Sztunia, to nie proszek, ani od kapieli, bo ma tylko na policzkach i szorstkie uszy. Wysypka typowa dla skazy: czerwona, szorstka i swiecąca. Już jej zeszło, ale jak jej dałam tą BioGay'ę to ja znów wysypało, wiedziałam od czego. A teraz to juz nie mam pojecia. Kosmetyków ani proszku nie zmieniałam ostatnio.
Sztunia, to nie proszek, ani od kapieli, bo ma tylko na policzkach i szorstkie uszy. Wysypka typowa dla skazy: czerwona, szorstka i swiecąca. Już jej zeszło, ale jak jej dałam tą BioGay'ę to ja znów wysypało, wiedziałam od czego. A teraz to juz nie mam pojecia. Kosmetyków ani proszku nie zmieniałam ostatnio.
widzę że masz ten sam problem co ja miałam 🙂tak miałam bo po jakos14mc Gabrysia wszystko ustąpiło(no pod warunkiem że nie dawałam na posiłki cały czas nabiału) u mojego nawet uczulało np. kuzyn był i go zwiał na ręce nie wiem czy zarost czy perfumy 😮 wizyta u lekarza za bardzo sie nie zda powie żeby obserwować bo testy robią najlepiej po drugim roku życia (będą najbardziej wiarygodne)wiadomo mogą wcześniej ale z reguły póżniej i tak trzeba powtarzać powodzenia i dużo zdrówka zycze 🙂 ja kąpałam w emulionie emulsji i smarowałam policzki takim kremem z apteki z kangurkiem nie pietam nazwy w każdym razie krem do atopowej skóry
Meti ja polecam Ci krem z oliatum właśnie na zaczerwienienia,suchą skórę i swędzenie.
Wiem tylko,że dzieciom ze skazą białkowa nawet przy karmieniu pepti od czasu do czasu wyskakują te cholerne krostki wiem coś o tym..
Meti ja polecam Ci krem z oliatum właśnie na zaczerwienienia,suchą skórę i swędzenie.
Wiem tylko,że dzieciom ze skazą białkowa nawet przy karmieniu pepti od czasu do czasu wyskakują te cholerne krostki wiem coś o tym..
Dzięki Jaszminka, troche mnie uspokołaś.
Lecę po Fifulca bo zaraz będa na miejscu, myslałam, że pójde z Zuzą, ale akurat je, a nie mam juz czasa 😞
Meti a lekarz nie przepisal Ci tego mleka na receptę Nutramigen? Podobno jest najlepsze. I jak zrobisz testy na skazę i masz potwierdzenie od alergologa, że to skaza to masz to mleko z dofinansowaniem, bo tak podobno jest drogie. Ja miałam receptę, ale w końcu nie musiałam kupić, bo małej wysypka przeszła po maści robionej.
Wróciłyśmy ze spacerku i znów dudlamy 😉 Pogoda wciąż ładna. Zahaczyłyśmy o moją firmę to sobie trochę poplotkowałam 😉
Aaaaa...od dzisiaj bede jezdzic na rowerku podczas wieczornego ogladania tv.Ladnie bedziemy sobie wszystko liczyc 😁 Akg niech juz spadaja,bo na wadze nadal za duzo-85kg 😠😠Jeszcze 15 musi zlecic(moze wiecej).
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
meti84_m
alwo_m
widzę że masz ten sam problem co ja miałam 🙂tak miałam bo po jakos14mc Gabrysia wszystko ustąpiło(no pod warunkiem że nie dawałam na posiłki cały czas nabiału) u mojego nawet uczulało np. kuzyn był i go zwiał na ręce nie wiem czy zarost czy perfumy 😮 wizyta u lekarza za bardzo sie nie zda powie żeby obserwować bo testy robią najlepiej po drugim roku życia (będą najbardziej wiarygodne)wiadomo mogą wcześniej ale z reguły póżniej i tak trzeba powtarzać powodzenia i dużo zdrówka zycze 🙂
ja kąpałam w emulionie emulsji i smarowałam policzki takim kremem z apteki z kangurkiem nie pietam nazwy w każdym razie krem do atopowej skóry
Jaszminka_m
meti84_m
Dzięki Jaszminka, troche mnie uspokołaś.
Lecę po Fifulca bo zaraz będa na miejscu, myslałam, że pójde z Zuzą, ale akurat je, a nie mam juz czasa 😞
sztunia_m
Gość
Wróciłyśmy ze spacerku i znów dudlamy 😉 Pogoda wciąż ładna. Zahaczyłyśmy o moją firmę to sobie trochę poplotkowałam 😉
izunia1986op_m
Trosze zielska znowu powyrywalam.Pranie rozwiesilam,zmywara zmywa naczynia 😉
Alan spi...zapomnial,ze o 14 mial jesc 😁ooooo juz placze.
Nawet dzisiaj ladnie na dworze.
izunia1986op_m