikał narzutę dziadków hihihihi 😁 😁 😁 😁 😁 😁 Do tego jest strasznie sprzedajny 😁 😁 😁 😁 Lezie do każdego na ręce i się przy tym zaciesza. A do dziadka na ręce to przeraczkował wielkie łoże byle do dziadza i w jego ramiona 😮 😮 😮
Jakież było oburzenie gdy mama zabrał do zmiany przeciekającej pieluchy!!!

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Dzień dobry Mamusie. Wczoraj od 14 do 20 non stop sprzątanie bez chwili wytchnienia, mycie okien, podłóg, ścieranie kurzy i ogólne porządki i przestawianie w kuchni...jeszcze mi zostało powycierać Oskarka zabawki, ale to zrobię dzisiaj lub jutro, bo wstałam z potwornym bólem głowy 😞 Dzisiaj ma niby chodzić komisja ze spółdzielni oceniająca straty po tym dymie...ale teraz to się mogą wiadomo gdzie pocałować, jak już wszystko czyste...jedynie co to mi z kratki w łazience cały czas się coś sypie na pralkę...sąsiad u góry ponoć nic nie robił oprócz wietrzenia, ale ja mam gdzieś mieszkanie w syfie, żeby dostać tylko par groszy.Zresztą musi być czysto dla Oskara. Właśnie, dziś obudził się po 1 w nocy i za nic nie chciał zasnąć, przewinęłam go, nakarmiłam, a po godz podałam iBum,bo może go dziąsełka bolały albo coś, więc po co ma się męczyć. Zasnął pól godz później na brzuszku...pierwszy raz 😉
No a na dodatek przy sprzątaniu wpadł mi kabel od laptopa, tą końcówką co się do lapka wkłada, do miski z woda i bałam się , że już po nim, ale suszyłam cały dzień i oto działa 🙂

A i Oskar uwielbia robić kupkę minute po tym jak mu założę świeżą pieluchę 🙂 na ekonomii to się nie zna 😁

A ja dziś do ginekologa na 18, aż się boję co mi powie...śmiejemy się Moim , że ja teraz seksualna inwalidka jestem...bo ciągle mnie coś tam nadal pobolewa, eh 😞

• Mamusie
Yenefer! Jaki śliczny oskarek w profilowym zdjęciu! Ja też nie czekałabym na komisje tylko zaraz za sprzątanie się wzięła, bo pewnie i tak nie ma na co liczyć znając życie penie by powiedzieli że to można umyć,powycierać.. A mając małe dziecko w domu to postąpiłabym tak samo.

Cherry fajnie że niedziela rodzinna udana!

Marinel, Maja zajada się różnymi owockami - ale o poziomkach zapomniałam! 🙂 Ja drewniane klocki widziałam w tesco..

A my wstałyśmu o 11.00 😮 Njpierw o 8.30 na karmienie i przewijanie, ale wzięłam Maje do łóżka i tam usnęła - a ja rezem z nią! 🙃 Ale to pewnie po wczorajszym 10km spacerze. Zaraz zbieramy się na zakupy U nas deszczowo i pochmurno - ale takie dni tez są potrzebne.. A co babeczki na obiadek serwujecie? Ja się zastanawiam nad ryżem na mleku na gęsto, z masełkiem i cynamonem.. no i posypane truskawkami 😮

• Mamusie
hej dziewczynki
Dawno się nie odzywałam, walczyłyśmy z Mają 2 tygodnie z katarem ale się udało.
A co u nas... Maja ma już dwa ząbki, 🙂 🙂 🙂 🙂 powoli przymierza się do raczkowania 🙂
wrzuciłam zdjęcie z chrzcin i wczorajszego spacerku. 🙂 Bidulka chora była na chrzcinach więc zero uśmiechu na zdjęciach w studio 😞
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images42.fotosik.pl/458/69d9bdae3aded742med.jpg[/IMG][/URL]

A tu zdjęcie z wczorajszego spacerku
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images39.fotosik.pl/1618/add95d8d006f4f7cmed.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
hejka!

U nas teraz ciepło i słonecznie, rano było zimno i deszczowo 😮 cóż za pogoda pokręcona!
Wcześniej na spacerze złapał nas deszcz! A teraz kiedy jest ładnie Maja ucięła sobie drzemke! Nie będe jej budzić , na drugi spacerek pójdziemy z tatusiem o 18.00 🙂

Maja zasypia na brzuszku już dłuższy czas. Początkowo zanim szliśmy spać to ją przekręcałam na plecki albo boczek.. ale ona i tak swoje robiła i prędzej czy później obracała się na brzuch. Skończyliśmy z tym walczyć, wzięłam poduszke z łóżeczka i niech śpi jak chce.
Bałam się że będzie miała problem z oddychaniem czy cuś.. ale wszystko jest ok. Jak była maleńka to wcale nie spała na brzuchy ( chyba że na moim,oj a mogłyśmy tak leżakować godzinami.. ) więc teraz nadrabia 🙂

• Mamusie
Hej

u nas cały dzień słoneczko świeciło - fajna pogoda. Lubię gdy tak jest. Ne ma upału, nie jest zimno jednym słowem super.

Matrasiup super foteczki i pięknie Twoja córcia wyglądała na chrzcie 🙂 🙂 🙂 no a spacer widzę, że też udany 🙂 🙂 🙂

Lala fociaki extra 🙂 🙂 🙂

Gdzie podziała się Martka? Halko halo jak tam dziewczynki i Piotruś ?

Yen też bym tak zrobiła. Aaaa i Kacper ma dokładnie to samo....!!! Zamiast walną kupsztala w pieluchę do wymiany to zawsze musi być w czystą. Arystokrata jeden !!!

Dziś oboje z mężem jesteśmy jak zooombie. Niedość że wykończyła nas wczorajsza wieczorna walka z Armandem o jego zaśnięcie to sami nie mogliśmy spać. Mąż się obudził o 4.00 a potem się przewalał i ja się zbudziłam. Efekt taki, że oboje padamy na pysk i mąż musiał wziąć urlop bo rano do niczego się nie nadawał. Armandzik też marudny dziś, że szok 😮 😮 😮 tylko na rączkach go nosić i już. Znów się zaczął ślinić wiec chyba idą kolejne zębole.

A i jestem dziś dumna z synka bo zjadł cały calasty słoik krmu jarzynowego z indykiem a potem wciągnął danonka 😁 😁 😁 😁

a i sprzedałam skoczek 😁 😁 😁 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
A ja już po ginekologu...ale jestem zła na siebie, bo zapomniałam powiedzieć na początku, że chcę cytologię i potem już było za późno, grrr! Ze mną wszystko super,nic mi nie dolega, a z tym bólem podczas sexu to od tego nacinania i szwów...powiedział, że z czasem dojdzie wszystko do siebie, no zobaczymy...według niego, jestem dobrze pozszywana i nie ma żadnych zmian w budowie po porodzie,ach jakoś mi się wierzyć nie chce , bo mnie boli...a to jeden z lepszych ginekologów w mieście , więc mu ufam.
No i Mój dzwonił, że zaniósł już moje wypowiedzenie do pracy tam w UK, jeszcze 3 tyg i skończy się kasa 😞 Zostanie jedynie 400zł miesięcznie z benefitów 😞 No ale tatuś oczywiście będzie wysyłał...aj nie lubię być od kogoś zależna, grrr!
A i komisji żadnej też nie było dzisiaj...ciekawe czy w ogóle ktoś przyjdzie!

Lala89 puzzle naprawdę super, a Majeczka przesłodka, tylko jej buziaczki dawać 🙂 Wygląda na takie kochane dzieciątko 🙂

Martusiap Twoja Majcia to jak królowa wygląda w ubranku ze chrzcin...a jaka poważna 🙂

14A11 Gratuluję mieszkanka!!! Super, że będziecie wreszcie na swoim! Cieszę się razem z Wami 🙂

Yen ja też bym od razu sprzątała.
Obie Majeczki cudne!!!
U nas dzisaj ciężki dzień. Wyszły obie górne dwójki i przebijają się górne jedynki. Jeszcze nigdy nie miałam tak cięzkiego dnia. Z tymi dolnymi dwójkami nie było aż tak cięzko. W ogóle nie chciała się bawić sama tylko żeby ją nosić na rękach. Co chwilę krzyk, płacz i marudzenie. Cały dzień noszenie, przytulanie i całuski. Nie wiem czy to chodzi o ząbki bo ani paracetamol ani dentinox nie pomagał Jadła chyba z 8 razy i ciągle była głodna. Właśnie zasnęła a ja zamiast iść się kąpać, robic dżem i sprzątać to padłam przed laptopem, bo nie mam już na nic siły. W takich chwilach żałuję że jestem z Emilką sama no ale ktoś musi zarabiać.

• Mamusie
Marinel_E napisał(a):
Yen ja też bym od razu sprzątała.
Obie Majeczki cudne!!!
U nas dzisaj ciężki dzień. Wyszły obie górne dwójki i przebijają się górne jedynki. Jeszcze nigdy nie miałam tak cięzkiego dnia. Z tymi dolnymi dwójkami nie było aż tak cięzko. W ogóle nie chciała się bawić sama tylko żeby ją nosić na rękach. Co chwilę krzyk, płacz i marudzenie. Cały dzień noszenie, przytulanie i całuski. Nie wiem czy to chodzi o ząbki bo ani paracetamol ani dentinox nie pomagał Jadła chyba z 8 razy i ciągle była głodna. Właśnie zasnęła a ja zamiast iść się kąpać, robic dżem i sprzątać to padłam przed laptopem, bo nie mam już na nic siły. W takich chwilach żałuję że jestem z Emilką sama no ale ktoś musi zarabiać.

Moja droga doskonale Cię rozumiem u nas dokładnie to samo. Ryk ryk ryk. Niemogłam iść nawet siku ... dobrze, że mąż w domku 🙂

• Mamusie
Yen to super że wszystko w porządku 🙂 🙂 🙂 ja byłam 6 tyg po porodzie na kontroli miałam się stawić na cytologię ale nie mam jak bo jeszcze okresu nie było...

!4A11 cieszę się razem z Wami. Zobaczysz że najlepiej się samemu mieszka... cisza spokój 😁 😁 😁

a no i zapomniałam napisać: jutro chwil dla mnie !!!Umówiłam się do kosmetyczki na pedicure 🤪 🤪 🤪 bo powiem szczerze pięty moje straszą. W ciąży nie dawałam rady ich pielęgnować i do teraz nie doprowadziłam ich do porządku....

• Mamusie
Cherry napisał(a):
Hej
Gdzie podziała się Martka? Halko halo jak tam dziewczynki i Piotruś ?

Właśnie skończyłam czytanie ciurkiem 50 stron. Gratulacje dla Kacperka, jest cudny.
Dzięki za pamięć. Co u nas? Gabrysia po zakończeniu roku i wielkim występie - dzieciaki naprawdę cięzko pracowały i było SUUUUUUUUUUUUUUUPER. Ulka dzisiaj zaczeła dni adaptacyjne w przedszkolu i na razie jest mistrzem w niesłuchaniu poleceń, zobaczymy co będzie dalej.
Piotruś kula się , turla, pełza, ulubiona pozycja to na brzuchu i gada na maksa, co tam gada - ciagle pokrzykuje. Je ślicznie, zębów na razie brak.
To tak w telegraficznym skrócie.