Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej hej hello
nocka spoko, Igunia spała od 20:30 do 7 🙂
ja w miare wyspana, ale czuje sie okropnie 😞 gardło boli jak cholera, idzie do uszu, biały nalot na migdałkach, jak nic angina i antybiotyk raczej mnie nie ominie. umówiłam sie na 11:50 do lekarza, pojade wczesniej po wyniki siuśków zuzi to przy okazji skonsultuje.
Igunia spi, a ja kawkuje 😞
w srode miałam jechac zakonczyc sprawy z dentysta ale chyba pzrełoze na za tydzien bo jak ja z tym gardłem tam usiedze i jeszcze siostre meza zaraze, nie daj boze.
nie wiem czy wam mówiłam, zapisałam sie do szkoły dla rodziców u zuzi w pzredszkolu i zaczynam zajecia od nastepnego wtorku, raz w tyg , 10 spotkan od 16:30 do 20:30 🙂 ale ponoc bedzie fajnie. ciesze sei ze siue wyrwe na troche do ludzi, choc w sumie to bedzie osttani wtorek bez pracy 🙂 hehe

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Dobra, dzieciak zasnął - a więc czesanie, malowanie, gotowanie, szykowanie na spacer i zakupy, żeby się wyrobić do 11.00, a potem już tylko dniówkę odfajkować i fajrant 😁

Pogoda u Was też taka beznadziejna? Ja tylko mam nadzieję, że się nie rozpada i spacerek z Ulą zaliczę. Co do przeziębień, to ja się nie daję!!! A Wy kobitki ciepłe gacie zakładać!!! I kurować się szybciutko, żeby dzieciaczków nie pozarażać.

Sztunia, ta Twoja Polunia, to mnie tymi uśmieszkami rozkłada na łopatki! Taki pogodny dzieciaczek 🙂

Ggulek, trzymam kciuki za nianię i za Ciebie, żeby Ci ze studiami wszystko się ładnie poukładało! Szefowa mnie w zeszłym roku namawiała na jakąś specjalizację, ale to jest aktualnie dla mnie niewykonalne - może jak mała będzie miała tak ze 3 latka, to pomyślę coś więcej na ten temat. Chyba, że się Uli rodzeństwo pojawi 😉

Ewcia dzięki za info co do Leclerca, bo rodzice blisko mieszkają to kupią. My jemy wszystko Gerbera też. Gerber to firma Nestle jakby ktoś nie zauważył. Te historie różne to czasami też powstają w wyniku działania konkurencji. Nie dajmy się zwariować. Jak zaczną zmasowany atak na Hippa to sobie będziecie pluć w twarz, że Hippa dajecie. A akcje typu znalezienie robala gdzieś - wszędzie się zdarzają. Koleżanka znalazła w jogurcie Danone glizdę. Ja znalazłam kiedyś w chlebie zapieczoną gumę do żucia. Generalnie jakbyśmy wiedzieli o wszystkim jak powstaje od zaplecza to nic byśmy nie jedli. Mam kuzyna pracującego w masarni. Po jakiś imieninach na których on zacznie opowiadać odechciewa się mięsa i wędlin...

Dzień dobry tak w ogóle. Czekam na szpenia. My też zdrowe choć zmarzłam na spacerach po szpik kości nie raz. Dziecko to dobrze ubiorę, a siebie już nie. Tyle, że ja siedzę dużo na ławce i czytam, a w taką pogodę jak wczoraj to trochę można spicnieć 😉

Kur...aaaaa!!! Czekałam na zajęcia latino solo od roku, bo w ciąży je sobie odpuściłam, teraz chciałam wskoczyć na kontynuację, a oni mi je zrobili o 18.30, a ja do 19.00 jestem w pracy!!! Nosz cholera jasna!!! Pozamiatane 😞 😞 😞

• Mamusie
leliva napisał(a):
Dobra, dzieciak zasnął - a więc czesanie, malowanie, gotowanie, szykowanie na spacer i zakupy, żeby się wyrobić do 11.00, a potem już tylko dniówkę odfajkować i fajrant 😁

Pogoda u Was też taka beznadziejna? Ja tylko mam nadzieję, że się nie rozpada i spacerek z Ulą zaliczę. Co do przeziębień, to ja się nie daję!!! A Wy kobitki ciepłe gacie zakładać!!! I kurować się szybciutko, żeby dzieciaczków nie pozarażać.

Sztunia, ta Twoja Polunia, to mnie tymi uśmieszkami rozkłada na łopatki! Taki pogodny dzieciaczek 🙂

Ggulek, trzymam kciuki za nianię i za Ciebie, żeby Ci ze studiami wszystko się ładnie poukładało! Szefowa mnie w zeszłym roku namawiała na jakąś specjalizację, ale to jest aktualnie dla mnie niewykonalne - może jak mała będzie miała tak ze 3 latka, to pomyślę coś więcej na ten temat. Chyba, że się Uli rodzeństwo pojawi 😉

leliva a ty co skonczyłas, jakie studia?? i gdzie pracujesz, czym sie zajmujesz??
moze kiedys pisałas ale nie pamietam 😞

• Mamusie
a co do pogody to u nas zimno, ale piekne słoneczko.
ale ja sie nigdzie z tym moim gardziołem nie wynurzam, tylko do lekarza i po wynik siuśków zuzinych 🙂

a widziałyscie:
http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,Bakterie-w-plynie-dla-dzieci-w-znanej-sieci-sklepow-Oddaj-go,wid,14969502,wiadomosc.html?ticaid=1f440

• Mamusie
leliva napisał(a):
Kur...aaaaa!!! Czekałam na zajęcia latino solo od roku, bo w ciąży je sobie odpuściłam, teraz chciałam wskoczyć na kontynuację, a oni mi je zrobili o 18.30, a ja do 19.00 jestem w pracy!!! Nosz cholera jasna!!! Pozamiatane 😞 😞 😞

u nas tez były widziałam, w sumie nawet blisko domku. ale o 18. zalezy pewnie do której pracuja, bo jak do 21 czy 22 to moga byc pozniej.

• Mamusie
lady_m4ryjane napisał(a):
Ewcia dzięki za info co do Leclerca, bo rodzice blisko mieszkają to kupią. My jemy wszystko Gerbera też. Gerber to firma Nestle jakby ktoś nie zauważył. Te historie różne to czasami też powstają w wyniku działania konkurencji. Nie dajmy się zwariować. Jak zaczną zmasowany atak na Hippa to sobie będziecie pluć w twarz, że Hippa dajecie. A akcje typu znalezienie robala gdzieś - wszędzie się zdarzają. Koleżanka znalazła w jogurcie Danone glizdę. Ja znalazłam kiedyś w chlebie zapieczoną gumę do żucia. Generalnie jakbyśmy wiedzieli o wszystkim jak powstaje od zaplecza to nic byśmy nie jedli. Mam kuzyna pracującego w masarni. Po jakiś imieninach na których on zacznie opowiadać odechciewa się mięsa i wędlin...

Dzień dobry tak w ogóle. Czekam na szpenia. My też zdrowe choć zmarzłam na spacerach po szpik kości nie raz. Dziecko to dobrze ubiorę, a siebie już nie. Tyle, że ja siedzę dużo na ławce i czytam, a w taką pogodę jak wczoraj to trochę można spicnieć 😉

Lady, ja jestem tego samego zdania. Gdyby rzeczywiście coś było nie tak, to by nie dopuścili do sprzedaży. Tak samo myślimy. Tak wczoraj właśnie do Michała o tym mówiłam, że wszyscy na Gerberze psy wieszają, a za jakiś czas może wyjść jakaś afera z Hipp-em. Wcale bym się nie zdziwiła, bo konkurencja nie śpi. Moja też wcina Gerbera, i bardziej go lubi od Hippa 🙂
Ja idę dzisiaj do lekarza po skierowanie na ćwiczenia rehabilitacyjne, a przy okazji niech małą zobaczy, bo kaszelkuje i nos w nocy był zapchany i dlatego się tak budziła.

• Mamusie
No Lady dzięki dzięki :P A ja sobie pyszne kanapeczki zrobiłam 😁

Jasiek też je Gerbera chociaż zwykle Hippa kupuje. Poza tym poluje na promo więc co się trafi. I rossmanowe też jadł, dobre ale strasznie gęste!

Dzisiejsza noc to była najgorsza noc od urodzenia, pobudka co 20 -30 min i wyjeeeeee. Spać tylko na rękach. Już nawet byłam gotowa złamać zasade i wziac Go do łózka ale tez nie. Spałam może z godzinę 🙂
Ząbki chyba.
A teraz pojechał do żłobka na 2h do 11. Mam nadzieje, że będzie dobrze.

Żebyście widziały jak moje dzieci się bawią klockami haha 😁

Lady, co do różnych znalezisk, to kiedyś mój tata wlewał sobie piwo do kufla z butelki i w pewnym momencie przestało lecieć - mysz była w środku...ble aż ciary mam jak se pomyślę 😁
Albo ja na Litwie w jakimś markecie kupiłam koktajl bananowy w butelce, taka buteleczka jak kubusie są, myślałam,że to czarne co tam było to od banana, a co sie okazało, były to mrówki, moja koleżanka to odkryła, kiedy już pół wychlałam 😁
Też mam to gdzieś, jak nie widzę jak to jest robione i tak dalej, to będę jeść, wszystko się moze zdarzyć, a sami nie jesteśmy w stanie sobie wszystkiego wyprodukować hehe

• Mamusie
astraaa napisał(a):
Nie no, dzisiaj ma pół roczku 🙂 bo dzisiaj pierwszy 😁 ona się 31-go urodziła, a we wrześniu 31-go nie było 😁 więc dziś hehe

To wszystkiego najpiękniejszego dla Wikudełka 🙂
Obyś dalej była taka grzeczna i ładnie jadła 🙂

Ciocię napierdacza tak kręgosłup, że wścieku macicy na ulicy zaraz dostanie aaaa 🙂

Ewcia, nie pisałam o swojej pracy wcześniej, więc masz prawo nie kojarzyć 😉 jestem fizjoterapeutką - i od razu piszę - nie pracuję z dziećmi 😉

Kasia, jak moja taką kuope zrobila, to miała problemy z glutenem, a raczej z kaszką manna z nestle

• Mamusie
leliva napisał(a):
Ewcia, nie pisałam o swojej pracy wcześniej, więc masz prawo nie kojarzyć 😉 jestem fizjoterapeutką - i od razu piszę - nie pracuję z dziećmi 😉

Kasia, jak moja taką kuope zrobila, to miała problemy z glutenem, a raczej z kaszką manna z nestle

Moja kaszki żadnej nie jada, gluten też na razie odstawiony.
Więc ciekawe po czym hmmm.
Wczoraj jadła śliwki ze 4 łyżeczki, warzywa z królikiem i to wszystko. Jagody jadła w czwartek, ale do tego czasu to chyba już by jej wyleciało wszystko...
Dzisiaj też jadła śliwki, ale dam je później jabłuszko.

Najlepszego dla Wikusi. Grunt, że się nie urodziła 29 lutego w roku przestępnym 😉

Jak moja chrześniaczka, Amelka 😁

Dziękujemy za wszystkie życzenia ☺️

Wiki pokonała duży słoik kurczaka z kabaczkiem, popiła herbatką, smakowało bardzo 🙂
ciepło mam w domu, bo uruchomiłam stary jakiś grzejnik, który wygląda jak kaloryfer hehe tyle że na prąd, w skladziku znalazłam 😁 Jeżu, czego tam nie ma, trzeba by to kiedyś uporządkować.

Kasia ale ta kupa jest bardzo twarda i ma problem z jej zrobieniem? Bo wiesz im więcej dziecko je normalnych rzeczy tym bardziej te kupy już takie dorosłe są 😉 A nie rozciapane jajecznice 😉 Moja ma w większości brązowe zbite kupy, czasem jakaś pojedyncza rzadsza się zdarzy i po jagodach czarna.

• Mamusie
Kasia ale ta kupa jest bardzo twarda i ma problem z jej zrobieniem? Bo wiesz im więcej dziecko je normalnych rzeczy tym bardziej te kupy już takie dorosłe są 😉 A nie rozciapane jajecznice 😉 Moja ma w większości brązowe zbite kupy, czasem jakaś pojedyncza rzadsza się zdarzy i po jagodach czarna.

No taka jak my robimy. Stęka żeby ją zrobić ale żeby się męczyła jakoto nie.
Moja też zrobiła brązową zbitą 🙂 jak snickersik 🙂

No to jeśli nie ma problemów z jej zrobieniem to według mnie dobrze trawi. Moja też czasem stęka nad kupą, najczęściej lubi robić w trakcie jedzenia 😁 A jak się wtedy skupia i patrzy mi głęboko w oczy 🙃
Na dziś koniec roboty. Rozpierduchę zrobił, pozrywał wszystko i zagruntował. Teraz musi schnąć. Jutro już wielka robota będzie. A dziś jedziemy po sanitaria i krany.
Kasy mi z firmy nie przelali choć wszyscy dostali w czwartek arrrggghhh. Pewnie mi na stare nieistniejące już konto księgowa z Niemiec przelała jak to nie raz jej się zdarzało. Szef ma sprawdzić o co kaman. Agniecha nie może się doczekać mojego powrotu, bo kupa roboty jest, a ja jej radość nieco ostudziłam prawiąc o mojej depresji i rozmyślaniach nad połową etatu. Spodziewa się powrotu małego zapierdalacza, a kto wie czy nie zastanie opierdalacza 🙃 A na pewno ponurego gburka. No nic od dnia zależy. Raz się cieszę, że już wracam, a raz mam głębokiego doła. Można by sinusoidę mojego nastroju wyrysować. Na pewno jest lepiej jak było odkąd znam stanowisko taty i gadałam z nianią. Nawet już zaczęłam jeść 🙂
Sztunia, a Ty pracowałaś przy małej Majce i do zajścia w ciążę z Polą o ile dobrze pamiętam tak? Kiedy poszłaś do pracy, ile Majka wtedy miała?