Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
WOW Wielka chrzciny na 50 osób??? 😲 No nieźle! Jak małe wesele 🙂 To nie dziwię się, że wolisz w domu je zorganizować i catering zamówić. Ja chcę w ten weekend w końcu wybrać się do księdza i omówić sprawę chrzcin. Może nam się uda też znaleźć jakiś lokal i temat będzie zamknięty.

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Na takim innym forum czytam ze mama w 32 tyg urodzila martwe dziecko 😞

Przypominają mi się ciągle dwie sceny, łącznie.
Pierwsza jak wracamy z mężem po badaniu usg w 32 tygodniu ciąży, 4 lutego, szczęśliwi, wszystko jest w najlepszym porządku, dzidzia zdrowa, tętno 146, waga 2kg, 49cm, hoho jaka duża... jeszcze mam przed oczami obraz dziecka na monitorze, serduszko bije, Milenka pupę na nas wypięła, żartowaliśmy że teraz już nie ma wątpliwości że to maleńka kobietka.... gratulowaliśmy sobie zdrowego dzidziusia, ciąża przebiega książkowo etc etc; zresztą i genetyczne badania robiliśmy, i wszystkie inne. Jest super!
i dwa dni później, 6 lutego wieczorem, w tym samym szpitalu, na tym samym monitorze widzę martwe dziecko, serduszko nie bije, płyn w osierdziu, koniec, nie ma, nie wierzę własnym oczom, uszom, nie ma tętna. No przykro mi, dziecko nie żyje.
i co? można oszaleć? można dostać pomieszania zmysłów? zwątpić we wszystko? jak można po tym wszystkim normalnie żyć?

Łzy mi same Lecą 😞

• Mamusie
Hej dziewczyny! U nas noc wmiare dobrze, gorzej teraz poranek Niki od 6.30 dopiero zasypia.
Elka ta historia naprawdę smutna i poruszająca serce 😞 cieszmy się naszymi pociechami bo to największe szczęście!!!!
Nam na chrzcinach wychodzi 24 osób i to mi się już dużo wydawało, ale przy 50 to nie jest źle.
Ja też mam kręcone włosy więc dołączam do grona lokirów 🙂
Chciałabym wstawić jakieś zdjęcia ale mąż ma na swoim laptopie a ja nie mam muszę go poprosić żeby mi przegrał.
Dziewczyny a czy Wasze pociechy ulewają? Ostatnio Nikuś często ulewa, zauważyłam że chce pic i pić i potem męczy go ulewanie chyba jest zbyt łakomy i zawsze po nocy rano mu się porządnie uleje że muszę go przebierać.

• Mamusie
Dziewczyny znacie aptekę dbam o zdrowie internetowa, naprawdę są super promocje! Ja ostatnio zamówiłam za 34 zł 2 op.Vit D+K a mąż kupił w aptece 1 op.za 38zł!!! ZObaczcie jaką oni marże dodają i jak zarabiają!!!A zasada jest fajna bo zamawiasz wybierasz miasto aptekę do dobioru podajesz nr tel i przychodzi sms z reguły na następny dzień po zamówieniu i odbierasz i dopiero płacisz w aptece, nie doliczają kosztów przesyłki.Naprawdę super sprawa, ja dzisiaj zamówiłam sobie krem do twarzy z Iwostin bo są właśnie promocje nie miałam jeszcze z tej firmy kremu ale mam po ciąży i porodzie taką brzydką cerę wysuszoną i zaczerwieniona na policzkach i stwierdziłam że zrobię sobie prezent na dzień kobiet.Polecam dziewczyny tę aptekę wystarczy się zalogowac i można kupować.

• Mamusie
łał to my 36 zł płacili za 1 😮 😮 😮

a wiesz przypomnilam sobie ze dostalam karte dla mamy i malenstwa do rabatow w tej paczce ze szpitala wlasnie do tej apteki musze zobaczyc 🤪

własnie jestem na tej stronce, a widzisz ze tu w blogu reklamowy pod postami to reklamuja 😁

• Mamusie
Czesc
U nas nocka intensywna bo dzieci wojowały 😉

Kruszynka slicznie wyglądacie 😉

Skoreczko kurcze co do nocniczkowanie to bym sie u Ciebie troszke wstrzymała bo teraz ciezko ci bedzie jak Mikołajek nie bedzie rozumieł dlaczego Błazejek moze miec pieluszke a on nie I dla was obojgu bedzie to duzy stres .Ja oduczałam małego jak miał niecałe 2 latka -brakowało mu 2 miesiecy no rzeczywiscie jak dziecko jest mniejsze to łatwiej ale nie kazde dziecko jest wtedy gotowe na nocniczek .Ja byłam zdeterminowana i wziełam sie za to jak miałam dwa tygodnie wolnego bo nie mogłam liczyc na tesciowa ze jak ja bede w pracy to bedzie robiła tak jak ja kazałam . Mieszkam w domku wolnostojacym z małym podwórkiem to mi duzo ułatwiło zaczelismy od tego ze małego puszczałam w majtkach i w domu co jakis czas sie go pytała czy chce siusiu sadzałam na nocniczek jak nie chciał siedziec to pozwoliłam mu biegac po domu pierszy raz co udało mi sie na dluzej go postadzic był wtedy jak chciało mu sie kupke no bo wiadomo to było widac ze sie prezy wiec wtedy szybko na nocnik który stał w pokoju 😉 dalam mu do zabawy teleon bo wtedy uwielbiał sie nim bawic i udało sie pochwaliłam go i jemu sie podobało i tak cały czas jak juz wspominałam było lato wiec duzo byl;ismy na dworze i powiem ze to mi ulotwiło bo jak małemu sie chciało siusiu to nie sadzałam go na nocnik tylko bieglismy podlewac ddrzewka a to przeciez super zabawa .Najwazniejsza jest konsekwencja bo za nim mały wogule załapał to minoł tydzien i powiem ze nerwowo juz sie zrobiło i bylam blisko odpuszczenia trzymała mnie tylko to ze jak nie teraz to kiedy no ale po tygodniu mały załapał o co chodzi i pózniej było juz tylko lepiej wedłóg mnie najgorzej jesli chce sie to zrobic na siłe moja kolezanka sadzała synka na nocnik i trzymała go tam na siłe i przyniosło to wiecej szkody niz porzytku nbo nocnik stał sie jego wrogiem .Ja tez nie krytykowałam i nie wysmiewałam małego jak sie zsiusiał Choc juz pewnie wiesz jak to jest jak mieszkanie jest poobsikiwane 🙃 no bo bez tego nie da sie oduczyc dziecka siusiania 😉 ja zaciskałam zęby myłam podłogę i za godzinę znów pytałam czy nie chce siusiu 😉 i tak w kółko Pochlonelo to duzo energi ale warto było dodam ze przez jakis czas nie jezdzilam do nikogo na kawe dopóki małemu sie troszkę nie utrwaliło bo bałam sie ze jak na wizyte załoze pieluszke to małemu sie przypomni ze to było wygodne wiec pieluszki tylko były w nocy dopuki nie zdazyło sie ze były rano suche i tak przyzwyczaił sie do wołania ze potrafił w nocy zawołac ze chce siusiu to chyba z miesiac trwało 😉
Troche haotycznie to napisałam ale Kinia nie spi i co chwilke ide do niej 😉
A jeszcze jedno zaproponuj małemu zeby siusiał na ubikacje 😉 u nas Jakub szybo zaczoł kozystac zamiast nocnika no i mu mówilismy ze siusia juz tak jak tatus moze maz ci pomoze i pokaze ze duzi faceci siusiaja na stojaco??? 😉

Kasiulka mam nadziejez e uda ci sie coś załatwic daj znac co u dziekana...

Skoreczko to u nas Kubuś puka Kinie po pupie zeby jej sie odbiło nawet jak juz lezy na tapczanie i zasypia 😉

I ja mam loki ale nie az takie jak Kruszynka 😉 hehehe ale teraz chciałam obciac na krutko tylko sie boje bo jak obetne to moge miec niezły kosmoc na głowie i kto go bedzie codziennie układał

Elka smutne to co piszesz;(

Kinga mi lekarka mówiła ze jak zaczne podawac mleko modyfikowane to moze mała wiecej ulewac ale nie wiem jak jest faktycznie bo jeszcze udało mi sie troszke opanowac sytułacje z karmieniem i mała jeszczre nie piła modyfikowanego.Moja mała tez od 6.30 wojuje z dzemkaomi po pare minut teraz spi ciekawe jak długo 😉

Kacha ja to mam shize i nie pójde sie wykompac jak meza nie ma bo sie boje małej zostawic zeby sie nie zaksztusiała czekam az mi szfagier nianie naprawi to wtedy bede mogła spokojnie ics do wanny 😉

Kinga ja po porodzie z Jakubem korzystałam z tej apteki chyba musze znów wrócic bo kasowo to naprade róznica ...dodam ze jak kazałam zrobic odbiór w aptece przy targu to na drógi dzien rano juz było a jak kazałam zrobic na ak to trzeba było czekac do popołudnia 😉

U nas dzis snieg jestem ciekawa czy po Jakuba da rade wózkeim jechac 😉

• Mamusie
Hejka
Miałam ok noc ale czuję się padnięta. Jeszcze wieczorem mąż mnie wkurzył. Chciał się kłócić o 11 a ja chciałam spać. 😠 😠 Obudził Emilkę, ale dał jej jeść i spała do 5.
Emilka ma jeszcze katar, ale już nie aż tak mocno. Zdarza się, że zakaszle ale rzadko. Jutro idę z nią na kontrolę.
Kruszyna ja się nie dziwię że jesteś zadowolona z loków, boskie są. A jak jeszcze nie masz z nimi problemów to już całkiem. 🙂
Kacha właśnie ja kojarzę, że Ty też masz loki 😉
WielkaB 50 osób 😮 wow
Elka jak czytam takie rzeczy to zły w oczach 😞
Kinga czekamy na fotki 😉 Mój Kuba ulewał, ale Emilka nie. Lekarka zakpiła, że skoro mało je to nic nie chce zmarnować. 😁 😁 😁
Kinga oglądałam tam w aptece mleko Emilki i ceny kosmos. Za to kiedyś z koleżanką na spółkę kupowałyśmy 100szt igieł do penów i bardzo się opłacało zamawiać przez net.
Anabel to u mnie dłużnej trwało uczenie Kubę na nocnik. Tak myślę z całego jego wychowania to nam poszło najtrudniej. Po nocy wstawał z suchym pampersem, ale w dzień ciężko. Potem jak już wiedział co i jak, myślałam że skoro żadnej wpadki nie mieliśmy od ok pół roku to już jest dobrze. A poszedł do przedszkola i problem wrócił. W domu wołał a w przedszkolu z raz w tyg się zsikał. Tam jeszcze pani woźna krzyczała to zrobił się jeszcze większy problem. Kiedyś jak przyszłam po niego to od drzwi wrzeszczała do mnie "a B...skie znowu się zsikał"-miałam na końcu języka "a woźna do garów" 😠 😠 😠. Już byłam gotowa iść do dyrektorki. I nie wierzyły mi, że Kuba w domu nie sikał. Na szczęście potem się uspokoiło.
Emilka się budzi i muszę się zabrać za sprzątanie bo jak wstaję o 6:30 to zawsze gary myję i ogarniam dom, ale dziś Emilka mi nie dała, bo płakała.

• Mamusie
Nikusia pewnie nie wszystko jest tańsze, np. jak patzryłam na oilatum soft to też droższe od yego co mąż kupił w aptece, ale te witaminy się opłacają.
Nasz Miłoszek też szybko się nauczył siusiania na ubikację i nawet nie uczyłam go na nocnik tylko odrazu na ubikację.Miał 2,5 roku jak się nauczył w sumie to pytałam go często czy chce siusiu a jak widziałam że się chowa to był znak że kupe będzie robił i szybko sadzałam go na ubikację i robił.Na noc zakładałam mu pamersa pomimo że w dzień potem wołał to jakiś czas spał w pieluszcze potem jak już coraz częściej miał suchą po nocy to zaryzykowąłam i nie zakładałam ale musiałam go zawsze przypilnować żeby przed spaniem siusiu zrobił i jakoś się nauczył, każde dziecko jest inne ale moim zdaniem nie można zmuszać dziecka tym bardziej że teraz może naśladować młodsze rodzeństwo i chcieć mieć pieluszkę.

• Mamusie
Nikusia Emilka to taka papuśna na buziaczku jest 😆 😆 śliczna dzidzia! Ciekawe, że niby na wadze nie przybiera... A po ciuszkach nie widzisz różnicy? Bo u mnie powoli te 50/56 robią się za małe 🙃 Może faktycznie mają zepsutą wagę u tego lekarza 😠 😆 hę?