Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kruszyna123 napisał(a):
Kacha mi też tak mówiła położna aby woda przemywać jakby coś się działo a chusteczki na bok
Anabel a tą swoją pościel pierzesz w proszku dla niemowląt czy w normalnym?

Kruszynka ale wypróbuj sobie dla Siebie bo kazde dziecko jest inne jednych uczula drugich nie 😘
i zobaczysz.

• Mamusie
Tak Nivea powinien dostac Nobla 😁 😁 😁 😉
Kruszyna wydaje mi sie ze elka ma racje, spróbuj wyprac posciel w Dzidziusiu i zobaczysz efekt.
Dziewczynki mój mamy nie ma problemów ze skórą na pupci ale staram się uzywac chusteczek jak najmniej, tylko w nocy. Mam wrazenie ze umyta pupcia wodą i posmarowana oliwką to jednak komfort 😁

Mój syn większy śpi a mniejszy zasypia 🤪 🤪

• Mamusie
kurcze a ja tylko husteczkami wycieram na poczatku mialam z penatenu oczywiscie od cioci z niemiec 😁 🙃 a teraz mam pampers sensitiv. i jak narazie odpukac pupka ładna 😁

Bo w Niemczech zamiast nivei chyba jest penaten a u nas tez sa z penatenu nie wiecie? bo sie nie orientuje

• Mamusie
To ja w takim razie spróbuję odstawić te chusteczki na bok, przynajmniej na jakiś czas. Zacznę używać wody do przemywania pupci i wietrzyć. Czy wasze dzieciaczki też tyle peplają przy zmianie pieluszki, gdy w pieluszce niespodzianka czeka 🤪? My zrywamy boki ze śmiechu 😁

Skoreczko zamiast sudocremu używasz oliwki? Żeby natłuścić? Kurde mam tego sudocremu tyle, że chyba wciąż go będę używać.

• Mamusie
Mój jak sie Mu zachce 😁

Ale jak Go karmie i Przestaje jesc to tyle by ze mna rozmawiał, w niedziele jak Go Mąz bawił to zaczął Mu płakac oczywiscie ja podeszla zaczęłam mówic i mały cisza smieje sie itd, mój sie zdenerwował oczywiscie na zart i mówi ze jak woli mamusie to on idzie i mu bardzo przykro hehe 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
Kacha używam oliwki zeby natłuścić, zeby zapobiec tym krostkom, zawsze to mniej styczności skóry z pieluszką. Gdybym jednak zobaczyła krostki to smaruje sudocreamem. Tak mowily polozne w szpitalu i chyba zostanę przy tych radach 🙂
Nikusia miło ze dotrzymalas mi towarzystwa przy kawce 😉 🙂

A co do gaworzenia, to cały czas mówi ggggggg 🤪 😁 Jednak jak zmieniam pieluszke to jest spokojniutki, lezy, patrzy i uśmiecha się. chyba rozumie ze to dla jego dobra 😁

Ale tu dziś gwarno 🤪

• Mamusie
No a ja się zastanawiałam czy używasz oliwki wraz z sudocremem czy zamiast niego. Teraz wszystko jasne 🙂 i dupcia musi oddychać 😁 a więc wietrzymy dziewczynki, wietrzymy 😁
Przesadzę jeśli wypiję drugą kawkę??? Wypiję malusią... taką tyci, tyci... Strasznie mało wody piję a to nie jest dobre. Ale nie umiem się zmusić 🤢

Chciałam zacząć ćwiczyć brzuszki i nie tylko bo w sumie mija moje 6 tygodni i okres też się skończył, ale znów mam inne problemy... i znów muszę odłożyć ćwiczenia. Cholera 😞

Nikusia
jak tam Twoje bóle podbrzusza?

• Mamusie
Kacha oczywiscie ze osobno 😉
Ja też piję druga kawkę ale rozpuszczalną 🙃

Co do wyglądu to tez zaczynam myśleć o brzuszkach, tylko musze wytaszczyc ławeczke do brzuszków ze strychu. Mój mąż tyle tego kupił a ja w ogóle nie korzystam, az wstyd. A moj brzuch jeszcze ma fałdkę 🤢

No i jeszcze coś. Przez całą ciąże bardzo urosły mi włosy, mam prawie do pasa. I teraz chce zrobic jakąś nową fryzurę, nieco krótsza i szukam fajnej, wygodnej, ukladajacej się fryzurki. Dzis jak mąż wroci to ide umyc włosy, pozniej je wysuszyć, troche doprostowac i ocenie czy nadaja sie czy jednak scięcie 🙃

• Mamusie
skoreczka napisał(a):
Kacha oczywiscie ze osobno 😉
Ja też piję druga kawkę ale rozpuszczalną 🙃

Co do wyglądu to tez zaczynam myśleć o brzuszkach, tylko musze wytaszczyc ławeczke do brzuszków ze strychu. Mój mąż tyle tego kupił a ja w ogóle nie korzystam, az wstyd. A moj brzuch jeszcze ma fałdkę 🤢

No i jeszcze coś. Przez całą ciąże bardzo urosły mi włosy, mam prawie do pasa. I teraz chce zrobic jakąś nową fryzurę, nieco krótsza i szukam fajnej, wygodnej, ukladajacej się fryzurki. Dzis jak mąż wroci to ide umyc włosy, pozniej je wysuszyć, troche doprostowac i ocenie czy nadaja sie czy jednak scięcie 🙃

Skoreczka daj nam to ocenic 🙂

• Mamusie
Nikusia a wiesz ze ja myślałam o tym samym co Kacha, ze Emilka na pewno rośnie a te wagi są jakieś zjechane 🤢 Ty widzisz, czujesz, zmieniasz rozmiarówke a tu okazuje sie ze nic nie przytyła, dziwne to i niewiarygodne. To tak jakby nic a nic nie jadła. A je.
Elka dziękuje, coraz bardziej widze jak stają się do siebie podobni 🙃

• Mamusie
skoreczka napisał(a):
Nikusia a wiesz ze ja myślałam o tym samym co Kacha, ze Emilka na pewno rośnie a te wagi są jakieś zjechane 🤢 Ty widzisz, czujesz, zmieniasz rozmiarówke a tu okazuje sie ze nic nie przytyła, dziwne to i niewiarygodne. To tak jakby nic a nic nie jadła. A je.

dokładnie, dziwne to wszystko bo Emilka rośnie w oczach i w ciuszkach 🤨 no i je przecież. Aaaa właśnie... Nikusia? Ile posiłków w ciągu doby zjada Twoja córeczka? bo może ona częściej je i dlatego zjada te 60 ml a czasem 90 ml?