Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jaszminka napisał(a):
Iza a masz boze nie pamietam jak to sie nazywa ale to jest do przemywania oczek takim maluszkom moze jak mu zapuscisz to to ponmorz

dalam mu te krople co ostatnio nam lekarz dal na lzawiace oko,ale nadal siedzi 😠
Maz powiedzial daj mu w dupe to bedzie plakac i wyplynie 😁Oczywiscie zartowal.

Może wacikiem jeszcze przecieraj namoczonym w soli fizjologicznej? Spróbuj poruszać tą powieką przy zamkniętym oczku. Kurde nie wiem :/ Muszka w takim małym oczku 😞

Ale zrobiłam kolorowy obiad. Kolorowy makaron rurki, warzywa na patelnię z bazylią i tymiankiem, czerwona cebulka, czosnek i śmietana. Jeszcze się warzywka duszą. Obiad z serii: trzeba opróżnić zamrażarkę, by ją wreszcie odmrozić 😉 Łukasz ma jeszcze na pierwsze danie rosół.

Izunia trzeba powiekę w kierunku od zewnętrznej strony do noska przecierać, ja to robiłam wacikiem i się pozbyliśmy, ale u nas rzęsa była, bo niunia ma długie i jej się podwijają albo wpadają do oka...

Śpita? 🙃
my wróciłyśmy ze spacerku, pożarłyśmy jedna butlę, druga zasmażaną młodą, pyszną kapustkę i chwilę sobie poleżymy. Zaraz zgarnę Bartucha na kąpanie i kolację, potem wykąpię małą, a potem może jeszcze zdążę ja się wykąpać zanim mąż z pracy wróci.
Jutro jedziemy z rana do moich rodziców, wrócimy w niedzielę wieczorkiem 🙂 tato znowu jedzie do De we wtorek, więc musi się nacieszyć wnukami 😜

Jak mnie boli brzuch, dawno nie miałam tak bolesnej cioty 🙃 ale przynajmniej nie krwawię jak zarżnięte prosię, jak tamtym razem 😉 przeżyję.

• Mamusie
Izuś, muszka wyszła?
Zuza już wykapana, zjadła i zasypia. Cos cały dzień dziś marudzi, mało co spała.
Kupiłam na jutro na obiad świeżutką, żółciutką fasolkę szparagową. Już m ślinka leci, mniam.
Kurczę niby fajna pogoda, a śnięta taka dzisiaj jestem, zaraz będę się kładła. Dobranoc, bo kompa już wyłączam.

biedne oczko 😞
ja mam physiodose na takie sytuacje, zakraplam, przecieram do wewnętrznego kącika i zawsze się udaje jakoś...
Dzieci wykąpane, najedzone, śpią 🙂
mąż ze szwagrem oglądają mecz, a ja piwko i odpoczywam... 🙂

Ja idę się kąpać i też lulu, bo rano się trzeba pakowac i jechać; chłopakom się mecz znudził, bo szwagier się zwinął do domu 😁
paaa, zajrzę pewnie dopiero po weekendzie 😘 będę tęsknić haha

• Mamusie
Witam i o kawke pytam 🙂

Noc ok.
Muszka cholera wie czy jest,bo nie da mi Alan zobaczyc 😠Ale mam nadzieje,ze wyleciala w nocy.

Łóżka wszystkie mam juz przebrane.Moja posciel sie juz pierze.
Biore sie za jakies porzadki i do sklepu trzeba mykac.
Alan ma spac,ale gada na caly regulator 😉
Rano ja spalam ,a Niko sobie z nim obok gadal.Nawet kupka byla przed 6 😉

Dzisiaj na 14 jedziemy do kolezanki.....jeszcze z brzuchem jest-rano esa pisala 😁

Astra milego wypoczynku 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Dziś mam ambitny plan przyprażyć cielsko ;] Tylko Gnidosława przekaże pod skrzydła ojca :P

Gulciu okropne wieści z rana 😞 Bardzo mi przykro..

Kasia przekupo jedna, Ty juz chyba z Misiem pogodzona co? :P A odnośnie pytania o ruchliwość to strasznie to śmieszne jak się dziecior tak podnieca 😁

Królik przypełzł, wyprany czeka 😎 Oby się spodobał bo drogi był jak na pluszaka 😮

my się rozchorowaliśmy znaczxy ja gluba po pas nie mowa bo mnie gardło krtań boli boje się o Hubcia że się zarazi bo w nocy mi się przestraszył bo jakieś czubki szły i darły ryja