Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Marysia ta informacja dotyczyła tylko dwóch partii. Zdarza się to najlepszym firmom. Nawet sama nie wiesz ile produktów z tych które i Ty uzywasz było wycofywanych z podobnych powodów.

Ja kapie Młodego żelem z Babydream....

Co do owoców w całości to mandarynka, banan , jabłko ale zdrzyła się tez cytryna.... - niestey zima mało owoców...

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Marinel_E napisał(a):
no własnie Cherry nie raz widziałam artyluły o szkle w kaszkach Nestle no i ten ostatni bakterie w Bebilon HA!!!

Więc nie ma się czym przejmować....

A i dla tych co mają Auchan.... W tych marketach sprzedaje sie słoiki firmy HAMANEK. Cenowo są podobne do Babydream. Nie bójcie się ich kupować bo jest to czeska firma i tam one sa popularne jak nasza bobovita. Są dobr dzieci chcą je jeść - naprawdę ich jaość jeśt wysoka.... Wczoraj kupiłam testowo obiadek i owocki - ZJEDZONE!!! Jak bede w Auchanie to bede je kupowac i jak w Czechach to tez... 🙂

Cherry napisał(a):
Marinel_E napisał(a):
no własnie Cherry nie raz widziałam artyluły o szkle w kaszkach Nestle no i ten ostatni bakterie w Bebilon HA!!!

Więc nie ma się czym przejmować....

A i dla tych co mają Auchan.... W tych marketach sprzedaje sie słoiki firmy HAMANEK. Cenowo są podobne do Babydream. Nie bójcie się ich kupować bo jest to czeska firma i tam one sa popularne jak nasza bobovita. Są dobr dzieci chcą je jeść - naprawdę ich jaość jeśt wysoka.... Wczoraj kupiłam testowo obiadek i owocki - ZJEDZONE!!! Jak bede w Auchanie to bede je kupowac i jak w Czechach to tez... 🙂

Ja mam Auchana daleko bo na drugim końcu Krakowa ale może się wybiorę właśnie po deserki bo o ile pomysłów na obiadki mi nie brakuje i Emisia wszystko zjada to na deserki z owocami nie mam pomysłów.

Cherry napisał(a):
Młodemu wczoraj przypadły do gustu maliny z jabłkami. Sama kosztowałam i szczerze polecam 🙂 🙂 🙂

zawsze to jakieś nowe kombinacje bo Bobovita i nestle nie oferuja zbyt wiele 🙂
Hmm właśnie sobie uświadomiłam że we wakacje zrobiłam dla Emilki 30 słoików z owocami sezonowymi od mojego taty: śliwki, maliny, wiśnie, rabarbar, truskawki, jabłka, brzoskkwinie... czego tam nie ma 🙂 Kurde zima się skończy a ja ich nie wykorzystam. Od jutra się poprawiam i serwuję na deser 🙂

• Mamusie
Marinel_E napisał(a):
Cherry napisał(a):
Młodemu wczoraj przypadły do gustu maliny z jabłkami. Sama kosztowałam i szczerze polecam 🙂 🙂 🙂

zawsze to jakieś nowe kombinacje bo Bobovita i nestle nie oferuja zbyt wiele 🙂

Właśnie weszłam na czeska strone tego producenta....

Od ilości i mozliwości wyboru głowa boli....

Oprócz malin najciekawsza propozycja jest z wisniowa, truskawka z morelą, i jagodami.
Do tego zaciekawiły mnie owocowe przekąski: grysik z czerwonymi owocami i twaróg jabłko mailna....jabłka z wanilią, jabłka z zurawiną.....

i wiele wiele innych....

• Mamusie
No właśnie kiedyś miałam się Ciebie zapytać Cherry co sądzisz (co w Czechach się sądzi) o produktach marki HAMANEK.....ja czasami przy okazji zakupów w Auchan kupuję deserki, tylko nie podoba mi się, że jest w nich cukier....nie wiem czy w Czechach jest inne prawo dot. słoiczków dla dzieci? Fajne są te słoiczki z probiotykiem w składzie....

• Mamusie
Aga bo w Czechach masz wolny wybór w tym co chcesz podawać dziecku... O ustawie nie czytałam ale z ciekawości poszukam. Odnośnie cukru to u nich produkty dla dzieci dzielą się właśnie na te z cukrem i te bez cukru (wtedy masz na opakowaniu adnotacje pro diabetyki)....

http://www.hamanek.cz/produkty.html

• Mamusie
dziendobry---
jeju jaka cudna pogoda...cieplutko slonce swieci ciekawe czy po drzemce maksia nadal bedzie tak pieknie....
cherry---dzieki za informacje o tych sloiczkach z auchana ja tez keidys sie zastanawialm czy niewziac na spobowanie tylko niska cena mnie troche zrazila ale skoro mowisz ze to dobre i znanew czechcacz to ja rowniez sprobuje kupic i zoabczymy:]:]

lala----no własnie my mamy biały pokoj (sciany) panele ciemniejsze ale nie najciemniejsze i meble i lozko w brazie jasniejszym i ciemniejszym wiec mysle ze łózko neistety tylko ciemne czyli ten batman bo czerwone nie bardzio bedzie pasowa....

• Mamusie
Witam 🙂 U nas strasznie wietrznie dziś...Oskar boi się wiatru więc nici ze spacerku...jednak w drodze do dziadków udał mi się cyknąć mu kilka fotek...tak sobie upodobał pokrywkę od garnuszka klocuszka, że się z nią nie rozstaje...ostatnio nawet z nią zasypia 😁

Oskar został u dziadków, a ja właśnie przyszłam ogarnąć mieszkanko i nacieszyć się odrobiną swobody 😜 Babcia zrobiła dziś pyszny obiadek...kaczkę z sosem, ziemniaczki i marchewkę z groszkiem i kukurydzą na ciepło,mniam... uprzątnę co nie co i trzeba spalić kalorie na hula hop 🙂 Zaczęłam znowu kręcić, bo ostatnio troszkę sobie pofolgowałam ze słodyczami.

Aaa-aniusia Batmobile łóżko bardzo mi się podoba, tez myślę o podobnym w przyszłości.

A oto Oskar i pokrywka 😁

• Mamusie
dziewczyny , zdjęcia i filmiki super 😁 ahh te nasze listopadowe chłopaki 🙂
😁
ja tezż mam zdjęcie 😁 dla was

no to mamo makijaż na sylwka już mam, tylko w co ja się ubiore 😁 😁 😁

i musze wam wrzucić film z tym co Maja sobie wymyśliła ostatnio z suszarką na pranie jak sprzątałam 🙂

• Mamusie
Yenn wiesz tak serio to.. ja się smieje ale to nie jest śmieszne bo ona ma takie pomysły!
😁
śmieje się też że to moje małe adhd bo na miejscu nie usiedzi, a rano jak się obudzi to wstaje i już gotowa do zabawy - bez leżakowania itd..!! Ja to musze do siebie dojść a ona 🙂
A dziś to przyszła się przytulić tak ładnie - choć moja córcia nie jest typem przytulaska - a po chwili yak mi wbiła zęby że aż mi sie świeczki zaświeciły 🤪 do tego mam jeszcze do teraz dwa zęby odbite na dekolcie!

ale jest najukochańsza na świecie ta moja córcia 🙂

• Mamusie
Witam Mamusie! Czy macie już kreacje sylwestrowe? Bo ja tak…dres 😁 😁 😁

A tak poważnie, to mam lekkiego doła, że spędzam sylwestra bez mojego małża, z rodzicami i przed tv 😞 Czuję się jeszcze na to za młoda, tym bardziej, że Oskar i tak pójdzie spać, więc nawet jakby został z dziadkami to by nie zauważył naszej nieobecności. W przyszłym roku musowo sylwester poza domem. A dziś śpimy u dziadków, na szczęście Oskar ma również u nich łóżeczko 🙂
Ps. a jak tu słodyczy nie jeść jak mi mamcia wczoraj oznajmiła, że zrobiła wafel przekładany masą z mleka w proszku...pyszotka...dziś sie objadam 🙂

Ok Kochane Mamusie, życzę Wam, aby przyszły rok był jeszcze lepszy od poprzedniego!!! Aby nasze dzieciaczki rosły silne i zdrowe, by uśmiech gościł na ich twarzyczkach każdego dnia!!!Dla poszukujących pracy mamusiek, wymarzonej pracy!!! Dużo pomocy, szacunku i czułości ze strony mężów, chłopaków czy kochanków 😁 Wygranych w totka, no a przede wszystkim zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia!!!