Skocz do zawartości

Lutóweczki 2012 | Forum dla mam

timecontrol15_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• monisiaj22_m

1131

• konefka_m

1074

• olcia157_m

1118

• aniag070_m

886

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wczoraj miałam dzień pełen wrażen :P.
Bylismy u proboszcza pytac o te chrzciny, i tak Nami zamącił itd, ze bierzemy ślub kościelny 😁 😁 powiedział, ze on od Nas grosza nie chce, ale po prostu zebyśmy wzieli. I robimy tak, ze 8 wrzesnia mamy koscielny, a od razu po slubie beda chrzciny xdd. Bede miała zwykłą biała sukenke ta z róza 🙂 a impreza bedzie i tak jedna i tak ;p, wiec drozej Nas to nie wyniesie 🙂

Ja załuję,że nie zostawiłam sobie swojego.Każdy się teraz dziwi,że zmieniłam na brzydsze ( i mają rację) no,ale jakoś tak glupio było mi brać podwójne,gdy jeszcze nie mam dyplomu a teraz już nie będę się bawić w zmiany.

• Mamusie
Ania lepiej jeszcze nie chyba, że masz fotelik z możliwością montowania przodem i tyłem do kierunku jazdy.
Kamila fajnie, że będziecie mieć imprezę 2w1 😆 ja to bym mogła mieć swój ślub i wesele co roku tak się dobrze bawiłam 😁
Tynka trzymam kciuki za serducho męża oby to jakaś pierdoła była 😆 i dzięki za podanie nazwy emulsji

Aniu nie zmieniaj jeszcze nosidełka na fotelik, za szybko dziś byłam u lekarza z Niną na bilansie i mówiła,że poczekać do właściwego wieku a nie wagi.

Kamila gratuluję, zróbcie ładne zdjęcia,żebyśmy mogły popatrzeć na was w ważnym dniu 🙂

Ewka a czemu kąpiesz małą w takiej emulsji?

Nie chcę zmienić fotelika.koleżanka pożyczyła mi kiedyś taką wkładkę spłycającą głębokość dla noworodków i ją cholera przesiałam 🤢 obszukałam allegro i jest,ale tylko z nosidełkami. chyba zadzwonię do firmy i spytam o możliwość kupna. Ja alka kąpię w tej emulsji ze względu na cenę. 500 ml niecałe 20 zł.
a czy ktoraś chce odkupić cerazette? ginekolog zapisał mi je gdy karmiłam i jedno opakowanie leży nietknięte...

ooo to dobra cena tego płynu, ja kąpię w weledzie teściówka mi z niemiec przywozi, niemcy teraz są strasznie walnięci i wsio jest eko lub bijo jak to oni mówią 🙂

http://organeo.pl/product-pol-113-Weleda-Szampon-i-zel-do-mycia-ciala-z-nagietkiem-od-1-go-dnia-zycia.html

• Mamusie
myśleliśmy ze proszek wszystko prałam od nowa okazało się, że nie 🥴 na pewno źle reaguje na paprykę, pomidory, jajko i teraz dalej sprawdzamy 🥴 zobaczę coalergolog poradzi lekarz kazał zostać przy cycku i podawać zupkę jarzynową i nic więcej 🥴
Moja Haneczka zaczęła się przewracać już z plecków na brzuszek 😉

Ewka współczuję, mam nadzieję,że lekarz szybko zaradzi, moja małą dziś na bilansie ważyła 8kg i miała 71cm. Lekarka ją osłuchała, wszystko dobrze. No i widziała co Nina wyprawia i mówiła,że strasznie silna jest i że szybko zaczęła próby raczkowania. Dzieci mają czas do 10 mca na to. Aha i od jutra, jak już będzie skończone 6 mcy to ma dawać mleko 2 co jest oczywiste,ale najpierw mam dać zamiast jednego mleczka 1,a jak po kilku dniach wszystko będzie git to wtedy już na stałe wprowadzić. No a jutro idziemy do ortopedy na 2 badanie bioderek

A i mam żółtko do diety wprowadzić.

• Mamusie
ja przez niecałe dwa dni mieszałam mleko 1 z 2, dodawałam kolejno po 1 miarce więcej nowego mleka, tak robiłam jak zmieniałam mleko z Bebilonu na Hipp, pewine mieszałabym dalej ale mleko 1 już mi sie skonczyło i nie biegłam po nowe jak i tak niewiele bym zużyła. Ja dziś byłam na kontroli zaniku pokarmu, jeszcze coś się produkuje ale niewiele, tabletki nadal mam brać. I Miś waży 9.46kg Lekarka mówiła że najwyraźniej genetycznie tak ma że duży chłopak, bo waga i zwrost są w normie ale jak na 9 miesieczne dziecko.

Aniu nie przejmuj się wagą Michała, najważniejsze, że do tej wagi ma proporcjonalny wzrost. Martwić to się można jakby był mały a pękaty

ma pytanie czy wyparzacie jeszcze butelki?jak długo macie zamiar?

Marta nigdy nie świrowałam z tym wyparzaniem. Często robię tak,że po umyciu butli i smoka wlewam do niej wrzątek i zanurzam dzióbkiem smoczek. Zdarza mi się zapomnieć to zrobić i nie ma tragedii,dziecko odpukać jakoś tego nie odchorowywuje. raz na jakiś czas wrzucam w garnek wszystkie smoczki i te od butelki i wygotowuję,ale jest to 1 w tygodniu.

• Mamusie
Tusiek ja robię z butelkami jak Tynka, wlewam na chwilę do niej wrzatek I polewam nim smoczek. Mój skarbek marudny strasznie, zęby ida, widać już dolna jedynkę,jeszcze się nie przebiła ale taki biały punkcik jest widoczny, czyli znowu będę miała pospane, w dzień jest jeszcze jako tako najgorzej noc...Gratulacje Kamila :-)