Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kasiulka może zapytaj dlaczego nie chce mieszkać. Mi się wydaję, że się obawia, że on się wprowadzi, Ty pojedziesz na uczelnie a on zostanie z Twoją mamą.
Kruszyna to był deserek z Gerbera, suszona śliwka.
Wczoraj Emilka poszła spać ok 22 i spała do 3. Potem pobudka o 5 a o 6 już wstała. Tylko mąż wstawał. 😜
Dziś mecz 😜

Hej dziewczyny - ale dzis bedzie fajna pogoda co nie? 🙂

z duma oswiadczam, ze moja Gabrysia ma wlasnie 5 miesiecy i 10 minut 🤪 🤪 🤪

Skoreczka - co do bloga - probowalas wordpressa? Ja mam i bardzo sobie chwale, jest darmowy i bardzo latwy w obsludze! jakby co, moge pomoc! Oto link: - klikasz w 'getting a free blog on Wordpress.com : http://wordpress.org/hosting/

• Mamusie
Dzień dobry, witam wszystkie mamusie i ich pociechy w ten piękny sobotni poranek 😆 😆 Ja tak na szybko bo dorwałam się do komputera męża bo zostawił włączony i poleciał na zakupy 😉 Zły trochę ale tak na wesoło bo mu załatwiłam koszenie trawy na podwórku i powiedziałam sąsiadom, że przecież my to zrobimy (czyt. on) 🙃 🙃 🙃 😁
Aaaa bo mi trochę głupio było bo każdy coś na podwórku zrobił... np. sąsiadka krzaczki posiadziła, druga kwiatki, inni piasek i kamienie ze środka podwórka zabrali pod płot i fajną kompozycję stworzyli a my nic 🤪 Ale sąsiadów mam starszych 😎 i mają czas 😎 bo nie pracują 😎 większość na emeryturkach 😎 to sobie robią 😎 a nam paskudne podwórko zaczyna pięknieć w oczach 😎 A jest co robić bo każdy nawrzucał jakieś śmieci (stare meble, stare sprzęty, piach, kamienie, cegły 😠 ) i nikt się nie przyznaje do tego 😠 A jak skosimy (czyt. mój mąż 😁 ) to będę mieć czyste sumienie i święty spokój na wypadek, gdyby ktoś zaczął miauczeć bo zawsze ktoś taki się znajdzie. I nie wezmą pod uwagę, że pracujemy lub zajmujemy się maluszkiem 🙃 aaaaale się Wam wyżaliłam 😁

Poczytałam tak na szybko i odpiszę ale mam nadzieję, że nikt się nie obrazi bo to tak na szybko zrobię ☺️
Pamiętnik
to jest taki o odchudzaniu ☺️ ale piszę tam różne rzeczy i w sumie sporo osób to czyta i dostaję pozytywne komentarze i wsparcie i nawet podbierają moje pomysły b o się ludzikom podobają ☺️ Miłe bardzo ☺️ A i obecnie 1,5 kilo na minusie mam 😎 😎 🤪
Dziś lecę na spinning i nie wiem jak wrócę do domu, czy ktoś mnie wniesie 🙃 😮 😁 😁
Większość porządków zrobiłam wczoraj pod wieczór to dziś tylko podłogi i to cholerne pranie i prasowanie 😠 Nie cierpię tego 😠
kruszyna kto jak kto ale ja oszustką na bank nie jestem 😜 😁 Piszę z Wami, istnieję na Facebooku i nie plotę bzdur 🙃 😁 no i wrzucę foteczkę, tylko muszę ją zrobić i to raczej nie w tej chwili bo wyglądam jak połamane zombi 🙃 🙃 Wciąż zakwasy mam hehe

A odnośnie meczu... właśnie przejechał pociąg z drącymi się kibicami 🙃 "... biało-czerwone bla bla bla... biało-czerwone..." 🙃 🙃 Nie wiem co się darli bo nie zrozumiałam wszystkiego no ale wiem, że to nasi i że wierzą w wyjście z grupy 😁

Od czasu, gdy zaczęłam ćwiczyć czuję się coraz lepiej i mam pozytywne spojrzenie na świat, mimo zmęczenia, wieczornego głodu i zakwasów. Straasssssznie mi zależy 🤨

Kasiulka
ciężkie są takie rozmowy przez telefon i one rzadko przynoszą zamierzone efekty. No chyba, że Twój narzeczony przemyśli sprawę. Szkoda, że nie macie możliwości pogadać w 4 oczy. Ale gdy wróci to ja myślę, że dojdziecie do porozumienia i ułożycie sobie wszystko razem i po swojemu. Może on nie chce zamieszkać z Tobą (rozumiem, że mieszkasz z rodzicami?) właśnie dlatego, że nie czuje się jak u siebie w domu. Dobrym rozwiązaniem choć lekko kosztownym jest wynajem osobnego lokum.
Nikusia całuski 🤪 ale superrrrrrr 🤪
Marta no w końcu się znów odezwałaś 🙂 🙂 🙂 🙂
a ja się pytam kolejny raz, gdzie jest Pamii 😠 😁 Kobieto odezwij się, napisz jak przeprowadzka i remont 😆
Skoreczko o Tobie też pamiętam 😘 jak idzie Ci walka z ptaszynami 🙃? Miska schowana? Dziś taka fajna pogoda to pewnie z dziećmi w ogródku przesiadujesz 🙂

Zmykam bo Natala się obudziła. Spróbuję dać jej kaszkę 🤨 chociaż się boję 🤨 no ale próbować trzeba.

Miłego dnia 😘

• Mamusie
hej 🙂

Dziewczynki słonko powitało dziś dzień 🙂

Nasz Błażejek poszedł spać ok. 19 i wstał o 5 rano na mleczko. Potem lezał, potem grzemał i znow wstał i lezał i tak do 9 az mama wstanie 🤪 Jej co za Skarb 🙂
No i wziełam go na balkon i tam ukazał mi swoje dziąsełka, ja patrze a tam dolne dwójki poprzebijane fragmentami 🤪 Dziewczynki na czym polega masaż dziąsełek? Chce mu pomóc 😮, bo na pewno go to meczy 😞

MartaMay dziękuję 😘 Juz nawet miałam kiedys do ciebie pisac na pv w tej sprawie. A masz konto w Świat Obrazu? Bop tam tez sie zalogowałam.
Buziaczki i wszystkiego najlepszego dla Gabrysi 😘 😘 😘

Kacha tak bedzie ogródkowo 🙂 Tylko pozniej jak maz wroci z pracy to bedziemy mieli zamieszanie, bo kupilismy nowe okno, wyrywamy stare i demolka na pewno bedzie. Juz sie boje! Co do ptaków to wzielam psia miskę z balkonu i juz tak nie stakuja balkonu, biegaja po podworku.

Nikusia no no całuski, to chyba dla Jasia 🤪 🤪 😁 😁 😁

Kruszynka
tego bloga nadal mam i wklejam tam fotki, bo sie przyzwyczaiłam, zatem zapraszam http://magdilena.flog.pl/

KingaS dziękuję za dobre słowo!

Kacha i Kruszyna ja tez nie jestem oszustką 🙃 🙃 😁 😁
Jestem z krwi i kości, taką jak mnie widziałyscie na fotach 😉

Przepraszam ze wszystkim nie odpisuje ale biegne do małego 🙂

• Mamusie
Haj
Pogoda cudo 😉
A my dopiero zwlekamy się.z łóżka hi hi
Mój mąż zaraz też idzie kośic bo duży ogród mamy 😉

Kasiulka a ty jak mieszkasz w takich blizniakach?
Wszystkiego naj dla Gabrysi:*
Kasia ja bym bez roberta nie mogła mieszkać , weź jak przyjedzie porozmawiaj nim z a i robert bez

jasia pewno też nie.....nim

• Mamusie
Hejka 🙂

Kruszyna Na receptę Pepti 2 chyba jest troszkę tańsze nież 1 🙂 za 9 pudełek wychodzi chyba 99zł,więc po 11 zł za pudełko. O testach nie rozmawialiśmy, do roczku Fabi będzie miał to mleko.
MartaMay Najlepszego dla Gabi 😘 😘
Elka Mamy domek jednorodzinny. Na dole moi rodzice mają pokój,a góra jest wolna,są trzy pokoje 🙂 i obiecałam babci przed jej śmiercią,że tam będę mieszkać...

Dziękuję za 100 oklasków 😁

Andrzej się nie odzywa,tylko rano strzałkę puścił jak szedł do pracy...

• Mamusie
w domu już posprzątałam a zaraz jedziemy do zoo.
Emilka zjadła cały obiadek a miałam w słoiczku po koncentracie czyli więcej niż 125g 😁 😁 😁
Kuba z mężem zrobili porządek w zabawkach Kuby.
Marta całuski dla Gabrysi, jak Ci idzie odchudzanie?? Miałaś meldować 😜
Kacha jestem zachwycona Twoją motywacją 🤪 Tak trzymać 😘 😘
Skoreczka ona puszcza całuski, ale nie kontroluje, że do kogoś. Dziś chyba z 8 filmików nagrałam, żeby to utrwalić. 😁 😁 A Emilka pluła ile się da. 🙃
Masaż dziąsełek to albo taką specjalną szczoteczką (do kupienie np w Tesco) albo samym palcem. Jego swędzi i będzie mu się podobało, że może się podrapać. 😜
Kasiulka a ja bym zapytała wprost czy się obawia pozostania z Twoimi rodzicami jak Ty d szkoły pojedziesz. Twoja Mama się zajmuje Fabinem więc na pewnie często będzie u Was u góry. Ja na jego miejscu bym sie tego obawiała.

Uciekam bo wyjeżdżamy 🙂 Miłego Dni 😘

• Mamusie
A my już w domku 🙂 Posiedzieliśmy troszkę na działce i dziś nie źle grzeje

Skoreczka są dostępne w większości sklepów takie nakładki na palec z takim włosiem i masujesz dziąsełka 🙂 Widziałam kiedyś już też ,ale u większych dzieci taką maczugę dosłownie i one same sobie szorują po dziąsełkach 🙂
Skoreczka remontujecie coś ??

Nikusia i co zadowoleni jesteście z wyprawy?? My jak kiedyś byliśmy w taki upał w zoo to większośc futrzaków była pochowana w cieniu i nie było na co patrzeć 🥴

• Mamusie
Kruszyna części faktycznie nie było, ale większość zobaczyliśmy. Dobrze, że tam dużo drzew i cienia bo temperatura 30 i do tego w słońcu to za dużo by było. Muszę zobaczyć fotki i na pewno coś wrzucę na fb 🙂
Twój 700post 😜
Skoreczka bo tak już mi się marzyło, żeby się gdzieś wybrać. 😜 I jestem bardzo, bardzo zadowolona. Chyba potrzebne był nam taki relaks. 😁 szczególnie, że jeszcze mecz 🤪

• Mamusie
Myślałam,że będę miała dużo do nadrobienia,ale jednak dużo nie naskrobałyście 😁 😁
Fabiś usnął 🙂
Pisałam teraz z Andrzejem na gg,bo pojechał do znajomych... Obiecał mi,że jak wróci,a wraca 30.,że się przeprowadzi i będziemy razem mieszkać i że oświadczy mi się tak na poważnie 🤪 🤪
Aż lepszy dzień 🙂 🙃 🙃

Jutro muszę wracać do Zielonej. W pon. egzamin 😞 boję się 😞

Zmykam 🙂 dobranooooooc 😘 😘

• Mamusie
Czesc

U nas nie ma czegos takiego ze dzieci sa przyjmowane ne godzine tylko wszystcy jak kto przyjkdzie to czeka w kolejce zdrowe dzieci sa w innnej czesci ale co z tego jak lekarka najpierw przyjmyje chore dzieci a potem zdrowe...

Nikusia moze teserek ppodziałał na emilke przeczyszczajoco ale przynajmniej lepiej spała 😉

Marta May całyski dla Gabi

Skoreczko zębaty ten Twój aniołek 😉

Kasiulka nareszcie dobre wiesci 😉

Kinia gada zamiast spac a ja chciałam do wanny wskoczyc bo Daniel u kolegi na meczu...

• Mamusie
Anabel deserek był 2 dni temu. Jeden stoi jeszcze w lodówce, ale dziś kupiłam gruszkę.
Kasiulka super, że się dogadaliście. Powodzenia w poniedziałek trzymam kciuki.

Kurcze zapomniałam, że obiecałam wychowawczyni od Kuby, że jutro wystawię stoisko z biżuterią na festynie. Festyn jest charytatywny (zbierają dla dziewczynki z ich szkoły)a dodatkowo umówiliśmy się z koleżanką na grilla. Nie chciałam iść na ten festyn, bo wiedziałam, że nie będę miała czasu zrobić biżuterii i tylko te resztki co mam będę sprzedawała. Tyle co 4 bransoletki zrobiłam. Najpierw odmówiłam, ale wychowawczyni mnie osobiście prosiła i jakoś mi głupio było powiedzieć "nie" (szczególnie, że Pani też pilnuje Kubę, żeby cukier zmierzył w szkole itd). No, ale zrobię co dla kogoś a grill nie zając 😜

• Mamusie
Kasiulka to licze na to że twój narzeczony dotrzyma Ci słowa 🙂
Nikusia bo Wy chyba gdzieś blisko macie zoo i dlatego wydawało mi się ze szybko. My jakbyśmy chcieli jechac do zoo to az do Chorzowa 🙃
Anabel az mnie złość bierze ja piszesz o tej przychodni, u nas to samo, stoisz w kolejce z dzieckiem wśród miliona chorach i wśrod drugiego miliona hipochondryków 😠 😠
Nie rozumiem tego 😞

U nas miki szaleje a ja juz nie wiem jak go polozyc spac zeby spał, dobrze chociaz że Błazejek juz chrapie 🙂

• Mamusie
Kasiulka to licze na to że twój narzeczony dotrzyma Ci słowa 🙂
Nikusia bo Wy chyba gdzieś blisko macie zoo i dlatego wydawało mi się ze szybko. My jakbyśmy chcieli jechac do zoo to az do Chorzowa 🙃
Anabel az mnie złość bierze ja piszesz o tej przychodni, u nas to samo, stoisz w kolejce z dzieckiem wśród miliona chorach i wśrod drugiego miliona hipochondryków 😠 😠
Nie rozumiem tego 😞

U nas miki szaleje a ja juz nie wiem jak go polozyc spac zeby spał, dobrze chociaz że Błazejek juz chrapie 🙂

• Mamusie
Anabel napisał(a):
No dzieci spia a ja wykompana 😉
Kurcze Kinia chyba ma plesniawki w buzi tak mi sie wydaje nie jestem pewna bo Kubus nigdy nie miał Ma któras doswiadczenie w tym temacie???

Wiem tylko ze bardzo bolą pleśniawki. Moja siostra miała, mama smarowała jej Aftin - to taki lek na pleśniawki. Jednak to było dawno 🤢

• Mamusie
Skoreczka do zoo mamy jakieś 30km.
Anabel pleśniawka to taki biały nalot w buzi, na początku wygląda jakby dziecko miało jeszcze mleczko w buzi, a potem widzisz że to jest stałe. Słyszałam, że boli i wiem, że koleżanka smarowała czymś fioletowym.
Zobacz język i wewnętrzną stronę policzków.