Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

Ale fajowy dzień. Z mamusią posiedziałyśmy, byłyśmy na 3 godzinnym spacerze, a na koniec skradłyśmy Łukaszowi jednego Desperadosa co sobie do meczu kupił i musiał zadowolić się tylko jednym 🙃

Z oczkiem źle. Dzwoniłam do lekarza i mi wypisała antybiotyk bez zobaczenia dziecka. Znaczy krople do oczu z antybiotykiem. Poszłam po receptę, ale jeszcze nie wykupiłam, bo dzwoniłam też do mojej okulistki i ona kazała do poniedziałku rumiankiem przemywać i jak nie pomoże to do niej przyjść. Jakoś bardziej mam zaufanie do okulistki, dzięki której moja wada wzroku stanęła w miejscu w końcu, aniżeli do pediatry, który od razu wypisał antybiotyk. Przemywamy cały dzień tym rumiankiem, ale wciąż ropieje oczko na zielono i łzawi strasznie.

Meti nie chcę Cię martwić, ale jak nie pomógł Ci Pimafucin na grzyba to Clotrimazolum Ci na pewno nie pomoże. Pimafucin jest lekkim antybiotykiem, a Clotrimazolum przy nasilonej grzybicy bym powiedziała, że nawet nasila pieczenie. Ja przynajmniej tak miałam jak się ten straszny grzyb mi przypałętał w ciąży i nawracał.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
już banda spi
ja musze kwiaty podlać
i kuźwa obtarły mnie buty w których chciałam iść na panieński
i chuj bombki stzrelił moja koncepcja jest do dupy
nie mambutów,nie mamw co się ubrać
nerwa mam przez to
a tu prasować trzeba znowu hahaha

izu ale kibic mały
fajnie wyglądacie 🙂

mnie osobiście to euro jebie serdecznie
noale gdzieś się udzielełten mecz otwrcia 🙂

• Mamusie
Meti nie chcę Cię martwić, ale jak nie pomógł Ci Pimafucin na grzyba to Clotrimazolum Ci na pewno nie pomoże. Pimafucin jest lekkim antybiotykiem, a Clotrimazolum przy nasilonej grzybicy bym powiedziała, że nawet nasila pieczenie. Ja przynajmniej tak miałam jak się ten straszny grzyb mi przypałętał w ciąży i nawracał.

Pimafucin wziełam tylko wczoraj i mam jeszcze jedna globulke. Watpię, żeby po jednej dawce nastąpiło cudowne ozdrowienie, a szkoda 😜 Wiem, że to antybiotyk. Ale wzięłam wczoraj ten Pimafucin, dzisiaj już dwie dawki Trilac'u i Clotrimazolum maść i jest o wiele lepiej.

Zuza w końcu usnęła, beknęła jeszvze 3 razy (oprócz tego co po jedzeniu), obrzygała mamusię, pomarudziła troszkę, ale wystarczyło, że potrzymałam ja za rączkę i usnęła jak aniołek, mój grubasek maleńki 🙂

meti84 napisał(a):

Pimafucin wziełam tylko wczoraj i mam jeszcze jedna globulke. Watpię, żeby po jednej dawce nastąpiło cudowne ozdrowienie, a szkoda 😜 Wiem, że to antybiotyk. Ale wzięłam wczoraj ten Pimafucin, dzisiaj już dwie dawki Trilac'u i Clotrimazolum maść i jest o wiele lepiej.

Zuza w końcu usnęła, beknęła jeszvze 3 razy (oprócz tego co po jedzeniu), obrzygała mamusię, pomarudziła troszkę, ale wystarczyło, że potrzymałam ja za rączkę i usnęła jak aniołek, mój grubasek maleńki 🙂

To jest silne i są po 3 czopy w opakowaniu 😉 Mi pomagało zwykle po drugim, a lekarz kazał mi to brać co drugi dzień.

Sztunia mam takie samo podejście do Euro jak i ty 😉

• Mamusie
meti84 napisał(a):
Astra napisał(a):
sztunia napisał(a):
hello

doczytuje atu lewandowski gola strzela 🙂
kibicujemy same baby trzy sztuki i mojamama 🙂
tu by musiało byc 3 takich lewandowskich,ale grunt ze nie ma przegranej...

Dobrze jest, chociaż pierwsza połowa była fenomenalna. Szkoda, że Szczęsny nie zagra z Ruskimi. Teraz trzymajcie kciuki, zeby Rosja zremisowała z Czechami.

Mała juz wykąpkana, ale cos marudzi, nie chce zasnać. Może jej te koce zrolowane przeszkadzaja i niewygodnie jej na lewym boczku, ale nie ma rady. Cały czas leży na pleckach z głową na praawej stronie. Łeb krzywy jak cholera. Jak nie urok to sraczka. Oby tylko takie problemy 😮

Moja Niunia zaś uwielbia na lewym boczku leżeć i spać, może to dlatego, że w ciąży spałam non stop na lewym 🙂 a tak ogólnie to jak leży na pleckach to kręci tym łebkiem na prawo i na lewo 😉 a jak śpi to różnie sobie go układa, czasami śpi z głową na wprost, czyli ani na lewym ani na prawym boczku nie ma główki ułożonej 🙂 a jak śpi na brzusiu to też sobie obkręca lepetynką i układa sobie jak jej wygodnie 🙂 skubana moja siłaczka, jak jej podaję dwa palce w rączki to usiłuje się podnieść, a jak jej się uda z moją pomocą to się cieszy 🙂 dzisiaj zasnęła od razu po kąpieli i po jedzonku, czyli o 20, z tym że padła tak szybko bo od 15-tej nie spała w ogóle 😞 coś nie mogła biedaczka 😞
Lecę spać bo nigdy nie wiadomo o której robaczek mój śliczny się obudzi.
Dobranoc mamusie i dzidziusie 🙂

Hej 🙂

Panieński był ekstra 🤪 Dobrze wyjść z domu samej bez dziecka, bez męża, normalnie ubraną, a nie do karmienia 🙂

Sztunia, myślisz że marchewka? Podawałam jej przez 5 dni zanim zrobiłam zupkę i było ok. ylko podawałam jej tartą surową z jabłkiem, a w zupce dałam gotowaną. Może gotowana jakoś inaczej na trawienie wpływa? W każdym razie dziś robimy dzień przerwy. nic jej nie będziemy podawać, a jutro zaczynamy od początku, czyli od jabłuszka przez 4-5 dni. Może to po prostu za wcześnie dla niej. Zalecane jest dokarmianie dopiero po 4 m-cu, a myśmy od początku 4-ego już ją dokarmiali. A ona jeszcze wcześniaczek jest. Kurczę, trzeba być mądrzejszym od lekarzy 😠

• Mamusie
leliva napisał(a):
Hej 🙂

Panieński był ekstra 🤪 Dobrze wyjść z domu samej bez dziecka, bez męża, normalnie ubraną, a nie do karmienia 🙂

Sztunia, myślisz że marchewka? Podawałam jej przez 5 dni zanim zrobiłam zupkę i było ok. ylko podawałam jej tartą surową z jabłkiem, a w zupce dałam gotowaną. Może gotowana jakoś inaczej na trawienie wpływa? W każdym razie dziś robimy dzień przerwy. nic jej nie będziemy podawać, a jutro zaczynamy od początku, czyli od jabłuszka przez 4-5 dni. Może to po prostu za wcześnie dla niej. Zalecane jest dokarmianie dopiero po 4 m-cu, a myśmy od początku 4-ego już ją dokarmiali. A ona jeszcze wcześniaczek jest. Kurczę, trzeba być mądrzejszym od lekarzy 😠

wiesz co Niko po gotowanej mial rozwolnienie....nawet Kubusie go gonily.

MY OD 4 GRASOWALIŚMY A O 10 POSZEDŁ MÓJ KIBOL SPAĆ HE HE
KASIU MAŁA TERAZ MOŻE SPAĆ CORAZ MNIEJ MÓJ SYNUŚ JUŻ NIE ŚPI TYLE CO MIAŁ MIESIĄC PRZED NOCNYM SPANIEM NIE ŚPI OD 17-18 DO 21 I MUSZĘ GO ZABAWIAĆ ALE Z NIM TO RÓŻNIE BO RAZ MU SIĘ MATA PODOBA A RAZ MU SIĘ NIE PODOBA

Jaszminka napisał(a):
Jeny moje dziecko wchodzi już w ubranka roz.68 😲
Całe szczęście że rośnie wzdłuż a nie w szerz 😁 😁 😁
moja tez juz nosi 68.
Dzien dobry.
Umarła mi babcia i mam z pewnego powodu cholerne, CHOLERNE! wyrzuty sumienia. Nawet nie widziała Wikusi,a Bartka moze z 5 razy. A była ciężko chora, rak kości. Mniejsza o to.
Jestem niewyspana,bo musialam o 2 wstac i jechac po siostre męza na 18-tkę, 1,5h na jaśnie panią czekałam 😠
mysia śpi, ja piję kawę. Cholera, kiepsko mi na duszy.

• Mamusie
oto moja teoria:
marchewka gotowana scLA KUPE, jak bedziemy do tego dawac jakues sokiowocowe to luz ale sama bedzie słabo z kupa, leliva dziecku takiemu małemu dawałas surowizne- niezła jestes ja bym sie bała. a wogole to ze dajesz jesc ustalałas z lekarzem? i sorki ale nie pamietam ty cyc czy butla?

wogole to czesc
byłamu fryzjera 🙂
kupiłam bluzke
stoje przed dylematem bo mam buty na wesele a one juz mi pasuja do wieczoru panienskiego
a jak je ukopie czy cos

astra teraz sobie ja zobaczy z góry nie zadreczaj sie

Astra bardzo mi przykro 😞

Moja też nosi już 68 niektóre rzeczy.

Co ospały dzień. Dopiero z wyra zlazłam. Nuna zje, idę pod prysznic, zjem śniadanie na obiad i idziemy na spacer 😁 Dziś w nocy się nie wyspałam przez kota 😠 Wyprałam małej baldachim i na noc była bez, a Loli coś odbiło i ciągle właziła na przewijak. Bałam się, że do łóżeczka wlizie i mało co spałam. Gdy zamknęłam drzwi to zmora wredna miauczała i drapała.

Jaszminka napisał(a):
Przykro mi Astra 😞

mi jest przykro tylko dlatego,ze jestem czasem taka zawzięta, nieustępliwa i pamiętliwa, żałuje się dopiero po czasie.

Moje dzieci pokąpane, Bartek śpi,a Wiktosia po butli walczy z przytulanką 😁 wczesniej dzis wszystko,bo czuje,ze o 20 padnę na ryj i nie wstanę. Póki co-kawa.
Na domiar zlego telewizor się popsul 😠

• Mamusie
Alan juz zaczyna na macie marudzic.Jeszcze troche i kapiel i spac niech idzie.
Niko chce mecz ze mna ogladac.
Pranie poprasuje od Alana,bo zrobilam dzisiaj 2 pralki i teraz jeszcze biale sie pierze.Narescie z gondoli pokrowiec piore,bo troszke brudny byl.Mam nadzieje,ze do jutra bedzie suchy.Przeciez do Kosciola bez nie pojde 😁

Co tu taka cisza?

Moje małe zasypia już po kąpieli i papu w łóżeczku. Jadła prawie godzinę 😮
Łukasz śpi, bo się umówiliśmy, że jutro o 4 on wstaje. Już dawno tego nie robił, jak idzie do pracy to nie mam serca go tak męczyć. Ale skoro sam chce to czemu nie 😉 Obmyślił sobie, że będzie grał do 4 😮 A Wernisaż nasz się budzi teraz zawsze punkt 4, a potem zawsze punkt 8 niezależnie od tego, o której wypadnie ostatni posiłek.

Astra ile posiłków na dobę Ci wychodzi u Wikusi? Bo u Werki 5-6, ale coś ostatnio długo je w dzień (tylko po nocy wcina szybko) i chyba powinnam zacząć jej robić dłuższe przerwy i dawać więcej jedzenia a rzadziej, bo coś wybrzydza.

Zapomniałam napisać, że oczko już prawie zdrowe 🙂 Obeszło się bez antybiotyku, rumianek jest super 😉

lady_m4ryjane napisał(a):
Moje małe zasypia już po kąpieli i papu w łóżeczku. Jadła prawie godzinę 😮
Łukasz śpi, bo się umówiliśmy, że jutro o 4 on wstaje. Już dawno tego nie robił, jak idzie do pracy to nie mam serca go tak męczyć. Ale skoro sam chce to czemu nie 😉 Obmyślił sobie, że będzie grał do 4 😮 A Wernisaż nasz się budzi teraz zawsze punkt 4, a potem zawsze punkt 8 niezależnie od tego, o której wypadnie ostatni posiłek.

Astra ile posiłków na dobę Ci wychodzi u Wikusi? Bo u Werki 5-6, ale coś ostatnio długo je w dzień (tylko po nocy wcina szybko) i chyba powinnam zacząć jej robić dłuższe przerwy i dawać więcej jedzenia a rzadziej, bo coś wybrzydza.

Zapomniałam napisać, że oczko już prawie zdrowe 🙂 Obeszło się bez antybiotyku, rumianek jest super 😉
tez tak z 6 razy je. Przed nocnym spaniem wali w 15 minut 180ml, a rano je 60 jak sie budzi, po 3 godzinach 90, a potem po 120 co jakies 3,5h