Skocz do zawartości

MAJÓWECZKI 2012 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 835
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dawno mnie nie było ale widzę, że reszta też rzadko zagląda 😞
Adaś od żłobka, pewnie, że da sobie radę! Jak coś nie tak to przyłoży jednemu czy drugiemu 😉 Nie martw się Tysia, ja przy drugim dziecku już mam inne podjeście, myślę, że dałabym do żłobka jakby mi się spieszyło do pracy (ale nie spieszy póki co 😉 ). Za to nie mogę się doczekać jak Bartek pójdzie do przedszkola żeby odczuć ulgę 😉 Boję się trochę, że się uwsteczni (bo moje dziecko to już listy z dziadkami wymienia i bajki sobie czyta! a maile jakie trzaska to szok!) no ale też może się nauczy jak sobie radzić w stadzie 😉
Nadal jestem zachwycona komunikatywnością Hubisia.
Ulubione zdanie ostatnio to "ce amu" - czyli zmodyfikowane wcześniejsze "am" 😉 Nadal "ce e e" jak szykuje się wizyta w łazience. No i szok jak on w lot łapie melodie! Chodzi i nam normalnie nuci wszystko, łącznie z dźwiękami przypominającymi słowa. Z wszystkimi rozmawia, zawsze wytłumaczy po swojemu o co mu chodzi 😉 Fajny taki. Bartek to bardzo długo tylko jękami i płaczem komunikował potrzeby a tu takie fajne rzeczy. Sa i też gorsze strony mojego młodszego, wspina się gdzie popadnie i zero instynktu samozachowawczego 😞 Wszystkie krzesła w domu leżą ale on umie sobie ławę podsunąć gdzie trzeba i wleźć. Skacze mi po szklanym blacie a ja dostaję na głowę. Bartek był aniołem pod tym względem.
Pochwalcie się Waszymi osiągnięciami!!! Tęsknię za wieściami od Was!

• Mamusie
cześć!
żłobek i przedszkole 😁 super!, rozrywka nie ziemska dla dzieci więc nie ma co się bać tylko towarzystwo rówieśników zapewniać!!! 😁 przykładowo jak teraz od dłuższego czasu było ciepło, to u nas w przedszkolu nie zależnie od grupy dzieciaki wybiegające z ogrodu witały rodziców takim tekstem: "dlaczego tak wcześnie po mnie przyszłaś?" a to o czymś świadczy 😁 (dodam, że często to było po 7-8 h w przedszkolu!!!!) więc gratuluję farta mamusiom 😁

Mój długi makaronik Igor robi to samo co Twój Hubert Asia, dziś z rana nakryłam go w pokoiku Mani jak sobie siedział na stoliczku Maryli jak na ławce a jak go przegoniłam to w sekundę wleciał na krzesło w dużym pokoju a z niego wprost na stół wskoczył! Czasem co chwila z czegoś go ściągam!!! Nawet potrafi jakoś wyplatać się z pasów w wózku i nagle wstać!!! A już je kuźwa ścisnęłam tak mocno...

No nie gada jak Hubert ale fakt od dłuższego czasu dzwiękonaśladowczo naśladuje zwierzątka czy melodie co pochwaliła pani pedagog 😁 Jeśli chodzi o słowa to takie typowe: mama, tata, baba,dada, nie, am, pe, da i czasem daj + cała masa tej dzwięko naśladowczej paplaniny wraz z gestykulacją rąk 😁 więc "ce amu " Huberta -rewelka!

Tańczy nie ziemsko. Obraca się wokół własnej osi, chodzi tyłem, podskakuje- nie żadnym lajkonikem tylko super jump 😁 a dziś zaprezentował nam wiele razy chodzenie na palcach oczywiście koniecznie zakończone gromkimi brawami domowników po jego popisie. najfajniejsze, że wybiera do tańca zawsze tą samą melodyjkę w swoim pianinku, przeskakując cierpliwie ze 20 innych w tempie expresowym.

A zęby dwa!

A co jeszcze u innych chłopaków i jedynej księżniczki. Mamy wpadną czasem 😁 chociaż....

• Mamusie
a jednak ktoś się tu pokazuje! Ale te nasz dzieciaczki rosną, nawet nie wiem kiedy 🙂 U nas jako tako, mieliśmy niemiłą przygode po urodzinach Adasia bo wyladowaliśmy w szpitalu na 4 dni. W sumie jak sie okazało nic takiego Adaśkowi nie było, bo miał zapalenie gardła, ale swoje przeżyliśmy 😞 Pozatym Mamy 8 ząbków, pięknie mówimy nie i tak 🙂 I mamy apetycik za 3. NIo i od 2 miesiecy chłopcy śpią razem w pokoju więc jest spokój, tylko problem taki ze jeden budzi drugiego i obaj wstają koło 7 rano 😞 A pozatym w piątek lece do Polski i 2 tygodni urlopu!! I to chyba tyle u nas. Uciekam spać, buziaki

• Mamusie
cześć ja na chwilkę! mamy 4 zęby 😁 doszły górne lewe: dwójka a potem jedynka 😁

Justyna udanego urlopu u nas cieplutko, że ho ho 😎

jest u mnie moja bratanica, od wczoraj istne szalentwo a grafik napięty do granic możliwości i gdyby chociaż po tym dziewczyny długo spały..... od 5-6 rano wszyscy na nogach!!!
spadam bo lecimy do ZOO jak lalki wrócą z parku.

Adaś a Ty kolego lody na gardełko ..... ale to chyba zimą nie w upał.........oj

• 3 tygodnie później...
  • Mamusie
Hej ho!
Trochę mnie nie było bo wylądowałam z Bartkiem i jego zapaleniem płuc w szpitalu. Chciałam Wam coś skrobnąć ale nie dało się z mojego telefonu.. W każdym razie my już w domu. Dziś pierwszy dzień po przerwie sama z chłopakami i cierpliwości mi brakuje. Chłopcy podczas rozłąki trochę poczuli się pępkami świata (Hubi z tatą i babcią a Bartek ze mną) no i teraz muszę ich temperować. Dodatkowo obaj z zapaleniem uszu a ja z zatruciem pokarmowym 🤢 Tak więc słabo. Dodatkowo Bartek przed tym zapaleniem płuc wylądował w gipsie bo łokieć zwichnął. Tak więc niekończące się problemy. No mam nadzieję, że już na prostą wychodzimy. Hubisiowi pod moja nieobecność wyskoczyły 2 zęby więc jak dobrze liczę ma ich już 11. Wychodźcie wszystkie zęby, choroby uciekajcie żebyśmy na ten urlop w drugiej połowie sierpnia pojechali.
Co u reszty?

• 1 miesiąc później...
  • Mamusie
Witam! Jestem, melduję się!

No więc ja po wakacjach jestem po prostu zmęczona,wszystkiego za dużo, za szybko, za często a dzieciaki wiecznie "mamo!!!". Od niedzieli wreszcie w Wa-wie ale oby tylko pogoda dopisała to jeszcze w sobotę wyskoczymy na "farmę Iluzji" (niespodzianka dla Manii). A propo's Manii- nie przeciętnie odważnej- Byliśmy na głównych obchodach święta Policji a ona uparła się, że chce przywitać się z prezydentem Polski i co ? słowa dotrzymała, gdy tylko skończyła się część oficjalna ona podbiegła do niego i podała mu rękę ;D ;D 😁 a potem mimo iż ochrona już się zacieśniła powiedziała ja chcę jeszcze raz no i zrobiła to a na pamiątke nawet udało mi się cyknąć zdjęcie 😉 jakby tego było mało później na festynie policyjnym wygrała mp3-ójkę. I to właśnie cała moja Mania 😁

Iguś mój bez zębek ma normalnie 7 zębów i zaraz będzie 8 ! zapiernicza jak motorek, sam włazi do babci na 4 piętro a krzesła mamy póki co podsuwane od stołu, bo w sekundę właził na stół. Mistrzu zjeżdżalni a na widok ramp biegnie bez zastanowienia i zjeżdża z nich na pupie, raz go przyłapałam jak zeskakiwał z łóżka bo widział to u starszych kuzynek. A Mańkę leje i szczypie gdzie popadnie, wywala mi co się da z balkonu i raz wyrwał mi z głowy 14 włosów na raz 😠- aż policzyłam jak zobaczyłam to kępę w łapce. Przy tym wszystkim śmieje się chociaż wszyscy źli ale po chwili zmienia się jakby nigdy nic w Aniołaka. I pomyśleć, że zanim skończył rok wychwalałam go, że bez porównania grzeczniejszy niż Mania 🤢....

• Mamusie
efekt powakacyjny to napięte plecy i coraz częstsze rozdrażnienie ale ze zmęczenia bo po prostu non stop na nogach, nawet w pewnym momencie mnie basen męczył ale ile można - Mańka siedziała po 2,3 godz i ciągle mało., ale fakt pozbyłam się po nim bólu karku.

Asia widzę, że Ty też się nie nudziłaś. szkoda, że z takiego powodu. Mam nadzieję ,że sierpień udany!

U nas jeszcze wielka bieganina bo za wyprawką dla Manii do zerówki.

Dziewczyny idzie na jesień może wpadniecie teraz czasami 😁

Pozdrawiam serdecznie!
ps a może jakaś ciąża????

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...