Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Chcialam napisac posta ale moja bambaryłka sie obudzila 🙂 wiec mowie tylko dzien dobry i zmykam.

Nikusia dasz rade, juz nam pokazałas jaka z ciebie silna osoba. Trzymam kciuki żeby dalsze testy juz nic nie wykazały.

Wielka, widze ze mamy takie same myslenie 🙂

Ja własnie tocze z moim walke zeby wywalił ochydne bluzki i kupił nowe. Ja nie wiem, czy faceci po ślubie juz w ogole o siebie nie dbaja? 😠

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej dziewczynki, ja dziś wyspana ostatnio Niko przesypia całe noce budzi się ok 6 albo 7, czasem zastanawiam się czy to nie za wcześnie ale nie zmieniam mu na siłe rytmu, jak by był głodny to przecież by się upomniał o jedzonko 😉

Anabel to wyśpij się troszkę jak Kinia śpi, a dlaczego przepłaciłaś sukienki?Co do działki to fajnie że się budujecie, tam te okolice też fajne, też mi się marzy kiedyś swój domek 🙂napiszę Ci coś na priv 🙂

Wielka to miałaś nerwy, ach na pewno wszystko się ułoży, a co do weekendów to czasem dobrze pobyć w domu ze spokojem bo takie wyjazdy pakowanie itd to na pewno męczące mi czasem dobrze pobyć w domu i nigdzie się nie ruszać

Nikusia trzymam kciuki!dasz radę z roztoczami Kacha ma rację inne zasady, zmiana pościeli materacy itd.ale najważniejsze że wiesz co Kubę uczula bo z nieleczonej alergii gorsze choroby przychodzą, więc dobrze że już wiesz i możesz działać!

Kacha nasmaruj palec olejem lub oliwką i spróbuj pod wodą zdjąć 😉
Dziewczyny a Wasze dzieciaczki miały robione kontrolne usg głowy bo w szpitalu robią i potem Niko już nie miał a mojej koleżanki synek miał z tym że on miał jakiś mały krwiaczek to pewnie kontrolnie, ale ona mi mówiła że tam na tym usg było bardzo dużo dzieci i ona sądziła że to wszystkie maja powtarzane usg główki?nie wiem wydaje mi się że nie, a jak było u |Was?

• Mamusie
Adzia a co do ubiorów to mój zawsze mówi że jemu nic nie potrzeba do ubrania, a potem jak gdzieś idziemy to pytanie co mam założyć i że mógłby mieć to czy tamto 😜 normalnie wtedy już śmiać mi się chce.Więc jak jesteśmy na zakupach to nieraz go namówię żeby sobie coś kupił bo potem ma problem 😉 ach Ci faceci 😁 😮 🙃

• Mamusie
Hejka
już mam lepszy humor. Opowiem Wam co się stało. Rano mąż dzwoni z pracy po 6, że zgubił klucz do mercedesa z pracy (takiego ciężarowego), że mam w domu posprawdzać. Szukam w jego kurtce, w całym domu i nie ma. Mąż się szefowi nie przyznał, poprosił o zapasowy i mówi, że jak coś to pojedzie dorobić, ale to są duże koszty. Pamiętał, że go miał jak wczoraj wracaliśmy od alergologa. Jeszcze teraz dzwonił to poszłam do piwnicy sprawdzić i nic. Zadzwonił jeszcze teraz to stwierdziliśmy, że jeszcze koło komórek pójdę. Wyskoczyłam szybko z domu, sprawdziłam komórkę i nic a jak wracałam obchodząc ławkę z drugiej strony to leżał w trawie. 🤪
A miałam doła dodatkowo bo nie dość, że musiałam kilka dni temu iść do Urzędu, wtachać się z wózkiem na 1 piętro to jeszcze moja siostra pretensję miała. Już mam ich powyżej uszu. Zawsze myślałam, że takie spory o kasę itd nas nie dotyczą, to tylko świadczy jaka naiwna jestem.
Kruszyna no właśnie roztoczy się nigdy całkiem nie pozbędziesz. I mam zamiar poczekać jak będę wszystkie wyniki to zobaczę co powie alergolog. Już wiem, że osoba z cukrzycą nie może być odczulana.
Kacha jak dopływa Ci krew to poczekaj kilka dni. Może zrób pranie ręczne w zimniej wodzie 😜 i wtedy spróbuj.
U alergologa wyszło więcej, ale lekarz nic nie powiedział a ja podpytałam pielęgniarkę o największą reakcję.
Jeśli chodzi o zmiany w domu, to Kuba miał już problemu jak był mały. I w ciągu kolejnych remontów pozbyłam się z domu wszystkich wykładzie, dywanów, nie mam zasłon, u nas w pokoju wypoczynek z ekoskóry i innych skupisk kurzu. Jedynie co to mam dużo książek. Muszę dokładnie poczytać co jeszcze trzeba w domu pozmieniać, bo czytałam jak Kuba był mały.
Anabel masz rację, on miał dopiero pierwszą serię tych testów skórnych. Miał jeszcze takie wziewne. Oddychał przez taką rurkę i w odpowiednim momencie wypuszczał powietrze i dużo nabierał. Potem dostał taki lek do wdychania i powtarzaliśmy. Wszystko się w komputerze zapisywało na wykresach. Domyślam się, że to jego pojemność płuc jest badana i w kierunku astmy bo z takim podejrzeniem tam pojechaliśmy. 07.05 następna wizyta.
Kupiłaś Kini sukieneczki na allegro czy w sklepie? Pochwal się. Ja kupiłam rajtuzki na allegro i dziś przyszły. Takie słodkie są.
Wielka "Ja powiedziałam mojemu ja jestem młoda ładna zgrabna mimo że ma dziecko nie jeden facet by zemna chciał być wiec jak ci się coś nie podoba to do widzenia ja sobie życie ułoże… : " i tak trzymaj 😁 😁 jesteś boska 😘 😘
Kinga ja nie musiałam jechać z Emilką na USG głowy.
Co do ciuchów to mój też nie lubi latać po sklepach. Ostatnio marudził, że nie ma podkoszulek. Weszliśmy razem na allegro, znalazłam od jednego sprzedawcy 3szt które mu się podobały i wczoraj przyszły. 🙂

Uciekam z Emilką na spacerek. Zmieniłam jej zabawki na macie na inne grzechotki i dziś wyjątkowo długo się bawiła.

• Mamusie
hej
a u nas nie wiem co sie porobilo od 3 dni jas spoi do 3 ładnie ale jak mu dam cyca o 3 to potem tak nie spokojnie spi ze szok 😞 rusza sie obraca macha rekami ale nie placze....nie wiem czy mu sie sni cos czy jak 😞

kinia my mielismu usg w szpitalu i teraz przed swietami bylismy na powtorne usg główki.
nikusia fajno ze sie znalazły 🙃

• Mamusie
Kinga my nie powtarzalismy usg nawet nie wiem czyw szpitalu Kini robila ale chyba nie za to z Jakubkiem jechałam na usg główki i brzuszka ale on sie rodził przez vacum i to dlatego z Kinia teraz dostalismy skierowanie na usg brzuszka ze wzgledu na to jej zachowanie przy jedzeniu pani doktor chce sprawdzic czy narzady dobrze sie rozwineły...

Kinanie chce sie za bardzo bawic na maciechyba ze lezy razem z Kubusiem 😉
Nikusia kupiłam na allegro:
http://allegro.pl/sukieneczka-princeska-sarafan-prenatal-9-12m-80-i2293076055.html
i
http://allegro.pl/adams-princeska-sukienka-kwiatuszki-12-18m-86-i2273818707.html

Kinia spi na balkonie bo wieje i nie mam ochgoty spacerowac przejedziemy sie dopiero jak po Jakuba bede musiała isc do przedszkola 😉

• Mamusie
Doberek 🙂

Ja już od wczoraj wieczora w Zielonej jestem.
Poczytałam Was troszkę 🙂
Wielka Ty naprawdę wielka jesteś 😁 dziękuję za radę 🙂 już mam patent 😉

Za niedługo zmykam,bo muszę iść podbić książeczki ubezpieczeniowe taty i na uczelnię 🙂

Dziękuję za oklaska 😁

• Mamusie
Elka też się cieszę, że się znalazły. Po pierwsze mąż by musiał powiedzieć szefowi a po drugie koszt dorobienia 🥴 Szczególnie, że nowsze auta więcej bajerów mają a potem problem. (tylko nie wiem czy to nowszy czy starszy dla mnie duże auto to duże auto i tyle 🙃 )
Anabel Emilka ostatnio dwa razy się tak dłużej matą zainteresowała. Ona się teraz pod nią przekręca i może dlatego ciągle coś innego widzi. Przekręca w sensie, że nogi co chwilkę z innej strony maty wystają, albo na podłodze.
A sukienki śliczne, jak napisałaś, że przepłaciłaś to myślałam, że dużo więcej dałaś. A tak firmówka i stan idealny więc nie jest tak źle. 😉
Kasiulka z jednym Wielka ma rację, że jak człowiek się boi, że drugiego straci to bardziej go szanuje. Nie mówię o ciągłym straszeniu odejściem, ale taka nutka niepewności 😜

a reszta gdzie się podziewa???
idę gotować.

• Mamusie
zapomniałam Wam napisać, że tak ostatnio rozmawiamy na temat wprowadzania jedzenie i dziś sobie stanęłam przed słoiczkami w sklepie i oglądałam co mają w asortymencie. Tak sobie uświadomiłam, że to wprowadzanie to już prawie 🙂
Z tym, że Kubie to ja dużo sama gotowałam. Kupowałam jak gdzieś wychodziłam albo coś i wtedy wybierałam takie których sama bym nie zrobiła. A teraz jeszcze lato się zbliża więc będzie dostęp do owoców i warzyw. 😉

• Mamusie
Elka wspolczuje, okropne uczuie. Moze odiagnij sobie.

Dziewczyny, same bedziecie gotowac czy stawiacie na słoiczkowe jedzenie?
Ja osobiscie planuje gotować, ale pewnie jak gdzies trzeba bedzie wyjsc albo dzien bedzie zabiegany to na pewno znajdzie sie wtedy w domu jakis słoiczek 🙂

• Mamusie
Ja muszę powiedziec że chciałabym troszkę pogotować Nikosiowi ale większość na początku słoiczki planuję.
Anabel a jak ten szpinak przygotowałaś sobie?zamroziłaś go?liście?czy w innej postaci ja Ci powiem szczerze że ja nigdy dla nas nie robiłam szpinaku bo ja nie lubię, ale Nikosiowi bym spróbowała zrobić i do tego ziemniaczek.A Ty z czym będziesz go łączyć Kini do obiadków?

• Mamusie
Miałam dziś dzień porządków bo teściowie przyjechali i zajęli się Natalką. Zrobiłam 4 prania, wyprasowałam wszystkie straszące mnie rzeczy 🙃 pomyłam podłogi, meble itd 🙃

Beata
będę musiała poczekać i modlić się by w końcu udało się zdjąć ten pierścionek, bo na prawdę wszystkiego już próbowałam 🤨
Adzia świetny avatarek 🤪 Co do bluzek męskich... wiem co czujesz 😆 Raz na jakiś czas mojemu wywalam jakąś bluzkę i udaję, że nic się nie stało. Jeszcze się nie kapnął 🙃 😁
Wielka
śliczna rodzinna fotka 😆 😆 😆
Kinga próbowałam oleju, oliwki Bambino, płynu do szyb, mydła.... nic a nic. Tylko pogorszyłam sprawę, więc muszę czekać 🤔 Natalka nie miała kontrolnego USG główki, nawet nie wiedziałam, że robią.
Nikusia 😆 jak to się mówi "kto nie ma w głowie, ten ma w nogach 🙃". Tylko szkoda, że to Ty się nałaziłaś 😁 ale super, że klucze się znalazły!!!! Pranie a raczej płukania w zimnej wodzie mam za sobą 🙃 i dupa, pierścionek ani drgnął 😮
Kasiulka z facetami to czasem gorzej jak z dziećmi 😆 Znasz swojego najlepiej i pomyśl co na niego działa i zastosuj 😉 Rozmowa jest bardzo ważna.
Nikusia ja miałam zamiar przy najbliższym wyjściu na zakupy poczytać trochę etykiety słoiczków z jedzonkiem 😉 A soczki będziesz dawać? I od kiedy? Bo mnie lekarka wspomniała, że to też już jakoś niedługo można, hmm 🤨
Elka
ja też jakiś czas temu byłam uziemiona podobnie jak Ty 🙃 A jak się w ogóle czujesz? Chyba już lepiej, co?
Adzia ja też planuję gotować, ale to się dopiero okaże jak z tym będzie 😉

Dziękuję Dobrym Duszkom za oklaski 🤪 😘 😉

• Mamusie
Elka to fatalnie, ja bez wózka to bym chyba się zapłakała. Tak to codziennie sobie choć na krótko wyjdę. No i zakupy, czy na spacer.
Anabel ja nawet nie wiem jak się szpinak przyrządza. U mnie ja i mój nie lubimy a Kuba to żadnych dodatków nie je 🥴
Uświadomiłam sobie dziś, że ja nie mam blendera, żeby to rozdrobnić 😮 a Wy czym będziecie obiadki miksowały?
Kasiulka ja nie będę zaczynała od słoiczków bo jabłuszko owszem dostaniesz, ale samej marchewki nie widziałam. Czy kombinacji marchewki z ziemniaczkiem czy z pietruszką. A tak chce zaczęć wprowadzać. Widziałam za to marchewkę z ryżem. 🙂
Kacha to pracowity dzień. Ja miałam w planach i na planach się skończyło.
Byliśmy w sklepie, i kupiłam pierwsze jedzonko dla Emilki. 🤪
Czyli kleik ryżowy do zagęszczania (może mi w nocy trochę dłużej zacznie spać), potem dwupak kaszka z bananami, a do tego dwa soczki. Wydaję mi się, że powinno się zacząć od klarownych, ale kupiłam mętna. Oczywiście Emilka nie dostanie wszystkiego na raz, ale już coś mam w domu a jaką radochę miałam 🤪 jestem nawiedzona, jak zacznie pluć to mi się odechce. No i śliniaki kupiłam.
A co do kluczy to ja się dużo nie nałaziłam, mieszkam na parterze więc zejście do piwnicy czy do komórki to migiem.

• Mamusie
Kinga ja tez nieprzepadam za szpinakiem chyba ze jako sos do makaronu i to musze miec swojej roboty bo kiedys babcia mie poczestowała i był zle wypłukany i zgrzytał w zebach straszna rzecz az mi gesia skórka wyszła mam ciocia która co roku na wiosne rozdaje szpinak reklamówkami ;0 własnie dzis dzwoniła ze da mi jeszcze paczuszke a robie tak : dokładnie go płukam nawet 2 -3 razy zeby nie było piasku i wrzucam na chwilke na wrzatek jak sie sparzy to na sitko jak odcieknie to porcjuje w małe pojemniczki i do zamrazalki .Pózniej wstawie ziemniaczki i dorzuce do nich ten szpinaczek mozna zrobic tez zupke z warzywami i szpinakiem a jak maluszek bedzie wiekszy to z makaronem wymieszac i na przykład serkiem białym wszystko zalezy jakie smaki sobie upodoba nasz maluszek 😉
Mój Jakub jak był mały to jadł wszystko oprócz pomidorów i rzeczy z pomidorami a teraz jest strasznie wybredny i je tylko pare rzeczy chyba za bardzo chciałam zeby sie odrzywiał zdrowo i gdzies popełniłam bład...

• Mamusie
Nikusia ja tez kiedys nielubiłam szpinaku az raz zjadlam u babci i sie przekonałam i teraz jem tylko nie lubie wersji ze je sie sam szpinak bo jakos ni nie podchodzi i nie za czesto tylko tak zaraz jak dostane taki swiezudki 😉dodam ze mój maz tez nie przepada za szpinakiem u niego przejdzie ttylko wersja z makaronem i zółtym serem ;0 tak samo miałam kiedys z brukselka a teraz uwielbiam zupe brukselkowa 😉
Ja mam blender bo kupiłam jak sie Jakub urodził i jak coś mam robota 😉

• Mamusie
Dzisiaj znów opaliłam sobie buzię i mnie szczypie teraz 😜
Od czwartku ma być super pogoda ponad 20 stopni! 🤪
A jutro idę na szczepienie z Aleksem, stresuję się 🤨

Kinga USG główki (a dokładniej przezciemięczkowe mózgu) mają dzieci, które miały na ogół jakieś problemy przy porodzie – mój Aleks miał robione to USG, ponieważ urodził się w zamartwicy (czyli zero oddechu) i sprawdzali czy nie wywołało to żadnych zmian w mózgu. Więc nie wszystkie dzieci to mają 🙂

Nikusia dlatego my Ci pisałyśmy, że tak może być z siostrą, bo moja rodzina to samo przychodziła – niby wszyscy wszystko ładnie, a jak co do czego to masakra 🤨 I Wielka dobrze napisała, że z rodziną, to się dobrze na zdjęciu wychodzi i to trzeba stać w środku, bo po bokach nożyczkami opierdzielą. Moi rodzice dzięki takiemu zdarzeniu zabezpieczyli nas żebyśmy po ich śmierci się nie pokłócili i każde z nas za ich życia wiedział co kto dostanie.

Elka mój jak się tak przez sen wierci, to potem okazuje się, że kupkę zrobił 😉

Nikusia to mój Aleks tak samo na macie się przekręca – co chwilę nogi w innym miejscu 😁

Ja nie wiem czy sama będę robiła czy słoiczki, pewnie to i to, bo słoiczki są wygodne na wyjście, a poza tym mają rozmaitości takie, których samemu raczej się nie przyrządzi.

Nikusia ja na szczęście mam blender – dała mi mama, która kiedyś dostała jako prezent od firmy i go nie używa 😆

Chyba każda z nas nie może się doczekać wprowadzania pierwszych posiłków dzieciom 🙂

• Mamusie
Kochane powiedzcie mi czy jak za tydzien zaczne wprowadzac nowe produkty to jak to mam zrobic? Zastapic jeden posilek mleczny jakas zupka czy jak? Czy miedzy posilkami jej coś dawac/ I ile tego dawac? Caly sloiczek np?Czy tylko kilka lyzek? Pomozcie bo sie w tym gubię 😞

A do rozdrabniania potraw mam blender. Ja polecam blender z koncem z jakiegos wysoko gatunkowego metalu a nie plastiku. Plastiku nie mozna dlugo trzymac w np zupie i ja mixowac tylko trzeba robic przerwy.

Ania dzisiaj znowu pokazala na co ją stac, oj płuca ma pojemne 😉 doszłam do wniosku ze jej za cieplo bo mi wypila 100ml herbatki prawie na raz i znowu ma rączki i nozi w chrostezkach czerwonych. No to ubralam jej bodziaka z krótkim rekawkiem do tego spodenki i spi, bez skarptek 🙂

Ja tez ide juz do loza bo ciezki dzien mialyśmy.Dobranoc 😘