Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

kasia_sztuk napisał(a):
Ej a w ogóle Michał w ramach przeprosin kupił mi aparat cyfrowy z opcją nagrywania filmów 🙂 jaram się bo do tej pory robiłam zdjęcia i filmiki iPhone'm ale już nie mam wolnego miejsca 🙂 5giga zajęły mi foty małej hahaha 🙂
A małej ostatnio kupiłam w Tesco jesnsy 🙂 zajebiście w nich wygląda 🙂
Lady ja mam w talii 78 cm 😉

LOL to tyle co ja, ale dla mnie to za dużo 😜 Przed ciążą miałam 72 i marudziłam. Nawet teraz patrzę mam 76, bo aż się zmierzyłam.
Wiecie, że już mi ta krówka przyszła, bo zamówiłam kurierem? 😁 Idziemy się bawić, tylko muszę uważać, by mała jej do buzi nie porwała przed praniem. Teraz ma ostrą fazę oralną. Wszystko trzeba sprawdzić językiem 😉

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Lady nie mam pojęcia, bo ja zamawiałam zawsze z allegro, poszukaj jej na allegro 😉 Z rozmiarami to tak jest, jak coś Ci się podoba to nie ma w tym rozmiarze, na szczęście wejdę już w 40, bo 42 było ciężko znaleźć coś fajnego 🤢
A pro po tego bloga co podałaś, świetny styl ma dziewczyna 😉

ggulek napisał(a):
Lady nie mam pojęcia, bo ja zamawiałam zawsze z allegro, poszukaj jej na allegro 😉 Z rozmiarami to tak jest, jak coś Ci się podoba to nie ma w tym rozmiarze, na szczęście wejdę już w 40, bo 42 było ciężko znaleźć coś fajnego 🤢
A pro po tego bloga co podałaś, świetny styl ma dziewczyna 😉

Na allegro szukałam i nie ma 😞 Na stronie asos właśnie łatwiej dostać większe rozmiary niż mniejsze, bo 12 to jak 40stka.
No Madzia jest już doceniana przez stylistów, coraz bardziej znany ten jej blog. Fajnie ma, bo dostaje dużo prezentów od firm odzieżowych, żeby zakładać ich ciuchy do stylizacji, bo wiadomo, że to reklama. I to nie tanie rzeczy.

Ja przez pępek 😁 Wiem, że wyżej się powinno talię mierzyć, ale to jest nieadekwatne jak się ma brzuchol, bo wyżej to zawsze mało wychodzi 🙂 Już tak zauważyłam przy zakupach przez internet, że muszę mierzyć przez najgrubszą część brzucha, żeby dobrze dobrać.

kasia_sztuk napisał(a):
Ja mierzyłam poniżej pępka, to źle czy dobrze? 🙂
Ale ta Madzia to kruszynka, i pomyśleć, że ja też kiedyś taka chuda byłam 🙂 ale źle się czułam będąc taką chudziną 🙂

Kobitka musi mieć trochę ciałka i pupkę i bioderka i cycucha - to moja dewiza. A takie chudziny tego nie mają. Madzia czasem jak wkleja na facebooka zdjęcia lasek, które według niej maja idealną figurę to ja mam ochotę się lewą nogą przeżegnać 😉

• Mamusie
Hej dziewuszki!
Coście sie tak z rańca rozpisały? 😉
Normalnie wam zazdroszczę, że możecie sobie pozwolić na kupno czegokolwiek do ubrania w necie. Ja muszę wszystko mierzyć, bo albo w biodrach przyciasne, albo znów w cyckach się nie dopinam, czy tam ciasno. do dupy taka robota.
Zuza dziś obudziła sie o 6:30 i nawet tata przyszedł i ja przewinął, bo akurat z pracy przyjechał. Wciągnęła 120 i spała prawie do 10.
Już nie pamiętam, która z was pisał, że dzidziuch 170ml wciągnął. To niezły macie spust 🤪
Wskakuje w jakieś ubranko i lecę d pracy (tzn pracy juz nie mam, ale kumpela została 🙂) na kawkę z małą. Anka juz nie może się doczekać kieedy ją wyściska, a n ie moze sie cos do mnie wybrac 😮

Werka mi usnęła na butli.
Słuchajcie krówka rewelacja! Jak ją zobaczyła to aż rączki wyciągała, gapiła się na nią długo, uśmiechała, miętosiła. Super ta maskotka i taka dość mała, że w sam raz dla takiego bobasa.
Żeby się pogoda nie spaskudziła, bo mama przyjeżdża po pracy i planujemy długi spacer.

kasia_sztuk napisał(a):

Lady ja mam w talii 78 cm 😉

Co? ja mam 76 😮 jeszcze z 5 cm muszę zgubić.
Aaaaaaaaaaaaa, teraz doczytałam,że Ty żle mierzyłaś 🙃 tez mi sie coś wydawało nie teges 😁 No to 76 mam w talii, przez pępol 82 ( 😞 ), ale za to w biodrach i w cyckach mam wymiary idealne, bo po 90 haha 🤪

Słuchajcie krówka rewelacja! Jak ją zobaczyła to aż rączki wyciągała, gapiła się na nią długo, uśmiechała, miętosiła. Super ta maskotka i taka dość mała, że w sam raz dla takiego bobasa.

Mówiłam 🙂 U nas królik od samego początku numero uno 😉

Gulciu, tą sukienkę co dałaś linka to ja miałam identyczną, tylko z czerwoną górą, ale że "wyrosłam", to dałam mamie, raz mialam tylko na sobie i nie ma szans bym w biodrach ją wciągnęła.

Tak w ogóle to siema 🙂
Chłop byl z rana w domu, więc żonka sobie pojechała na zakupy, kupiłam se żółta tunikę.
i wróciłam, patrzę - ciotę dostałam. Więc przygodo z pigułkami witaj...
Mysza śpi, ja piję czerwoną herbatę i jem obiad - suchary i suszone śliwki.

• Mamusie
Szczypiorki ......

Alan na macie.Mial spac,ale jakos nie chce.A wiec sie pobawimy i moze pozniej sie przespi.
My juz po obiadku.
Koktajl zrobiony,lody zamrozone i znowu sie skusilam na pol szklaneczki 🙂

Troche w domu ogarnelam,ale jutro obowiazkowo musze podloge umyc.Dzisiaj checi brak 🙂

Za tydzien maz przyjezdza....juhhhuuuu

A i w ta niedziele mamy odpust.Niko sie cieszy na stragany,a ja tego nie nawidze.Strata kasy i tyle.Moze mi sie uda jakos przegadac go kolejny raz.W tamtym roku dostal kase,ale dal sobie do skarbonki.

izu, u nas zawsze w odpust to samo z Bartkiem, ale my mu nie kupujemy, tylko zawsze dziadkowie. Oni są gorsi niż dzieciak i więcej się cieszą z tych baloników z helem i innych pierdół niż on.

Rodzina nam się ostro powiększa, dwie kuzynki męża w ciąży i obie rodzą w grudniu 🤪

Ja mam w talii 72, w brzuchu 78. Nie mam dużego wcięcia i taka różnica u mnie wygląda masakrycznie. Muszę mieć w brzuchu najwyżej 72 żeby jak człowiek wyglądać.
Moja mama dzwoniła, że spadła ze schodów w pracy. Na szczęście nic jej się nie stało. Zamorduję ją, że nie idzie do lekarza, bo ma wyraźnie coś z błędnikiem. Już kilka razy się wywróciła. Jeszcze w szpilach zapierdziela w biurze :/

Astra jak masz wymiary 90/76/90 to ja nie wiem jakim cudem ty 42 nosisz 😜 Chyba, że lubisz styl oversize 😁

• Mamusie
Astra napisał(a):
izu, u nas zawsze w odpust to samo z Bartkiem, ale my mu nie kupujemy, tylko zawsze dziadkowie. Oni są gorsi niż dzieciak i więcej się cieszą z tych baloników z helem i innych pierdół niż on.

Rodzina nam się ostro powiększa, dwie kuzynki męża w ciąży i obie rodzą w grudniu 🤪

Tylko ja to i tak po tyg.zabawki do smieci wywalam,bo jebie tym plasikiem w claym domu.A wiec lepiej jak sobie te 50zl do skarbonki da lub kupi w sklepie cos porzadnego.I tym razem go nakrece,ze jak pojedziemy do Opola to sobie cos kupi za ta kase.Ostatnio mi sie udalo.

Ty....17 bedzie rok jak Alanek zostal zrobiony,ale jaja 🤪 🤪 🤪
Duzo babeczek w ciazy jest.Taki obfity rok jest.

Lady, bo mimo wszystko widać mi ten odstający bęben. Sporo poszło mi w bary, ręce i nogi i za Chiny ludowe nie wejdę w mniejszy rozmiar - chyba,że będzie to jakiś top 😜
Ale spokojnie, bo od kilku dni ostro się za siebie wzięłam, cwiczę 2 razy dziennie, piję czerwoną herbatę, ze słodyczy jem tylko świeże i suszone owoce, białe pieczywo zastąpiłam sucharami, a ostatni posiłek jem o 17. Może jakoś stracę ten balonik przede mną i te grube udziska. jak zejdę do rozmiaru 38 to będę w niebie 🤪
Waga pokazuje 63 kilo, więc mimo tego mojego ostatnio marudzenia, schudłam 4 kg, bo ostatnio jak się ważyłam to 67 mi pokazała - a, nie ważę się na łazienkowej, tylko w aptece, bo swojej wadze nie ufam 😎

izunia1986op napisał(a):
Jasny gwizdek...........Alan na macie sie obkreca.Ciekawe jak on to zrobil.Bo w lozeczku to rozumiem latwiej.Jednak lezy z glowka podniesiona,a tutaj prosto jest.

Ach te nasze bobasy z dnia na dzien sprytniejsze.

Ja np Wikusi nie mogę nigdzie zostawić, chyba,że bylaby to podłoga 😁 nawet na rozłożonej kanapie i na naszym łóżku trzeba jej porządnie pilnować, bo tak cuduje,że moment i jest na drugim końcu łóżka. A najgorssze jest to,ze ona się nóżkami zapiera i przez to odpychanie odsuwa się coraz wyzej, wyżej i w końcu nieraz by spadła, gdyby nikt jej nie pilnował. Łózeczko zdecydowanie najbezpieczniejsze dla takiego cudaka.

Moja waga podobnież podaje więcej niż się ma. Tak moja mama twierdzi 🙃 Ale to dobrze, wolę taką wagę 😁
Ja próbowałam nie jeść słodyczy, ale nie mogę wytrwać :/ Nie kupuję nic specjalnie, ale jeszcze lody mi się w zamrażarce zachowały. Podobno ze słodyczy to najlepiej lody jeść, bo organizm potrzebuje sporo energii by ogrzać to zimne, więc niby lody nie tuczą za bardzo 😉 Tak se tłumaczę 😉 Truskawki jem dzielnie bez cukru, ale z tym to zawsze tak miałam, bo truskawki lubię same bez niczego. Zrobiłam sobie raz ze śmietaną i cukrem to była to strata smaku truskawek 😁

Idę obiad robić tak a propos jedzenia 😉

No ja za truskawkami nie przepadam, jem codziennie, bo mam dużo i jak takie dorodne postawię przed sobą to trudno się nie skusić - z jogurtem naturalnym lubię, dzisiaj sobie takie śniadanie zrobilam. Ale czekam już na czereśnie, w tym roku będzie ich bardzo dużo, niektóre nawet już się czerwienią 🤪 i porzeczki, a potem orzechy bedą 🙂

• Mamusie
Ja juz miala czeresnie.....i co jak ja ich nie moglam jesc 😠A lubie prosto z drzewa.Pare zjadlam.

Kurde lato juz na karku,a ja dupska w spodniece wciskam,ale jest obcisla 😠
Ale kupic cos to znowu mi kasy szkoda.A tak to wiem,ze musze zleciec do mojej wagi.
Kiedys pilam wode z algami rewelacyjne bylo na oczyszczenie organizmu.U dietetyczki kupilam.I nawet moja luszczyca byla lepsza,kg zlecialy.Tylko teraz nic nie mozna 😠Cwiczyc i ograniczac slodkosci.A ja ostatnio ze slodkiego to lizaki uwielbiam.Czasami musze zjesc.
Ciesze sie,bo po czekoladzie mam zgage....zostalo mi po ciazy.Jedyna rzecz z ktorej sie ciesze....bo Alanek to oczywiste 😉