Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
W szpitalu poznalam jedynie piguly i lekarzy bo sale mialam oddzielna, rodzinna. Raz sie tylko na korytarzu minelam z dziewczyna po cesarce. U nas przeludnienia nie ma, nawet godzine po porodzie wypuszczaja do domu. Do szpitala sie przyjezdza zeby urodzic juz z konkretnymi skurczami, pyk i do domu 😁

• Mamusie
o ja :/ nie wyobrazam sobie takiego czegos :/
ja tam 28.01 zajechałm do szpitala z lekkim krwawieniem to mnie ordynator kazał zostawic bo " pani to juz niedlugo urodzi, co bedziemy tak pania ganiac jak pewnie za kilka dni do nas wrocicsz ze skurczami. " taa dobre to.. od 28.01 to 14.02 lezałam w szpitalu,,

• Mamusie
A właśnie miałam się pochwalić,że ciocią zostałam 🙂
Wczoraj B. kuzynka urodziła synka 3 tygodnie przed terminem 3420 g.
Mamuśka rodziła po raz pierwszy i tylko 3 h 🙂
Dała radę.Jak by rodziła w terminie to ja bym z nią przy porodzie była a że ją złapało przed i mnie nie było w pobliżu to rodziła sama.Bardzo fajna i od razu się zaprzyjaźniłyśmy.
Ja chciałabym mieć za 2-3 lata dziecko ale alimenty,rachunki i kredyt nas przytłacza teraz i jeśli się nie zmieni nic to będziemy musieli te 9 lat czekać.No ale mam nadzieję,że coś się poprawi z kaską i będzie dzidzi wcześniej 🙂
Ja mam z jedną kontakt ze szpitala leżała w 28 tc na podtrzymaniu i nie było miejsca na patologii ciąży to ją na położnictwo przywieźli i leżała ze mną a 1 lutego ją ode mnie zabrali bo ja poszłam rodzić.Do teraz Justyna sie ze mnie śmieję że 31 stycznia mówiłam,że już chcę urodzić a jak przyszłam dnia następnego na badanie to płakałam i do teraz sama nie wie czy ze szczęścia czy dlatego,że miałam iść rodzić :p

• Mamusie
Kamila gdybym jak myślała Twoimi kategoriami to moje kolejne dziecko powinno być grzeczne, ja pierwsze miesiące macierzyństwa wspominam okropnie, walka o pokarm, kolki Misia, zero pomocy od świata 🤨
Piszecie dziś o ciążach a mi się w nocy śniło że jestem 😮 ja tak myśle żeby już mieć kolejne ale jak tylko przejdzie przez głowe żeby sie starać to wymiękam, nie wiem czy bym dała rade.

• Mamusie
Aniu to moze własnie odwrotnie bedzie? 😉 ze drugie bedzie grzecziutkie 🙂). u mnie Ada ani razu kolki nie miała, do 6 miesiaca budziłą sie 2 razy w nocy, o 1 i o 6, potem juz całe noce przesypia do 8 rano bez pobudki. drugie pewnie bedzie istny diabel tasmanski! przynajmniej w moim przypadku 🙂), u ie ktorych na odwrot moze byc zachowana rownowaga = drugie grzeczne 😁

• Mamusie
U nas noc oki,jedna pobudka i spanie do 8:30 🙂
Moje dziecię już szaleje z babcią na dywanie 🙂Ćwiczy raczkowanie 🙂
Chyba nie zawsze się sprawdza to,że drugie jest grzeczne jak pierwsze nie było.
Moja siostra ma syna i był grzeczny i spał do 10 w dzień nie płakał i był cudowny po 6 latach siostra urodziła córkę i była identyczna jak brat była .Z kolei druga siostra miała pierwszą córkę i była grzeczna i to bardzo a drugiego syna i diabeł wcielony,kolki,skaza białkowa i ciągle coś nie tak.Z resztą u nas dwie dziewczynki i 2 chłopców są bardzo nadpobudliwi,w miejscu nie umieją usiedzieć.

• Mamusie
🙂
u nas pierwsza córka przez pierwsze trzy miesiące miała kolki a później bardzo dobrze się chowała, nie chorowała, była bardzo grzecznym dzieckiem, i też sobie tak tłumaczyłam że Emilka to pewne będzie mały diabeł, ale się nie sprawdziło Emilka jest prze-grzeczna, nigdy nie miała kolek, bardzo szybko przesypia całe noce, zobaczymy jak to będzie dalej 😉 🙂
czasami w przyrodzie brak równowagi 😜 😉 🙂
ja z własnych obserwacji wiem że dzieci z małą różnicą wieku to bardzo często ciężka "orka", mój brat ma dzieci rok po roku i męża brat również, a u siostry 18 miesięcy, teraz jak dzieci ciut odchowane to już jest ok, ale początki były trudne, i chyba nie ma takiej radochy jak tak pieluchy za pieluchami, u nas jest duża różnica (pewnie dla wielu za duża) ale my jesteśmy mega zadowoleni 🤪 miło było wrócić do tego wszystkiego co związane z małym dzieckiem 🙂 🙂 nawet przewijanie sprawia mi kupe radochy, cała trójką zachwycamy się co dnia Emilką 🙂 🙂
i jakoś tak wkurza mnie stwierdzenie "bo najlepiej to tak za jednym zamachem i pieluchy z głowy" nie wiem dla mnie macierzyństwo to powinna byc przyjemność a nie smutny obowiązek...i z głowy 😮
ależ się rozpisałam ☺️ ☺️

• Mamusie
Agnes ładnie to napisałaś bo Ty juz to przeżyłaś i innym okiem na macierzyństwo patrzysz. Ja byłam wychowana w rodzinie wielodzietnej, było na 7 i nie wieobrażam sobie miec innej rodziny, znaczy nie aż 7 ale marzy mi się 3 lub 4 dzieci. TYlko właśnie w niewielkim odstępie czasu, bo chciałabym szeby się razem "chowały".

• Mamusie
Mi się podoba zachowanie mojej siostrzenicy 9 letniej 🙂
Ona miała 4 lata jak jej brat się urodził to potrafiła go tak zdzielić,że pół dnia płakał z resztą do teraz tłuką się jak wariaci i nie pomagają prośby i groźby.
A jeśli chodzi o Gabrysia to Mirelka jest pierwsza w zajmowaniu się nim.Będąc u nas na wakacjach zostawiałam ją z małym na dworze lub na górze i ona się z nim bawiła,teraz też pod moim czujnym okiem daję mu pić i jeść i jest super nianią a Gabryś wręcz za nią przepada 🙂
Więc może faktycznie mając dziecko odchowane jest prościej.Z jednej strony np. ja chciałabym mieć szybko drugie dziecko ale z drugiej strony chciałabym dokończyć swoją edukację i co najważniejsze skosztować trochę życia rodzinnego we troje i przy tym zostaniemy.
Moja mamuśka moje rodzeństwo(3) miała rok po roku mówiła,że masakra była gdzie mój ojciec pracował całe dnie i noce a ona była sama z dziećmi,siostra przede mną miała 9 lat a najstarsza 12 i moja mamuśka mówiła że jak urodziła mnie to cieszyła się macierzyństwem i była dojrzalsza niż przy poprzednich dzieciach.

• Mamusie
Ewka ta czapka jest przecudna!!!! Gdzie ją kupiłaś na allegro czy w zwykłym sklepie?? bo nie wiem czy u nas znajdę taka a na allegro boję się trochę czapki kupować żeby trafić w rozmiar a już się w niej zakochałam!!!!
no ja tez lubię bardzo zapach Hugo Boss a zwłaszcza tą która stłukłam Deep red :/ bo mam jeszcze dwie inne ale ta mi się najbardziej podała i dupa 😞 😞 😞
No dokładnie Monia w Holandii inaczej patrzą na cytrusy i właśnie mój szwagier teraz jak przyjeżdżał na urlop do polski to go poprosiłam o kilka słoiczków holenderskich jedzonek dla Amelki z ciekawości i praktycznie same pomarańcze albo pomidory a u nas mało tego jest a przynajmniej nie od tak wczesnych miesięcy!!
Ewka ale Hania rozgadana super 🙂 i przypomniało mi się że też mamy książeczkę do kąpieli muszę ją dać Amelce bo zapomniałam na śmierć o niej. I wiecie Amelka też już się nauczyła ładnie siedzieć w brodziku bez żadnej maty więc nie kupuję 🙂 Aha Ewka między płytkami a brodzikiem masz jakąś listwę czy jak?? bo takie ładne bialutkie ja mam silikon i tak paskudnie zachodzi ciągle i żółknie że patrzeć na niego nie mogę a u Ciebie z tak ładnie!!!
Ja ze szpitala mam kontakt z jedna dziewczyną z sali taki dość dobry i z jedną z sali obok bo mieszka w sąsiedniej miejscowości 🙂 No mi moja gin mówiła że po cesarce to tak pół roku żeby się macica zregenerowała i można działać więc już jak najbardziej bym mogła i w sumie nawet chciała niedługo no ale kurcze jak z tym karmieniem??? :/:/
ale Adusia szaleje w skoczku 🙂 🙂
A co do tych dzieciaczków n oto i fajnie jedno po drugim bo później się razem bawią i są bardziej zżyci ale i jak jest starsze to też oki bo się zajmie i tak jak piszecie Amelka przepada za moją siostrzenicą Jagodą UWIELBIA JA PO PROSTU I JAGODA POTRAFI SIĘ NIĄ ZAJĄĆ I MOGĘ COŚ ZROBIĆ nie boje się jej zostawić w drugim pokoju 🙂 (sorki za Capsa 😉

• Mamusie
Agnese to nie jest u mnie tak jak piszesz ze za jednym zamachem i odbebnione. Po pierwsze mala roznica wieku jest moim zdaniem lepsza, widzisz ja mam brata 5 lat mlodszego i nie bylo wcale kolorowo, bo ja bylam mega zazdrosna i nie wspominam tego najlepiej. Moj brat pewnie tez nie a juz w szczegolnosci moi rodzice i nie mieli dla mnie az tak duzo czasu 😁 mi chodzi o to ze we dwojke byloby razniej Bablom a i ja czuje sie na silach ( nie wiem jakis instynkt mi sie zalaczyl ) ze bym dala rade i juz. Macierzynstwo dla mnie nie jest do odbebnienia tylko do przezycia pelna piersia 🙂
Dzisiaj w nocy jazda bez trzymanki Aziz kolo 4 sie obudzil i zasnac nie mogl, przez ponad godzine szukal pozycji do spania 😁 poadnieta bylam ale chichralam sie sama do siebie z niego bo wygladalo to komicznie, grunt ze nie plakal 😁 poza tym jak sie zapomni to juz sam stoi, nie trwa to nmega dlugo a jak zauwazy ze sie nie trzyma albo ze ja go nie trzymam to od razu na kolana 😁
milego dnia 😉

• Mamusie
u mojej ciotki jest roznica
Kuba ma 9 lat
Filip 6
Karol 1 rok

i jest maskra 😉 Ci starsi tłukał sie nawzajem, a młody powoli zaczyna dolaczac :P. Ale tez Kuba potrafi sie Karolkiem zajac 🙂 Ciotka tylko woła Kube "braaaaciuszku" i Kuba przybiega i zabiera Karola np, jak Ewka ma zajete rece,a ten cos broi 🙂
Bo Filip to taki malo kumaty cos xD, ostatnio siedzieli na wersale z KArolem i KArol zleciał z niej. Ewka sie pyta Filipa " czemu go nie złapałes" " aaa ja nieeeee wiem " i dalej bajke oglada xD. maskara 😁D smiesznie sie na ich patrzy 🙂

Wczoraj miałam faze, Ada balon sflaczał, a ze on napeliony był helem to troche powdychałam go 😁D hahaa jaki ja kurwa miałam głos XDDD Ada to tak sie smiala, ze myalam ze zaraz sie zsika :P.

• Mamusie
Ewka to napisz mi jeszcze jakiej firmy ten silikon kupujesz to powiem mojemu Kubie żeby też kupił i wymienił bo my mamy go 2 lat od wprowadzenia i patrzeć na niego nie mogę :/ a co z fugami????
Aha i napisz mi jeszcze w jakim sklepie kupiłaś czapeczkę to jak będzie taki u nas to też poszukam 🙂 Aha no i koniecznie proszę o zdjęcie Hani w czapeczce 🙂

• Mamusie
Agnes 🙂 tak po prostu odnioslam sie do Twopjego posta i nie poczulam sie wcale jakos specjalnie dotknieta 😉
Mojego Dzika rozpiera energia, spal dzisiaj pol godz, ja nie wiem, zaraz mu kapiel zrobie, mialam sprzatac a tu dupa gdzie sie nie rusze tam slodki Ogonek 😉 wazne ze rano zlikwidowalam ta cholerna wilgoc, mam nadzieje ze dluuugo nie wroci, mieszkanie wywietrzone juz nie smierdzi tym chlorem 🤢
Kupilismy Azizkowi ten garnuszek na klocuszek dzisiaj bawi sie nim, jak beedzie starszy to bedzie ciekawsza zabawa tylko te klocki cos ciezko wchodza w te otwory 🥴

• Mamusie
sylikon http://www.chemiabudowlana.info/balkony,art,1163,balkony_czytaj_ także,wymiana_silikonu_krok_po_kroku ten ostatni naturalny i używamy tej specjalnej szpachelki za każdym, razem nowej 😆 Fugi mam brązowe więc są śliczne 😉 I raz na jakiś czas kabinę traktuję domestosem 😆
Czapkę kupiłam w zwykłym sklepie dziecięcym nie jakiejś firmówce pytaj o czapki pupill. Zdjęcie będzie jak czapa wyschnie 😆
Milena czekamy na recenzje z użytkowania wózka jest ładny tylko mnie te małe koła przerażają 🥴 Jak idę po Olę do przedszkola to tam na pompowanych kołach telepie jak diabli a takim wózeczkiem to ja się pochlastam chyba 🥴