Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
super monia, gratuluje 🙂 ja dzis pieklam pierniczki i troche posprzatalam tj odkurzacz, podlogi, kurz 🙂
ADa tez spi ze mnam uwielbiam to !!! 🙂 poza tym, zeby spala w lozeczku to by sie budzila co chwile :/ wiec wole byc wyspana i spac z nią niz nie wyspana i bez niej :P Adrian ma eksmisje do naszego pokoju na kanape, a my spimy w Ady pokoju 🙂 tam lozko ma jakis metr szerokosci wiec trudno we 3 spac, Adi jeczal ze niewyspany do roboty idzie, ze plecy go bola etc :PP.

• Mamusie
Brawo dla Azizka!! Tynka dobre to zdjęciowo wstawiłaś i dokładnie tak jest 🙂 🙂
a ja z kolei jak wezmę Amelkę na chwilkę do nas bo ma dość wstawania co 15 minut to jeszcze gorzej niż przy wstawaniu chociaż łóżko też mamy wielkie ale nie jestem nauczona i się boje żeby ja ie przygnieść itp. a poza tym spać na jednym boku z cyckiem na wierzchu to srednia przyjemność 🙂 🙂)

• Mamusie
Kochane nie wiem czy jutro będę miała czas do Was zajrzeć.
Także już dziś życzę Wam i Waszym rodzinom spokojnych,zdrowych i pogodnych świat Bożego Narodzenia,dużo zdrówka,uśmiechu na twarzach,zadowolenia ze swoich drugich połówek i dzieciaczków i oczywiście dużo, dużo ciepła rodzinnego podczas tych pięknych świąt.Życzy Malwinka,Gabryś i Bartek

• Mamusie
dziekujemy za życzenia 🙂
Ewka moze Ty nam pomozesz... tzn Mis ma sucha plamke na udzie, natluszczam i malo poprawy jest, a dzis ma juz łokcie zakropkowane i tez lekko suche 😞 nie wiem czy to uczulenie. powiedz jak pielegnujesz skore Hani, i czy Twoim zdaniem taka reakcja moze swiadczyc o uczuleniu?
od okolo 2mies kupilam zwykly plyn do kąpieli z Hipp dla niemowlat, nie natluszczam niczym, mozt to jest wonowajca? ze ma tylko wysuszona?

• Mamusie
właśnie ja też miałam pisać w tej sprawie bo zauważyłam u Amelki tez na udzie taką sucha plamkę tzn to nie jest plamka bo ma kolor skóry i jest nie widoczna ale jak się przejdzie ręką to czuć takie suche szorstkie miejsce :/mam nadzieje że to nie żadna alergia!! Czyli pewnie zastosuje tez to co Ewka napisała!!!

Mój mały dzik spał raz w dzień i dopiero padła matko skąd ona ma tyle energii!!!A jeszcze zauważyłam że jak już jest śpiąca i dam jej kaszkę to później dostaje po niej powera i jeszcze z godzinę dzikuje 🙂 🙂
Malwina dzięki za życzonka!!1

• Mamusie
Nie panikujcie babeczki moim zdaniem to zwykłe przesuszenie skóry jak tylko suchy placuś 😆 soda ma możliwości zmiękczające, przeciwświądowe itd. więc z pewnością nie zaszkodzi 😆 gdy nalewamy wody wsypuje 2 łyżki stołowe sody i mieszam a reszta tak jak zawsze jak dodajecie płyn to płyn itd. Po kąpieli musi minąć ok 5 minut i możecie posmarować to miejsce a nawet całe ciałko tą maścią i tyle 😉
U nas kolejna noc fajna Hania ok 1 wstaje na am i potem po 5 już chce wstawać ale dam cycusia i jeszcze potulam i zasypia na godzinkę 😆 Dobre i to 😆
Jak tam przygotowania do świąt?
ja już zaraz kończę została mi tylko rybka w brzoskwiach i święta.
W domu pięknie pachnie piernikiem 😉

• Mamusie
tez mysle ze to sucha skóra Nikoś na buzi miał takie plamki zaczełam balsamować i znikły.powiem wam ze jak Nikoś zaczął chodzic sam to dopiero sie zaczeło gdzie ja nie ide to patrze a Nikodem juz leci za mna i tak ciągle super radzi sobie nic sie nie boi a tak sie nakreca wieczorem goni z pokoju do kuchni i tak ciągle ze 20 razy i się cieszy a póżniej pada migiem spać.u as wkoncu zaczoł padać snieg to dobrze bo nowe sanki czekaja.ja ide a wigili do mamy wiec tez nie robie wiele tylko krokiety i posprzatałam 🙂WESOŁYCH ŚWIĄT DZIEWCZYNY DUŻO ZDRÓWKA RADOŚCI MIŁOŚCI KASY 🙂

• Mamusie
WESOLYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA, SPOKOJU I SZCZESLIWYCH CHWIL I CIAGLEGO SMIECHU NASZYCH KOCHANYCH DZIECI NIECH TA PIERWSZA GWIAZDKA BEDZIE NIEZAPOMNIANA!!!!!!!!

dZIEWCZYNY A JA JEDNAK SWIETA SPEDZAM SAMA Z AZIZKIEM, MAZ SIE WYPIAL, SAM SOBIE WSTYDU NAROBIL PRZED ZNAJOMYMI, SZKODA GADAC, NARYCZALAM SIE DZISIAJ ALE JUZ MAM LEPSZE NASTAWIENIE 😉 MAM NADZIEJE ZE GO NIE BEDZIE I POJEDZIE DO KOLEGI PRZYNAJMNIEJ BEDZIEMY SPOKOJNIE SWIETOWAC WE DWOJE 😉
DOBRANOC MAMUSKI

• Mamusie
Monia, kurde wspolczuje Ci takiego kutasa za meza :// oby juz niedlugo!! 🙂

AHA! Ada naumiała się pić ze słomki :P kupiłam SOBIE soczek w kartoniku, ta jeczała to dalam jej słomke w buzie bo przeciez nie umie pic tak! haha, wychlała mi cały soczek!!! ciesze się w sumie bo ona nic pic nie chce, zadne herbatki ani nic, to chociaz soczky załyczy troche 🙂 dzis kupiłam jej 3, to dwa wypiła :PP

Dziewczyny ale mam schize :/ czekam na okres!! wiem, ze to ' nie mozliwe', ze znow zaciązyłam, bo niby po czym!? jak seksow nie było dlugo, a jak sa to z ogumieniem, a i tak schiza bo mam wrazenie ze cos długo okresu nie mam i kazdy mi mowi, ze wygladam jakbym była w ciazy!!!!! kurwa mac. Dzis matka moja przyszła i do mnie' oho, ale masz brzuszek, jakbys w ciazy była!" tesciowa na to pokiwałą głowa, a i Adrian mi mowi, ze mam brzuch jak w ciazy!! pojebalo ich.. prawda? :PP
no moze troche wiekszy, ale ja zre jak na potege ostatnio!!!!

• Mamusie
Gdy w Wigilijną Noc gwiazdy rozbłysną na niebie
Pomyślcie jak warto docenić że mamy dziś siebie.
Że mamy do kogo słać świąteczne życzenia – Zdrowia, Szczęścia i Wszelkiego Spełnienia.
Że doceniamy nawet najdrobniejszy podarek,
Że Wigilia i Święta to okres cudownych historii, marzeń i bajek.
By w Waszych sercach zawsze tlił się nadziei promyczek
Tego z całego serca Wam życzę!

• Mamusie
HejDziewczyny zrobilam sobie kolacje z Azizkiem o 18, najadlam sie do obucha ten s... wstal o 20 i mi tylko nerwy psul. Ale spedzilam duzo czasu z Synkiem, spiewajac koledy i tanczac :P

a tak poza tym to bylam dzisiaj w zlobku i na czas ywpelniania papierologii Azizka babeczki porwaly do jego grupy. Slyszalam go z 2 konca zlobka 😁 😁 😁 zaciesza mial niesamowitego, jak zobaczyl tyle malutkich dzieci, zalapal sie na amu owocowe i dzieciakom na krzeselkah po jego prawej i lewej zabieral butelki :P napatrzyc sie nie mogl,, zaczal jeczec jak mnie zobaczyl, musialam go zawolac zeby na mnie spojrzal laskawie 😁 w czwartek idzie na 2 godz, w pt na 4 a w pn na 6 kurcze powiem Wam ze jestem spokojna! kazde dziecko ma swoja ksiazeczke i panie ze zlobka codziennie zdaja relacje w niej ile zjadlo dziecko, co, kiedy i ile spalo itd. Poza tym najwazniejsze co mnie zszokowalo: nic nie trzeba tam miec z rzeczy Dzziecka oprucz ubranek i jak chcem to spiworkow :P pampersy, pleko nawet butle maja i nie kaza przynosic. Tyklko ubranka no i trzeba pokazac ksiazke szczepien. 😉
Uciekam do sypialni, Azizek przez te tance zasnal o 21 bez zadnych ekscesow, ciekawe jaka bedzie noc 😉 Dobranoc!

• Mamusie
Monia warunki w Waszym zlobku bardzo mi sie podobaja, sama oddalabym tam Misia.
moja szwagierka jest w ciazy, a mamy dzieci w tym samym wieku (3mies roznicy), najbardziej denerwujace jest to ze mąz ją ma zatrudnioną bo nigdzie nie pracowała i nie mialaby świadczeń, a teraz nawet sie nie przyznała, od tesciowej wiem 😮 i bądź tu dobry to wykorzystują na maxa 😲
Kamila to może brzuszek spozywczy masz, nie stresuj sie tym bardziej jak okazji nie bylo 😉