Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Bartek miał coś kolo czwartego miesiąca jak zaczął się tak ślinić, jak miał 5 to na dole tam gdzie jedynki szły dziąsełka białe, potem to wyglądało jakby mu te dziąsła pękły od góry i po malutku pojawiały się ząbki. A wyszły całkowicie jak miał 8 miesięcy. Ząbkowanie to nie jest tak szybki proces, jak pisała Jaszminka, ząbek się nie pojawia w ciągu trzech dni 😁
Chociaż przecież zdarzają się dzieci co się rodzą z ząbkami 🙂

Astra napisał(a):
Bartek miał coś kolo czwartego miesiąca jak zaczął się tak ślinić, jak miał 5 to na dole tam gdzie jedynki szły dziąsełka białe, potem to wyglądało jakby mu te dziąsła pękły od góry i po malutku pojawiały się ząbki. A wyszły całkowicie jak miał 8 miesięcy. Ząbkowanie to nie jest tak szybki proces, jak pisała Jaszminka, ząbek się nie pojawia w ciągu trzech dni 😁
Chociaż przecież zdarzają się dzieci co się rodzą z ząbkami 🙂

no mi lekarka mówiła że ząbkowanie już się rozpoczeło ale ja nie widze nic w jego paszczy

My po szczepieniu. Twardziel próbował ryk zdusić, ale nie dała rady i zapłakała juz po fakcie, już jak igłę babka wyciągnęła. Ważymy 5910 i mierzymy (co dziwne) 59,5cm. Tylko jakoś dziwnym trafem śpiochy i bodziaki 62 są za małe 😜 Ale one same powiedziały, że to nie jest dokładny pomiar. Najlepiej to jak ona się sama wyciąga ją zmierzyć.
Pani doktor zachwalała jak główkę ładnie trzyma, na ciemieniuchę powiedziała, że jest teraz jakiś specjalny krem z Oilatum. Ja do tej pory tym nawilżającym smarowałam co rano, na wieczór oliwka z Nivei, a mycie głowy Oilatum do kąpieli. Nie wiem czy ta pierdzielona oliwka z Nivei na to nie wpływa. Marudziliśmy, że główka lekko spłaszczona z jednej strony i kiedy to się wyrówna, to mówiła, że do roku, ale mówiła też, że główki spłaszczonej nie widzieliśmy 😜 U niej jest lekkie to zniekształcenie i widać je tylko z góry. Nie odchyla się już w żadną stronę bardziej także to najważniejsze.
Oczywiście nasze dziecko w poczekalni tak się wyluzowało, że postanowiło robić kupę. Głośno stękała i robiła się czerwona jak burak 🙃
Acha z żarcia mamy powoli słoiczki wprowadzać (najpierw po łyżeczce). Surowych warzyw ona nie zaleca na początek chyba, że mam dostęp do tych z upraw ekologicznych. Zresztą o tej porze roku jabłka są beznadziejne, więc nie ma co. Zaopatrzę się w słoiczki.

Co do baki to ja widzicie fajek nigdy nie paliłam (kilka razy próbowałam do piwa, ale nienawidziłam tego smaku) i zaciągać nauczyłam się właśnie na bace. Hardcore 🙃

sztunia napisał(a):

ja zamłodu nie tylko bakania próbowałam i cieszę się, dwa lata imprezowałam, nawet troche z moim Michciem.nie żałuje niczego
🙂

Ja tyż ☺️ Ale tylko ze 3-4 razy zdarzyło mi się cuś mocniejszego na imprezie. Moja Dorota za to wykręt kompletny swego czasu już nieco przeginała i wypróbowała sporo różnych dziwactw.
Też niczego nie żałuję. Fajne to były czasy, wyszalałam się i już takich potrzeb nie mam. Za to jestem bogatsza o pewne doświadczenia i będę wiedziała co się święci jak dzieci nastoletnie będą coś kombinować 🙃 Choć do tego czasu dragi pewnie się tak zmienią, że i tak nie będziemy wiedziec o co chodzi.

A co do słoiczków właśnie też chcę od Hippa zacząć. Dostałam taka książeczkę o rozszerzaniu diety dziecka na butelce i dziecka na piersi, co wprowadzać i ile w którym miesiącu itd. właśnie z Hippa.

Sztunia nie ma to jak przyjazna rozmowa o dragach i słoiczkach Hippa w jednym poście 🙃 🙃 🙃 Oklask dla Ciebie 😁

. old school, jungle, drum'n'bass

Hahaha dobre 😁 skąd ja to znam 😁 Lady, znowu podobne mamy historie. Nie mogę Ci strzelić oklaska, dostaniesz za 98 minut 😉

Zaprawdę powiadam Wam, idę doprawić bigos 😜

Oj tam, oj tam. Zebrały się ciotki i stare czasy wspominają 😁
Też ci Astra przyklasnęłam hahah. Idę Nunka czymś zająć, bo syrenę uruchomiła 🙃

Kurna Astra jeszcze powiększ i na czerwono zaznacz moją wypowiedź o fecie 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
Ja czytam i tak nic nie rozumiem,bo to nie moj swiat byl 🤪

Alan cos dzisiaj odwala akcje.........
Mamy brak marudzi,placze.........Niko po mnie leci na dwor,ze on tak mocno placze.Lece,a skubany si esmieje na moj widok.
I takim to sposobem pije kawke i bedziemy pedzic na spacerek.
Jak tylko maz sciagnie z pola to musi kamyczki dalej wozic.Bo ja na kregoslup juz nie umiem i dziecko nie chce mi pozwolic tyle pracowac.HAhahhaha

Wiecie co wstyd,ale ja ni epamietam co Niko dawalam ☺️A teraz to chyba Hipp.Tez mam ta ksiazeczke jak wprowadzac pokarmy.

Ja dawałam Hippa i bobovitę, ale później jak już podrósł gdzies tak koło roku to sama sporo gotowałam i wszystko miksowałam blenderem, jadł z apetytem, więc pewnie mu smakowało. Gdzieś mam zeszyt z przepisami na nasze zdrowe dania dla maluszków, o ile komus nie dałam 🤨 musze poszperać. Jak ja mam drób od teściowej, warzywka swoje, wszystko bez chemii, to se można gotować, bo jak bym miała kupować mięso i warzywa np w biedronce to bym takiemu maleństwu nie gotowała...wiadomo.
Bartek zostawił otwarte drzwi na dwór i mam w domu dosłownie rój much... 🙃
walczę

😞 brak słów. A ludzie myślą,że daja dziecku wszystko co najlepsze.
Reklama też czyni cuda zresztą. W hipermarketach też wciskają szmelc w ładnym opakowaniu...a potem się dziwić,ze ludzie teraz tacy słabi...

W ogóle my takie gówno jemy. We wszystkim coś jest. Pewnie też dlatego dzieci tak w dzisiejszych czasach cierpią na kolki po cycku.
W Almie jest sporo zdrowej żywności, pieczywo bezglutenowe i różne takie pierdoły, mam też sklepik ze zdrową żywnością na osiedlu. Ale chust wie z tym wszystkim. Jakbym miała swoje wyhodowane to bym dopiero miała zaufanie.
Ale od Gerbera już się trzymam z dala w takim razie...