Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
meti84 napisał(a):
Kurde, jeszcze trochę i chyba pewnie bedę mogła porównac sie do tych zbieraczy, których pokazują na TLC. Nie potrafię sobie wytłumaczyć, po co trzymam ogromną torbę pełną kaset magnetofonowych, których i tak nie słucham, bo nawet nie mam na czym. Gdyby to chociaz były winyle, to ok, ale kasety??? Pewnie wyląduja w piwnicy, bo jakoś nie mogę ich wyrzucić. I tak się dzieje z większością moich pamiątek sprzed 10-15 lat.

Hihihi....masz to co oj maz.Wszystko sie przyda,a mnie szlak trafia,bo w kazdym rogu pelno.Garaze mam 3,a auta na dworze musza stac 🤪

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
meti84 napisał(a):
Kurde, jeszcze trochę i chyba pewnie bedę mogła porównac sie do tych zbieraczy, których pokazują na TLC. Nie potrafię sobie wytłumaczyć, po co trzymam ogromną torbę pełną kaset magnetofonowych, których i tak nie słucham, bo nawet nie mam na czym. Gdyby to chociaz były winyle, to ok, ale kasety??? Pewnie wyląduja w piwnicy, bo jakoś nie mogę ich wyrzucić. I tak się dzieje z większością moich pamiątek sprzed 10-15 lat.

hehe, ja tez tak gromadze, ze cos sie przyda jeszcze a to jakies sentymanty do tego czy owego... ale mistrzami sa moi rodzice 🙂 przeprowadzili sie lat temu z mieszkania 65m do domu, przy przeprowadzce postanowili ze powywalaja co niepotrzebne, a tymczasem to co było w mieszkaniu na strychu poupychali a nizej znów gromadza... hehe takie chyba przyzwyczajenie, 🙂

• Mamusie
ewcia napisał(a):
meti84 napisał(a):

hehe, ja tez tak gromadze, ze cos sie przyda jeszcze a to jakies sentymanty do tego czy owego... ale mistrzami sa moi rodzice 🙂 przeprowadzili sie lat temu z mieszkania 65m do domu, przy przeprowadzce postanowili ze powywalaja co niepotrzebne, a tymczasem to co było w mieszkaniu na strychu poupychali a nizej znów gromadza... hehe takie chyba przyzwyczajenie, 🙂

Wiesz co? To taka trochę mentalność tego pokolenia. Za komuny sie wychowali i nic nie było. Więc zawsze robili cos z niczego. Ja np nie mam litości co do ubrań. Ostatnio jak z mamą sprzatałam jej szafę to naśmietnik poszło 5 120 litrowych worków. Nawet nie nadawały się te rzeczy zeby oddać komuś.

Właśnie znalazłam dawno upchany gdzieś w szafce aparat canon AZ 2900R. Nie wiem co z nim zrobić. Naczytałam się na forach, że to tania podróba, nie warta więcej niż 30-50 zł. Nie chce któraś?? 😉 Nie wiem co z tym zrobić. Miejsce zajmuje, na pewno nie bedziemy z niego korzystać, ale cholera działa

• Mamusie
meti84 napisał(a):

no ja teżz tak mam że czasem szkoda się z czymśrozstać

• Mamusie
kurde, ale sie wkurzyłam. Znalazłam kupon na kosmetyki Nivea Baby, 20% rabatu w Rossmanie przy zakupie za 100 zł. Wiedziałam, że go mam, ale miałam jeszcze kosmetyki dla Zuzy wiec pomyslałam ze wykorzystam później. A tu dupa, kupon wazny do 31 maja 2012 😠

upał jak cholera 🤨

miałam pisać, że niunia zasnęła po jedzeniu i śpi już pół godzinki ale właśnie się obudziła 😉
my na dzień ojca zamówiłyśmy kubek ze zdjęciem Wikusi i dedykacją 🙂 mam nadzieję, że do piątku dojdzie

meti też ostatnio znalazłam ten kupon z tą samą datą ważności 😜 i dwa do smyka ale na szczęście ważne do końca roku 😉

A ja nie mam problemów z wywalaniem i moja mama też nie 🙂 Z ciuchów dużą część sprzedaję, bo zniszczonych nie posiadam, za krótko noszę rzeczy. Np. zawsze odsprzedaję kiecki na wesele czy jakieś okazje, bo wiadomo, że już ich nie założę, a były noszone raz. Raz nawet udało mi się sprzedać taką za tyle samo co kupiłam 🙃 Ciążowe rzeczy też już posprzedawałam. Zostały mi 2 pary legginsów tylko 🙂 No i kurtka, ale to wystawię na zimę, bo teraz nie zejdzie. A tak pozostałe legginsy, dwie pary spodni już posprzedawałam 🙂

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Właśnie uraczyłam po raz pierwszy moje dziecko smoczkiem z trzema dziurkami i zjadła 130ml w 6 minut 🤔

my lecimy na razie na dwóch, ale tez juz zaczynam myslec o trzech. ale poczekam az skonczy 3 m-ce. to i tak juz za chwile 🙂

A ja nie mam problemów z wywalaniem i moja mama też nie 🙂 Z ciuchów dużą część sprzedaję, bo zniszczonych nie posiadam, za krótko noszę rzeczy. Np. zawsze odsprzedaję kiecki na wesele czy jakieś okazje, bo wiadomo, że już ich nie założę, a były noszone raz. Raz nawet udało mi się sprzedać taką za tyle samo co kupiłam 🙃 Ciążowe rzeczy też już posprzedawałam. Zostały mi 2 pary legginsów tylko 🙂 No i kurtka, ale to wystawię na zimę, bo teraz nie zejdzie. A tak pozostałe legginsy, dwie pary spodni już posprzedawałam 🙂

ja idę w sierpniu na weselisko może masz coś dla mnie ???

• Mamusie
meti84 napisał(a):
kurde, ale sie wkurzyłam. Znalazłam kupon na kosmetyki Nivea Baby, 20% rabatu w Rossmanie przy zakupie za 100 zł. Wiedziałam, że go mam, ale miałam jeszcze kosmetyki dla Zuzy wiec pomyslałam ze wykorzystam później. A tu dupa, kupon wazny do 31 maja 2012 😠

ja tez taki miałam, ale wiedziałam ze tak krótko wazny, i tez nie wykorzystałam. ja nie bede tego próbowac, nie uzywam nivea. tylko tego kremu na kazda pogode.

• Mamusie
Kurwa byłam dzisiaj nad jeziorem i mam tak ryj spalony, że dotknąć się nie mogę, jogurtem naturalnym se posmarowałam 🙂 no ale jak się miało tak białą gębę i wystawiło się ją na tak mega zajebiście ostre słońce to tak niestety jest 😞 ramionka, dekolt i nóżki z brzusiem też pięknie opalone ale nie pieką tak na szczęście ufff 🙂 u nas burza gdzieś krąży, ale chyba sobie pójdzie boczkiem.
Dzidek póki co śpiulka, pewnie zaraz się zbudzi 🙂

• Mamusie
mulant napisał(a):

ja idę w sierpniu na weselisko może masz coś dla mnie ???

ja tez mam 18 sierpnia 🙂 a Ty mulant kiedy??
ale ja nawet nie pytam o sukienke weselna dla mnie bo wiem ze lady chyba swoje dwie musiałaby zszyć zeby na mnie była dobra jedna 😞 buuuuu

• Mamusie
a ja byłam pzred chwilka na rowerku pierwszy raz, ale nie stacjonarnym. trasa w sumie niedługa ale jak na pierwszy raz starczy. zobacze czy nie bedzie mnie bolał brzuch i biore sie za siebie, mam zamiar zmiescic się w rozmiar 34 🙂 hehe zart 🙂

wasze dzidki juz spią, a moje lejdusie na dworku, na spacerku z tatusiem jeszcze. chyba dzis do północy sie nie obrobimy. ale fajnie jest bo jasno, a moze w nocy pospią, bo dzis tancowały obie, tzn Iga wstała o 5 i juz nie chciała spac tylko gugała z tata,a zuzia mnie o 3 w nocy wołała zeby z nia pospac, i tak latałam od jednej do drugiej, a dzis do pzredszkola wiec wstałam tez wczesniej, zeby sie zorganizowac. kurde jak to bedzie jak sie wróci do pracy juz... chyba o 4 bede wstawała, małą nakarmie i ona pójdzie spac a ja bede sie szykwoac, zuzie budzic, sniadaniowac, czesac i fru do pzredszkola a sama do pracy... gorzej jak bedzie trzeba jeszcze Ige do złobka szykowac, hehe to dopiero bedzie masakra 😞

• Mamusie
Zulka wykąpana i zasypia juz w łóżeczku. A mój Fifi cały dzien kombinował i teraz siedzi i lekcje odrabia. Normalnie już czasem nie mam nerwów do niego... 🤔

Wy sie martwicie jak to bedzie jak wrócicie do pracy, a ja wam zazdroszcze, bo mnie czeka zasiłek i jak na razie nie mam zadnych perspektyw na robotę 😞

Wy sie martwicie jak to bedzie jak wrócicie do pracy, a ja wam zazdroszcze, bo mnie czeka zasiłek i jak na razie nie mam zadnych perspektyw na robotę

Witaj w klubie. Z tym,że ja pierdolę zasiłek 😜 ja nawet zarejestrowana w urzędzie pracy nie jestem.

Bartek na dworze jeszcze, wiśnie rwie z ciocią 🙂 Wiki z tatusiem usnęli z godzinę temu, nie mam serca ich budzić.

Wystawiam na allegro i szafie. Aktualnie z kiecek nic prawie mi nie zostało. Asos to schodzi jak świeże buły. Mam tylko taką Atmosphere, nawet nie noszoną i z metką (źle się w niej czuję):
http://szafa.pl/c8540471-retro-falbanki-atmosphere-cena-z-przesylka-nowa.html
Tyle, że to rozmiar S. Ale czasem coś mamy też wystawiam. Mama ma rozmiar L.

Ja to tak myślę,że w tym roku z pracą dam sobie spokój, ale za rok Wikuchę będę zostawiała z babcią i wezmę się za coś, bo przez to lenistwo zakwitnę 😁
idę synusia wołać 🙂 do jutra!