Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kruszyna123 napisał(a):
Wielak już mnie olśniła 😁 😁 😁 😁 😁 dzięki

😁 😁 😁 😁 😁 😁

juz wpisłam zaproszenia oczywiście jedno popsułam bo tak sie rozpedziłam ze zamiasta napisać Marek napisałam mirosław 😁 😁 😁 😁 😁jak to zle być popedą

Dzieki Kruszyna 🙂 xxx

Nikusia102 napisał(a):

Marta kiedyś pielęgniarka środowiskowa powiedziała, że zielone kupka to może być za dużo białka w diecie, ale jak dajesz mm to chyba raczej nie.
- dzieki Nikusia! wyczytalam wlasnie ze zwiekszona ilosc zelaza moze to powodowac a ja zaczelam brac Falvit i kwas foliowy... to moze byc powod, odstawie wiec i zobaczymy

Dieta/Cwiczenia - dzieki za odzew dziewczyny, no to nazbieralo sie nas pare 🙂 a moze jeszcze ktoras dolaczy? tak sobie mysle, jakby to zrobic, zebysmy sie porzadnie zmotywowaly i zeby kazdemu rodzaj motywacji pasowal... co myslicie o prostej tabelce? tylko do konca miesiaca... bysmy tam odhaczaly co udalo sie nam osiagnac w danym dniu (czy np trzymalysmy sie diety i robilysmy brzuszki...) 🙂 a info o wadze juz bysmy zachowaly dla siebie 🤪

PS: Wczoraj mielismy 2ga rocznice slubu!

• Mamusie
Wielka dzięki za kawkę właśnie piję.
Kruszyna i znalazłaś tą zakładkę z Hippa?
Skoreczka spokojnie, nadrobisz a my tu na Ciebie poczekamy.
Marta tabelka to super pomysł. Wiadomo, że żadna się wagą chwalić nie będzie chciała, ale osiągnięciami czemu nie. To może warto zrobić tabelkę a w niej np:gimnastyka (każda rano melduje, czy dzień wcześniej wykonało założoną sobie gimnastykę), waga na +/- w zależności jak kto chce i jak jest. Czyli np 0.6- chociaż jak nie mam takiej dokładnej wagi.
A co na to reszta?
A co do tabletek to pamiętam, że kiedyś pisałaś, że karmisz mieszanie. I mówiąc szczerze już pomyślałam, że jest na mm. Sorry, ale super że dzięki temu wiesz co może spowodować zieloną kupkę 😉
Gratulacje z okazji 2 rocznicy 🙂
Wielka śliczne te zaproszenia 😉

• Mamusie
Nikusia i Marta ja raczej nie piszę się na tabelkę co do gimnastyki bo nie dam rady ćwiczyć, w ogóle nie mam zapału. Co do wagi to mogę podawać bo zrzucam kg mimo ze nie ćwiczę.
Będę Wam dopingowac 😉

My po spacerze, mały je a starszy z babcią na podwórku.

Dziś pierwszy raz dałam małemu kaszkę na mleku modyfikowanym: bananowa po 4 miesiacu. Skoro taką robią to chyba wiedzą co robią 🙃 mimo że jest w niej smak banana to dałam. Zjadł połowę i nie narzekał. A dziś gotuję zupkę z warzyw 🙂 Dodam masełka, bo mam własnej roboty masło tzn. roboty mojej teściowej 🙂

Kacha gdzie jestes??? Mam świeże jaja mogę się podzielić 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 😘

• Mamusie
Hej 🙂

Byłam rano z Aleksem w centrum handlowym, żeby kupić mężowi prezent, bo ma po jutrze urodziny 😉 No i się nie spodziewa prezentu, bo pojechałam samochodem mimo, że prawko mi się skończyło 😁 (mam okresowe w związku z wadą wzroku i muszę się zapisać do okulisty dla kierowców, żeby przedłużyć 🤨 )

Dziewczyny Mały mi prawie ciągle głodny jest i ciągle mnie liże i ssie jak mam go na rękach - myślicie że co powinnam oprócz piersi mu dawać? Mm czy np. marcheweczkę? 🤔 Jak to zrobić?

Od dwóch dni Aleks codziennie budzi się w poprzek łóżeczka hehe 🙃, nie wiem jak on to robi.

Nikusia dobrze, że nie pojechałaś wtedy i nie zapłaciłaś za te fotki, bo oni by wzięli tylko do banku twarzy, a to nie oznacza, że ktoś go wybierze. Uczciwe jest to, że jest casting i za nic nie płacisz, a jak się dostajesz do nagrania, to otrzymujesz telefon i potem tylko na tą już właściwą sesję jedziesz, po której dostajesz pieniądze.

Wielka chcesz autograf ode mnie, od Aleksa i od Kuby Nikusi? 🙃

Kruszyna ja to nie wiem jak bym wytrzymała tyle bez męża. Więc za wytrwałość, cierpliwość, no i za tęsknotę za mężem masz ode mnie oklaska 🙂

Wielka kiedy macie te chrzciny? Bo my 1 lipca.

Marta moje gratulacje z okazji 2 rocznicy ślubu i wszystkiego najlepszego dla Was 😘

Marta i Nikusia tabelka to dobry pomysł 🤪 Ja się piszę na ćwiczenia 😜

• Mamusie
Beata mój śpi ładnie ale na rękach jak go trzymam to juz nie usiedzi tylko obraca się: jak ja go biorę przed siebie to on fik i już jest brzuszkiem przytulony. Na bujaku to robi mostki...odchyla głowe i plecy od oparcia, a głowe tak odchyla bo chce widzieć co za nim sie dzieje. Dzieciaczki rosną nam w oczach, każdego dnia coś nowego pokazują 🙂

Co do lizania i ciumkania...to może idzie mu ząbek bo moj też wszystko obgryzał, ciumkał. Ale z drugiej strony może byc głodny...marcheweczkę możesz wprowadzić i zobaczyć jak zareaguje 🙂

MartaMay gratulacje z okazji rocznicy ślubu:kiss

• Mamusie
Skoreczka ja bym chciała przytyć. W tabelce mogę mieć brzuszki (bo nie chcę żeby poszło mi w brzuch), do tego regularne posiłki. Jak będę się musiała tłumaczyć przed Wami to może się zmotywuję. 😜
Beata ja bym spróbowała dać Aleksowi marchewkę. Kup słoiczek lub ugotuj swoją i do blendera z małą ilością wody.
Co do tego castingu to zorientowaliśmy się z mężem, że oni na tym zarabiają. Ty płacisz a w zamian nie masz żadnej gwarancji ani zarobku.
Urszulka moja córcia też nie jest super spokojnym dzieckiem. Wpadam na chwilkę, ale regularnie i wtedy nie mam dużo do czytania. Jak śpi a sobie porobię to wtedy mam więcej czasu.
Skoreczka moja z leżaczka schodzi. Już kiedyś wstawiałam fotkę jak to wygląda. A na kolanach to tylko na chwilkę, bo chce żeby ją nosić.

Już wiem kiedy macie za mnie kciuki trzymać, rozmowa w przyszły piątek. 🙃

• Mamusie
Nikusia102 napisał(a):
Dziewczyny które stosują Nan (wiem, ze Wielka) 8.06 od 18-20 będzie promocja w Polo Markecie na to mleko. Paczka 350g z 16,99 na 9,99
to pewnie jakiś mecz w tym czasie będzie, ale ja sobie skoczę. Nawet jak będzie na Nan2 to i tak kupię bo to już niedługo. 🤪

dzielki Nikusia za wiści polece napewno bo ja kupuje po 15 zl

Kruszyna ja zamiast słonce świeci to siano świeci przeczytałam głodnemu to chleb na myśli 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Beata ja mam 8 lipca autograf poprosze bede się wszytkim chwalić może sprzedam na allegro 🙃 😁 🙃 😁

w ogóle jak szłam przez miasto z Fabianem ten mały terorysta nie chciał mi lerzeć w wózku a u nas remontują chodniki itp ciezko sie idzie zeby malego nies i prowadzic reka wozek wiec co
posadziłąm go w gadoli i cisza patrzył rozgladał sie jak go polozyłam to krzyk nie samowity i nie wiem czy juz moge go wzias w spacerówke chociaz bym chciał zeby pojezdził chociaz jeszcze ten miesiac

na obiad serwuje zarzucajkę http://ugotuj.to/ugotuj/5409285/zarzucajka+zupa+z+kwaszona+kapusta/p/

• Mamusie
🤪
Melduję się w końcu
Troszkę mnie nie było a wszystko przez męża bo urlop ma 🙃 😁 Zawzięliśmy się na dalsze remonty ale już takie przyjemniejsze bo tapety, malowanie... w końcu mam pierwszą i jedyną lampę w domu i jest ona w kuchni 🙃 Bo w pozostałych pomieszczeniach cudne żarówki 🙃 Ale jakoś mnie to nie rusza 🙂 Wyrzuciliśmy też mnóstwo gratów z pokoju na poddaszu bo w piątek elektrycy będą robić nową instalację. I powoli ruszymy z remontem bo sierpień niedługo a mama musi mieć gdzie mieszkać. Wspominałam, że zamieszka z nami i będzie się Natalą opiekować.
Nie odniosę się do wszystkim postów, które mnie ominęły ale spróbuję chociaż do tych najnowszych 😆

• Mamusie
Nikusia rozumiem, że już czas na zmianę gondoli na spacerówkę 😉?
Wielka to Fabian już siedzi sam 🤪???
Nikusia w przerwie meczu wszystko da się załatwić 😉 Ja nie jestem jakąś mega fanką piłki nożnej ale euro to euro hehe i zamierzam zalegać przed telewizorem, może niekoniecznie z piwkiem w ręce ale uczcić trzeba nasze zwycięstwo. Bo ja w nas wierzę 🤨 😁
Ooo i już jest termin rozmowy 😆 Noooo to kciuki będą bankowo trzymane 😉
Skoreczka moja Natala też mostki ćwiczy, wygina się i chodzi prawie jak raczek 😁
Urszula no cóż 😜 kwestia organizacji 😜
Beata ja myślę, że możesz spróbować jeden posiłek mleczny zastąpić marcheweczką i zobaczysz jak będzie 🙂 Tylko piersią karmisz?
Skoreczko 😆 😆 😆 Jestem jestem 🤪 A jaja świeże też mam bo odwiedziliśmy dziadków i dostaliśmy 3 opakowania 🙃 😁 Właśnie ciasto się piecze 🙃 a w cieście wiejskie jajuchna 🙃 😁
MartaMay gratulacje z okazji rocznicy ślubu 😆 2 latka to pięknie 😆
My w tyjm roku 1 rocznica ślubu i 10 bycia razem 🙃 🙃 🙃 😮
Wielka ja też muszę się porozglądać za zaproszeniami bo w końcu już wiem kiedy i gdzie się odbędą 😎 A ile osób planujesz? U mnie najbliżsi w liczbie dziesięciu 🙂

• Mamusie
Kacha witaj 🤪 😘
To wpraszam sie z dziecmi i mezem jutro na ciasto 😉 🙂
Kasiulka to już bedzie tam dwa miesiace a nie miesiąc 😎 To może Was zabierze do siebie 😉

Własnie karmiłam Błazejka, odkrył ze ma zęba i przytrzymuje ząbkiem łyzeczkę, nie moge jej wyjąć mu z buzi 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Skoreczka Zosi tez smakowała ta bananowa kaszka 🙂
Swojskie produkty masz super 🙂

Beata pochwal się co kupiłaś dla mężusia 🙂

Ja główkuję nad prezentem dla teściowej bo ma pod koniec miesiąca urodziny i jak zawsze to mam dylemat bo ciężko coś dla niej wybrać i tak się zastanawiam czy telefon bezprzewodowy to dobry pomysł tym bardziej,że ostatnio żaliła się,że gadała z kimś przez godzinę i stała w przedpokoju a tak mogła by sobie usiąść w dowolnym miejscu 🙂 Jak myślicie może być taki prezent

Nikusia masz to jak w banku,że będę trzymała kciuki 🙂

Wielka i jak zupa smakowała

Kacha super,że do nas zajrzałaś 🙂

• Mamusie
Kruszyna ja nie wiem jaka jest Twoja teściowa. Ja swojej bym kupiła taki telefon, gdyby nie miała, ale ma. Ja w ogóle wolę praktyczne prezenty niż "zjadacze kurzu". Moja też ma urodziny pod koniec czerwca i kupuję jej paletę cieni bo bardzo jej się moja podobała. I problem mam z głowy tym razem 😆
Skoreczka zapraszam 🤪