Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja w siebie wmuszam kawę mocną sypaną bez mleka żeby mnie rozbudziła trochę. Nie cierpię takiej kawy. Zaraz mama przyjdzie. Mój dzieciok też śpi. Już ledwo deser jadła taka śpiąca była.
Z mojej zapiekanki z gorgonzolą wyszła zapiekanka a'la spaghetti carbonara, bo się okazało, że mi się gorgonzola popsuła i musiałam improwizować. Ja rozumiem, że to ser pleśniowy, ale nie powinien śmierdzieć zdechłą rybą 🙃 Miałam na szczęście tarty parmezan, więc zastąpiłam tą gorgonzolę i dałam trochę boczku. I się nażarłam jak świnia, bo to jeszcze śmietankę 30stkę zawierało i jajka i oczywiście makaron. A teraz bym pospała, ale czekam na mamę 😜

moja właśnie się budzi no i jak ja mam wprowadzić to 2 mleko mam już bebkio 2 r bo się pomyliłam
a ostatnio moja znajoma mnie spotkała i że solidnego chłopaka wykarmiłam piersią a ja że che ale tak mi sie śmiać chciało bo moja bestia nie zna smaku cyca ale już jej z błędu nie poprawiałam bo i po co 🙂
mam bebkio 2 smaczny sen 🙂
uszy mnie bolą kurka ale to jak ;/

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Ja w siebie wmuszam kawę mocną sypaną bez mleka żeby mnie rozbudziła trochę. Nie cierpię takiej kawy. Zaraz mama przyjdzie. Mój dzieciok też śpi. Już ledwo deser jadła taka śpiąca była.
Z mojej zapiekanki z gorgonzolą wyszła zapiekanka a'la spaghetti carbonara, bo się okazało, że mi się gorgonzola popsuła i musiałam improwizować. Ja rozumiem, że to ser pleśniowy, ale nie powinien śmierdzieć zdechłą rybą 🙃 Miałam na szczęście tarty parmezan, więc zastąpiłam tą gorgonzolę i dałam trochę boczku. I się nażarłam jak świnia, bo to jeszcze śmietankę 30stkę zawierało i jajka i oczywiście makaron. A teraz bym pospała, ale czekam na mamę 😜

Daj przepis 🙂

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Ja w siebie wmuszam kawę mocną sypaną bez mleka żeby mnie rozbudziła trochę. Nie cierpię takiej kawy.

a ja uwielbiam 🙂 od zawsze taką piłam, az do czasu jak zaszłam w ciąże z Zuzia i próbowałam w ogole odstawic kawe. nie udało sie, wtedy przerzuciłam sie na rozpuszczalną, ponoc bardziej chemiczną niz sypana. w porywach piłam 4 dziennie, ale teraz przy karmieniu ograniczam sie do 1. nio i wszyscy i tak robili oczy ze ja w ciazy kawe pije... ja jakbym nie piła to bym usneła od razu po wstaniu. jak wstaje z łózka marze od razu o kawie, ale juz dorosłam do tego i sniadanie jjem najpierw, ale na szybkiego, kawy mi sie okropnie chce. nio i na czczo mi kawy nie mozna bo rozwala zołądek i latam na kibelek z powodu braku woreczka 😞

• Mamusie
ewcia napisał(a):
Lady ale mi narobiłaś smaka na kawe sypaną 😉 mniam... pijemy właśnie z mężusiem 🙂
Igusia sie bawi na macie, oni graja w bingo z Zuzia....
a ja hmmmm obejrze mzoe jeden odcinek julki bo jestem kilka do tyłu 😞

ja staram sie ogladac codziennie,bo pozniej jestem do tylu...........

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
ja kawe w ciazy odsrawilam i mam spokoj 🙂

ale szaro za oknem 😞

ja chciałam z zuzia odstawic ale ograniczyłam do 1, a najlepsza jest moja kolezanka z pracy co odstawiła kawe w ciazy a piła tylko zbożowa z biedronki 😉 i teraz ona ma jednego synka 1rok i 5 miesiecy i jak ja cos mówie o dzieciach to ona mi mówi "no co jak co, ale mi tego nie musisz tłumaczyc" wielce doswiadczona, a kolezanka inna o tamtej mówi, ze cały czas narzeka na tego chłopczyka i jaki on niegrzeczny i jak to im zycie komplikuje i w ogole... ze wyglada jakby chciała zeby w ogole nie było go... a nie mowa zeby dorobic siostrzyczkę czy braciszka... całą sobą krzyczy, że juz jej nikt na dzieci nie namówi 🙂 hehe

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
ewcia napisał(a):
Lady ale mi narobiłaś smaka na kawe sypaną 😉 mniam... pijemy właśnie z mężusiem 🙂
Igusia sie bawi na macie, oni graja w bingo z Zuzia....
a ja hmmmm obejrze mzoe jeden odcinek julki bo jestem kilka do tyłu 😞

ja staram sie ogladac codziennie,bo pozniej jestem do tylu...........

tez ogladasz?? ja w tv nigdy nie ogladałam, chyba tylko 1 odcinek, nadrabiam na kompie u nich na stronce. teraz jestem dopiero na 118 odcinku jak agnieszka w szpitalu wylądowała.
ale mi sie juz czasami myla te seriale, wczoraj ogladałam m jak miłosc i jak marta przyszła do tego wiktora do hotelu i ta laska była, i ze sie marta tak dziwiła, ze jakas baba, a pzreciez dostała zaproszenie na wesele i ta laska w ciazy. a potem zajarzyłam ze to ten sam aktor tylko z barw szczescia ten borys, hehe
albo ogladałam i jak oni tam, marta z andrzejem rozprawiali o tej operacji Ani, i ja mówie: co wy sie czaicie, idzcie do Janickiego! a mąz ogladał piąte pzrez dziesiąte i mówi: " a który to Janicki" hehe - ja: no z julki, 😉

• Mamusie
izunia1986op napisał(a):
ewcia 😁

Alan mnie zaraz wykonczy
trzymam go na kolanach i mi tu skacze do klik,klik

nauczyl sie abuubuu i nic innego nie ma
nawet jak je 🙂

ide go pomeczyc na kocu,bo padnie wczesniej
spal do 15.30 i teraz juz nie

a wiesz moja dzis spała chyba od 9:50 do 12 i to jej ostatni rekord, bo mało sypia ogolnie juz. i wiecej nigdy nie spi 🙂

• Mamusie
Hej ptysie 🙂
Przepraszam, że Was zaniedbuje, ale mąż na tacierzyńskim, więc korzystamy z wolnego. Jutro idę na uczelnię z podaniem o reaktywację, mam robaki w brzuchu.
Dzisiaj szczepienie, mała waży 9 kg i mierzy 70 cm.
Naj dla Werci. :*
Igusia super fotki! Ewciu ona już tak ładnie sama siada? Świetna jest. 🙂
Resztę doczytam jutro.
Kocham Was wszystkie 😘

• Mamusie
Kurde zaczynam się martwić o Manię 😞 wieczorem prawie w ogóle nie chce cycusia, ani butli, no niczego. Cycki pękają, w ciągu dnia też bardzo mało je 😞 nie wiem już. Muszę zajrzeć w dzioba, może ma pleśniawki jakieś i ją to drażni. Ale pędzluje jej aftinem. Martwię się kurcze. Jak tak dalej będzie gardziła mlekiem to pójdę jakieś wyniki jej zrobić 😞

dołączam do grona wyjców 🙃

Wszystkiego najlepszego dla Werci 😘 Jaka ona już duża i jaka słodziuchna 🙂
Igusia śliczny mały odkrywca, chyba wszędzie jej pełno 🙂 Fotki super, moja ulubiona to ta przy balkonie 😉
No i oczywiście nasza imienniczka Wikusia prześliczna królewna 🙂

• Mamusie
kasia_sztuk napisał(a):
Kurde zaczynam się martwić o Manię 😞 wieczorem prawie w ogóle nie chce cycusia, ani butli, no niczego. Cycki pękają, w ciągu dnia też bardzo mało je 😞 nie wiem już. Muszę zajrzeć w dzioba, może ma pleśniawki jakieś i ją to drażni. Ale pędzluje jej aftinem. Martwię się kurcze. Jak tak dalej będzie gardziła mlekiem to pójdę jakieś wyniki jej zrobić 😞

moze dziasla dokuczaja?
posmaruj przed jedzeniem mascia i zobaczysz

Gulciu 😘

Kasia a jak Mania przybiera na wadze? Bo jak dobrze to chyba nie masz się co martwić.
Ale jeśli rzeczywiście coś Cię niepokoi to lepiej to sprawdzić.
Moja też malutko je, dziś byłyśmy u lekarza i w ciągu 2 tygodni przybrała tylko 100 g 😞
no masakra jakaś, a ostatnio już było lepiej 😞

• Mamusie
kika82 napisał(a):
Gulciu 😘

Kasia a jak Mania przybiera na wadze? Bo jak dobrze to chyba nie masz się co martwić.
Ale jeśli rzeczywiście coś Cię niepokoi to lepiej to sprawdzić.
Moja też malutko je, dziś byłyśmy u lekarza i w ciągu 2 tygodni przybrała tylko 100 g 😞
no masakra jakaś, a ostatnio już było lepiej 😞

Alan za wszystkich nadrabia 🙂
Babeczki zabierac sie do jedzenia!!