Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Moja prawie cały dzień nie spała. Dalej ją chuba brzunio boli bo wkurza się przy cycku i rzuca 😞 dzisiaj jadłam tylko kurczaka i biały twarożek, ochujeć można 😞
Astra zazdroszczę Ci, że masz takie spokojne dziecko. Przez te jebane kolki to i ja się denerwuję, a ona jeszcze bardziej 😞

biały twarozek Kasiu tez mzoe żle działac. a piszesz dalej o dzemie brzoskwiniowym, nie jets wskazany przy karmieniu bo to owoc pestkowy, nalezy sie ich wystrzegac jak sa kłopoty z brzuszkiem...albo po prostu musicie te kolki pzreczekac i tyle..

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kika82 napisał(a):
Astra napisał(a):

ślicznota 🙂 czuprynkę ma superową 🙂
a to mój łysolek z kwaśną miną 😉

http://i46.tinypic.com/11jopx1.jpg

tez słodziak 🙂 my tez mamy mało włosków, ale juz zaczynaja rosnac, i o dziwo nie wycieraja sie za bardzo,a mała kreci główka jak szalona 🙂

• Mamusie
Astra napisał(a):

Astra a Twoja mała jst podobna chyba bardzo do Bartka co??

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
kika82 napisał(a):
dziękujemy 😘
no łysolek mały, jak się urodziła to miała troszkę włosków ale jej się powycierały 😉
ale powolutku odrastają 🙂

Moja ma z tyłu i na bokach jak stary dziadziuś i mówię na nią czasem Gargamel z tego powodu 🙃 Ale też jej się ten tył wyciera już trochę. Za to koleżanki córka miała gęste czarne włosy po urodzeniu, a tak jej się wytarły, że gdy miała roczek była kompletnie łysa, nawet bez meszku. A ja natomiast zawsze kudłata byłam także trudno przewidzieć. Ja się zastanawiam kiedy się oczy zmieniają, bo u mojej wciąz niebieskie ale coraz jaśniejsze się robią, więc chyba brązowych po tacie nie będzie mieć tylko zielone po mnie lub niebieskie po prababciach 🙂

oczy chyba sie zmieniaja do pół roku, ale jak maja byc brazowe to sa od razu brazowe ponoc, tylko niebieskie sa jak maja byc inne niz brazowe. takze jak czekacie ze sie z niebieskich brazowe zrobia to marne szanse...

• Mamusie
ggulek napisał(a):
Kurde no 5 próba pisania do was, cały czas coś mi przerywało 😜 I żeście kilka stron naskrobały małpy, a zaległe już mam od piątku 😜 Ale spoko zaraz dam radę 😉
Ewcia zdjęcie wybierałam tak, żeby mała najlepiej wyglądała, ja bez makijażu spocona, ale lotto mi to 😉
A pro po tych ostatnich dni. Mąż punkt 15.50 pojawił się u mnie w domu i rzucił się do przytulania mnie i całowania. Do małej też pobiegł i cieszył się jak głupi. Byłam oschła i jestem z siebie dumna. Cały weekend był przemiły, przekochany, prawie mi dziurę wygłaskał w dżinsach... Nie powiedziałam nic jego rodzicom, ale widzą, że jest coś nie tak. Słucham mamy i na razie nie podejmuje pochopnych decyzji, muszę też myśleć o dziecku. Pytał kiedy wracam, powiedziałam : nie wiem. Stara się, ok, ale ja podjęłam decyzję, jestem u rodziców i nie wiem czy wrócę. Muszę pamiętać o tym, że jego zmiany nie trwały dłużej niż 2 tygodnie.
A teraz o chrzcie. Był w sobotę po za mszą, na raz 6 chrztów makabra, straszne zamieszanie. Jutro umieszczę jakąś fotkę, albo 2. 😜 Dostaliśmy krzesełko do karmienia, kojec, smoczek z grawerami i kasiorę, zadowolona jestem ze wszystkiego, a dlatego, że kazali wybrać hiehie
Impreza u nas w domu, padłam jak długa o 12, a mała jak na złość obudziła się o 5 zamiast o 7, ale na szczęście potem zasnęła i chrapkała do 9.
Czytam was i oglądam meczor

fajnie ze był miły, mzoe cos zakumał, ale trzymaj sie tego co mówi mama, nie podejmuj pochopnych decyzji,a le tez na dystans, zeby nie myslał ze moze robic z wami co chce. trzymaj sie gulciu 🙂

i jaszminka juz czytałam ze tez dałas swemu popalic, brawo 🙂

ewcia napisał(a):
kika82 napisał(a):
dziękujemy 😘
no łysolek mały, jak się urodziła to miała troszkę włosków ale jej się powycierały 😉

Moja ma z tyłu i na bokach jak stary dziadziuś i mówię na nią czasem Gargamel z tego powodu 🙃 Ale też jej się ten tył wyciera już trochę. Za to koleżanki córka miała gęste czarne włosy po urodzeniu, a tak jej się wytarły, że gdy miała roczek była kompletnie łysa, nawet bez meszku. A ja natomiast zawsze kudłata byłam także trudno przewidzieć. Ja się zastanawiam kiedy się oczy zmieniają, bo u mojej wciąz niebieskie ale coraz jaśniejsze się robią, więc chyba brązowych po tacie nie będzie mieć tylko zielone po mnie lub niebieskie po prababciach 🙂

oczy chyba sie zmieniaja do pół roku, ale jak maja byc brazowe to sa od razu brazowe ponoc, tylko niebieskie sa jak maja byc inne niz brazowe. takze jak czekacie ze sie z niebieskich brazowe zrobia to marne szanse...

Nie ja nie czekam tylko ciekawa jestem. A mi się wydawało, że niebieskie oczy mają wszystkie dzieci, tylko te którym się robią ciemne to mają takie bardziej granatowe.

• Mamusie
Astra napisał(a):
Jaszminka napisał(a):
Naszczęście Ksawery się śmieję jak ja krzyczę 🙂
A co do teściowej to mam ją w d... już nie słucham jej gadania niech sobie wyruznia wnuczkę i drugiego wnuka,ja dzisiaj zabrałam Ksawcia na zakupy kupiłam mu dwie książeczki ale jutro polecę i dokupię mu resztę jeszcze 7 części bo są takie kolorowe i mają twarde kartki napewno jak urośnie to nie podrze 🙂

nie znasz jeszcze mozliwosci malych chłopców kochana 😁

nio własnie, ja mam dziewczynke i sie wydawało ze szanuje ksiazeczki a jak co do czego to wszytskie kartki oddzielnie fruwały... i sklejanie nie pomogło juz, co podarte to juz amen.

• Mamusie
Astra napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
Wykapana..........
Bylam na rowerku,potem na stacjonarnym..........

Do łóżkowic wybywam 🙂

Wczoraj czytałam wpadki komentatorów i jedna dotyczyła wyścigów kolarskich. Komentator nazwał jednego z zawodników "cudowne dziecko dwóch pedałów", myślałam,że zejdę ze smiechu 😁 izunia, ostrożnie z tymi rowerami 😁

Ja ładnie tracę oponkę 🤪

słyszałam juz kiedys o tych pedałach, hihi
a jak Ty tracisz oponke?? co robisz?? bo u mnie waga spada powoli ale oponka chyba mi zostanie na pamietke po dzieciach, jak juz pójda na swoje bede miałą choc oponke, hehe

• Mamusie
kika82 napisał(a):
Astra napisał(a):
Kika masz fejsa? ciebie też jeszcze nie widziałam 😜

mam 🙂 wprawdzie nie jestem na nim zbyt aktywna ale jakieś zdjęcie profilowe mam 😜
wysłałam Ci na priv dane 🙂

Ja też chcę, ja też! 🙂
i ja i ja, albo cie znajde kikus u dziewczyn 🙂

Boże właśnie się dowiedziałam, że mama mojej koleżanki umarła 😞 Mam gęsią skórę. Nie wiem co się stało. Na chodzie była babka, niewiele starsza od mojej mamy 😞

• Mamusie
Dobra jestem :P
Ogólnie to zmyłam sie bo jak pialam trza bylo dziecko umyc a przy okazji zaliczyłam kłótnie z K coby solidarnie było :P no.

Fotki prze-bo-skie! Jak ja zazdroszcze tych czupryn, mi sie marzyl taki wlasnie dzieciorek słodki z kudłami ale ten mój tez moze byc :P I podtrzymuje swoje zdanie, że Wiki jest do taty mega podoba :] Maniek chyba tez :> No przykro mi :P
Kika Karolinka się drobniusia wydaje bardzo, mine strzeliła ekstra 🙂
Nie wiem co sie ze mna porobilo przez ta ciaze, jak widze dzieciaczki to mi pała mieknie jak nigdy 🙂 Nerwus jestem ale skrzywdzic bym nie umiała!

A że przestraszyłam się Astry to pokazuje Dżona, od dziś z ksywą Joszko dwubroda 🙃

Dzisiejsza kąpiel - piana w pysku to własny wyrób jak co :P

Dzien Ojca - nie żyję jak się dowie więc cii 🙂

Takie tam, z zabawką:

No i... Żeby nie było ;] Wietrzymy nabiał bo aż się pielucha odcisnęła 😁

Tadam 😆

• Mamusie
ewcia a założyliście jakąś lokatę?

Kasia wrzuć trochę większe te zdjęcia, bo słabo widać 😁

jeszcze nie załozylismy, tzn mielismy u nas na koncie i załozylismy lokate na tyle akurat, tylko taka nasza narazie. a teraz pozyczylismy dla meza brata 15tys i potem ajk odda to załozymy fachowa dla zuzi przynajmniej.
sa jeszcze takie programy dla dzieci ze sie odkłada, ale tam np sie startuje od 10tys i sie wpłaca ile sie chce, ale poki cos ie nie decydujemy, tam chyba jest kiepsko z wyciagnieciem, przynajmniej w Avivie, cos maz mówił.

• Mamusie
ewcia napisał(a):
kika82 napisał(a):
dziękujemy 😘

Nie ja nie czekam tylko ciekawa jestem. A mi się wydawało, że niebieskie oczy mają wszystkie dzieci, tylko te którym się robią ciemne to mają takie bardziej granatowe.

chyba nie, tak cos kojarze, ale tzreba by było poszukac w necie jeszcze, bo na 100% nie jestem pewna, ale kojarze ze tak czytałam kiedys...