Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jak widzę to te wszystkie Hippy są po 4 miesiącu. A słuchajcie są same jabłka Hippa? Bo w Almie widzę tylko jabłka z czymś, a to z bananem, a to z brzoskwinią. Znalazłam tylko sama pierwszą marchewkę. Ale też jest po 4 miesiącu, czyli rozumiem, że jak 4 miesiące są skończone??? Czy coś pieprzę??? 🙂

Dobra już znalazłam pierwsze jabłka. Ale i tak nie wiem jak z tym 4 miesiącem 🙃

• Mamusie
Piszę z Obdarzoną. Nie ma lapa bo jej Matesz zabiera jak jedzie w trasę. Mówi, że Fifi jedt cudowny i pcha do buzi wszystko co popadnie 🙂 i ma napuchnięte dziąsełka. Fifi 13 czerwca ważył 6380g 🙂
Agacie się zrobiła na krtani torbiel i doszło w niej do wylewu krwi i porobiły się skrzepy i jutro jedzie na punkcję i badania. W skrócie to tyle 😉

Szkoda, że nie mamy forum dostępnego do czytania dopiero po zalogowaniu. Chociaż my tyle smarujemy i o wszystkim, że komu by się to chciało czytać 🙃

Z jedzeniem plan mam taki: spróbuję dać po łyżeczce pierwszych jabłuszek i pierwszej marchewki (oczywiście każde innego dnia). Zobaczymy jak to się przyjmie. A od 4 miesiąca będę kombinować z innymi słoiczkami po 4 miesiącu stopniowo.

Gdzie kupujecie słoiczki? Teraz w Almie i Piotrze i Pawle jest promocja na trójpaki po 8,99. Nie wiem czy to okazja czy nie. Są to: jarzynowa krem, marchwiowa z ryżem i dynia z ziemniakami. Słowem nic dobrego na początek.

Kurde brzmi poważnie z tą obdarzoną 😞 Też muszę do niej napisać.

Dzięki 🙂
Przyszła mi kiecka do chrztu. Ja pierdziele jaka ona wielka 😞 Chyba nie dorośnie Nunek przez ten miesiąc do niej 😠 😠 😠 😠 Jak się obudzi to jeszcze pomierzę, ale buty np. są ogromne 😞

syn mnie pobił 🤪 🤪 🤪 🤪
połowe kłaków mi wyrwal bo matka dala budzi a on ciach i kłaki w ruch teraz oglądamy reksia i się bujamy skubany nogą się nauczył bujać w nosidełku a jak mu to idzie

A to niedobra pierworodna 😉

A ja okazało się, że mam zeza 😜 Nunek się obudził, przymierzyłyśmy ubranko i już nawet teraz mogłoby być, a za miesiąc to juz na pewno. Tylko te buty wielkie, ale może dorośnie, a jak nie to mama zrobi mniejsze. Ufff, bo już się zdołowałam.

Astra to fakt. Jakbym jej teraz coś "na oko" kupowała bez sugerowania się rozmiarem to na bank bym za małe kupiła. Ta czapeczka wydawała mi się taka ogromna, a jest w sam raz. Teraz myślę, czy za miesiąc nie będzie za mała 🙃 Werka miała obwód głowy 32cm jak się urodziła, a teraz ma 40,5. Czapki na 42 są już w sam raz.

Moje małe usypia. Nie spieszyliśmy się z kąpielą, bo spała sporo po południu i obudziła się koło 18. Ale po szczepieniu to pewno jest osłabiona i śpi dalej.
W ogóle nie mogę z tego jak Wercik się cieszy jak Łukasz z pracy wraca. Jezu jak ona zaczyna z nim gadać, jak mu opowiada wszystko, jak się śmieje w głos 😁 Muszę to w końcu nakręcić, bo w ogóle mało mam filmików z nią. Wkurzyłam się, bo kilka razy nakręcałam komórką i się cholera nie zapisały, a fajne akurat by były. Jakaś ciemna masa ze mnie.
Jutro mój luby ma wolne to sobie kieckę do krawca zaniosę by mi ją skrócił, bo tata się boi podjąć tego wyzwania. Ten materiał jest taki, że ciężko by było taką zwykła maszyną ogarnąć.
W sobotę mieliśmy mieć wychodne, ale rodziców zaprosiła rodzinka z Piotrkowa na porzeczki, bo im wyrosło pełno, więc przekładamy wyjście na za tydzień. Z teściową boję się zostawiać Nunę 😎

• Mamusie
Lady to Werka taka mała i jużzaciesza
a zobaczysz jak będzie siecieszyc jak bedzie miła 2 lata
Majka to normalnie jest przecudna jakMichał wraca
namnie się tak nie cieszy jak na niego-ukochanego tatusia

I słuchajcie tego
Majka wypiła butle, to ja ją zawsze tulę i mówimy sobie czułosci i takie tam np. coo jutro robic bedziemy,i ja siedo niej nachylam i mówie że ją kocham, aonamimówi że już Poli dokuczać nie bedzie, że obiecuje,i żemocno ją kocha,po czy zaczeła wymieniaćkogo kocha- ale to juz stała litania hahaha mame, Pole,tate, nine,zuzie, dziadka,babcie,kota 🙂

jest plan obejrzenia filmu

Michał przyniósł mi bawarię 0.0 % alko nawet grama nie ma, ciekawe jak smakuje, bo coś mi się jakieś metne wydaje

aaalleeee....kurwy leca z duzego pokoju

Oby Włosi wygrali. Nienawidzę całego niemieckiego narodu tak samo, jak ruskich 😜
I słuchajcie tego
Majka wypiła butle, to ja ją zawsze tulę i mówimy sobie czułosci i takie tam np. coo jutro robic bedziemy,i ja siedo niej nachylam i mówie że ją kocham, aonamimówi że już Poli dokuczać nie bedzie, że obiecuje,i żemocno ją kocha,po czy zaczeła wymieniaćkogo kocha- ale to juz stała litania hahaha mame, Pole,tate, nine,zuzie, dziadka,babcie,kota

co za słodziak 🤪 pamiętam, jak Bartek tak wymieniał hehe dzieci są zajebiste, aż się łezka w oku kręci 🙂

Wiki tak sie nauczyła na głos śmiać,że dostaje czkawki i wymiotuje...Masakra. Nikt jej nie musi rozśmieszać,a ta na sam widok rechocze do rozpuku 😁 może matka ma taką niewyjściową facjatę haha 😎
Jaszminka napisał(a):
Astra no nam ten pierwszy żabek już jakiś czas tem wyszedł teraz idzie drugi więc u Ksawcia to szybko idzie

Ano zdarza się i tak 🙂 jak mówiłam - niektóre dzieci z ząbkami się rodzą już. Ale ja się modlę żeby Wikusia jak najpóźniej ząbki dostała. Może będą mocniejsze, bo u Bartka z zębami masakra jest ogólnie. Na szczęście zaraz zaczną mu wypadać i rosnąć nowe 😉

Córunie tatuniów 😁 Ja też "oślich uszu" na widok taty wracającego z pracy dostawałam jako dziecko 🙃 Jest słuchajcie jeszcze jedna przykra sytuacja. Wercik już trzeci raz jak byli rodzice ostatnio zaczyna robic podkówkę z usteczek na mojego tatę, a potem jeśli on nie zniknie jej z oczu to płakać. Masakra jakaś. Mój tata to taki dobry człowiek i zawsze wszystkie dzieci i wszystkie zwierzęta go uwielbiały straszliwie. Teraz mu przykro 😞 Nie wiem co jej nie pasuje 😞 Tata nie brał jej na ręce od początku, bo się trochę bał, bo ona niemal od urodzenia jest taka żmijka zwinna i czasem to aż ciężko ją utrzymać. Ale to nie powinno mieć nic do rzeczy, bo np. mąż mojej koleżanki z pracy też jej nie nosił i widziała go jakieś 2 tygodnie temu po raz pierwszy w życiu, a teraz rechocze i gaduli z nim niemal jak ze swoim tatą. Od pierwszego momentu jak go zobaczyła tak ma choc on pięknym człowiekiem nie jest z wyglądu. Tak go rozczuliła, że teraz on ciągle o niej gada i normalnie Agniecha już sama do mnie wpaść nie może tylko zawsze z ogonem 😉 A co Werce nie pasuje w dziadku to ja nie wiem 😞 Oswajamy ją z dziadkiem na ile się da, ale raz tak się rozbeczała, że się trochę zaniosła i mój tata się teraz boi 😞 Generalnie to nikogo się nie boi i wszyscy ja moga nosić i do niej gadać oprócz mojego taty 😞
Kurde mama dzwoni, że zmiana planów i te porzeczki to za tydzień jednak. Czyli mamy wychodne w sobotę. I tak patrzymy w kinie nic nie ma. Chyba poleziemy do ogródka na piwo 😜