Skocz do zawartości

LISTOPADÓWKI 2011 | Forum dla mam

aaa_aniusia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Shelby_m

1290

• yenefer07_m

1098

• Cherry_m

1404

• lala89_m

1088

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
No Shelby jest postęp!! Moja mała pije leki tylko ze strzykawki, dziś mi pluła wapnem choć ma bananowy smak, pierwszy raz jej się to zdarzyło ale w końcu wypiła. Dalej daje jej raz dziennie ten syrop przeciwalergiczny Xyzal nie wiem czy tak wolno, czasami zapomnę i nie dam ale przynajmniej mniej kaszle i nie ma już wysypki na czole! 🙂

Lala ja mam sukienke z zeszłego sezonu szału nie ma. A teraz są modne koronkowe sukieniusie wiem bo byłam z mama i siostrą w Krakowie jako ich kierowca. Moja mama kupiła sobie piękną sukienkę koronkową, mówię wam wygląda jak laska, a ma 55 lat. A siostra ma 34 lata i kupiła sexi czerwoną tylko jej teściowa przygadała że brzuch jej widać i teraz ma kompleks, nawet nie chciała iść w tej nowej sukience tak ją zniechęciła. Powiem wam że naprawdę super wygląda to że jej brzuch trochę widać to przecież taką ma figurę i nic z tym nie pocznie. A teściowa jest nie fair bo była z nami na zakupach a dopiero w domu powiedziała jej to co myśli. Ja przymierzyłam taką cytrynową- góra z koronki, a dół z materiału ale nie kupiłam, żal mi było kasy bo wesele i komunia dzień po dniu, poza tym jeszcze teraz ta zderzka z sarną i trzeba auto wyklepać. Za części już dałam 160 zł, a ile jeszcze kasy wejdzie w tą naprawę to nie wiem.

Lala i apel do Ciebie.... uwolnij kucyka (czyli włosy)!! Wiele dziewczyn ma krótkie i nie wiąże, tobie też na pewno ładnie w takich. 🙂

• Mamusie
Zosiu to może niech tato podaje leki 🙂

Zaniu zrobię Ci zdjęcie mojej sukienki.. Wgl to nawet nie ma o czym mówić bo kupiłam ją w chińskim markecie za 39zł, ale jak dla mnie jest śliczna! Chciałąm do tego zwykły sweterek na zapinanie i te co mi się podobają to koszt prawie 100zł 😮 Wiecie odwykłam bo zawsze kupuje na przecenech no i sporo udaje mi się w lumpku znaleźć i jak widze zwykłyi sweterek bez szału i cene 100zł to mnie krew zalewa 😁 Miałam taki śliczny z zary (z lumpka za 5zł) ale gdzieś się zapodział - nigdzie go nie ma!

ostatni ukłądałam ciuchy u Majusiu - bożee ta to dopiero ma ubrań - powaga! Obiecałąm że już nic nie kupie! taaa..

Dobranoc! :*

aaa i zaniu dziś zrobiłąm sobie koka z wypełniaczem - ahh normalnie prawie jakbym miała włosy! Ale mam już postęp bo od obcięćia byłam dwarazy w rozpuszczonych włosach - na majówce i rocznicy rodziców.. 😮 Następnym razem zanim pójde do fryzjera to palne się w czoło!!

• Mamusie
Shelby napisał(a):
a ja całe moje życie w związanych włosach?! 😁

ja na wesele kupiłam sukienkę w orsayu - chciałam chabrową a jest czerwona 😁

a poka sukienkę ?

Wracam na studia mgr musze odbronic. Postanowione ale chyba bede robić w Opolu a nie we Wro....

• Mamusie
Wiola powodzenia! Masz ambicje kobieto!!!

A ja musze isc na solarium bo mam wysyp straszny w tym miesiącu?! nawet nie wiem po czym 🤨 Pójdę za tydzień w sobotę.. Jak byłam pierwszy raz po ciąży to poszłam na 12 min i się spiekłam! teraz pójde na 8 i powinno być dobrze.

• Mamusie
a tam ambicje - musz skończyc coś co zaczęłam a nie skończyłam. We Wro na uni pisze się pracę głównie o literaturze co mnie mnie do końca interesuje w opolu moge napisac pracę językoznawczą o specjalności translatorycznej co mnie ogromnie cieszy....

• Mamusie
uuuuaa a ale tu cichoszaa

U nas nic ciekawego . Pogoda brzydka więc kisimy się w domku. Siostra wpadła poszkole więc skoczyłam do lumpka. Kupiłam kilka rzeczy ale najlepsze są sandałki adidasa - nowe za całe 7zł. Niebiesko-granatowe ale Maja ma wiele sportowych ubranek w niebieskich odcieniach więc się przydadzą. Początkowo myślałam że je wystawię na allegro ale pasują więc do piaskownicy będą super!
http://www.google.pl/search?q=sanda%C5%82ki+adidas&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.46340616,d.bGE&biw=1517&bih=714&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=jFKRUYCRFozT4QSJiYDQAg#imgrc=ll55XcgC15nxmM%3A%3B1sXF3a43MayNgM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.olimpolsztyn.pl%252Fallegro%252Folimpout%252Fadidas%252Fadidas_v21629_a.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fallegro.pl%252Fmega-hit-sandaly-adidas-akwah-7-v21629-rozm-27-i3091013339.html%3B468%3B453

🙂

a co u Was? Yen jak tam praca? Oskareek?
Martka?
Zania??
McDusia?
Anabelle?

mamcie noo!!!

Zosiu trzymasz nasze forum przy życiu!

• Mamusie
ja to bym bez forum chyba czuła się jak bez ręki, a tu widzę, że coraz więcej mamuś daje sobie spokój?

u nas, jeszcze pół godziny temu mama mówiła: zdejmij pranie bo zaraz będzie padać, a teraz słońce i bezchmurne niebo

Kaśka, Ty to serio masz dar do szukania w ciuchlandach!

• Mamusie
A ja włąśnie posadziłąm kwiatki. Kupiłam na targu malutkie surfinie - miałam coś podobnego w ubiegłym roku i były super. Te duże robią się takie klejące jakby a te nie. Kupiłam różne kolory 🙂 Jest łądna odmiana fioletowo-białych więc mam takie od lkuchni , u majusi różowe 😁 a przy wejściu na klatke schodową herbaciane żółte i też takie fioletowe - misz-masz.

Majusia śpi, obiadu nie muszę gotować bo tesć dał pomidorówki - ale dziś na lenia - nie chce mi się robić makaronu więc kupny. Maja zjadła ogórkowej a jak wstanie to pomidorową zje i pójdziemy w świat 🙂

Wioluuu nie kuś , nawet biedronke omijam szerokim łukiem bo nie chce patrzeć na te piękne rzeczy! Maja ma tyle ubrań że nie dość jak gdzieś wychodzimy to mama się zastanawia w co siebie ubrać ale i córcie, jest tyle zestawów i kombinacji. 😮 obiecałam nic nie kupować... taaa.

Na dzień dziecka zastanawiam się nad zestawem ''stragan'' kinder krafta lub zestawem ''sklep'' z wózkiem sklepowym 😮 😮Miał być rowerek ale faktycznie chyba na to jeszcze wcześnie jest , a kupowanie rowerka zamiast wózka - sama nie wiem. I tak nie będzie jeszcze pedałować. Jest tyle rzeczy dla dzieci że szkoda gadać! i bądz tu mądry i kup (a zbiedniejesz - pff ceny zabawek)

Właśnie ,, ja kupiłam w biedrze piłke do skakania - niby pisze od 3 lat ale kupiłam i sadzam Majusie i trzymam ją i skaczemy 🙂 ubaw po pachy ! polecam chyba 24zł! Nawet ja skakałam 😁 i dalej jest cała 😁 😁 😁 Siostra skakała i potargała gacie XD haha

• Mamusie
Witam Mamunie 🙂 Wiem, wiem rzadko tu teraz zaglądam, ale wiedziałam, że tak będzie, jak będę chodzić do pracy. Wczoraj byłam w pracy od 18 do 4 rano, miałam inwentaryzację całego sklepu...od tej pory wszystko idzie na moje konto i ja odpowiadam za straty jakie powstaną po inwentaryzacji, trochę to przerażające, ale jakoś się tym nie przejmuje, bo tak jak już powtarzałam, nie zamierzam tam długo pracować. U nas postępy z ząbkami...wyszło kilka na raz i Oskar zaczyna więcej gryźć, bo ma już czym. Mówi już całkiem sporo i bardzo dużo rozumie. Mój nadal bez pracy, niestety, ale póki co jeszcze dajemy radę, bo nadal są oszczędności. Ja na dzień dziecka kupuję Oskarowi taki fajowy znikopis z pieczątkami...Oskar uwielbia rysować i ostatnio u koleżanki bawił się znikopisem i dziecka nie było przez pół godz 🙂 A tak poza tym to wolne i ciepłe dni spędzamy z małym w parku, Oskar uwielbia piaskownicę i ostatnio ślizgawkę 🙂 Pozdrowionka 🙂

• Mamusie
Shelby ja tez kocham to forum ale nikt nie pisze więc zaczęłam popisywac z grudniówkami !!!! Musze mieć mordkę do kogo otworzyć 😁 😁 😁

Yen dobrze że jakos idzie. Szukasz czegoś innego?

Shelby 😘 😘 😘

Kasia Ty masz nosa haha 😁 😁 😁 😁

My jutro do Wrocka bo mąż ma holter zakładany.... Kiedyś Wam pisałam że choruje na arytmię na tle stresowym i należy nagrać pracę serca przez 24 h by sprawdzić czy jest ok. To normalne, ale jak to jest podłączone to lepiej seksu nie uprawiać 😁 😁 😁 bo się lekarze zdziwią hahaha 😁 😁 😁 😁 Uprzedzę tylko na tą chorobę choruje 75 % społeczeństwa ale większość o tym nie wie....

Potem może pojedziemy do nowej Ikei ...

Zapisałam się na studia już prawie ...bo opłata rekrutacyjna to 85 zł !!!

Nosz przeginają !

• Mamusie
Hejoooo!!

Kasiu a gdzie obiecane zdjęcie sukienki?? 😎

My już po weselu, wróciliśmy o 4 rano, a o 8 trzeba było wstać szykować się na komunię kuzynki. Było faaaaajnie. A Emisia była bardzo grzeczna, została z teściami i nawet o nas nie wspomniała hehe.

Na palcach można wyliczyć ile nas tu zostało 😞 nawet nowe mamusie nas opuściły, które tak chwilowo rozruszały to forum.

A tu Emilka z ciocią Kasią, (jak to piszę Gosiaq tegoroczna komunistka 😉 ) i z ciocią Małgosią starszą o 5 miesięcy.
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/13/p5120040e.jpg/][IMG]http://img13.imageshack.us/img13/676/p5120040e.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/832/p5120045.jpg/][IMG]http://img832.imageshack.us/img832/3972/p5120045.jpg[/IMG][/URL]

Własnie Gosiaq jeśli tu czasem lukasz napisz jak tam Maciek???? Kiedy jest ten wielki dzień? A może już był? Prosimy o zdjęcia z uroczystości!!!!!

• Mamusie
Witam z ranka!

U nas słonecznie więc jak Majusia wstanie ogarne i fruu na plac!

Zaniu zdjęcia cudaśne! Emilka kokietka! Śliczne dziewczynki!!!
Zdjęcie sukienki dam 21 po bierzmowaniu jak mi cykną jakąś fotke 🙂

Zapolanowałam sobie już remoncik na czerwiec - taak kocham zmiany!

Wiola moim zdaniem opłata rekrutacyjna powinna być pobierana w momencie jak się człowiek dostanie! Ja po szkole jak chciałam iść na studia dzienne to wywaliłam jakieś 150zł i nie dostałam się na te kierunki. A osób takich jak ja było ogrom więc czystyy zysk

Zosiu najlepszego z okazji imienin!! U nas imienin się nie obchodzi ale dziś ide z Mają do takiej starszej znajomej pani Zosi 🙂 Bardzo ją lubimy to taka ciocio-babcia dla Majusi 🙂 No i nie mają tutaj rodziny bo pochodzą z Wadowic. Rodzice z nimi się znają już bardzo długoo bo była to znajoma znajomej mojej mamy i tak się jakoś kontakt utrzymuje mimo przeprowadzek. Lepiej niż z rodziną!

🙂 Miłego dnia!!!

• Mamusie
Hej, jestem i ja!

Rzeczywiście sie babeczki wykruszyły...
My w domku bo Jasia dopadlo zapalenie oskrzeli.

Cherry, mnie wykryto arytmię podczas operacji a pamietam, ze przed pokłóciliśmy sie z moim, więc pewnie tez mam to. Byłam u kardiologa, zrobił mi ekg, powiedział, ze nic nie widzi i kazał iść do domu a mnie serce boli. Chyba pora przejść sie do innego. Napisz mi proszę kilka wskazówek, co robił twój mąż z tym, please...

• Mamusie
hej Kochane!

Zaka! witaj! zdrowia, zdrowia!!!

lala - normalnie szok, jak ta Twoja malutka śpi! zazdroszczę 😁

Zaniu - śliczności,piękna jest ta fryzurka Emilki, serio 🙂

Cherry - moja mała bratanica też miała holter i włożyli jej do plecaka, bo niby jak miała go nosić 😉 ps. podglądałam Cię zdrajco, że piszesz na grudniówkach 😁 :*