Skocz do zawartości

Styczniowe dzieciaczki 2012 :) | Forum dla mam

skoreczka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• skoreczka_m

1635

• Nikusia102_m

1886

• elka144_m

1127

• Kruszyna123_m

1183

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Anabel taki dzień pozytywny 🙂
Też zjadłabym coś dobrego, smaka mi narobiłaś 🙃

U nas dziś bez spacerków bo wiatr jest bardzo silny i zimny. Zapowiadali taka pogode i sprawdziło sie. Moze jutro coś się zmieni?

Zaraz musze sprawdzić kiedy mija 6 tyg od ostatniego szczepienia. No i bedzie ważonko 🤪 😁

• Mamusie
dzieki dziewczyny:P
😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘
ja robie jablecznika i jestem taka złaaaa!!!!!!!

bo przed ciaza jak robilam to mi pyszny wychodził a teraz sie rozłazi chyba mnie zaraz trafi 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusie
skoreczka napisał(a):
Elka bo to jabłecznik ze starych jabłek 😁 😁 😁 😁 dlatego sie rozpada, dopiero na jesień bedzie dobry 😁

kochana to nie jabłka tylko ciasto jak rozwałkowywałam to sie rozlatowało 😞 😠 😠 😠

ciekawe jakie wyjdzie na wierzch zrobilam kruszonke, juz jest w piekarniku.

• Mamusie
Elka Emilka jak się urodziła to miała główkę 31cm a ramiona 34. Jak miała 6 tyg to miała 37 i głowę i ramiona. Teraz nie wiem bo jeszcze śpi.
Kruszyna kurcze to fatalnie z tą wizytą.
Skoreczka Emilka w nocy też je więcej niż w dzień, ja sobie to tak tłumaczę, że śpi i nie pamięta, że ma marudzić 😁 😁
Beata mojej też dziś marudzenie się włączyła. Poszłam na spacer i śpi do teraz. Chociaż już się kręci. 😉

A ja wypiłam kawę i zasypiam na stojąco.

• Mamusie
Ale naskrobałyście 😮 🙃 🙃
Już Was poczytałam 😁
Nie wiem ile teraz Fabiś ma w obwodzie główki. Jeśli dobrze pójdzie,to jutro nie pójdę na jedne zajęcia i pojadę do domku,bo koleżanka będzie pisać maile do profesorów,że idziemy szukać wiosny całym rokiem germańskiej i że nas nie będzie,to bym wróciła w czwartek raniutko 🙂
oby się udało 🥴 🥴
byłam w dziekanacie i przyznali mi indywidualny 😁 i 3 poniedziałki w miesiącu będę w domku,bo na wykłady nie muszę chodzić,tylko mieć notatki do egzaminy a jedne zajęcia mi profesorka odpuściła i prosiła,żebym raz w miesiącu była 😁
chociaż tyle dobrego 🙂

• Mamusie
Anabel dieta białkowa to dieta dr Dukana (odchudzająca) 🙂

Kacha ja już raz ją miałam ale że w ciążę zaszłam to przerwałam 🙂 dodam że skutki były zadowalające, 9kg w 3 miesiące i jędrne ciało o dziwo :P

Pranie- u mnie to samo co u was :P końca nie widac ^^ już 3 razy prałam... ale reszta rzeczy musi poczekać 😜..

Chińszczyzna- znów ten smród... masakra.. teściowa kupiła nam poduchy takie co niby dobre na kręgosłup z jakiś tam gąbeczek.. i śmierdzą jak nie wiem co... więc mąż kazał wyprać i ja wyprałam, wyciągnęłam a to śmierdzaiło gorzej niż na początku... więc musieliśmy je wyrzucić ...;/

Nikusia Dieta Protal nie jest tylko najpewniejszą i dającą najlepsze wyniki kuracją odchudzającą. To ambitny plan, kompleksowy system porad i zaleceń podzielony na cztery etapy, z których każdy charakteryzuje się coraz mniejszą surowością. Celem jej jest dostarczenie doskonale opracowanych wskazówek, aby stosująca je osoba w sposób nie nadwyrężający motywacji i determinacji w schudnięciu przebrnęła od pierwszego dnia diety aż do ostatniego. Wskazówki te zorganizowane są w czterech etapach, z których dwie pierwsze stanowią fazę chudnięcia, a pozostałe powodują utrwalenie osiągniętej wagi i jej stabilizację.

Etapy diety:

- faza uderzeniowa, kuracja czysto proteinowa (średni czas trwania: 5dni)
- faza stałej szybkości, naprzemienna kuracja proteinowa(średni czas trwania: tydzień na każdy utracony kilogram)
- faza utrwalania osiągniętej wagi (średni czas trwania: 10 dni na każdy utracony kilogram)
- faza stabilizacji (średni czas trwania: jeden dzień w tygodniu czystych protein do końca życia)

to tak w skrócie...

Skoreczka dieta jak napisałam wyżej- odchudzająca :P...bo coś mi schodzić nie chce :P... i wyszło że dietę zaczynam od jtura 😜...

Kasiulka cieszę się że przynajmniej u ciebie na uczelni są normalni ludzie...

A my po ,,spacerku" piszę w cudzysłowie bo wyglądało to tak: mąż naprawia auto a ja wózek bujam obok :P... i zmarzłam.. więc tylko pół godzinki i do domku ^^ jutro wybiorę się na dłuższy spacerek 😉... dziś wpadła koleżanka z rocznym synkiem 🙂 ale onnn uroczy 😜 a jakie śmierdzące kupki robi, mojej małej kupki wymiękają przy jego :P...i dodam że jest mega agenciorem, podszedł do kwiatka, wziął w rękę ziemie i ciach do buzi xD... masakra 😉...

• Mamusie
Dziewczynki ja znowu na chwilkę tylko bo Niko marudzi,my jesteśmy po ortopedzie i wszystko dobrze, za 8 tygodni profilaktycznie do kontroli 🙂
A jak dziewczyny z tą witaminką???nie napisałyście, do 3 miesiąca daje się D+K a potem tylko D do 2 lat?tak jest czy inaczej?wiem że D na pewno do 2 roku życia ale nie wiem jak K a nie dopytałam na szczepieniu.

• Mamusie
Kasiulka super że poszli Ci na rękę ze studiami.
Pamii18 przyznam, że ja nie wierzę w żadne diety, raczej w zdrowe odżywania, indeks glikemiczny i ruch. A ile chcesz zrzucić? Ćwiczysz codziennie? 😘
Kinga ja pamiętam, że k+d dla mam karmiących do 3 m-ca a samą d decyduje pediatra, zależny od pory roku i wielkości ciemiączka. Nie jest powiedziane, że to będą 2 lata. U nas Emilka ma dość duże ciemiączko bo 3x3 i ciekawe ile będziemy brać.

A ja walczę z allegro, bo Kuba ma pełną szafkę a połowo mała. I tym razem chcę też coś dla z s/m wystawić.

• Mamusie
Pamii to ja Cię podbuduje, bo na studiach miałam takie dwie koleżanki i obie przez wakacje były na diecie ( tez jakiejś książkowej) i jak przyszły po wakacjach to nikt ich nie poznał 🤪 🤪 Wszyscy myśleli ze to nowe osoby 😎 Zrzuciły bardzo dużo kilogramów 🙂
Nikusia po co maja ubranka leżeć jak ktos inny może skorzystać 🙂
KingaS co do witamin to podpisuję sie pod tym co napisała Nikusia, a wcześniej tez pisałam ze ja daję do 1roku zycia witaminę D3, chyba ze lekarz zaleci dłużej.

No to pierzecie kobitki 😁 Chyba taka nasza rola 😮

A mi mąż kupił prezent. Dostałam tuniczkę 🙂 Ma dobry gust 🙂

Zmęczenie juz mnie dopadło, wiec pewnie zacznę być marudna hehe

• Mamusie
Dziewczyny doradźcie mi do jakiego działu na allegro mam dodać ten ciuch:
-bluzki
-koszule
-marynarki i żakiety
-tuniki
czy jeszcze inny

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/706/dsc04754na.jpg/][IMG]http://img706.imageshack.us/img706/4914/dsc04754na.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Skoreczka dzięki tak dałam 🙂 bo nie wiedziałam pod co to podciągnąć 🙂 łap oklaski
Pamii18 ale mną się nie sugeruj, bo ja nigdy na diecie nie byłam. To tylko moje obserwację i doświadczenia z mojego żywienia w związku z cukrzycą. 🙃
Skoreczka część tych moich ubrań to już wieku w szafie leży a żakietu, marynarki wcale nie ubrałam a sweter raz. A miejsca nie mam 🙃 A Kuba ma teraz nowe ubrania, a nie mam co zrobić z tymi małymi.
Kasiulka ja na aukcjach teraz sprzedaję głownie ubrania po Kubie, teraz dodałam 3 swoje. Jest tu taki dział sprzedam i tam zawsze daję linka. Ale specjalnie dla Ciebie moje aukcje http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=17480357 🙂