Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
elka144 napisał(a):
jutro bede miec kasete i zdjecia z chrzcin 🤪 🤪 🤪

hehehe my to chyba to stare pokolenie jeszcze bo wciąż mówimy o kasetach, które przecież już dawno z obiegu wyszły 🙃 ja też wiecznie o płytach mówię kasety 🙃 i wiecznie się zastanawiam dlaczego 🙃 😁 z wesela też mam kasety 😁 a przecież to płyty są 😉 😁

• Mamusie
A ja wlasnie skonczylam prasowanie, musialam mezowi poprasowac koszule do pracy, chcialam to zrobic wczesniej ale jak rano wziełam sie za porzadki w szafach tak Ania zaczeła płakac i przestala moze z godzine temu i mialam syf w mieszkaniu a do tego po poludniu prababcia przyszla do Ani bo jej od chrzcin nie widziala, normalnie mam dosc, wysiadam juz.
Znowu kupki nie umie zrobic i sie meczy i placze awet termometr nie pomogl 🥴 oby jutro sama zrobila mi piękna kupke uciesze sie z niej jak dziecko 🙂

Nikusia a mi sie wydawalo ze marcheweczka jest słodka i chcialam ją na koncu wprowadzic, a najpierw ziemniaczka, pietruszke, kalarepkę itp te mniej słodkie produkty.
Mam fajna ksiazeczke z bebiko i tam mam pieknie rozpisane w ktorym miesiacu co mozna podawac. Jak ktos chce to moge to przepisac tzn po 4 miesiacu i potem kolejno tez moge dopisywac bo wszystko na raz to sporo tego by bylo 🙂

• Mamusie
Mąż właśnie wraca moim nowym samochodem!!! 🤪 Nie mogę się doczekać aż go zobaczę i się przejadę 🤪
Przez to byłam dziś cały dzień z Małym i się umęczyłam troszkę 😜 Doceniam męża, że jak wraca z pracy, to się zajmie, a ja odpoczywam 😉

Kasiulka bardzo się cieszę, że jest między Wami okej 🙂 🙂

Ja tak jak i Nikusia miałam obsesję i robiłam często testy, ale wychodziły negatywnie i za każdym razem się załamywałam. I robiłam jakoś w kwietniu – znów był negatywny, więc postanowiłam się nie nakręcać, ale jak pod koniec maja mi się w autobusie słabo zrobiło i miałam odruch wymiotny, to zrobiłam test (30 maja) i wyszedł pozytywnie (miałam wyraźne 2 kreski, bo to 7 tydzień już był) 😆

Ja poczekam na Wasze relacje z wprowadzaniem posiłków i będę po Was ściągała 😉

Adzia ja też mam cycki jak flaki, ale większe niż sprzed ciąży przez karmienie piersią. A brzuch mam w miarę normalny, może troszkę miększy niż przed ciążą.

Kacha dzięki za info od lekarza! Spisałaś się na medal 😘 I dobrze postanowiłaś z tym skierowaniem na bioderka – lepiej dmuchać na zimne dla własnego spokoju 🙂
Bardzo spuchnięty ten palec? Bo ja jak założyłam obrączkę, to też był spuchnięty, ale nie zdejmowałam i teraz jest okej. A jak coś, to spróbuj namydlić palec i może zejdzie.

To prawda – ja też chyba zawsze będę mówiła „kasety” 😁

Adzia jak możesz to przepisz 😜 Z góry dzięki 🙂

• Mamusie
po 4 mmiesiacu:
mleko modyfikowane nastepne

owoce: jablka, pozeczki, jagody, maliny, jezyny, winogrona, owoce dzikiej rozy, brzoskwinie

warzywa: marchew, ziemniaki, dynia, kalarepka, pietruszka, seler, por

produkty zbożowe: ryż, kaszki i kleiki ryżowe, kukurydziane

Jesli karmi sie piersia to pcczatek 5 miesiacu trzeba podac dziecku gluten2-3 g produktu glutenowego na 100ml posilku.Tak nalezy podawac gluten przez pelne 2 miesiace dopiero potem bedzie mozna zwekszac dawkę pr glutenowego do 6 g na 100ml posilku.
Jesli karmi sie mlekiem modyfikowanym to po 5 miesiacu wprowadzic gluten.

• Mamusie
Adzia ja tez dostałam ten poradnik pewnie dostana go wszystkie dziewczyny co w szpitalu dostaly tak zwane niebieskie pudełka 😉

I ja jak tyylko mi sie zblizał okres to robiłam testy tak ze na pierwszym tescie dróga kreseczka była jescze słabo widoczna i robiła drógi zeby potwierdzic na 100 % 😉

Jestem dzis zmeczona 😉

ale dzoeco spia wiec za raz i ja wtule sie w podusie 😉

• Mamusie
Dziewczyny na prawdę próbowałam wszystkiego: mydła, oliwki dla dzieci, płynu do szyb, lodu.... dupa, dupa dupa 😠 😞 Zmasakrowałam palec jeszcze bardziej. Ale dziś z rana widzę, że trochę opuchlizna zeszła. Nie jest tak, że krew mi nie dopływa, więc może poczekam. ech.

• Mamusie
Kruszyna123 napisał(a):
Kacha to poczekaj trochę abyś nie zmasakrowała sobie palca i spróbuj później zdjąć

Nie mam wyjścia 😞 Już bym wolała palec zmasakrować niż odciąć pierścionek 😜 😁 Tragedia 😠 No ale się zrobiłam 😠 ale łatwo go założyłam a tu takie coś 🤨

• Mamusie
Czesc Unas nocka on mała wstała przed 7 i juz sobie ucieła dzemke...

Kacha jej to ja juz nie wiem co ty msz zrobic z tym piersciąkiem moze faktycznie poczekaj tylko ile czasu???
U Kubusia Nikusi trzy próby uczuleniowe pozytywne ale na roztocza najwiecej...a to jeszcze chyba nie koniec tych badan... bo to sie jakos seriami robi

Nikusia no czeka was troszke zmian i trzeba bedzie pewnie pozmieniac materace posciele ale ty jestes silna babka zaraz sie otrzasniesz i zacznesz działac dla dobra swojego synka e i wiesz ze lepiej ze juz wiecie na co mały moze byc uczulony bo wiesz jak z tym walczyc a tak to tylko były domysły trzymam kciuki za was i oczywiscie Dla Ciebie duuuuze uściski

• Mamusie
Witam was kochane z rana właśnie popijam kawke moja kruszynka śpi piekna pogoda dzisiaj u mnie wiec młody o 10 wędruje na taras a ja się biorę za robote bo po prostu Az mnie to wszystko przygnębia. Jak co weekend w gościach w ten byliśmy u mojej mamy koleżanki a w ten na pewno też nie będziemy siedziały bo chłopaki na ryby. Umnie pojawił się problem musimy zmienić samochód bo jest dla mnie umordowanie jak co jade do mista ładuje wózek do auta do środka mało tego to jest 3 dzwiówka za każdym razem jestem umeczona ze odechciewa mi się wszystkiego ale oczywiście do mojego to nie dociera tylko jak mamy gdzieś jechać np. na weekend do mojej mamy to się deneruje ze wszsytko na tylnim siedzeniu i po co ja tyle rzeczy biore?: Jak można inaczej z małym dzieckiem jak się jedzie na noc. Co mnie jeszcze rozwalił to kazał mi oszczędzać to powiedziałam ze tym miesiącu oddam mu cała kase i niech się tak rządzi żeby do kolejnego 1-go mu starczyło. Właśnie dzwonił do mnie mój tata i mam ponad 1000 zl zwrotu bo dopiero się rozliczam ale jestem w 7 niebie

Kasiulka ja się zgadzam z Adzią chociaż cie rozumiem bo u mnie jest to samo jego rodzinka na pierwszym miejscu a ja to du… od kąd urodził się Fabian zbliżyliśmy się do siebie bo jak by nie nasz maluszek to na pewno do tej pory nie bylibyśmy już małżeństwemWprawdzie mieszkam u teściów ale pamiętacie jak Fabian dostał Chrypy jak się wyprowadziłąm na tydzień do rodziców bał się że już nie wróce ale powiedziałam mu jeszcze jedna taka sytuacja i się wyprowadze na cacy nie ma bata albo zacznie być za swoja rodzina albo niech spitala Oczywiście mame się ma tylko jedną ale Rodzina kobieta + mężczyzna = dziecko i oni powini być najważniejsi na pierwszym miejscu takie jest moje zdanie i go nie zmienie bo ja to mówia z rodzinom ładnie się na zdieciu wychodzi ale musisz stanąć w srodku żeby cie po bokach nie upierdzielili. Mi to zaraz się podnosi ciśnienie bardzo się oburzam w ogóle nerwus zemnie ale nie pozwole żeby ktoś ingerował w nas. Dla mnie mogą mnie nie lubić mówie wszsytko prosto z mostu co myśle wielu osobom się to nie podoba ale mam to koło nosa bo zależy mi tylko na jednym żeby kochał mnie moj maż moje dziecko było szcześliwe reszta mnie nie obchodzi. Ja powiedziałam mojemu ja jestem młoda ładna zgrabna mimo że ma dziecko nie jeden facet by zemna chciał być wiec jak ci się coś nie podoba to do widzenia ja sobie życie ułoże… :

Kruszyna super że wesele się udało ja też bym chetnie poszła

Ja się• o ciąży dowiedziałam 10 maja

Beata bo ty odpoczywasz razem ze mna a mój to od razu z twoim umawia się na piwo :P

• Mamusie
Dzień dobry 🙂

Nikusia głowa do góry! Dasz sobie radę w walce z roztoczami! I myślę, że lepiej, że masz wyniki niż się głowić dalej na co ta alergia 😘

Kacha to poczekaj, może tak jak i u mnie opuchlizna sama zejdzie 😉

Wielka tylko, że jak nasi mężowie by się spotkali, to myślę, że na 1 piwie by się nie skończyło 😁