Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
ewcia napisał(a):
fikumiku napisał(a):
Haha, Dżinuś podobie mi się :P
Tak, jest na samym cycu i śpi całą noc 🙂 Tylko przez cały dzień zjada tego cyca po trochę a na wieczór dostaje teraz już ok 120 odciągniętego z rana i jeszcze dopaja cycka. I tak kima.

a wam sie chce tak odciagac z rana na noc??
a moze w tym tkwi sekret, bo Kasia chyba tez odciaga i daje na noc... choc ja w sumie nie wiem czy miałabym odciagac jak ona i tak pultasek i sporo wazy. A Kasia ile Twoja Mania teraz wazy??

lece spaćku dobranoc...

Dowiemy się w poniedziałek ile waży bo idziemy na szczepienie. Ja też odciągam i daję dziadowi butlę i cyca i wiem, że kładę ją z pełnym brzuszkiem 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dzieki Ewcia 🙂 Nie zauważyłam, żeby miał zniekształconą główkę ani żeby się pociła. Jedynie te stópki mokre i często zawija paluszki, ale myślałam że tak dzidki robią i teraz już nie wiem. Będę to musiała skonsultować.. A witaminy D daję jedną kropelkę, bierzemy Devikap.

Co do odciągania - ja kiedyś przeczytałam w gazecie, że aby nauczyć dziecko spać w nocy można odciągać mleczko z rana bo jest wtedy najtłustsze i dopajać tym malucha żeby się zasycił. Sprawdza się 🙂 Czy mi się chce? Na początku średnio, ale po całej nocy produkcji mleka cycek jest tak nabrzmiały że aż suty swędzą i zwyczajnie przynosi mi to ulgę. Poza tym nie chcę żeby mi się laktacja zdupczyła. Rozwiązanie jak dla mnie świetne więc polecam 🙂 I wychodzi tak, że mały je najwięcej rano i wieczorem a w ciągu dnia po troszkę (tak czuję). W sumie wychodzi chyba na jedno więc nie sądzę żeby to miało wpływać specjalnie na wagę 🙂

Rowerek zaliczony, teraz muszę się wykąpać a nie chce mi sięęęę :P No ale na trola nie pójdę przecież upocona :]

Ej wit D ja mam kidavit w kapsułkach twist-off i polecam szczerze, bo ja pamiętam że kurwicy dostawałam przy Bartku dając mu D w kropelkach 🤢 a nie powinno się podobno na smoczek dawać na przykład, tylko bezpośrednio do buziuni. z tych kapsułek się zajebiście podaje 🙂

Dzień dobry, idę kawę zrobić, bo dzisiaj pracowity dzień. Jedziemy do babci męża trawę kosić hehe tzn ja to zamierzam się opalać 😎
maluchy śpią, idę robić śniadanko. Potem zajrzę moze 🙂

• Mamusie
Kupiłam se wreszcie mikser to może upichce 😁
Dawałabym olej nawet na siłe :P ale ewidentnie mu po nim niedobrze 😞 I mocniej hafta. Zobaczymy u lekarza, zrobimy badania i jak bedzie okej to okej :P

Gorąco dziś bardzo, ale nie ma tragedii 🙂 Byłam wreszcie w komisie. Zajebioza po prostu! Rzeczy są praktycznie nowe a jak nie to zadbane bardzo, wyprane, wyprasowane, bomba. I ceny od 2 zł. Nie zawsze znajdzie się to co się chce, ale COŚ zawsze hehe 😜 Ja poszłam po półśpiochy a wróciłam z bodziakiem dla Jaśka i dwiema ślicznymi kieckami dla Matyldy 😁

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Kupiłam se wreszcie mikser to może upichce 😁
Dawałabym olej nawet na siłe :P ale ewidentnie mu po nim niedobrze 😞 I mocniej hafta. Zobaczymy u lekarza, zrobimy badania i jak bedzie okej to okej :P

Gorąco dziś bardzo, ale nie ma tragedii 🙂 Byłam wreszcie w komisie. Zajebioza po prostu! Rzeczy są praktycznie nowe a jak nie to zadbane bardzo, wyprane, wyprasowane, bomba. I ceny od 2 zł. Nie zawsze znajdzie się to co się chce, ale COŚ zawsze hehe 😜 Ja poszłam po półśpiochy a wróciłam z bodziakiem dla Jaśka i dwiema ślicznymi kieckami dla Matyldy 😁

na ZWM-ie bylas?
Juz do innego nie bede chodzic tylko tam.Nawet swieze powietrze tam jest,bo czasami to bleee w lumpach czy komisach.