Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

Hello 😘

Kasia mój też tego słucha 😁 😁 😁 😁
A tak wogóle-jesteśmy po Sab Simplex i odpukać kupa nie robi problemów i brzuszek mięciutki 🙂 Jak na mojego dziecia dał mi dziś pospać. Od 21 30 do 2 30 😁

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ilka u mnie dokladnie to samo kupa niby luzna a prezy sie jak diabli i rano i w nocy go dopada tak kolo 2/3 i nie wiem cojest dalam mu esputicon ale nie widze roznicy .... jak cos to w pon do lekarza ide...

teraz przysypia a spal z 30 min i nagle krzyk glodny nie jets tylko sie prezy ale jak przestaje to brzuyszek miekki wiec nie wiem sama 🤪 🤔 🤢

• Mamusie
dobra ide zjesc cosmoze mi sie uda a potem muszemalego do lezaczka wsadzic i ogolicnogi haha bo sie cieplo zrobilo ciekawe czy mi sie uda....

tez mam mate edukacyjna ale mysle ze jeszcze za wczesnie dla Oliego bedziemy probowac 🙂
ok ja uciekam bo z glodu padne...

o moje dziecko usnelo mi na rekach a w lozeczko byl placz 😠

Widziałam na stronce za 37zł. Ja jedną fiolkę dostałam od znajomej, a druga idzie z Niemiec od mamy kolegi, więc jak będę się z nim rozliczać to powiem ile zapłaciłam 😁
Jak zawsze w Polsce to co najlepsze jest niedostępne 😠 I podobno trzeba zwracać uwagę czy kropelki na pewno są Niemieckie, bo są jeszcze Austriackie i Czeskie 🙂

• Mamusie
hej hej 🙂

Oj widzę że nie tylko my sie męczymy z zaparciami- Tosia, Ilka, Monika buziaki dla dzieciaczków żeby brzuszki przestały boleć 😘 😘 😘

A moja Kornelka jakoś nie reaguje na kołysanki takie puszczane z kompa za to szybko sie ucisza jak ja jej śpiewam i może to być zwykłe "lalalalala" 😮 😁 😁 a lubię jej też śpiewać z popielnika na Wojtusia 🙂

• Mamusie
Hejka u Nas od 2 dni nocki trodszku gorsze ale xle nie jest mianowicie 1 pobudka po5h a później juz co 2,5-3h...

Monkado ja też spiewam małej i bardziej reaguje na moje spiewy niż na muzykę z kompa... i śpiewam na Kajusię z popielnika 😁 i w sukieneczkach z pajęczynki i zaraz zasytpia i się uspokaja ale twej metody stosuję tylko do snu nocnego 🙂
Kupilismy jej bujaczek i powiem Wam rewela mała go ubóstwia 🙂 uwielbia być bujana 🙂 matę edukacyjną tez mam ale jeszcze jej nie stosowałam a wiecie może można u Dominiki zamóic Sab Simplex w końcu w niemczech meiszka i moze by mogła paczuszkę przesłać a kasiorkę na konto jej wysłać.
Kajkę teraz babcia zbawia a ja biorę się za generalne pożądki bo zarosłam kurzem i brudem a FUJJJJJJ

Monkado ucałuj Nelcię 🙂
Kiedy idziecie na kontrolę do gina? Bo mój kazał pomiędzy 4, a 6 tygodniem. I wydaje mi się, że ten 4 tydzien to trochę za wcześnie, bo ja czuję, że nie jestem do końca ''normalna'' na dole 😁

• Mamusie
hej dziewczyny niestety nas tez dopadly kolki 😞maly krzyczy w nieboglosy i to najczesciej tak ok 6-7 godz i w nocy, tych kropli o ktorych pisalyscie jeszcze nie kupilam bo mam takie tabletki od poloznej i musze powiedziec ze jest po nich spokojniejszy ale nie moge ich dlugo stosowac tylko tydzien i przerwa , niby homoopatychne i dzialaja na prace jelit, co do tych kropli to dam wam znac ile kosztuja i jak krotas potrzebuje to nie ma problemu kupie i wysle.
ja mam jesze ponad 10 kg do zrzucenia nie wiem kiedy to zgubie 😞prawie zadne ciuchy na mnie nie pasuja jestem zalamana, chcialam troche cwiczyc ale naprawde ciezko czas znalezc, na wszystko odrosty na glowie, paznokcie tez z odrostem a moj maly co 2 godzinny z zegarkiem w reku krzyczy o cycka 😮 😮naprawde mysle ze on sie nie najada i moze mu powinnam dac butle.przez 3 tyg przybral prawie 900gram to chyba jednak nie gloduje, sama juz nie wiem ale to jest naprawde uciazliwe zero spania , zero planow nawet na spacer nie moge na dluzej wyjsc.
a wczoraj moj syn mial sesje u fotografa...ciegawa jestem jakie fojtki beda 🙂

• Mamusie
Cześć Dziewczynki 🙂

Mi dzisiaj znów Jasiu dał pospać w nocy, poszedł spać o 21.40, cycuś dopiero o 3.30 i wstaliśmy o 7 🙂

Karola nieźle Chłopcy dali Ci popalić wczoraj ale super że jakoś to ogarnęłaś dzielna Mamuśko 🙂 Oklask 😘

Tosia, Ilka, Monikas, Domi buziaki w brzuszki Waszych Bąbelków 😘

Tosia ja na wypisie mam napisane że kontrola ginekologiczna w połogu więc pójdę gdzieś w 5 tygodniu ale wcześniej zadzwonię do gina co on na to. Za pierwszym razem byłam po skończonym połogu.

Domi nie przejmuj się, ja już zrzuciłam 10kg ale jeszcze 9kg zostało. Jesteśmy w zasadzie świeżo po porodach więc jeszcze jest czas na powrót do wagi sprzed ciąży.

My wróciliśmy ze spacerku 🤪
Zajrzałam na brzuszek do wrześniówek wczoraj, bo szukałam koleżanki z Płocka, z którą też pisałam na forum i dziś patrzę, a tam jedna już rozpakowana 🤪 Ale leci.... 🙂
Widziałam po części wyniki Filipkowej sesji i widać, że wyszło super 🤪 zazdroszczę, sama muszę pomyśleć jak tu Jasia fajnie pofocić 🤪 Widać, że mały się najada skoro tak ładnie na wadze przybiera 🙂 Ja też boję się, że mój głoduje, bo po 3 godzinach potrafi obudzić się na cyca i pije go z 3 min. Później głowa do tyłu i już go nie ma 😁
Ja nie wiem jak mój Jasiek przybiera na wadze... Mieliśmy już wizytę położnej, teraz w czwartek wizytę pediatry i nikt mi go nie waży 😞 Ale chyba sporo, bo ledwo go noszę 😁

• Mamusie
hej hej 😜
ja mam wizyte 20 u gina, po 4 tyg, i własnie dzis chyba dostałam okres, no tak dobre sie skonczyło hehe
u antosia na razie drugi dzień z brzuszkiem wszystko dobrze, tylko kupy jakieś takie ciemniejsze są, bardziej musztardowe niż żółte jak były, no na razie obserwuje czy nic się nie dzieje z tą kupą, może kropelki pomogły, zobaczymy jak bedzie dalej z tymi wzdęciami

• Mamusie
a w piatek przyjechała prababcia antosia, babcia od strony męża, ale miałam NERWA!! o boże, długo bym tak nie wytrzymała " nie trzymaj tak na ręce, bo go gniecie, przykryj mu nóżki, przykryj rączki, i naciąga mu ta pieluche na łeb, a 30 stopni na dworze, o BOŻE! OO czkawki dostał, na pewno mu zimno! co to za zimny chów, "itd, itp. no masakra jakaś, ale babcia 90 dych prawie, to co się będę kłócić i odzywać, no mówie wam, ja bym chyba nie wyrobiła tak mieszkać z babcią , czy mamą i razem dziecko wychowywać.
moja mama jak była u mnie tydzień to pierwsze dni nic nie mówiła, ale ja ją dobrze znam i widze że wargi zagryza, bo ma coś do wtrącenia, jakos przeżyłysmy ten tydzień 😉, w końcu jakies ćwierć wieku to się osrto brałysmy za łby. Tak więc fajnie jest z rodzinka ale na odległość hehe, i dziekuje za wszystkie dobre rady 😜

• Mamusie
oj Ula jak ja Cię rozumiem, dobre rady są wspaniałe 😁 😁 Przed chrzcinami Jaśka tez miałam wizyty i mamy i teściowej, nie muszę chyba pisać jak było 😁

my byliśmy dziś z Jasiem na zakupach w Auchan. Miałam już trochę dosyć robienia ich przez męża chciałam kilka rzeczy powybierać sama, a że Małego nie ma z kim zostawić to pojechaliśmy we trójkę, Jaś ładnie się zachowywał. Staraliśmy się robić je sprawnie i szybko, żeby za dużo czasu tam nie spędzić ale Jaś mimo to i tak bardzo się zmęczył, że jak zasnął o 18 do obudził się przed 23 na jedzonko, pojadł 5 min, przebrałam go i śpi dalej 🙂 Pewnie rano da nam popalić jak będzie taki wyspany.

• Mamusie
hej 😜
dziewczyny strasznie sie przejmuje krostkami na buzi Antosia 🤢, to raczej ten trądzik, ale tak brzydko wygląda i weszło mu na brwi i troche na powiekach miał, widzę że troche schodzi. Dziewczyny przy tym trądziku to krostki sie przemieszczają? zaczęło się na czole, a teraz ma na jednym poliku bardzo wysypane 🤢 🤢 i te krostki bardzo się czerwienią jak jest cieplej. chciałam iśc do lekarza, ale oczywiście jedyny pediatra w drawsku ma urlop, a ci lekarze rodzinni z ośrodka zdrowia to nic nie wiedzą, szkoda dziecko ciągac do przychodni
może wrzucę zdjęcie buzi to doświadczone mamusie coś podpowiedzą 🤔
żeby to nie była tylko alergia 🤢

Dziewczyny ja tak szybko jedno pytanie, bo mnie ssie na myśl o jajecznicy 🙂 W końcu całą ciążę nie tknęłam jajka 🙂
Można? 🙂 Bo trochę się boję czy nie za wcześnie i za bardzo drastycznie 😁