Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dzięki 🙂
no to niedziwne że miałaś rewolucję w żoładku 🥴 😮 a na fb napisałam ostatnio że Jasia kibicowanie nie poszło na marne, daliśmy radę z Rosjanami 🙂super w tej czapie wygląda!

A ja mam dzisiaj jajo sadzone, ziemnaczki i sałatę z sosikiem musztardowym i sałatę z sosikiem śmietanowym 🙂a jutro rybka mniam ma ochotę na rybkę a najchętniej zjadłabym z frytkami nad morzem 😉 🙂

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
A ja dostałam przesyłkę z HIPPA i łyżeczkę pomarańczową 🙂 A skąd te bony do rosmanna ??
Nikusia Kuby określenie przebija już wszystko 🙃 🙃

Skoreczka może hemoroidy odejdą w niepamięć trzymam kciuki

Elka fajnie,ze się odezwałaś 🙂 No to teraz będziesz miała młyn 🤨
A turystów dużo u was bo pogoda raczej nie sprzyja wędrówką po górach

• Mamusie
Ja nie wiem co się dzieje ale tak mnie głowa boli, że zwariuję 🤢 Byłam na spacerze ale to nie pomogło 🤢 A wy jak się czujecie?
Zaraz będę włosy farbować 🤪

Kruszyna
a ja mimo deszczu wędrowałam 🙃 ale musiałam na pocztę iść i zakupy na obiad zrobić. Gdyby nie ten mus, to z chęcią posiedziałabym w domu 🤨
Ela jest duża szansa, że dojdzie pod warunkiem, że ten sprzedawca jak najszybciej wysłał przesyłkę. Rozumiem, że body dla kibica 😉?
Kruszyna a ja z HIPPa nic nie dostałam 🤔 tylko Bebilon mi przyszedł, próbka mleka nr 2 i poradnik 🤔 😞
Kinga ja uwielbiam jajka w każdej postaci 😆 Dziś na śniadanie miałam jajecznicę z pomidorami a jutro może ze szpinakiem zrobię 🙃 A ryb niestety nie lubię 🤨 Mój mąż na tym cierpi bo on wszystkożerny jest 🙃 Już mnie nawet dziś korciło bo rybę kupić, moe i bym przeżyła jeden taki rybny posiłek... ale nie wiedziałam jaką, a potem pomyślałam że przecież ja się na rybach nie znam i nie wiedziałabym co z nią zrobić 😮 więc poszłam sobie 🙃
Ela a jak piersią nie karmisz to jakie mleczko podajesz?
Skoreczko ja dziś też mielone mięsko mam ale w innej postaci bo zrobiłam pieczarki faszerowane 😉 robione na szybko bo Natala się darła 🥴 ale pyszne 😆 A co do hemoroidów to ja tylko wiem od mamy bo wspominała, że to bardzo boli 🤢 Współczuję 🤢 A nie jest tak, że na pogodę bardziej? Cały czas boli, czy jak? Miejmy nadzieję, że Ci maść pomoże bo ja nikomu nie życzę żadnego bólu i cierpienia 😘

• Mamusie
Dzięki dziewczyny za kciuki 😘 Zawsze pomagają wiec moze i tym razem 🙂

Elka mielone 😎 A do tego frytki, bo tych suchych kartofli mam dosyć 😜
Kruszyna u nas ciągle pada 😠
KingaS widze ze z Ciebie to super kibic 🙂
Nikusia ma się ten refleks 😉 😉 😉
Elka mnie tez czesto brzuch boli, Boże to chyba starość w moim przypadku 🙃 😮 😁

• Mamusie
Kruszyna a u nas nie pada, teraz wróciliśmy ze spacerku. Tylko zimno jest.
Skoreczka mam nadzieję, że leki pomogą 😘 😘
Elka ja wczoraj babce z allegro wysłałam książkę, listem priorytetowym a dziś dostałam komentarz że dotarła. 😜
Zapomniałam, że Ty też dajesz Nan, a byłaś w Polo jak była ta promocja ostatnio?
Kacha i Kinga ja lubię i jajka i rybę. Mięsko zresztą też Tylko żeby ktoś za mnie gotował 😁 😁 😁
Idę teraz poczytać jeszcze raz przykładowe pytania na rozmowę. A potem peeling na twarz, kolejno maseczka, golenie nóżek itd, gorącą kąpiel 🙃 a na koniec paznokcie. 😜

• Mamusie
Kinga ja to musze wyjac z wagi baterie...

Nikusia no nie mogłam znalesc daty tej farby ale co tam najwyzej zobacze czy mi w zielonym do twarzy 😉

Skoreczko ja mam ciemne włosy to to bordo nie bedzie sie tak rzucalo w oczy a ze szampon jest na 24 zmycia to za miesiac sladu nie bedzie 😉

Kiniusia tak jak emilka jak sie podciaga do siedzenia to zaraz prostuje nózki i chce stac tylko nie jest taka sprawna jak ona bo sie przekrecac na brzuszek nie chce ale jeszcze sie nie martwie

mleko modyf.mozna mieszac z mlekiem kobiecym nawet jest zalecane jak sie przechodzi z jednego na drógie zeby dziecko łatwiej zaakceptowałomm

Skoreczko trzymam kciuki za skutecznosc leków no ale cena niezła oby naprawde pomogły

Ja dzis mialam filecika z kurczaczka brokuł i ziemniaczki w ziołach ,mniamc jeszcze bym zjadła 😉

Mała niespokojna małao spała bo Jakub z przejeciem zaczoł cioci opowiadac ze jechał Autokarem ze sie obudziła bo az krzyczał 😉 mała zecz a cieszy 😉 teraz młoda lezy w łózeczku na chwile sie zajeła soba nareszcie

Włosy sie susza chyba zielone nie będą 😉

• Mamusie
Beata byłam dziś w Biedronce i tam były "Pierwsze biszkopty" z Hippa dla dzieci i pisało, że jak daję się takim maluchom jak nasze to 2-3 biszkopty do soczku lub mleczka.
Anabel chyba nie będzie tak źle z kolorem. Moja siostra też ma ciemniejsze włosy i wszystkie czerwienie, śliwki ładnie wyglądają bo to odcień a nie żywy kolor. 😉

Emilka zjadła dziś cały obiadek i na deserek suszoną śliwkę z Gerbera. Też cały słoiczek. Chyba nie lubi owoców leśnych ani musi z jagodami. 🙃

• Mamusie
Kinga Ja też właśnie czekałam do dzisiaj,bo koleżanka chciała kupić ten podkład 🙂 i ja też sobie kupiłam 🙂

Zaszalałam kochane!!! 🤪 kupiłam słoiczki dla Fabisia, sobie dwie bluzki z krótkim rękawkiem, jedną z krótkim dla Andrzeja i dresik welurkowy dla Fabisia!!! 🤪 🤪
🙂

OOO dziękuję za oklaska 🙂

• Mamusie
Anabel ja tez myslę ze nie ma sie czym martwić, to wyjatkowo Emilka tak staje 🙃 Przeciez dzieci zaczynaja chodzic jak maja roczek 🙂
No cena była bogata ale moja mama sie uparła, bo podobno pomaga 😎

Hemoroidy: od zimna, od parcia i w ciaży...więc uważajcie na swoje dupki 😉

A moj Błażejek jest przeszczesliwy jak Mikołaj sie do niego śmieje, jak probuje sie z nim bawić. Taki mały a juz wie ze to tez dziecko 🙂

• Mamusie
Anabel Emilka jest bardzo sprawna, ale Kuba nauczył się obracać jak miał 4,5 m-ca i tak wcześnie o staniu to nawet mowy nie było. Myślę, że nie masz się czym martwić. 🙂
Skoreczka coś w tym jest bo Emilka też się cieszy jak widzi Kubę, jeszcze piszczy żeby on zwrócił na nią uwagę. 🙃

• Mamusie
Nikusia102 napisał(a):
Anabel Emilka jest bardzo sprawna, ale Kuba nauczył się obracać jak miał 4,5 m-ca i tak wcześnie o staniu to nawet mowy nie było. Myślę, że nie masz się czym martwić. 🙂
Skoreczka coś w tym jest bo Emilka też się cieszy jak widzi Kubę, jeszcze piszczy żeby on zwrócił na nią uwagę. 🙃

to samo, piszczy i śmieje sie w głos 🙃 😁

A jeszcze druga strona medalu: Mikołaj jak widzi ze Błazejek robi coś nowego to biegnie do mnie i pokazuje 🙂 A jak Błazejek probuje siadac to Miki go dopinguje, pokazuje ze musi to robic z całej siły 🙃 🙃 🙃 A ja wtedy napatrzec sie nie moge 🙂

• Mamusie
Dziewczyny ale miałam pecha, pojechałam do miasta samochodem a że częsciej chodzę na nogach niz jade to zaparkowałam na parkingu, poszłam na zakupy,wróciłam wsiadłam do auta i jadę i tak patrzę a ja za szybą we folii wezwanie do zapłaty!!! 😮wysiadłam patrzę a tu wezwanie za to że nie miałam karty parkingowej a ja głowę dałabym sobie ściąć że tam nie trzeba było kart, ale potem przypomniałam sobie że jak jeździłam po 18 bo rossmann do 19 czynny jest to już po 18 wtedy karty nie potrzebowałam 😮 🤢 🙃 no i tyle z rabatu w rossmanie bo to co zaoszczędziłam to może będzie trzeba wydać na mandat 15zł niby 😠 🥴 a rabat nie wiem ile wyszedł może troszkę więcej. 🤨

Kasiulka a u nas w rosmanie już tego podkładu nie było, a babka mówi trzeba było prędzej przyjść a ja na to nie miałam możliwości wcześniej, zapytałam czy jeszcze w galerii w rosmannie by nie było a ona że też już nie ma bo dzwonili 😞wszystko przez ten głupi deszcz.Jeszcze się z moim spiełam 🤢a dzień kończy się nieciekawie 🤪

• Mamusie
O matko,w koncu poczytalam, i co wazniejsze, poodpisywalam 🙂

Od razu przepraszam ze tak duzo.

Kurde mialam odpisane na pare postów ale mi sie komp zaktualizowal i mi wszystko poznikało,
nawet stronki pootwierane wrrr.

Takze juz nie bede sie cofac i powiem tylko dzięki dziewczyny za troskę 🙂 i tak, dzisiaj bardziej
sie wyspałam bo Ania nawet nie protestowala przed spaniem w łózeczku.Dopiero kolo 5tej nad
ranem wziełam ją do nas bo ciągle sie wiercila i bałam sie ze sie w koncu obudzi a chciałam
dłuzej pospac 🙂 ale kurde mielismy przezycie,bo mąż nie wiedzial ze ją wzielam do łozka i
chyba ją troszke przygniatał a ona lezała na brzuchu z główką w przescieradło i jak ją szybko
obrócił na plecy to tak gleboko sobie odetchnęła i mam nadzieje że jej nie poddusiliśmy...

Beata, to widze ze mamy cos wspolnego, bo ja tez jstem typem człowieka ze jakbym byłą sama
to bym chyba siedziala na podłodze i plakała, ja jestem stworzona do życia w stadzie 🙂
wiec jak nasi mezowie gdzies wyjadą to zamieszkamy razem hehe 😉

Nikusia cudowny avatarek! moja tez tak stoi, tylko pani neurolog mi powiedziala zebym tak
nie robila bo jest na to za malutka jeszcze,ale przyznam sie ze czasami ją stawiam bo i tak
sama tak robi wiec nie idzie jej powstrzymać. Duzo siły mają te nasze kruszyny 🙂
A powiem ci ze czasami jak patrze na Anię to jakbym widziala Emilkę 🙂 strasznie podobne sie zrobily

Kruszyna na pewno bedzie ci bardzo ładnie w tym kolorze,pasują ci ciemne kolorki a czerwien
jest cudna 🙂

Beata, czasami bywa tak,ze dzieci nawet kilku letnie nie przesypiaja calej nocy,takze cierpliwosci
moja tez nie przesypia całej nocy i powiem ci ze juz sie przyzwyczailam.Jak ją tylko w nocy
karmię to jest ok ale jak sie kiedys budzila i trudno bylo ją uspać potem to bylo gorzej
bo czulam sie bardziej zmeczona a teraz to nawet czasami tego nie rejestruję ze ją karmilam 😉

Ooo Anabel wlasnie o tym napisała 🙂

Anabel moja kuzynka kiedys sobie farbowala wlosy i trafila do szpitala. Bo robila sobie
dwoma kolorami i weszły te farby w reakcję miedzy soba i jej głowę spalilo,takze moz nie
mieszaj farb.

Dziewczyny ja tez sie boje ze moja sie udusi pod kocykiem lub kołderka i do tego stopnia
sie bałam dlatego z nami spala a teraz mniej sie boję bo wiem ze mam monitor oddechu ktory
dziala wiec nic jej nie grozi.

Kruszyna ja to ci zazdroszcze tych loków, umnie proste patyki są i to bez prostowania.
Nigdy nie prostowalam wlosow i nie musze a ja tak uwielbiam loki i na kazdą impreze
funduję sobie loczki 🙂

Nikusia,Skoreczka ja wlasnie tez mam taki mocny okres, dzisiaj w nocy to normalnie powódź
byla co mi sie nigdy nie zdarzało. I caly dzien ze mnie tak leci ze aż to czuję, okropienstwo.

Beata mi sie wydaje ze to nie wina mleka bo kazde jest takie same prócz tych HA,problem
jest pewnie w tym że to nie mleko z piersi ktore ma inny smak, i zmienia się podczas karmienia
tak jak dziecko tego chce i potrzebuje a mm jednak jest inne i to da sie wyczuć i pewnie
wyczuwa to i wie ze chcesz go oszukać z tym mlekiem hehehe

Nikusia ach ten twoj Kuba hehe

Skoreczka hehe wziełas 10zł i pewnie reszte jeszcze chcialas hehehe dobre 🙂

KingaS piszesz o rybce i morzu a ja wlasnie dzisiaj wspominalam ze zjadlabym flądre z frytkami
ale nad morzem, taka swieza dopiero co złowioną bo kiedy co roku jeździlismy do Krynicy
Morskiej i tam własnie fladre wcinałam,pychotka ale za rok to juz na stówe tam pojedziemy 🙂
a tak mnie naszło bo dzisiaj wlasnie kupilam sobie na obiad flądre, mniam mniam i do tego młode
ziemniaczki,ale dobry oiadek byl

Kacha ja od 3 dni tez mam ból głowy, tzn budze sie z bólem i spacer nie pomaga kawa tez nie.
Moze cisninie niskie?

Kurcze Nikusia ale sie szykujesz na ta rozmowe ho ho 🙂 to jakis facet chyba bedzie przeprowadzal
ta rozmowe skoro nawet nogi golisz hehehe 😉

A ja wam zazdroszcze ze takie tanie mleka kupujecie, bo ja to z puszke place 30 zł
A same wiecie ile tego idzie.

Skoreczka to super ze sie tak razm umieja juz pobawic 🙂 moja Ania z kuzynem tez sie chetnie bawi.
Chociaz ostatnio nie ma jak, bo moja siostra sie na nas obrazila ale za co?nie mam pojecia
i nawet nie chce chrzesniaka dać na cały dzien a Ania teskni...

A my dzisiaj z samego rana wybrałysmy sie do tesco i realu na zakupy i nam jakos zlecialo, potem obiadek, zabawa no i dzien zlecial.A jeszcze w tesco sie powadzilam z kasjerką bo mi pomieszala zakupy z kmś nnym i jeszcze mi marudzi a ja do niej ze mnie nie interesuje ze ona ma gorszy dzien ze ma byc mila i juz. Juz mnie wkurzyla. Co mnie obchodzi ze ona ma dosc, ja tez mam dosc niemilych kasjerek.
Dobra ide karmic Anię ,kąpać i lulać do snu.Pa kochane:*