Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Cześć dziewczyny!!

Mnie nie ma bo nie mam dostępu do internetu. Jak mam chwile to Was czytam,a nie zdąrzam napisać bo zaraz neta brak 😞

Gulek współczuję ale tak jak dziewczyny pisały nie jest Ciebie w najmniejszym stopniu wart!! Trzymaj się!!

A u nas po staremu, mały rośnie w czwartek mamy szczepienie tu w Niemczech, ciekawe ile waży ale stawiam na 9kg, bo taki już ciężki klocek się zrobił, wszyscy mówią że jak na jego wiek to jest duży 🙂
Planuję jutro mu ugotować ziemniaczka i marchewkę i później dodać łyżeczkę masełka, ciekawe, pewnie będę się z niego śmiać jak będzie ciamkał 🙂 bonie raz mu dajemy coś poliżać np.jabłko to fajnie się oblizuje 😁
A WY dziewczyny coś gotowałyście??? bo może mi ten temat umknął.
Nie pamiętam która z Was pytała jak ubieramy na noc, to ja zależy jak jest ciepło ale przeważnie w te upały to body na krótki rękaw lub koszulka plus pampers, a w chłodniejsze to body ,bluzeczka na długi i spodenki z cienkiego materiału.

Astra a może ktoś do Was się podłączył nie legalnie? bo troszkę za dużo płacicie na prąd.

Pozdrawiam WAS WSZYSTKIE i WASZE SKARBY!!

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

meti84 napisał(a):
Asterka a ogrzewania nie macie na prad?

Nie, mamy centralne. Nikt się nie podłączył, mam tatę elektryka 😉
Musze się dowiedziec o tych dostawcach prądu i o taryfach, my mamy tak jak tutaj miała wcześniej babcia męża, a wiadomo jak kroją starszych ludzi. trzeba do nich jechać i się dowiedzieć. Mężu na urlopie będzie na ten temat myślał 😉

• Mamusie
My płacimy 230 zł za prąd i za gaz zapłaciliśmy tyle samo, z tym, że to za okres kiedy się jeszcze grzało w grzejnikach. Ciekawe ile teraz przyjdzie... 😮 🙂 dzid coś spać nie chce, zesrała się, przewinęłam ją i marudzi coś 😞 no nieee jeszcze czkawka 😞
Tak karmię teraz Mańka i pamiętam jak w szpitalu jej główka była dużo mniejsza niż mój cycek 🙂 a teraz jej łebek jest większy niż cycek hihihi 🙂 ależ ona urosła, ja pitole 🙂
Zasypia przy cycu, oczy czerwone i szkliste i wywraca je na drugą stronę 🙂
Ale ona jest cudna 🙂 prześliczna moja córeczka 🙂 najważniejsza na całym świecie 🙂)

a moja coś zasnąć nie może, tzn. usypia przy cycu, odkładam ją do łóżeczka i za chwilę się budzi i znów do cyca i znów usypia i znów się budzi 😜 i to już trzeci raz
może teraz zaśnie 🙂

ale mi się marzy jakiś gyros, albo jakiś zestaw z mcdonalda albo kfc, albo chociaż same frytki bym wpierdzieliła ajć, i popiła colą ☺️

• Mamusie
Kosmiczne te rachunki strasznie 😮 U nas robią prognozy i aktualnie za prąd miesięcznie ok 45 zł wychodzi, gaz co dwa miechy 22 zł, no łącznie wszystko (nie wliczam rachunków za telefony komórkowe) to 625 zł. Druga sprawa, że nie mamy póki co kredytu więc to duża ulga, ale kto wie ;] Szykuje się kupno auta plus żłob, potem przedszkole itp. Życie jest drogie.

Kasia rosną te nasze bobki, moje bimbały przy łbie tego grubasa to już flakensy straszne, aż mam doła czasami. Ostatnio pochyliłam się nad łóżeczkiem jak gadałam przez tel a że wcześniej się opalałam i opuściłam stanik to mi wypadły i zobaczyłam ten zwis.. Porażka.

Kupiłam sobie piwko dziś, takie shandy z Warki 2%, spożyję jak szmirka moja mnie wydoi i pójdzie spać 🤪

• Mamusie
Siostra miała w De wypadek 😞Auto ja potraciło.Czekam na wiecej info od mamy.Wie tyle,ze ja pogotowie zabralo.I to kurwa pod domem prawie.Jechala na karate.Chudzinka nasza.Jeszcze chciala mlodsza zabrac,ale mama powiedziala,ze dzisiaj nie.

Alan marudzi w lozeczku.Ide dac cyca,bo chyba zabrakło troche.
Jutro bedziemy sie wazyc u lekarza .Ciekawe ile wazy.
Kosciol odwalony.Nawet na ofiare Alan poszedl z mamusia i braciszkiem.Jak ja tego nie cierpie.Pokaz mody i tyle.
Chwile bylismy u tesciow,Niko zjadl 3 kawalki ciasta z truskawkami i sie zmylam 😁

• Mamusie
Fiku ja też mam bimbały do pasa 😞 a nosze stanik z ramiączkami podniesionymi najbardziej jak się tylko da, ale co z tego jak i tak dalej wiszą 😞 chuba tak już zostanie na wieki wieków. AMEN. Moja też wierzga w łóżeczku ale spanie jej w ogóle w głowie nie jest. Gada jak najęta, guga, giga wzdycha, śmieje się na głos. Zeszczać się można 🙂

• Mamusie
A ta moja gnida nie chce spać w ogóle. Dałam jej znów cyca, ale już jej się ulewa. Może ma za ciężko w tym brzuszku i usnąć nie może 😞 położyłam ją na boku to się przegina i na plecy kładzie, a jak leży na tych plecach to się krztusi jak jej się uleje, i tak muszę leżeć obok niej żeby mi się nie udusiła gdzieś.

Kurcze ale dziś same złe wieści: gulek się rozwodzi, u Izy wypadek, Meti bezrobotna, ktoś tam dzisiaj płakał chyba Jaszminka 😞
My się dotleniłyśmy na działeczce. Po mamy pracy poszliśmy spacerkiem z rodzicami i wróciłam przed 21. Werka padła, ale mało dziś łącznie zjadła to może się wcześnie obudzić.
Co do rachunków to my mamy prognozowane też i na razie mamy ok. 80 zł miesięcznie plus potem wyrównania. Najgorzej było na początku, bo to mieszkanie stało długo puste (mój dziadek mieszkał ze swoją drugą żoną, a tu się przeprowadzał na kilka dni jak strzelał focha 🙃 ) no i jak się wprowadziliśmy z Łukaszem to te rachunki były na początku znikome, a potem przypierdzielali wyrównania. I tak jak nam walnęli 600zł za prąd to się mało nie przekręciłam 😉
Póki co też nie mamy kredytu to na nic nie brakuje, ale na jesień kredyt już będzie, bo będziemy zamieniać mieszkanie na 3 lub 4 pokojowe. Ale to dopiero jak wrócę do pracy i się upewnię, że nic się nie pozmieniało. Na razie zapowiada się dobrze, bo szef tylko gada: "jak Marta wróci to to, jak Marta wróci to tamto". Szczęśliwy kumuluje zaległości z gonieniem dłużników :/ Mojej kumpeli wcisnął śledzenie spłat, a ona biedna nie wyrabia ze wszystkim i na razie jest na kwietniu. Po lecie jak wrócę to pewnie będzie na czerwcu, bo w lecie u nas jest dzicz. W ogóle mam ochotę ją odciążyć i bym trochę roboty do domu wzięła, bo taka kochana jest dziewczyna i pracowita i mi jej szkoda. Zaproponowała teraz, że na czas urlopu da nam klucze do działki i będziemy mieli z Łukaszem do dyspozycji na 3 tygodnie. Aż mi brak słów. Jutro za to porywa mnie po pracy z Werką, kazała wziąć zapas mleka, kostium i będziemy siedzieć do oporu na działeczce 🙂 Jeszcze mi jej mąż przyjdzie piecyk zobaczyć, bo on elektryk, więc może wyduma co tam siadło. Jak Werkę urodziłam i do niej zadzwoniłam to się popłakała ze szczęścia. Rzadko się teraz tacy dobrzy ludzie zdarzają. Ona głupol mówi o sobie, że jest dla Werki ciocia-babcia, bo jest 10 lat starsza ode mnie 🙂

Co do cycków jak czytam o zwisach to się cieszę, że mam małe i mi to nigdy nie grozi 😁 Łukasz też tak zawsze gada 😁

izunia1986op napisał(a):
sztunia napisał(a):
ide prasować

izu straszne mam nadzieje ze wszstko ok

nadal czekam na info od mamy.Kurwica mnie zaraz złapie.Ide na rowerek.Dzieci spia.
oby bylo ok iza..3mam kciuki.

za prąd z budynkiem i innymi dupami płace teraz 975 złoty gaz mam na butle butla na 2 tygodnie 60 złoty
kredyty dwa za ziemię 4000 co 3 miesiąc i za ciągnik to samo
za mieszkanie nie płacę a no i podatek rolniczy krus jeszcze dużo tego 🙂
gratki dla werki my jutro:P
i znowu nie zdążyłam do ginka po tablety okres dostłam

• Mamusie
Obkupiłyśmy z mamą Emi na przecenach w 5-10-15.
Miła rzecz mnie spotkała, waga dzisiaj pokazuje liczbę, którą ostatnio widziałam w gimnazjum, jeszcze z 6kg i będzie jako tako.
Dołączam się do spalonych ciał, u mnie plecy na rowerze.
O cyckach mi nie mówcie, moje tak małe śledzie, a przed ciążą miałam duże C, tak w ogóle pokarm straciłam...
Kikuś fajnie, że jesteś 😉
Astra z tym prądem to coś nie tak, płaciliśmy w Krk 400 zł za : wodę, ogrzewanie, śmieci, prąd, a komputery cały czas włączone, radio, tv, żelazko nie raz za długo sobie pogrzało.
Dzięki Wam wszystkim 😘

• Mamusie
A widzisz Gulek o Tobie zapomniałam! :]
Z przykrością czyta się takie rzeczy, strasznie Ci współczuję. Ale dajesz radę to widać i tak trzymać tylko 🙂
Cóż to kupiłyście dzisiaj Maleństwu? 🙂
Ja jak schudnę 8 to będę szczęśliwa, jak 15 to przeszczęśliwa, hehe :P

Mulant przerażają mnie Wasze rachunki 😮 Ale tak to jest jak się inwestuje 🙂 Ziemia pracuje pewnie sama na siebie 🙂

Lady, takich znajomych w naszych czasach ze świecą szukać. I jaka babcia!? Chociaż, Karol jak był w Holandii to mieszkał z 32-latką, która była już babcią 😮 Dziecko urodziła w wieku lat 16 i jej córka zrobiła dokładnie to samo 🙃 Ehh.

Idę ucałować swoje szczęście i w kimę. Łeb mnie nawala okrutnie. Dobranoc :*

• Mamusie
Fiku dopóki go nie widzę jest ok, w sobotę chyba na chrzciny przyjedzie. Rodzicom nic nie powiedział, bo teściowa dzisiaj do mnie dzwoniła jak gdyby nigdy nic, dowie się w sobotę.
Przede wszystkim kupiłam tą kurteczkę na którą się napalałam http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/kurtka-niemowleca-5a2205?c=447 a w Krk nie było rozmiaru, w necie też, aż wreszcie tutaj był i 80 wzięłam. Będzie na jesień, pewnie za duża ale polar pod spód i będzie git 😉 Do tego 2 komplety getry plus bluzki 68 i 74, nie chce mi się linków wklejać 😜
Czekam na przecenę tej sukienki, bo strasznie mi się podoba http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/sukienka-niemowleca-5k2209?c=122

• Mamusie
Hej,hej!

Wyspana...i to jak.Jednak mam kochane dziecko.Spal od 20.30 do 1 i pozniej do 5.30.

Nikola straciła przytomnosc.Zgubila buta 😮jest cala poobijana,ale wczoraj nic powazniejszego nie wyszlo.NA dniach powychodzi jak cos jest.
Co do wypadku to mama czekala na policje mieli jej wyjasnic co sie stalo.Bo Nikola gadala tylko to co jej swiadkowie gadali,bo nic nie pamieta.Wie tyle,ze wychodzila z autobusu i chciala przejsc na druga strone.Tylko kogo wina byla to musi stwierdzic policja.

• Mamusie
Siemka.
U nas znowu pobudka o 2 ale spanie do 7.30 coś tej mojej kruszynie się poprzestawiało bo zawsze całą noc przesypiała, spała zawsze od 20-21 do 6-7 ale z tego co piszecie to Wasze maluchy też budzą się w nocy. Brzydka pogoda za oknem. Co tu robić dzisiaj?
Dziś na obiad polędwiczki wieprzowe z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i ogóreczki z jogurtem. Ej mamy karmiące, a Wy jecie już świeżego ogórka?

meti84 napisał(a):
Astra napisał(a):

Wy sie martwicie jak to bedzie jak wrócicie do pracy, a ja wam zazdroszcze, bo mnie czeka zasiłek i jak na razie nie mam zadnych perspektyw na robotę

Witaj w klubie. Z tym,że ja pierdolę zasiłek 😜 ja nawet zarejestrowana w urzędzie pracy nie jestem.

Bartek na dworze jeszcze, wiśnie rwie z ciocią 🙂 Wiki z tatusiem usnęli z godzinę temu, nie mam serca ich budzić.

No ja nie moge pierdolic zasiłku, bo z pensji Grzesia (1600zl) sie nie utrzymamy...

My żyliśmy z wypłaty D (2000) jakieś pół roku, zanim dostałam pracę i na wszystko wystarczyło. Tylko, że wtedy byliśmy we dwójkę, a opłaty mamy niskie - miesięcznie ok. 350-400zł za wodę, prąd, śmieci, internet i telefony. Dwa razy w roku jeszcze trzeba te 1000zł wydać na węgiel, to jest najbardziej dokuczliwy wydatek. A teraz przy moich dodatkowych 1600, to udaje nam się nawet coś odłożyć i dla małej na osobne konto, i dla siebie 🙂

Astra, masakra z tymi rachunkami za prąd u Ciebie, my w zimie, kiedy woda jest grzana z centralnego, płacimy ok. 90zł, w lato jak chodzi bojler to ok.150zł.

My chyba też nad Bałtyk w przyszłym roku pojedziemy, strasznie bym chciała Gdańsk zwiedzić! A w tym roku, chyba wyskoczymy na trzy dni do Rabki, ale jeszcze nic nie mamy klepnięte.

Ggulek, aż nie wiem co Ci napisać... Trzymaj się dzielnie dziewczyno, bądź silna dla dzieciątka.