Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Werka też była strasznie dużo kłuta w szpitalu i ja se tłumaczyłam, że dlatego teraz taki twardziel jest i przy szczepieniach nie płacze 😉 To chyba nie ma związku.

obdarzona a u was można tak na sam chrzest pójść bez mszy? U nas na mszę trzeba było iść.

Astra no Wercik baleronik. Calineczką byłam ale przytyłam 😉 Nawet nie wiem ile teraz waży, ale na pewno juz ponad 6kg. A najlepsze jest to, że na początku jak ją nosiłam bolały mnie ręce, a teraz nie. Matce się muskuły wyrobiły 😉

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
heja
ale piekne zdjecia lady i super ze wszystko ok
pola szczepki znosi dobrze 🙂
majka wlasnie wywaliła wszystke zabawki na przedpokoj twierdzac ze pola ma urodziny i to dla nie 🙂
pola dzis wstała o 6.20, a raczej ja obudzilam w panice, spałam jak dzidzius 🙂 le jak pierwsza majka wstała to sie wystraszyłam poleciałam do polki pokoju a ta spi z kciukiem w buzi, i słuchajcie tego... ja ja dotykam a ona zimna, posralam sie 4x wyrwalam kciuk a ta sie przebudzila i łapkami zakryła, serce mi na monent staneło

sztunia napisał(a):
heja
ale piekne zdjecia lady i super ze wszystko ok
pola szczepki znosi dobrze 🙂
majka wlasnie wywaliła wszystke zabawki na przedpokoj twierdzac ze pola ma urodziny i to dla nie 🙂
pola dzis wstała o 6.20, a raczej ja obudzilam w panice, spałam jak dzidzius 🙂 le jak pierwsza majka wstała to sie wystraszyłam poleciałam do polki pokoju a ta spi z kciukiem w buzi, i słuchajcie tego... ja ja dotykam a ona zimna, posralam sie 4x wyrwalam kciuk a ta sie przebudzila i łapkami zakryła, serce mi na monent staneło

O matko sztunia 🙃 masakra.. 😮

umierania ciąg dalszy, dzieci śpią, idę do nich 🙂
P.S. Jakby kto nie wierzył,że 1,5-litrową butelką wody gazowanej mozna zalać całą kuchnię od podłogi, przez meble po sufit i zalać wszystkie 4 palniki na kuchence, to zapraszam. Jestem miszczu. 🙃

lady_m4ryjane napisał(a):

obdarzona a u was można tak na sam chrzest pójść bez mszy? U nas na mszę trzeba było iść.

Astra no Wercik baleronik. Calineczką byłam ale przytyłam 😉 Nawet nie wiem ile teraz waży, ale na pewno juz ponad 6kg. A najlepsze jest to, że na początku jak ją nosiłam bolały mnie ręce, a teraz nie. Matce się muskuły wyrobiły 😉

my jak chrzciliśmy Bartka i był tamten proboszcz to tez bylo po mszy, 15 minut i po sprawie 🙂 a teraz ten pojeb odprawia prawie 2 godziny samą mszę niedzielną, z chrztem dobre 2,5 godziny w kościele...już czuję co będzie. jak Wiki się nie rozpłacze to bez kitu ja to zrobię 😁

Wercik ładnie Ci przybrała 🙂 Bartek mi kiepsko przybierał mimo jedzenia co 1,5h 🤢

co do chrzcin robiłam w domu sama nikt mi nie pomagał było więcej jak 20 osób jeszce światła nie było burza była i cała noc nie przespana bo zmartwienie o mięso bigos i inne rzeczy
Hubi śpi dziś jedliśmy zupkę jarzynową dwie łyżeczki no i kukuś wkurzył się na matkę że tak mało ale to pierwszy raz no i nie dostał więcej to się obraził i nie chciał u mamusi na rączkach tylko u starego no co za charakterek po kim się ja cię proszę pytam 😁
co do leków to ja nawet jak chciałam dać maść majerankową to dzwoniłam za pozwoleniem czy nie zaszkodzi a samemu nic nie daje no może chłopu żeby się wykończył
kupiłam se spodnie łoo boże 32 rozmiar ;/
piję se cole dobra skubana gaz wyleciał wczoraj :P
obiad zjedzony posrzątane nie mam co robić czekam na hubiego i idziemy kierdzić na dworek
jutro szczepienie
moje dziecko płacze łzami i wiecie oczko mi już nie ropieje 2 dzień może mu się odepchało bez zabiegu oby
śliczne fotki dziewczynki

A ja Wam zapomniałam napisać, teraz nam oczko 3 dni ropiało, bo muszka owocówka jej wpadła. Ja myślałam ze moze ją owiało gdzieś ze tak to oko łzawi, ale w końcu ją wzięłam w obroty, przemywałam ślepko i bydlę chuj wie skąd znalazło się w kąciku oka. Wylazła, ale oko ropiało, rumianek dał radę.

Mulant, ja swojego też podtruwam, a on myśli,że go leczę 😉 a propos tematu, jak ktoś by chciał poczytać coś lekkiego to polecam "Taniec czarownic" Jessici Gregson, na faktach. Wszystkich swoich chłopów kobity wytruły arszenikiem 😁

Astra napisał(a):
A ja Wam zapomniałam napisać, teraz nam oczko 3 dni ropiało, bo muszka owocówka jej wpadła. Ja myślałam ze moze ją owiało gdzieś ze tak to oko łzawi, ale w końcu ją wzięłam w obroty, przemywałam ślepko i bydlę chuj wie skąd znalazło się w kąciku oka. Wylazła, ale oko ropiało, rumianek dał radę.

Mulant, ja swojego też podtruwam, a on myśli,że go leczę 😉 a propos tematu, jak ktoś by chciał poczytać coś lekkiego to polecam "Taniec czarownic" Jessici Gregson, na faktach. Wszystkich swoich chłopów kobity wytruły arszenikiem 😁

ale mają dobrze 🙂
no u nas nic nie wpadło tylko się zatkało pierwsze myślałam że na porodówce bo zawiało
ostatnio tak myślałam że ja bym się załamała jabym rodziła 18-20 godzin u mnie to były 3 godziny i nawet nie bolało bo to za szybko było musze nastraszyć moją kochaną nielubiącą się męża brata żone ale będie srała ze strachu a co podła moge być choć raz nie lubie jej i ona mnie też ja rodziłam ona ma to przed sobą :P
czekam na Hubiego dalej proszę się obudzić

mulant napisał(a):
Astra napisał(a):

ale mają dobrze 🙂
no u nas nic nie wpadło tylko się zatkało pierwsze myślałam że na porodówce bo zawiało
ostatnio tak myślałam że ja bym się załamała jabym rodziła 18-20 godzin u mnie to były 3 godziny i nawet nie bolało bo to za szybko było musze nastraszyć moją kochaną nielubiącą się męża brata żone ale będie srała ze strachu a co podła moge być choć raz nie lubie jej i ona mnie też ja rodziłam ona ma to przed sobą :P
czekam na Hubiego dalej proszę się obudzić

mąż był. Kiepsko wyglądał, dałam mu stoperan, colę i paluszki hehe on ma sraczkę a ja wymiotuję. To się nazywa dopasowanie.
Miał być o 15 w domu, ale pewien rolnik kupił 1000l ropy i trzeba mu zawieźć 40km 😮 mulant Wy też takie ilości paliwska kupujecie? Ile to kasy kosztuje..

A te baby co tak wytruły, to rzecz się na Węgrzech działa w czasach I wojny światowej.. Chłopy wróciły z frontu ze zrytymi baniami, a one miały obok swojej wsi obóz żołnierzy Włoskich. Uj,że wróg, ważne,ze miał kto im....hm. Kominy czyścić 😁

Strasz ją, strasz, możesz jej mój poród opowiedzieć, jakby nie patrzeć, trwał 3 tygodnie i zakończyl się męką 😜

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Dziewczyny czym sprać marchewkę z ubranek? 🤢 Nie pomyślałam by zaprać od razu :/

hehe czesc, uspiłam potwory. Zuzia tak sie darła grom wie czego, az mi na psyche siadło 😞
a mała dzis juz 3 raz spi, szok. mama nadzieje ze mi sie nie rozkłądaja.
tez swego zcasu miałam zadac te same pytanie, ale ja póki co staram sie w mier od razu zaprac, i w sumie spiera sie raczej. nio i staram sie jakis wisytowych ciuszków nie zakadac do jedzenia.

PS. Wercia super wyglada,a taka była chudzinka. nio ciekawe ile wazy. moja juz 7kg pewnie. w srode szczepienie, zobaczymy.

• Mamusie
sztunia napisał(a):
lady to juz po ubranku
ja zawsze zapieram mydłem szarym
i zawsze karmie w ubranku do karmienia poki co

dzisiaj zjedzony cały słoiczke marchewki i coraz lepiej nam to idzie 🙂

a co jjecie sztunia?? hippa??
ja miałam bobovite i jabłuszka nie podchodziły jej, za kwasne czy jak, marchewka tez.a teraz kupiłam z hippa i bedziemy próbowac, ale juz po szczepieniu bo i tak ona jakas dziwna. jakby miało ją cos meczyc po tym jedzeniu to wole po szczepieniu odczekac troche.

PS. cały słoczek?? to ty juz zastepujesz cyca słoiczkiem?? bo ja narazie daje po troszku i nie rezygnuje z całego karmienia. a jak zje cały słoik to nie wiem czy bedzie cyca chciała, choc moja to w sumie pewnie tak, jesli jej juz sie uda zjesc cały.

• Mamusie
Boze jestem uzaleniona od tych lodów, juz prawie całe opakowanie 900ml zjadłam na raz. kurde... i w boczki pójdzie...a nigdy chyba tak nie miałąm z zadnym jedzeniem.
i juz mi zimno nawet jest,a jeszcze bym zjadła. tak chodze do lodówki i tylko dokładam... złudne... ale co sie nachodze to moze juz conieco spale, hehe

No to już mamy ubranko do karmienia :/ A tetrę z plamami to chyba wygotować najlepiej no nie?
Werka dziś zjadła pół słoiczka jabłuszka. Coraz lepiej jej idzie, w sensie coraz więcej trafia do żołądka, a nie wszędzie indziej 😉

• Mamusie
lady mi z tetry po gotowaniu też nie schodzi 😞

wiesz co mozna powiedziec że powoli chce zastapic
ale i takgdzies po 15minunatch dałam jej cyca
duzo nie piła ale jednak
ta pierwsza marchewka jest mega słodka
polka to normalnie aż trzesła się jak jej dawałam a dziuba otwierała jak nigdy 🙂

jutrojest plan owocowy
bostatnio same warzywa szły

ide na sesje
dla szwagralaski sie zbieraja irobia wspolne foto
szpilki i różna pazurach juz jest 🙂

Sztunia, to dużo Pola już je. Moja co najwyżej pół słoiczka wszamie i potem protestuje, że ma już dość. Ale moja ogólnie malutkie porcje jada, mleka też wypije najwyżej 100 - 110ml. A co najbardziej ceni? Oczywiście cyca 🙂 Cyc ponad wszystko!!! 😁

Ja mam jutro spotkanie z koleżankami-matkami, idę pazurki malować 😁 Mąż się śmieje, że bardziej się stroję na babskie wypady niż dla niego 😉

Afera wieczorno-kąpielowa zażegnana. Dostała jedzenie przed kąpielą i zjadła 140ml mleka z łyżeczką kleiku. Potem kąpiel i po kąpieli dojadła jeszcze 40ml. Zaczęła się kwasić na koniec kąpieli, ale daleko jej było do tak strasznej jazdy jak to było ostatnio. Myślę jeszcze, że nie lubi zapachu tej Ziajki 😞 Może zbyt intensywny. Jutro spróbujemy kąpiel w samym Oilatum. Może te 2 czynniki się nałożyły.

• Mamusie
To sie nazywa jazda 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/521/dscn8609.jpg/][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/9392/dscn8609.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Mama jak zawsze czerwona 😠
Alan mial smaka na moj kotlecik 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/560/dscn8629.jpg/][IMG]http://img560.imageshack.us/img560/1103/dscn8629.jpg[/IMG][/URL]

......i nawet byla pierwsza podroz pociagiem 😉

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/29/dscn8641p.jpg/][IMG]http://img29.imageshack.us/img29/2121/dscn8641p.jpg[/IMG][/URL]

opalanie....

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/513/dscn8647m.jpg/][IMG]http://img513.imageshack.us/img513/2523/dscn8647m.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Lady ja miałam całe body w marchewce dwa razy wyprałam w waniszu do kolorów(bo akurat były niebieskie)i po sprawie.
No byłam u księdza 5 sierpnia o 12 chrzest łooo matko 🙂 🙂
Byłam u fryzjera,zciełam włosy i to bardzo większe pół włosów poszło do kosza a co 🙂 Adam zły a ja mam ubaw 🙂

• Mamusie
Co do chrzcin, też myślę ,że na mszę wypada mi iść, ale co? do komuni nie pojdę? i w ogole..albo pojdę na mszę a do komuni nie pojdę, w dupsku to mam 😎 Wiem jedno... po chrzcie się nawracam. W tedy się wyspowiadam, będę se łatwić bierzmowanko by piękną małżonką Mateusza B zostać 😁

Astra, ło matko wspołczuję. Haha ale z tym rzyganiem a Twojego D sraniem to rzeczywiście, żeście się dobrali:P nie ma co 😁

Kasia, haha jak się Mani łyse koło zrobi z tyłu pośrod tej gęstej czupryny to będzie śmiechu warte. Ale chyba nie...
Moj Fifi ma łyse koło...ale już ma szorstkie, tzn że mu odrastają. A nad tym kołem, ma kołeczko uwite z włoskow i to od urodzenia. To moje najukochańsze kołeczko 😁

Izunia, super zdjęcia 😁 ten Twoj Alanek jest normalnie wielki chłop! ale najlepsze zdjęcie jak leży na tym tym takim, wiesz 😁
A właśnie Iza, ej a Ty dajesz już go do spacerowki nie? widziałam na zdjęciu i coś pisałaś. Wsadzasz go tam, bo nie mieści się w gondolce czy po prostu tak se? Bo ja też się przymierzam już do pożegnania się z gondolą..mały jest już za długi. 5 sierpnia jedziemy nad morze i w tedy bierzemy spacerowkę już, bo chyba tak wygodniej.
Mały Ci od początku dobrze się w niej zachowywał?

• Mamusie
Ggulek, o matko biedna Emi 😞 każde dziecko inaczej znosi.. ale teraz masz już sposob 😁 czopek, altacet i jakaś ulga jest 🙂
Nie nie, Fifi nie miał i nie ma 😁 na początku to czasem, ale to pojęczał i było ok, ale takich prawdziwych żeśmy nie dożyli poki co hehe 😁

Kurde, Lady karmi swoją werę i sobie myślę ' kurde nie za szybko?' ale przecież on jest na butli hehe 😁
ja startuję z jedną łyżeczką tartego jabłuszka 1 sierpnia 😁 ciekawe jak ten buntownik to zje, jak on nie znosi łyżeczki 🤢 haha na misce mu dam i powiem,żeby wylizał:P

Ale tarte jabłko to mu sama zestrę, nie? tzn. moja lekarka kazała, tak: pierwszy dzień- 1 łyż. drugi dzień- 2 łyż, trzeci dzień 3 łyż i tak mam dziesiątego dnia dość do 10 łyżeczek, a po 2 tygodniach od podania jabłuszka zaczną się zupki i też mam podawać podobnie, ale pierwszy dzień 1 łyżeczka, ale drugiego dnia 3 łyżeczki 😁

Lady, co do tej marchewki to się pożegnaj z ubrankiem:/ Chyba,że na szmaty, albo ubranko po domu lub do jedzenia. Moja koleżanka mowi,że na marchewkę nie ma bata. Gadała coś,że tej ze słoiczka na 100% nie dopierzesz, ale że taką normalną tartą swoją to, że idzie- ale ja się nie znam 🙃 🙃

Leliva, Ty modystko 😁 no tak, trzeba przecież zajebiście wyglądać 😁 spotkania z innymi mamami są najlepsze, ja zawsze pękam ze śmiechu jak gadamy o kupie dzieci, czy o stosunkach partnerskich:P

Sztunia, no nie haha:P ta Maja ma niezłą wkrętkę z urodzinami. Ja to bym musiała nieźle przyćpać chyba,żeby upozorować urodziny 😁 ale to przecież wiadomo, dziecko 🙂

Mulant, o matko sama przygotowałaś przyjęcie chrzinijne? masakra, ale jak mi się przypomną rozmowy na tamtym forum, ukochanym i utęsknionym brzuszku... 😞 to Ty zawsze kusiłaś zajebistymi potrawami niemalże staropolskimi, więc Tyś to jest kuchareczka zajebista 😁 z Tobą nie idzie być głodnym 🙂 🙂

Uśpiłam Fifka, wykąpałam...zawsze mama mi przynosiła wanienkę z wodą do pokoju bo ja nienawidziłam tego robić gdyż jej obrzeża jak ją niosłam boleśnie wpijały mi się w moje chude grabie. Ale dziś, jaaa o to inteligentna Agata, znalazłam sposob! w rękawichach kucharskich noszę wanienkę 😁 kurwa, dobrze że nie w bokserskich 🤢

Jutro shopping! oł jeeea! już ostatnio kupiłam s poważne ciuszki na chrzest, stabilne szpileczki mmm 😁 kupiłam se zajebistą sukienkę w outlecie, będzie na wesele. Muszę ino buty zakupić jakieś czarne do niej, ale dość oryginalna, odbiegająca od mojej koncepcji ale jak na mnie szyta, taka hm...jak to były w latach 60-tych? nie wiem, ale taka na wzor jak to kiedyś były, tylko że dzisiejsza żetakto powiem. No, i za jedyne 35 zł^^. Kocham lumpy i outlety, mogę w nich mieszkać 😁

a, idę na wyro. Uwale się jak przyjacielski pies, telefon w łape i na neta. Wejdę na pudelka, no bo trzeba być na czasie, nie? kurwa, ale jak żem się dowiedziała,że ten stary Łapicki nie żyje to pomyślałam se..ale ta jego młoda żonkisia ma uciechę. Taa w taką miłość nie wierzę. Był zasłużony, ale pewnie nie miał komu dorobku zostawić więc se przygarnął taką paniusię 🙂
A co mnie to 😁
A no...tak to jest 🙂 jeszcze wszamię coś.

A Ewcia, nie żryj tyle 😁 ale spokojnie, ja robię tak samo 🙂)

Dobranoc 😘 😘 😘