Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Izu a jak tam Alanek ze słoiczkami? Wcina już codziennie? Ja mojej dawałam tą marchewkową z ryżem, niby robi kupkę po niej ale z wysiłkiem lekkim. Szukałam wczoraj w Realu jakichś zupek bez groszku i kalafiora ale nie znalazłam hmmm. Kupiłam zupkę jarzynową z kurczaczkiem 🙂
Dam jej w poniedziałek bo przez weekend chcę dać się uregulować brzuszkowi.
Daję jej też kaszkę z Hippa z biszkoptem, 3 łyżeczki, póki nie je słoiczków z dodatkiem glutenu. Nie smakuje jej, ale nie dziwię się bo smakuje jak zaprawa cementowa z klejem 🙂

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Alan je marchewkową z ryzem.Staram sie codziennie podawac o 12 na obiad.Dzisiaj zjadl prawie caly maly sloik o 11(poniewaz o 12 bylo wielkie szykowanie)a o 12 i tak domagal sie cyca 🙂
Jutro tez dostanie o 12 zupke,a o 16 jakbłko.

No ,Nikos przepada za duzymi chlopakami 😉
Jak z mojej strony to jestem za spotkaniem.Tylko jak maz bedzie w domu,bo to bez Niko raczej.Moge zabrac Fiku,albo Obdarzona 😉

Aaaa...Obdarzona teraz kolej na nasze spotkanie.
Odzywaj sie kozo jedna.
DAwaj mi tu adres i masz nas(mnie i Fiku)na kawie.

Alanek i NIko juz spia.Padniecie byli.
Ja tez jestem zmeczona.

• Mamusie
Ale swietne chłopaki 🙂 a Alan ma fachową smycz do smoka 🙂

my bylismy na spacerku 2h, fajna była pogoda, tylko kurde czemu tak sie wczesnie ciemno robi. nie chce jesieni, nie chce listopada 😞 najgorszy miesiac, a bedzie zaraz jak wróće do pracy.

Iga spi, ide zuzie kąpac bo juz 21 prawie, juz maruda, zawsze juz spi, ale dzwoneczka na dvd ogladała i juz maruda... do potem...

• Mamusie
chrupki kukurydziane glutenu nie maja!!!!
przeciez kukurydza glutenu nie ma bo zbozem nie jest

dziewczyny zapamietajcie, bo juz mnie to wnerwia: gluten maja tylko zboża: pszenica zyto jeczmien- są to jakies białka roślinne
a ryż, kukurydza czy soja i jeszcze inne- da sie znalezc w necie

ja polce chrupki nie daje bo sie jakos dygam ze mi sie zakrztusi
ale juz niebawem zaczne jej dawać :P

dobranoc

• Mamusie
sztunia napisał(a):

dziewczyny zapamietajcie, bo juz mnie to wnerwia: gluten maja tylko zboża: pszenica zyto jeczmien- są to jakies białka roślinne

dobranoc

hahha........... 😉

ja daje jezeli jestem obok i ladnie juz sobie radzi
na poczatku sie dlawil kawalkami
teraz wie,ze trzeba pomlaskac i bedzie ok

• Mamusie
sztunia napisał(a):

dobranoc

a ja sie przyznaje ze dałam jakis czas temu, jak zuzia jadła, bo bardzo lubi, takie zwykłe kukurydziane, niesmakowe. i sie mnie pytała czy Igusia takie lubi, wiec dałysmy jej, ale ja bardziej po to zeby zobaczyc jak zareaguje, nawte nie jadła jeszcze słoiczków. i dałam jej tak polizac troche, kiepsko reagowała ze to takie suche, hehe przywyczajona do mleczka. i tez myslałam teraz ostatnio zeby dac, ale tez sie troche boje, bo ona palucha jak najęta ssie, i jak reke gryzie to tez z takim zaangazowaniem, ze jeszcze mi pogryzie tymi dziąsełkami swoimi, pociamka i nie daj boze gdzies jej tam wpadnie.
a propos, Astra, Twoja wiki dalej ssie kciuka czy juz jej pzreszło??
moja dalej, i kupiłam kilka dni temu smoka takiego wiekszego po 6 miechu, kauczukowego zeby nie silikon twardy i dupa 😞 nie chce 😞 bawic sie moze, wkładac, wyciagac, otoczke gryżć, smycza sie bawic, ale ssac nie ssie. chyba ze ja dobrze ząbki przycisna to nie pogardzi moze. Mam go w pogotowiu 🙂 hehe

• Mamusie
Hej 🙂
Astrowe i Sztuniowe super fotki! 🙂
Chłopcy też świetni. 🙂 Fiku daj znać jak w Krk będziesz to na sesję się spikniemy 😁
Hmm Kasia a może zrób Mani coś swojego? U mnie trochę gardzi słoiczkiem i jak zrobię coś sama to smakuje i pachnie ładnie. 😉 A może smoczek od butelki jej nie pasuje? U nas był ryk od tego po 6 miechu do kaszki ojj masakra 😜
Hmmm u nas dalej wiecznie zatkany nos, już nic nie dajemy na to, bo normalnie je, jak widać i szczęśliwe dziecko. 😜 Jednak alergia. 🙃
Mieliśmy dzisiaj dużo roboty, min. przemeblowywanie naszej mikroskopijnej sypialni, ale dało radę i fajnie jest.
Uczelnię załatwiłam, oficjalnie jestem znów studentką, ale dziwnie się czuję, jak zwyrodniała matka, która będzie zaniedbywać swojego skarba. 😮 Ale tłumaczę sobie, że to dla naszego dobra, żeby mała miała ładne zabawki, a mama ładnie wyglądała hahaha 🤪

Dla Uli naj. 🙂

• Mamusie
fikumiku napisał(a):
Jeszcze jedno 🙂 Nie chce się rządzić bo to w końcu Izuni chłopcy ale niech będzie 😉
PS. Ta oczojebność zamierzona choć nie każdemu się podoba taki rodzaj zdjęć hehe 😜

Gulek nie mam pojęcia kiedy ale będę w Krk 🙂

Buziole :*

jej ,ja chce juz widziec reszte

Fiku sliczne 🙂
a to dlatego,ze modele udani 😉

Ps.komentarz Niko''ładne mamo''stwierdzil,ze warto bylo dac sobie zrobic zdjecia 😉

chodza mi te mamusie jak krew z nosa dzisiaj 😠
Ula dziekuje za zyczenia
dopiero dzis wszystko doczytalam
spadamy zaraz na basen
potem obiad w mcdonalds
sprzatanie i szykowanie bo goscie wppadaja
paaaaa 😘

bry 🙂
fajne foty
my dopiero po śniadaniu, biorę się za sprzatanie

co do chrupek - ja daję, bo oczywiście,że kukurydza nie ma glutenu. Daję ale rzadko i wyłącznie pod moją ścisłą kontrolą 🙂

• Mamusie
piękne zdjecia jeszcze jeszcze!!!!!

fiku napaliłam się na obiektyw stały
Michciu powiedział ze pomysli i że moze na urodziny dostane hahaha
bo normalnie ta jasnosc mnie podnieciła, aczkolwiek dla mnie ciuteńke za jasna no chyba ze na moim kompie tak wali w oko, najwazniejsze dla mnie jak wyjda na papierze 🙂

pola usneła na chwilke teraz hefalumpy leca, a ja musze torta do mojej starej pracy zawiezc i podanie o wychowaewczy do nowej, po drodze moze wkoncu odbiore zdjecia bo kuzwa co zajde to ich nie ma, a teraz juz na bank 5 dni roboczych mineło 🙂

w kominku pale bo zimno