Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

lady_m4ryjane napisał(a):
Astra moje też póki co cygańskie , grzecznie zostaje i z tatą i babcią.
U mnie też na usg wszystko dokładnie było sprawdzane i wszyscy we trójkę z lekarzem liczyliśmy paluszki. Jejku pamiętam dzień gdy dowiedziałam się, że na 98℅ to dziewczynka 🙂

ha 🤪 ja też 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Fiku ja też długo czekałam. Pamiętam, że wy w większości już wiedziałyście co będziecie miały, a ja dopiero po 20 tyg. się dowiedziałam. Ten nasz Kaczmarek długo nas trzymał w niepewności podczas badania podziwiając stopy i inne części ciała aż w końcu powiedzial, że to córunia tatunia. Z tej okazji potem jak zobaczyłam w sklepie body z takim napisem musiałam małej kupić 😉

• Mamusie
ściąga w sekundzie, a najszybciej te z dzwoneczkami
kij tam ze sciaganiem tylko że ona zaraz je ciumka i są mokre

manka już w krzesełku je, a my nadalal w lezaczku
ale za to dzisiaj majka w chustawce ją bujała i Maja była przeszczesliwa że siora już jest duza i chusta sie w jej dobytku 🙂

• Mamusie
sztunia napisał(a):
ściąga w sekundzie, a najszybciej te z dzwoneczkami
kij tam ze sciaganiem tylko że ona zaraz je ciumka i są mokre

manka już w krzesełku je, a my nadalal w lezaczku
ale za to dzisiaj majka w chustawce ją bujała i Maja była przeszczesliwa że siora już jest duza i chusta sie w jej dobytku 🙂

a to swoja droga
w ciagu dnia ubieram 4 pary skarpet
wszystkie sa brudne z jedzenia

teraz chodzi bez
a co tam
cieplo mamy w domu

• Mamusie
my po spacerku

bylismy odwiedzic sasiadke z De przyjechala
Alan dostal 2 czapki
jedna na teraz
druga na zime

milo jak sasiadka pamieta 🙂
w sumie ona panna ,ale i tak pamiec sie liczy

Alanek zje deserek i idze spac
ja musze podlogi umyc

przed 19 znowu zastrzyk 😠

Alan ma nos zatkany
nic nie leci
kozy powyciagane,a ciagle cos tam slychac 😠

• Mamusie
Ja się dowiedziałam równo w 20 tygodniu, że cipa będzie 🙂
Sztunia, Mania już nie chciała w bujaczku jeść, jak ją posadziłam do krzesełka i je podniosłam wyżej to podnietka 🙂 bo cały świat widzi 🙂
Z tego co wiem to Fifi obdarzonej też już je w krzesełku 🙂
Teraz śpi, a ja zamiast się zdrzemnąć żeby mieć siłę na seks to gapię się na nią 🙂

• Mamusie
hej hej dziewczynuchy.
Alanek słodziak, ale rechocze. moja w sumie nie umie sie az tak bardzo w głos smiac.
wpadłam dopiero teraz bo cały dzien zajety. rano z tesciowa robiłysmy papryke w słoiki, potem byłam z dziewczynami na spacerku ponad 1,5h. mała nie wychodziła tyle jak byłam chora wiec choc dzis nadrobiłysmy. była w takim spiworku troszke wiekszym, i rece miała schowane, jak sie chciało spac to palca do buzi nie mogła wziac i zaczeła ryczec, ale chwilke trwało i zaraz zasnela. słodko spała, wrzuce fote moze potem.

A tak w ogole to dzis konczymy 7 m-cy naszego małego cudaczka - sliniaczka 🙂
woda z buzi sie leje, zebów wyczekuje.
a od wtorku taka okropna maruda jest, ze az mi sie w nocy przysniło, ze dzis wstała rano i miała jedynki i dwójki na górze i na dole 😉 ale sprawdziałam, nie ma nic.

moja tez juz od dłuższego czasu je w krzesełku, najpierw bardziej na lezaco byla, a teraz normalnie juz siedzi w miesaic, jak zaczeła siadac sama. ja ja wsadziłąm do tego krzesełka w wygody, bo w lezaczku nie szło jej niekarmic, i ja na siedzaco na ziemi, i niewygodnie. czy wy np na blacie w kuchni stawiacie??
ja jak ja pzrełozyłam do tego krzesełka to odzyłam, stawiam obok hoker i nie musze sie schylac do niej juz, tylko jjemy i gadamy se.
a propos, zrobiłam zapas kaszek dla niuni, chyba z 15szt mamy, jzu nawet sama nie liczyłam. w rosmanie jest promocja, kupujesz 2 szt za 2x7,49 a trzecia bierzesz z półki gratis, wiec za 15zł masz 3 kaszki. super cena, po 5zł wychodza, z bobovity oczywiscie, bo ja innych nie daje Idze. jeszcze jest jakas promocja na gerbery, ale ja małej nie daje, i mam zapas tych bobovity wiec nie kupowałam, ale kaszki polecam, bo warto, jak ktos daje. gazetka od wczoraj.

a Kasia pytałas o uczulenie. małej mojej wychodziło w pzregubach łokci i w zgieciach kolan, pod szyjka takie plamki. a teraz ten liszaj pod okiem tez pewnie alergiczny.
ale w sumie zalezy na co. jak jakas silna alergia to mysle ze wyjdzie najpredzej na policzkach, takie okragłe czerwone placki beda.

a wiecie ze 9m-czny syn mojej kolezanki chory na ospe?? masakra. i nie wiadomo skad to. ma w sumie starsza siostre w pzredszkolu, ale npytała kolezenka to ospy ponoc nie ma w pzredszkolu. ciekawe... i ponoć przychodnia musi do sanepidu zgłosic, bo to choroba zakaźna. słyszałyscie o tym zgłąszaniu??

• Mamusie
Ewcia dla mnie też dużo wygodniej jak karmię małolata w krzesełku. Nie muszę siedzieć na ziemi i latać po podłodze jak mała głowę co chwilę w inną stronę odwraca 🙂
Czuję, że lada chwila będzie siadać bo już jej się z pozycji leżącej udaje do pozycji półpionowej 😎 usiąść, a no i dupka w górze, opiera się na rączkach i bach i śmieje się z tego 🙂 śmieszka mała 🙂 i próbuje dalej 🙂

Najlepszego dla Igi :*
Jakie macie krzesełka do karmienia, bo muszęnabyć. Ja się przy karmieniu walam po dywanie na razie :/
Alan rechotek jak Werka. Też ostatnio filmik nagrałam jej rechotu tylko jeszcze nie chciało mi się zgrać 😉 Powiem Ci Izu pasują do siebie 😁
Kasia w tej zupie pomidory musisz rozgotować zanim dodasz śmietankę z serkiem.