Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Olciu wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy ślubu dla Ciebie i Męża. Bawcie się dobrze 😆
Monia bardzo apetyczne te łakocie a ja w domku tylko herbatniczki mam 🥴 Dla mnie pobudka o 6 to norma bo tak przeważnie wstaje Hania pobawi się ok godziny i idzie dalej lulu teraz spałyśmy razem bo jakoś noc była dla mnie za krótka 😆
Aniu trzymam za Ciebie kciuki kolejny dzień 😘

• Mamusie
dziewczyny mma dyleMAT:
ktory fajniejszy?
http://www.bebeqo.nl/combi-kinderwagen-3in1-zwart.html#
http://www.bebeqo.nl/op-pad/set-kinderwagen-autostoel-reiswieg/kinderwagen-autostoel-reiswieg-set-set-mascu-3in1-olijf-groen.html

??? dzisiaj do 12 jezdzilam i szukalam wozkow bo dostalam na maila fajna oferte i mysllam ze bedzie niedrogo a to byly ceny spacerowek bez stelazy, ktore kosztowaly 2x tyle i sie tylko wyglupilam i niepotrzebnie dzieciaka targalam tyle w upaly. Ale wyprobowalismy nosidelko i powiem Wam ze Aziz zachwycony bo wszystko widzial co sie dookola niego dzieje 🤪

Hej 🙂
Oba są spoko.Ja przed chwilą wróciłam z kerfura,byłam na łowach. Zaszalałam i kupiłam Alkowi kubek niekapek za 3 dychy ! Z TT,już sparzony i oczywiście przetestowany 😉

• Mamusie
Dzieki dziewczyny za opinie zamowilam ten drugi, na szczescie u nas nie ma problemow z dziurami 🤪 🤪 🤪 w przeciagu prawie 2 lat odkad tu jestem to tylko w JEDNYM MIEJSCU jest nierowny chodnik niedaaleko mojego domu. Reszta jest miodzio wiec mnie ten problem nie dotyczy
teraz musze czekac od 2-3 tygodni, juz nie moge sie doczekac 😉
w tym drugim nozki nie zwisaja tez bezwladnie jest podnozek. No zobaczymy jak sie sprawdzi, zasze mozna zwrocic 😉

• Mamusie
Ada wykapana juz spi 🙂. Dziewczyny czy tylko Ada jeszcze nie miala chrztu ? :PP planujemy na 9 wrzesnia 🙂, 27 sierpnia becikowe dostaniemy i zrobimy chrzciny :P o ile proboszcz sie zgodzi bo to stara cholera jest i dla kolezanki nie za bardzo chcial zrobic bo bez slubu :/. jutro idziemy sie dogadac.
Ale zrobimy tylko dla najblizszych i obiad sam 🙂 bedzie kolo 12-15 osob, wiec tak skromnie 🙂. Zrobimy schabowych, mielownych, bigos i flaczki, 2 cista i ze 2 salatki 🙂
u nas sa 3 koscioly wiec w czym wybierac jest 😁 ostatnio co ja odjebalam to szok 😁, poszlam do kosciolka w lesie sie o chrzest pytac i ksiadz do mnie ' dlaczego chcecie tu chrzicic?' [ nalezy do innej parafii ], a ja nie wiele myslac odpowiadac ' bo ladniejsza okolica' XDD jak na idiotke si epo patrzyl
Dla mlodej na non daje teraz butle z kaszka bananowa taka pol plynna :P. Ogolnie od kilku dni ladnie mi sypia 🙂 jak zasnie o 19-20 to sie przebudza okolo 23 i jak zasnie o 23 to spi mi do 7-9 rano 🤪 🤪 🤪 jestem mega wyspana 🙂. Zaraz ide zmyc naczynia i butelke i wskakuje do wanny

• Mamusie
na 120 ml mleka daje 4 miarki mleka + 3 miarki kaszki [ miarki tej samej co mleko mierze :P ]
na 150 ml 5 miarek mleka + 4 kaszki 🙂

po prostu o jedna miarke kaszki mniej niz mleka 😉), ogolnie jak zrobie z kaszka 120 to wychodzi 150 :P, wiec mala mi calej butli nie zjada, aleeee ... 😉

• Mamusie
a ja nic nie zaslaniam ani nic ;p, mloda i tak spi i tak 🙂. Juz ma ustalone ze po kapieli jest spanie na noc 🙂.

Nie chwalilam sie Wam 🤪 🤪 planujemy slub na pazdziernik 🙂

pozostala mi juz tylko kwestiwa wyboru sukienki ;p zaraz Wam pokaze co upatrzylam u Nas w sklepie 🙂

• Mamusie
Dziekujemy za zyczenia 🙂

Co do wózka to ja mam zza domem las i dlatego tez mam wózek z pompowanymi kołami 🙂 i sie swietnie takim smiga 🙂

Kamilo super wiadomości 🙂 pokazuj sukienki 🙂 tylko gratulować 🙂

Szymon też chodzi spac najpózniej o 22 kapiel, pierś i spanie ale dziś padł równo o 21 wiec już spi od pół h.

• Mamusie
W piątek jedziemy zobaczyć synka kuzyna ktory 1 sierpnia bedzie miał 3 misiące 🙂 i juz sie nie możemy doczekać 🙂

No i jedzemy w tym tygodniu albo w nastepnym na basen - jest w Zielonej Górze jeden basen z woda ozonowana i maja tam warunki odpowiednie dla niemowlaków bo tez organizuja zajęcia dla takich maluszków wstęp 15 zł - chyba to nie dużo? nawet nie wiem jakie sa teraz ceny

• Mamusie
u Nas cos kolo 30 zl sie placi za basen z maluchem :/.

co do sukienek
- tą wypatrzyłam w sklepie za 129 zl http://moda.allegro.pl/sukienka-z-roza-rozmiar-46-i2501877334.html
- dziś widziałam taka biała i byla naprawde bardzo ładna http://moda.allegro.pl/romantyczna-sukienka-koronkowa-z-paryza-wesela-i2514514227.html

a na allegro to te 2 mi sie bardzo podobaja
- http://moda.allegro.pl/0i8708-wieczorowa-sukienka-modnie-drapowane-new-i2506954214.html
- ta to jest rewelacja 🤪 🤪 chodzi mi o ta ostatnia, taka wrzosową 🙂 i Adrin ma bardzo kolorystycznie krawat podobny 🙂 http://moda.allegro.pl/m088729-zjawiskowa-suknia-na-ramiaczkach-sukienki-i2501767055.html

Kamila,jeśli mam być szczera to tylko 1 ta z różą jest ok. Taką koronkową nosi moja szwagierka na codzień a te "pękate" ostatnie to tylko na wysoką,szczupłą osobę.Ostatnio gdy byłam na weselu,widziałam dziewczynę właśnie w takiej jak ma ta chinka.No masakra,na żywo wygląda to okropnie. Pierwsza jest elegancka,w końcu to ślub.żebyś za 20 lat patrząc na zdjęcia nie parsknęła śmiechem 😉
Ola,nie napisałam wcześniej. Życzę Wam kolejnych szczęśliwych lat razem ! 🙂
My też na basen się wybieramy,ale najpierw muszę upolować tankini,bo w bikini nie wyjdę już nigdy a jednoczęściowy też za obcisły.

• Mamusie
mi podobaja sie dwie pierwsze, takie buffiaste *(czy nie wiem jak to nazwac, jak na linku 3) bardzo poszerzaja, wiem bo tez podobna miałam. A ta koronkowa cdowna, tez chciałam taka kupic ale nie mam gdzie załozyc.
Kamila super wiadomosc 🙂 to bedzie cywilny tylko?

• Mamusie
no wlasnie ot o chodzi :P. ze przez neta to chuj, a nie robota ;/ bo tak to sobie przymierze, zobacze itd 🙂.
nie wiem Olu- nie orietowalam sie co i jak dokladnie 🙂.

Tynka - a moze burkini 😁 😁. Własnie o to sie boje :/ musze polazic i po przymierzac, ale to juz jak bedzie kasa :P. Dzis Adi przymierzał garnitur, marynarka+spodnie przecenione na 650 😁 i naprawde bardzo ladny 🙂. Az dziw, ze na niego pasował ;p. Bo tak to wszystko albo za dlugie, albo za krotkie, albo za duze :P bo te moje "bydle" nosi rozmiar 32/34 ☺️ ☺️, i nic na niego nie pasuje :PP. a to jakies garnitury z kolekcji 'slim' 🙂

tak, tylko cywilny ;p. na koscielny mnie nie stac :P bo ksieza sobie za duzo zycza 😉