Skocz do zawartości

MAJÓWECZKI 2012 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 835
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
No proszę 🙂 Super! Tysia, interweniowałaś w tej sprawie czy sam Admin zauważył?
Jeszcze zajrzałam bo wyjeżdzamy dopiero jutro. Dzisiaj byłam z Bartkiem (starszym synem 2,5 latkiem - dla niewtajemniczonych) u stomatologa!! 🤪 Daliśmy radę. Raczej będzie ok z ząbkiem. Pani wypolerowała ząbka i zrobiła fluoryzację żeby nie bylo nadwrażliwości. Jak będzie nadal bolał za tydzień to bedziemy musieli przyjść na uzupełnienie. Bartus był grzeczny więc mnie to nie przeraża 🙂 Jeszcze kilka lat pochodzi z ząbkiem więc możze lepiej żeby dosztukować... 🤢
Hubi na szczęście grzecznie spał w czasie wizyty. Uff. Możemy jechać na wakacje!!!
Gdzie Justyna?? Miała się przenosić!!

• Mamusie
hej mamuśki
na szybko bo oczywiście jak tylko usiadłam z kawą to mały potwór się obudził 😠

Dudasia gdzie jedziecie?
Justyna fajnie że jesteś 🙂
Tysia a ile Twój "mały" już waży? nadal tak rośnie?

u nas oki młoda widać że też rośnie jak trzeba tylko trochę sie martwię bo w posiewie jej kału wyhodowali .. paciorkowca złocistego 🤢 🤢 🤢 pediatra mówi że to niemożliwe i że musiało być coś w lab. co zanieczyściło próbkę i że mam to zignorować 😮
oczywiście dziś dałam kolejną próbkę do badania i mam nadzieję że już tam nic nie wyhodują!!!

Emma przysnęła 🙂 - kocham leżaczki - bujaczki z wibracjami!!! 🙂
i nosidła! - bez nich nie wyobrażam sobie opieki nad 2ką
Justyna Dudasia a Wy jak sobie radzicie? u nas ciężko al wyjścia nie ma a u Was przecież dzieci nie chodzą do przedszkola to w ogóle sobie nie wyobrażam non stop razem - jak dajecie radę?

• Mamusie
witam porannie!
Pollyanna jakoś musze sobie radzić. Ja jestem sama z maluchami od 13 bo mój maż chodzi do pracy więc wyboru nie mam. Piotruś do przedszkola też nie chodzi, a spacery wyglądają różnie. Najgorzej z zakupami, ale jakoś dajemy rade.
Emma lubi lezaczek? Adaś jakoś nie przepada. Woli leżeć na pleckach na podłodze 🙂

• Mamusie
Justyna jak kładę Emkę na płasko to natychmiast ulewa więc leżaczek dla niej lepszy i na szczęście chce tam sobie przesiadywać a zakupy to rozumiem - ostatnio pisałam Wam jak Domka strzeliła sobie kupę na trawce pod Biedronką ☺️ - dobrze że nie przyszło jej do głowy zrobić W biedronce!! dlatego zakupy głównie net lub wieczorem jak mąż przyjeżdza i bierze dzieciaki - wtedy ja chwila oddechu i "szaleję" w markecie 🙂

• Mamusie
Pollyanna napisał(a):
Justyna jak kładę Emkę na płasko to natychmiast ulewa więc leżaczek dla niej lepszy i na szczęście chce tam sobie przesiadywać a zakupy to rozumiem - ostatnio pisałam Wam jak Domka strzeliła sobie kupę na trawce pod Biedronką ☺️ - dobrze że nie przyszło jej do głowy zrobić W biedronce!! dlatego zakupy głównie net lub wieczorem jak mąż przyjeżdza i bierze dzieciaki - wtedy ja chwila oddechu i "szaleję" w markecie 🙂

Ania Piotrek chce robić siku w różnych dziwnych miejscach. Ostatnio w drzwiach sklepu z telefonami hehe Na szczęście wyperswadowałam mu to i zrobił w miejscu gdzie rzadko ktoś chodzi 🙂

• Mamusie
Heja 😁
znalazłam was 😆 😆 😆
nie mieliśmy kompa sprawnego ale teraz zaczynamy wracać 🙂
Ania rośnie, dzis byłyśmy na pierwszym szczepieniu bo pan doktor był na urlopie i waży 5300 🙂 🙂 🙂 tylko cycusiamy, w te upały sie dopajałyśmy rumiankiem 🙂 a co do szczepienia to strasznie marudna i płaczliwa dopiero czopek pomógł , kurde nie wiem co to znaczyło az do dzis bo Bartek przechodził wszystko bezobjawowo , nawet nie wiedziałam kiedy mu zęby wychodziły 🤪 🤪 🤪 a teraz napewno bedzie inaczej 😲 😲

• Mamusie
U jak cichutko 😞 😞 😞 😞
my noc po szczepieniu ok, czopek pomógł całkowicie 🙂 teraz popijam Inkę a Ania dalej śpi 🙂
Tysia widzę ze macie chrzciny 🙂 fajnie też juz chciałam ale wszyscy sie urlopują w rożnych terminach i ciężko było by skompletować wszystkich wiec u nas dopiero koniec sierpnia albo na początku września 🙂 my zresztą za tydzień w sobotę wyjeżdżamy jak co roku do Szczawnicy 🙂
Justyna my musimy Bartka pilnować w kościele bo kilka razy w niedziele próbował zrobić siku na placu przed nim pod murem 🙂 bo u nas Bartek nie woła juz ze chce siku tylko sam idzie i załatwia potrzebę 🙂

• Mamusie
wiesz co Tysiu u mnie bartek tez tak sapał i swistał i to była zwykla wiotkość krtani, tez chodziła z nim do laryngologa mimo że ta wiotkość to juz pediatra zdiagnozował, i w sumie zaluje ze chodziła do laryngologa bo do 6 miesiąca samo mu przeszło, a ja w miedzy czasie zgodziłam sie na badanie wziernikiem wsadzanym przez nos do samej krtani, co ja sie stresu na jadłam, a Bartek to juz nie wspomnę....... związali go, trzymali go żeby był nie ruchomo.... straszne.... a mogło się obejść bez tego tyle ze ja panikowałam co to jest 😠 😠 😠 😠

• Mamusie
u nas to pojawiło sie po około pierwszym tygodniu, w sumie to ja tego nie zauważyłam tylko ktoś przyszedł na odwiedziny i zapytał dlaczego on tak sapie.... ja karp bo nie zauważyłam tego 😁 😁 😁 😁 i od razu pediatra powiedział ze to wiotkość, a ja tym badanie tylko utwierdziłam to.
A gdyby miał alergie pokarmową to miał by plamy na rekach i sucha buzie ma twarzy, taką zaczerwienioną, wiem bo przesadziłam Bartkowi jak karmiłam nabiałem i tak wyglądał jak miał ok 3 miesięcy 🙂