Skocz do zawartości

Marcóweczki 2012 | Forum dla mam

izunia1986op_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ewcia_m

1877

• izunia1986op_m

2844

• kasia_sztuk_m

1738

• sztunia_m

1650

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Haha obdarzona wróciła to jest co nadrabiać 😁 WITAJ MUA, MUA, MUA!!! 😘 😘 😘 😘 😘
ADMINIE czemu mi forum z w chacie nie działa? Usunęłam cookies, cache, sprawdzałam na FF, IE, Google Chrome i wszędzie tkwi 7 grudnia jako ostatnie posty. Działa mi forum tylko w pracy 😜

Weronikus się rozżarł jak te zęby teraz daja odpocząć. Dziś o 4 wydoiła jednym haustem 200ml mleka. Niani je pięknie KASZKĘ 😮 😮 😮 Jeszcze do tego z wkruszonym biszkoptem domowej roboty. Jabłko tarte wciąż jest be choć znalazłam takie co się trze na idealna papkę :/
obdarzona ty narzekasz, że Fifi przed 7 wstaje. Moja wstaje 5-6. Wprawdzie ja wstaję do pracy o 6, ale kuźwa w sobotę i niedzielę to bym sobie dłużej pospała 😜 Ale spać chodzi 18-19, wymusiła to na nas. Wieczorem jest z niej beton totalny, aż ma oczy podkrążone, nawet jak śpi dużo w dzień. Chyba z niej taki ranny ptaszek po babci 😉
Słuchajcie w Biedronie fajne zabawki z Fisher Price'a i nie tylko w dobrej cenie. I tusze Maybelline 😁 Weronikus od wczoraj męczy tą żabę. Strasznie jej się podoba 😁
U mnie choinka w tym roku jeszcze prowizoryczna taka ubrana gotowa z poprzyklejanymi ozdobami. W przyszłym z Nuną będziemy ubierać już większą, ale nigdy w życiu nie sprawie sobie już prawdziwej. Ja lubię mieć choinkę długo, a w mieszkaniach jest za ciepło i żywa od razu się sypie.

• Mamusie
hej
prawdopodobnie odetną mi prad 🙂 bo słup wymieniają
ja to choinkę to tylko zywą, jest piekna pachnąca a ze krócej trudno....
ja mam zamiar sprzatac w pokoju Poli dzisiaj
prosze o chwilowąodwilż bo mam mega duzo śniegu na oknach dachowych a chce je umyć 🙂

a no i dziękować pod adresem moim i męża za te piekne iostoty 🙂
no i za mój talent hahahhahaa

• Mamusie
Witam! Sprzątania ciąg dalszy - trzeba mieszkanie wymuskać na święta 🙂

Ula wymysliła sobie nową zabawę: wstaje na tapczanie trzymając się za oparcie, a potem się puszcza, robi BAM! na plecy i czeka na oklaski 🤪 A jak zagląda do tyłu i celuje tą dupką gdzie się tu przewrócić 🙃

• Mamusie
Daenerys, mua mua mua:* ja nie mogę, ale ta Wera to żarłoczek 😁 mój to mleka 160 max, a przeważnie nie dojada:/ kaszki 100 ml, też zje a nie zawsze, itd 🙂 Ło matko, jakby mnie mój o 5 obudził to ja nie wiem 🤢 🤢 ja wiem,że dla dzieci godzina 6 rano to jest pora wstawania, ale mój zawsze wstawał o 8, czasem 9 a kładłam go po kąpieli czyli ok. 19:30-40:P

Sztunia, ahha to fajnie 🙂 Ty rzeczywiście zawsze robiłaś zajebiste foty, na a Poli i Mai to zwłaszcza, w sumie większość to tylko je na zdjęciu widziałam:P

• Mamusie
My jeszcze porządków świątecznych nie robimy. Ale muszę się pochwalić, że w sobotę mąż miał misję sprzątania łazienki i zrobił to tak dokładnie sam z siebie nieproszony, że mi kopara opadła. Wyczyścił nawet każdą buteleczkę z kosmetykiem na półeczkach i na wannie czego ja zwykle nie robię 🙃
Nie mogę się doczekać świąt i prawie dwóch tygodni wolnego 😁

• Mamusie
Wasze dzieci stoją, siadają a mój nie... nawet nie raczkuje tylko się czołga, ale brakiem raczkowania nie jestem zmartwiona, ja i moje rodzeństwo nie raczkowaliśmy też.
Ale dlaczego on sam nie siada? jak się go posadzi to siedzi i siedzi albo kładzie się i czołga 😞

Leliva, mojego to też jest ulubiona zabawa, tylko trzyma się oparcia fotela i upada odbijając się tyłkiem, tylko że to ja go muszę podnosić do oparcia bo sam nie wstaje:P

• Mamusie
za to mój pączek wczoraj wypił na noc mleka 180ml
w szoku byłam bo zrobiłam w sumie dla sprawdzenia
ale co z tego jak ona ma w dupie budzik i budzi się koło 1-2 i 5-6 na papu kolejne 🙂
a potem to różnie bywa ale od 7 już raczej napewno na nogach jestem
teraz już własnie zasypia
u Majki w pokoju 🙂

• Mamusie
obdarzona92 napisał(a):
Daenerys, mua mua mua:* ja nie mogę, ale ta Wera to żarłoczek 😁 mój to mleka 160 max, a przeważnie nie dojada:/ kaszki 100 ml, też zje a nie zawsze, itd 🙂 Ło matko, jakby mnie mój o 5 obudził to ja nie wiem 🤢 🤢 ja wiem,że dla dzieci godzina 6 rano to jest pora wstawania, ale mój zawsze wstawał o 8, czasem 9 a kładłam go po kąpieli czyli ok. 19:30-40:P

Sztunia, ahha to fajnie 🙂 Ty rzeczywiście zawsze robiłaś zajebiste foty, na a Poli i Mai to zwłaszcza, w sumie większość to tylko je na zdjęciu widziałam:P

No właśnie Wera to niejadek, więc się cieszę, że teraz ma fazę na jedzenie. Ostatnimi czasy miała brzyda na mleko i nie chciała pić wcale, albo po 30-40ml. Nie lubiła kaszek, dlatego się cieszę, że się przekonała do kaszki morelowej. Nie lubi jabłek tartych, bananów ugniecionych. Najchętniej by tylko słoiki z mięchem jadła 😉 No i była akcja, że spadła z wagi poniżej 3 centyla, ale się okazało, że debilka pielęgniarka chyba coś miała z wagą, bo na naszej wychodzi 8300, a w poradni 7900, a nigdy takich odstępstw między waga z domu, a w poradni nie było.. Szkoda gadać. Tylko niepotrzebny stres miałam. Ale przynajmniej dziecku zrobili morfologię i badanie moczu, bo morfo od czasu bycia noworodkiem nie miała, a moczu nigdy wcześniej.
Jutro idziemy na kontrolę i jeśli wszystko ok z tą wagą faktycznie to druga dawkę pneumokoków dostanie.

• Mamusie
obdarzona92 napisał(a):
Wasze dzieci stoją, siadają a mój nie... nawet nie raczkuje tylko się czołga, ale brakiem raczkowania nie jestem zmartwiona, ja i moje rodzeństwo nie raczkowaliśmy też.
Ale dlaczego on sam nie siada? jak się go posadzi to siedzi i siedzi albo kładzie się i czołga 😞

obdarzona moja dokładnie to samo! Czołga się ale za to z jaką prędkością. I sama nie podnosi się do siedzenia, ale siedzi jak ją posadzić.
Dużo gada natomiast 🙂

• Mamusie
obdarzona spoko
przecież kazdy jest inny dzieciok
tak jak już kiedyś pisałam
mam kolezanke i mamy córki, LEna jest o 5t młodsza iona wiedziała jak robi kurka, krówka i inne zwierzatka, ale do 14 miesiaca nie chciałasię puścić i iść sama, a MAjka zaczeła chodzić jak miała rok,( i widac że do tej pory sprawniejsza jest od Lenki) ale mówiła mniej
teraz dzidy albo skupiają się na fizyczności albo na gadaniu, papaniu i kalskaniu 🙂
moja raczej fizyczna bo kurwa nic nie gada 🙂

• Mamusie
a moja jaka? 😁 Dość że się to wielkie urodziło, kudłate, to jeszcze gada i łazi za rękę 😮 w ogóle to stwierdzam,ze moje dzieci mają adhd
jedno i drugie, bez kitu
oni się bardzo podobnie rozwijają, tyle że B. miał później zęby bo dopiero w 8 miesiącu się pojawiły
ale ogólnie to szybko siadali, szybko raczkowali i szybko wstali.
A np synusia chrzestna podobno na 14 miesięcy dopiero wstała, a nadal nie umiała usiąść i na badania jeździli, a wszystko było ok. Taki leniuch była.
Co do mowy - np B. bardzo szybko i od razu ładnie też zaczął mówić, nigdy nie było problemu z R czy innymi trudnymi głoskami. Ale to są dzieciory bardzo, ale to bardzo absorbujące, stale w ruchu, stale coś. Matka by się czasami musiała sklonować 🤢 i naprawdę uwierzcie, ze już nawet mi się śniło,że ich powiesiłam na klamce jednego z jednej strony drzwi, drugiego z drugiej i myłam podłogę 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
Hej 🙂 Witamy Obdarzona 🙂
Ksawery wstal o 5 usiadl na lozku i robil brawo z ogromna radoscia. Wykonczy mnie to dziecko zdarzyl zrobić mi rewolucje w szafkach ja nie wiem ale chyba nie pasuje mu jak sa poukladane jego ubranka..,polatal za pilka,poskakal po moich nogach,a teraz chodzi w kolko.
A wiecie co? Wstaje rano,patrze w lustro a ja mam na szyji duza,podluzna malinke i ktos powie dlaczego...???
Maly od wczoraj coraz czesciej chce chodzic bez trzymania nie bardzo mu to wychodzi bo szybko laduje na tylku...
O juz nie chodzi atakuje samochod a jaka ma mine matkoooo..
Sztunia zdjecia szliczne 🙂

• Mamusie
Jaszminka może chłop Cie na śpiocha brał 🤪 HAHAHAHAHAHAaaaa!!! 🤪 😜
albo nie oparzyłaś się lokówą albo prostownicą? hehe 😁

Ej Wy tak gadacie,że wcześnie Wam dzieci wstają. Moja jest zaprogramowana na 4:45, budzik mamy na piąta ustawiony, rzadko kiedy dzwoni 😁 I od razu żre i wali kupę, tak że nie pośpisz przy dziadu.

• Mamusie
Carmenn nie napewno sie nie poparzylam od kilku od niedzieli nie wychodze z domu więc moje wlosy okropnie wygladaja:s przez ten bol brzucha nie mam sily nawet posprzatac pewnie zaczne to robic dwa dni przed swietami hihi a co z choinka?? Czeka na strychu,trzeba ja umyc buu brak weny.. O spi ide po herbatke i leki czas zarzyc

• Mamusie
Tak, wiem że każde dziecko inne ale mój to jakiś inny jest:P
Wasze dzieci są słodkie jak czytam, mój też rzecz jasna 🙂
Daenerys, tata mówi? to pewnie mężuś wniebowzięty 😁

Carmen, weź Sztunia ma rację:P i ja też tak sądzę 😜 Ty nas ochujałaś, urodziłaś w grudniu albo może we wrześniu bo ta Wiki na serio...nie na swój wiek wygląda 🙂 ja w ogóle pokazywałam zdjęcie Wiki mojej mamie,żeby jej włosy pokazać ( bo moja mama się jara ,że moja siostra Ola jak się urodziła była kudłata jak małpka,że nikt nie był bardziej kudłaty) to ja jej pokazałam twe dziecko...a ona: co Ty gadasz , ta dziewczynka ma z 1,5 roku, to nie prawda, ale że takie włosy... a jak jej pokazałam fote coś jej warkoczyk uplotła, to w ogóle kopara jej opadła po same chapcie:P

Manie od Kasi też pokazywałam mamie, jako że to pierwsza Filipa luba, też była pod zachwytem jej włosów 🙂

Jaszminka, jak ja czytam o Twoim Ksawciu to nie umiem sobie tego wyobrazić:P jest bardzo też rozwinięty 😁 pewnie w styczniu będzie chodził 😁

Mój Filippo on nie ma jeszcze takiej siły... on ćwiczy np. samodzielne siadanie , podnosi się ale zaraz opada, to samo z raczkowaniem..ćwiczy ćwiczy ale coś nie ma siły 😞
Ale robi papa, am am, rozumie : gdzie jest kotek? gdzie babcia? itd, bo się odwraca w ich stronę albo ich szuka. Robił nu nu, ale coś mu się zapomniało ostatnio 🙂 jest zdolny manualnie, potrafi poradzić sobie z drobnymi przedmiotami, ręcznie coś tam zrobić, kredką maluje mi po zeszycie i to coraz sprawniej, jakieś kreski:P

Robi 'baram baram buc' no i daje buzi mi , no i ma romans z misiem pluszowym, wyjmuje smoczka żeby dać mu buzi w pyszczek.
No, i gdzie jest mociuś (smoczek) to rozumie nawet jak szeptem mówię:P

• Mamusie
Carmen, weź Sztunia ma rację:P i ja też tak sądzę Ty nas ochujałaś, urodziłaś w grudniu albo może we wrześniu bo ta Wiki na serio...nie na swój wiek wygląda ja w ogóle pokazywałam zdjęcie Wiki mojej mamie,żeby jej włosy pokazać ( bo moja mama się jara ,że moja siostra Ola jak się urodziła była kudłata jak małpka,że nikt nie był bardziej kudłaty) to ja jej pokazałam twe dziecko...a ona: co Ty gadasz , ta dziewczynka ma z 1,5 roku, to nie prawda, ale że takie włosy... a jak jej pokazałam fote coś jej warkoczyk uplotła, to w ogóle kopara jej opadła po same chapcie:P

Nie no 😁 ona na fotach tak wychodzi,a w rzeczywistości też dzidziuś, tyle że taki dorosły 😁

Jezus, strachu się najadłam!! Prąd mi wyłączyli i temperatura na piecu do 98 st skoczyła, ale dałam radę, opanowałam sytuację, kotła nie rozsadziło, żyję 🙃