Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Beata8811 napisał(a):
Kacha no pewnie, że mąż Cię kocha, ale super, że tak Cię wspiera w tym wszystkim i chce, żebyś była zadowolona 🙂 Kosmetyczka, no proszę 🤪 No i kapelusz kibica 😉 Nasi mężowie są najlepsi na świecie! 🤪 😜

Najlepsi 🤪 chociaż czasem ich nie lubimy 🙃 ale w ogólnym podsumowaniu wypadają chyba na piątkę z plusem, cooo??? 🙃

• Mamusie
Beata dzieki za inf, nie załoze tam bloga 😎
Fajnie że Aleksio pojadł 🙂 Zobacz jakie dzieci sa rozne, to ja sie ciesze jak mały ma wieksza przerwy między jedzeniem 😉
A ja jednak działam maszynka jednorazowa, nie nadaję sie na depilator 😮 A plastry sa super! Efektowne bardzo!
Kacha wsparcie wazna rzecz 🤪 Kurcze ale ten twój tekst: dobra rada zawsze dobra to mnie rozwalił 😁

• Mamusie
Ja na dziasełka mam bobodent i kropelki camilla
Nikusia i jkak??? bo nie wiem czy kciuki puszczac 😉

Kruszynka Kioni wypadły prawie wszytkie te pierwsze włoski ale juz rosna nowe tak ze łysa nie jest z tych pierwszych najwiecej zostalo na czupku glowy sa dłuuuugie i niesforne l)

Nikusia ja nie myslałam o nagradzniu za złe stopnie bardzie za to ze sie przyznaje do czegos m mówi prawde

Beatka Brawo 😉dla Aleksa
Kacha ja zrobiłam to samo tylko jak juz sie nagadała to jeszcze cyca dlam zeby jej sie łatwiej zasypiało i zeby mnie za chwile nie budziła na jedzenie 😉

v - a to Kinia dodała 😉

• Mamusie
skoreczka napisał(a):
Beata dzieki za inf, nie załoze tam bloga 😎
Fajnie że Aleksio pojadł 🙂 Zobacz jakie dzieci sa rozne, to ja sie ciesze jak mały ma wieksza przerwy między jedzeniem 😉
A ja jednak działam maszynka jednorazowa, nie nadaję sie na depilator 😮 A plastry sa super! Efektowne bardzo!
Kacha wsparcie wazna rzecz 🤪 Kurcze ale ten twój tekst: dobra rada zawsze dobra to mnie rozwalił 😁

Bo dobre rady dzielą się na dobre i na złe 🙃 🙃 🙃 😁 czyż nie tak jest??? 😁

• Mamusie
Dziewczyny dzięki za wsparcie. 😘 😘
Wyniki we wtorek. 🙃
Beata coś wiem o tym piszczeniu, Emilka piszczy ciągle, albo pluje. 🙃
Super, że powoli Aleks uczy się pić z butelki. Dobrze, że zaczęłaś na tyle wcześniej, że przed praca zdążysz.
Skoreczka ja się depilatorem katuję jak mam jechać na urlop albo gdzieś na dłużej. A tak to też jednorazówki.
Nie znam się na blogach, więc nie doradzę. Dalej myślę, o swoim. Z tym, że nie na zasadzie pamiętnika tylko bardziej strona o Kubie, chorobie itd kolejna z żartobliwymi incydentami czyli "a Kuba powiedział". Coś w tym stylu.
Anabel ja wiem, że Ty nie myślałaś o nagradzaniu ze złe stopnie, ale mój syn szybko doda 2 do 2 i będę miała problem. On już ma prawie 9 lat i wierz mi cwany jest. 🙃 😁 😁
Widzę, ze Ty też piszesz z Kinią na kolanach 😁 😁 😁 😁
Kacha kosmetyczka wow 🤪, zazdroszczę bo ja byłam raz w życiu. Malować się na swój ślub. Fajnie, że mąż Cię kocha taką jaką jesteś, ale wspiera w poczynaniach. To chyba każdej z nas potrzebne.

• Mamusie
Nikusia to do wtorku 🙂
Co do bloga to juz coś znalazłam, ale tak jest rozbudowana do edycji ta stronka ze wymaga ode mnie duzo czasu, jesli sie za to wezme to pewnie nocke bede musiała zarwac 😎
Kacha pamiętnika tez nie pokazałabym nikomu 😉
Anabel u nas tez tak jest: przychodnia dla dorosłych i dzieci 🤢

• Mamusie
A my dziś spokojnie posiedzieliśmy/poleżeliśmy na huśtawce 🙂 🙂

Skoreczka a ja lubiłam twój foto blog 🤨
Masz do tego głowę więc działaj dziewczyno,ale ja nic ci nie podpowiem bo nie zakładałam nigdy

Beata takie jedzonko a tyle radości 🙂

Kacha ja czekam z niecierpliwoscią na fotkę i nie dam ci żyć dopóki jej nie wstawisz 🙂
Bo już zaczynam podejrzewać ,że ty to jakaś oszustka jesteś 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜

Anabel Kinia też bierz udział w postach u nas 😁 😁 😁

Nikusia no to wszystkie siedzimy jak na szpilkach do wtorku 🙂

• Mamusie
Byliśmy dziś w parku i na spacerku.
Dziewczyny jak nie ma potrzeby to nie dawajcie dzieciom deserku suszona śliwka. Dałam Emilce i podziałało piorunem. Jeszcze dziś rozmawiałam z koleżanką przez telefon a mój był z Emilką i mu takie kupsko zafundowała, że aż się z pampersa wylało i cały leżaczek, ubranka i wszystko mokre. 😁 🙃 🙃 😁 😁 😁 😁
Beata Emilka się nauczyła puszczać całuski, chciałam ją dziś nagrać, ale jak widziała aparat to zaczęła piszczeć.
Anabel u mnie też tak jest, że przychodnia dla dorosłych i dla dzieci. Z tym, że dla dzieci idziesz do innej poczekalni, minus jest taki, że musisz przejść przez poczekalnie dla dorosłych. Plus, że jest winda więc nie ma problemu z wózkiem.
Kruszynka teraz już nie jak na szpilkach, zrobiłam co w mojej mocy, żeby dostać tą pracę. Teraz się mam zamiar relaksować albo znajdować zajęcia, żeby za dużo nie myśleć. I mówiąc szczerze marzyć co by było jakby mnie przyjęli. We wtorek będę nerwowa. 😜
Pytania z rozmowy wkleiłam na fb. 😜

• Mamusie
Hej wieczorowo!dziś lepszy dzień, spacerek i ładniejsza pogoda :-) jutro już pewnie nic nie napiszę bo sobota to zawsze maniana, rano sprzątanie, potem jedziemy na działkę i będziemy do wieczora a potem mecz i wieeeeeeeeelkie emocje 🙂

Nikusia najważniejsze że to już za Tobą, a we wtorek kolejny raz potrzymamy kciuki!

Skoreczka super nazwa, super pomysł ale nie pomogę Ci bo nie wiem jak to się zakłada.

Kacha ja też czekam na fotki a co do pamiętnika to też nie pokazałabym nikomu

Anabel to mnie też wkurza u lekarza, to czekanie z dorosłymi, ostatnio jak pojechałam z Nikim w poniedziałek to było przede mną z 20 osób poprosiłam pielegniarkę czy nie moglabym przyjechac na jakaś godzine i weszla do lekraki zapytala i mialam przyjechac na 14.15 i faktycznie jak przyjechałam to zaraz wołała, ale dziewczyna czekała ze starszym dzieckiem od 11.30! i wchodziła po mnie dopiero jak wchodziła to taka kobieta mówiła że ona z tej godziny jest masakra to czekanie i te kolejki

Beata to fajnie że tak zjadł powoli a się przyzwyczai

A ja muszę pochwalić Nikusia bo dzisiaj tak ładnie jadł obiadek dynia z ziemniakiami że az sam bużkę otwierała i jadł ze smakiem i to tak naprawdę cieszy!
DOBRANOC

• Mamusie
Kinga to u mnie w ośrodku jest pediatra, przyjmuje tylko dzieci. Jest jeszcze druga lekarka i ona przyjmuje i dzieci i dorosłych. Do każdego lekarza umawiają na godzinę i przed Tobą są góra 1,2 osoby chyba, że na szczepienie bo wtedy może być nawet 6 bo są godziny np od 13do 14 ale wtedy są tam dzieci zdrowe. Dodatkowo jak przychodzisz na szczepienie to dbają o to żeby przed i po było 15min przerwy, żeby zdrowe dzieci nie miały kontaktu z chorymi.

• Mamusie
Jutro mecz! 🤪

A muszę Wam jeszcze napisać, że jak wróciliśmy ze spacerku, to Aleks był bardzo głodny i dałam mu cyca, zjadł i szybko podmieniłam pierś na mleko modyfikowane z butelki i załapał 🤪 I zjadł tego MM ok. 30 ml 😜 Wiem, że nie za dużo, ale to po cycu i w ogóle cieszę się, że zaczyna łapać tą butlę 🤪 😆

Anabel mi też lekarka powiedziała, że mały katarek może być od ząbków. Tylko, że u mnie oglądała dziąsełka i palcem dotykała (umytym 😜 )

Nikusia to Emilkę przeczyściło po śliwce 😁
Emilka puszcza całuski już – nie no, ona mnie zadziwia tak, że szczęki teraz nie mogę zebrać z podłogi 🤪 🙃
Racja – nie ma co teraz już się denerwować. Co będzie to będzie. Ty zrobiłaś wszystko co mogłaś, a teraz decyzja od nich zależy. Jak nie dostaniesz tej pracy, to nie będzie oznaczało, że jesteś do bani, tylko, że nie miałaś szczęścia. Bo w mojej poprzedniej pracy bywało często tak, że ktoś umiał się sprzedać, że jaki to nie jest świetny pracownik, że przepisy ma w małym paluszku, że ogólnie jest świetną osobą i tą osobę przyjmowali, która na starcie zadzierała nosa jakim to jest świetnym specjalistą, a co do czego przyszło, to się okazało, że nie radzi sobie i złożyła wymówienie, a wszyscy ja klęliśmy, bo my za nią robić musieliśmy. A może być osoba nieśmiała, zrobić średnie wrażenie, a jak zatrudni się, to okazuje się, że jest świetnym pracownikiem. Więc grunt to dobrze się sprzedać, a czy Tobie udało się zrobić dobre wrażanie, to się okaże. Podsumowując mój wywód: na takich rozmowach liczy się szczęście, bo wiedzę macie wszyscy, skoro do drugiego etapu przeszliście 😉

Kinga ja też się strasznie cieszę jak Mały tak buźkę do jedzenia otwiera 🙂

A u mnie w przychodni jest tak, że przychodzi się na konkretną godzinę (czy to szczepienie, czy to wizyta) i jest to przychodnia tylko dla dzieci, ale nie podoba mi się to, że zdrowe dzieci są przyjmowane do godz. 11, a po 11 przyjmowane są dzieci chore – bo moim zdaniem po tych dzieciach chorych na następny dzień zostają zarazki, no chyba, że co dzień jakoś dezynfekują te pomieszczenia, zabawki, przewijaki itp. 🥴

• Mamusie
Kruszyna i Beata ja dałam deserek wczoraj a efekt był wczoraj i dziś. Wiedziałam, że działa na jelita, ale nie przypuszczałam, że aż tak. 🙃
Beata jak tylko mi się uda nagrać Emilkę jak puszcza całuski to wkleję na fb. Dziś puszczała całą serię tylko ja jakoś nie pomyślałam żeby nagrać a potem jak chciałam to ona piszczała. 🙃
o pracy dodałam na fb

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂

Nie mam szans Was nadrobić,bo jestem zmęczona. Byliśmy u lekarza, wszystko ok 🙂 przepisał nam już Pepti 2 🙂 ale nie mogłam wykupić,bo apteka zamknięta już była. Jutro kuzyn Andrzeja mi wykupi. Jak wracaliśmy to właśnie ten kuzyn zaprosił mnie i Fabisia do siebie na herbatkę,bo akurat po drodze było 🙂 i Fabi pobawił się z dziewczyną tego kuzyna 🙂 a w ogóle to Fabi bardzo chciał do Mariusza,bo chyba myślał,że to Andrzej i było mi smutno jak się do niego przytulał 😞

Znów pokłóciliśmy się wieczorem 😞 spytałam przez telefon,dlaczego do tej pory jeszcze nie zamieszkał z nami,a on,że nie ma pojęcia!!! 😠 nie mam już sił 😞 napisałam mu,że albo się przeprowadzi do nas i w końcu będziemy jak rodzina,albo wcale nie będzie spał u mnie,nie będzie pomieszkiwania! 😞

O dziękuję za oklaski 🙂

Idę się położyć 😞
Dobranoc 😘