Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Lady, u nas za sam prąd jest 500zł, czasem więcej, my za mieszkanie nie placimy, a też z opłatami ponad 1000 się wychodzi...
Twój chociaż dostal podwyżkę,a mój od dwóch lat nic, tylko więcej pracuje i dlatego niby wypłate ma wyższą, ale tak na styk nam wystarcza - jak kiedyś byłam w stanie sobie co miesiąc 500zł odłożyć, tak teraz rozpracowaną mam każdą złotówkę, no czasem jakaś nadprogramowa stówa się zdarzy i wędruje do Bartka skarbonki.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A ja kiedyś lubiłam opaleniznę, a teraz podoba mi się taka jak najbardziej biała skóra. Aczkolwiek takiej nigdy mieć nie będę, bo nie mam tak jasnej karnacji 😜 No i cholera co wyjdę na dwór to mnie to słońce chwyta :/ Od opalania się skóra szybciej starzeje 😜

kasia_sztuk napisał(a):
Placek wyjebany wyszedł hahaha 🤪
A Fiku pytałaś czy maślanka pomogła 🙂 pomogła i już nie piecze ale dalej czerwona jedtem, pewnie jutro zbrązowieje bo ja się z reguły zawsze na brązowo opalam tylko byłam takim bladziakiem, że się przypaliłam na czerwono i też tak samo jak Astra wysmarowałam się przyspieszaczem, nawet ryj 🙂 ale będę szczupłą, pięną, młodą i opaloną mamuśką oł yeah 🙂 🤪

Ja mam ten komfort,że nie opalam się na czerwono, tylko od razu jestem brązowa, ale jak przegnę (tak jak dziś) to jak dotykam skóry, to czuję takie mrowienie, odrętwienie - ale nie szczypie.
Wszystko trzeba z umiarem, wiadomo, grunt to chronić twarz, bo tam oznaki starzenia najszybciej są widoczne.

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Hej kochane 😘
Jestem od soboty u rodziców i dopiero co zainstalowałam internet na swoim lapku, tyle miałam do zrobienia, mamy imieniny, generalne porządki, bo w sobotę chrzest...
Zaczęłam was podczytywać i pytacie co się stało, to opowiem wam w skrócie.
Byliśmy w piątek na domówce i tam była laska, do której podbijał zanim mnie poznał i gapił na nią jak napalony, flirtował i w ogóle z 3 koleżanki do mnie podeszły co się z moim mężem dzieje bo tak gapi na inne i ewidentnie na nie leci. A mnie wstydził się tam chyba nawet dotknąć, bo stał obok mnie obojętnie jak kolega, a inne pary normalnie się zachowywały. Oddałam mu obrączkę i wyszłam zaryczana bez pożegnania z imprezy. Wróciłam taksówką i spałam na kanapie z przyjaciółką, która zajmowała się małą. Odwiózł mnie w sobotę do rodziców, bo mój tata jest po operacji i zrobił to ze względu na niego. Nie mam z nim kontaktu bo komórkę mam zepsutą. To tyle.
Mój skarb śpi teraz bez przerw od 20 do 7/7.30 i jest jak anioł, przynajmniej ona mi się udała.
Teraz Was pod czytam do końca. Tęskniłam.

naprawde Gulciu burak i nieodpowiedzialny szczyl 😞 przykro mi 😞
trzymaj sie 🙂
a rodzice jak?? wspieraja cie?? czy gadaja??

Ja się opalam na brązowo poza nosem i policzkami 😠 Zawsze się buratino na początku mi robi. Raz się spaliłam na raka na Kanarach, gdy słońca nie było 😜 Nie smarowałam się niczym, bo przecież słońce za chmurami i Łukasz też i tak sobie lajtowo spędziliśmy dzień na leżaczkach z piwkiem. Nawet się nie odwracaliśmy na brzuchy, no bo opalania nie było skoro słońca nie było widać. A na drugi dzień oboje z przodu byliśmy jak raki (choć Łukasz ma ciemną karnację i się zawsze na brązowo opala), a jaki to był ból! Ja pierdziele! Bez kefiru się nie obeszło. Jednak słońce tak blisko Afryki może zrobić krzywdę i zza chmur.

Co za bym dała za Kanary 😁 Za drogi interes jak na naszą kieszeń 😁 Można się przecież Włochami albo Chorwacją 😁
Ale za rok jest plan i jedziemy nad nasze piękne polskie morze 🙂 D ma tam wujka, będzie gdzie się zatrzymać.

Astra napisał(a):
Co za bym dała za Kanary 😁 Za drogi interes jak na naszą kieszeń 😁 Można się przecież Włochami albo Chorwacją 😁
Ale za rok jest plan i jedziemy nad nasze piękne polskie morze 🙂 D ma tam wujka, będzie gdzie się zatrzymać.

Co ty gadasz z last minute z Itaki all inclusive było w przyzwoitej cenie w zeszłym roku. Tyle, że w maju. I to było mniej więcej tak, że wykupiłam wycieczkę na 3 dni przed wyjazdem 😁 Cenowo nie różniły się oferty od Hiszpanii, czy Grecji. Na razie najwięcej zabuliłam za Kretę, ale wtedy się nie przyłożyłam do szukania. Teraz też bardzo często opłaca się wykupywać wycieczki z first minute. Najlepiej szukać na stronach z ofertami podróży. Ten wyjazd na Lanzarote załatwiłam tylko przez internet, nawet w żadnym biurze nie byłam 🙃

Też za rok jedziemy nad Bałtyk z Werką, bo jest dużo jodu. Za pewne zabulimy więcej jak za te Kanary 😉

Zawsze wydawał mi się to za drogi interes, dlatego nawet nie przeglądałam ofert. Jak już Wiki będzie na tyle duża,ze będzie ja można bez problemu na dłużej zostawić z babcią i nie będę dzwonić co 15 minut, to namówię chłopa i polecimy się odchamić 🙂
A z dzieciorami to tylko polskie morze jak na razie, chociaż ceny rzeczywiście sa nieraz z kosmosu 🙃

• Mamusie
nasz Bałtyk jest mega drogi
my chyba pojedziemy tam we wrześniu boznajomi jadą i jak zawsze mówię żeniepojadę jużnigdy więcej to jakoś po 5 latach zmieniamzdanie 🙂 a jeszcze chyba do Łeby p[ojedziemy a tam lubię

za rok prawdopodobnie nasz tata nas zabiera, zonę córki i wnusie i on sam
mnie ciągnie strasznie na Kalabrię, Kanary są za daleko Polka nie wysiedzi tyle w samolocie
a jakbyśmy mieli jechać rodzinnie to tylko Chorwacja, zakochana jestem w niej po uszy 🙂

sztunia napisał(a):
my chyba pojedziemy tam we wrześniu boznajomi jadą i jak zawsze mówię żeniepojadę jużnigdy więcej to jakoś po 5 latach zmieniamzdanie 🙂 a jeszcze chyba do Łeby p[ojedziemy a tam lubię

mnie ciągnie strasznie na Kalabrię, Kanary są za daleko Polka nie wysiedzi tyle w samolocie
a jakbyśmy mieli jechać rodzinnie to tylko Chorwacja, zakochana jestem w niej po uszy 🙂

O Kalabrii rozmawiałam kiedyś z naszą love, bo byłam 2 lata temu, ale ona nawet nie wiedziała, gdzie to jest, teraz już wiemy dlaczego 😉
Oj ta Chorwacja, Sztunia Ty uważaj, bo jeszcze jedną Sztukę przywieziesz 😁 ja mam masę zdjęć stamtąd, często do nich wracam...te widoki i miasteczka na wybrzeżu nocą...ech nic, tylko płodzić 🤪

• Mamusie
Dziękuję dziewczyny 😘 Już nie mogę zrobić nic... Po prostu on chyba myśli, że stać go na lepszą dziewczynę, chudszą, ładniejszą, mądrzejszą. Od kiedy zaczął masę robić to jakiś pewniejszy siebie się zrobił i w ogóle, ale dupa z tym nie chce o tym myśleć bo będę ryczeć 😜
Ewcia wspierają,jestem ich jedynym dzieckiem i kochają małą strasznie 😉
Doczytałam, mowa tu była o fotelikach, mała musiała jechać do moich rodziców 3 godziny w foteliku, innego wyjścia w takich sytuacjach nie ma przecież 😜

Gulek, jak mu się znudzi bycie playboyem i casanovą, to wróci z podkulonym ogonem, a wtedy kopnij go w dupsko, ile tylko sił bedziesz miała. Niedojrzały palant i nie byłoby się czym przejmować gdyby nie ten ślub, bo teraz tylko problem masz... Badz silna i nie poddawaj się 🙂

• Mamusie
Astra napisał(a):
sztunia napisał(a):

O Kalabrii rozmawiałam kiedyś z naszą love, bo byłam 2 lata temu, ale ona nawet nie wiedziała, gdzie to jest, teraz już wiemy dlaczego 😉
Oj ta Chorwacja, Sztunia Ty uważaj, bo jeszcze jedną Sztukę przywieziesz 😁 ja mam masę zdjęć stamtąd, często do nich wracam...te widoki i miasteczka na wybrzeżu nocą...ech nic, tylko płodzić 🤪

no boję się boprzeciez one dwie spłodzone tam 🙂

Gulciu szczerze współczuję, że trafiłaś na takiego dupka 😞 Nie jest Ciebie wart a Ty nie zasługujesz na takie traktowanie.Trzymaj się 😘

ale narobiłyście mi ochoty na ten placek z truskawkami, mniam
niestety muszę się obejść smakiem bo truskawki raczej nie wskazane 😞 chociaż mały kawałeczek może by nie zaszkodził 😜

oj chyba będzie lało 🤔

z sentymentu zajrzałam na brzuszka 😉 wątek przyszłorocznych marcówek już się pojawił 🙂
heh 28 czerwca minie rok od czasu mojego ostatniego okresu 😉 już zapomniałam jak to jest 😁

• Mamusie
No w koncu was doczytałam 😉 Witam!

GGulek, wiem, że łatwo mowic, ale nie warto zawracac sobie takim dupkiem gitary, szkoda czasu. Ja zdecydowałam sie na rozstanie z ojcem Filipka i do dzis uwazam ze była to najlepsza decyzja w moim zyciu. Co prawda przy mnie nie rozgladal sie za innymi, ale ewidentnie nie szanował mnie, mojej rodziny, ani mojej przyjacolki. Na sam koniec prawie mnie pobil. Wtedy juz nie mialam watpliwosci. Potem jego mamusia kazała ratowac zwiazek, wiec sie spotkalismy. po dwoch latach zwiazku uslyszalam, ze nigdy mnie nie kochal, chociaz codziennie to od niego slyszalam...
Mysle, ze twoj maz to jeden z tych niedojrzalych dupkow, ktorzy cale zycie mieli wszystko podane na tacy i nie potrafia wziac odpowiedzialnosci za swoje czyny.
Zycze ci duzo sily, bo tego ci teraz najbardziej potrzeba. Trzymam kciuki

Kurde az sie poryczalam jak sobie to wszystko przypomnialam.

Pytacie jak my dajemy rade finansowo? Kurwa, nie wiem. Mieszkamy z moja mama, ktora ma jakies 1700 emerytury, ale odciagaja jej kredyt 500 zl, pozostale oplaty wynoszą okolo 900 zl, w sezonie grzewczym wiecej. My za kredyty palcimy 700 zl plus karta kredytowa, ale juz konczymy splacac. Teraz grzes zalapal stala prace to i mniej zarabia. Wczesniej robil fuchy to bylo wiecej, ale ile mozna na czarno, tez juz nie ma sil zeby robic na budowie. Czasem ojciec cos podrzuci, ale z tym tez ciezko, bo robi pod moim bratem, a wiecie ze z rodzina dobrze wychodzi sie na zdjeciu.
Takze nie pytajcie, bo sama nie wiem 😮

• Mamusie
Astra napisał(a):
Lady, u nas za sam prąd jest 500zł, czasem więcej, my za mieszkanie nie placimy, a też z opłatami ponad 1000 się wychodzi...
Twój chociaż dostal podwyżkę,a mój od dwóch lat nic, tylko więcej pracuje i dlatego niby wypłate ma wyższą, ale tak na styk nam wystarcza - jak kiedyś byłam w stanie sobie co miesiąc 500zł odłożyć, tak teraz rozpracowaną mam każdą złotówkę, no czasem jakaś nadprogramowa stówa się zdarzy i wędruje do Bartka skarbonki.

Tyle za prąd?Matko,to ja mam 150zl i mowie jak duzo.Ale sa wydatki,sa.U nas duzo idzie na tel.Bo stwierdzilismy,ze nie bedziey oszczedzac na rozmowie ze soba 🙂Jak mam potrzebe to dzwonie do meza.
Wogole to jedzenie jest takie drogie:blink 😁obrze,ze ja iesa nie kupuje tylko kurczaka lub indyka.A w sierpniu bede juz miec swoje kuraki w zamrazarce 😉
Kasa leci i to bardzo szybko.

izunia, 150zl? Jak Wy to robicie? Ja piorę co drugi dzień, komp chodzi jakieś 3h dziennie, tv rzadko, ale bojler na okrągło, a jest duży; do tego praktycznie codziennie piekarnik, cały czas lodówka i radio w kuchni, raz w tygodniu kosiarka, co drugi dzień odkurzacz, czasami robot kuchenny, suszarka, zmywarka, prostownica, żelazko i inne przedmioty codziennego użytku, a rzadko kiedy mamy mniej niż 500zł - a licznik jest nowy, instalacja w porządku, nikt nam nie podkrada 🙂 nie wiem co Wy robicie,że macie 150 zł 😁 my latem mamy mniej, ale to jest kwestia góra 100 zł, więc >400 trzeba co drugi miesiąc wywalić.