Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2012 | Forum dla mam

kinia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ojej dziewczyny, gdzie Was wszystkie wywiało?? 😮 😮

Ja tu cały dzień myśłę, że pewnie nie nadrobię a tu jedne post 😲 😲

My dziś na zakupach byliśmy, bo w sob wesele a ja nie miałam się w co ubrać. No i dziś mój kochany męzulek mi powiedział, że lecimy do mojego brata 🤪 🤪 Tylko juto musze iść złożyć wniosek o dowód dla Zojeczki i będziemy kupować bilety 🙂 tak się strasznie cieszę.

Monika daj znać co tam u Was, bo myślałam dziś o Was. Mam nadzieję, że sobie wszystko wyjaśniliście.

• Mamusie
A o pampersach było. Ja już chyba wsyztskie próbowałam, nawet ostatnio odstałam tak niesamowicie badziewne, że tylko spróbowałam jedengo i wcale go nie założyłam bo jest z ceraty! Teściowa wynalazła.
Ale pampersy najbardziej mi pasują te zielone to chyba te active baby bo te premium mniej i fajne są jeszcze gaga z tesco. Dady próbowałam jedynki i były niedobre ale kolejny rozmar jeszcze próbuję. A my już lecimy pierwszą paczkę 3. Ania my też jednek używaliśmy przez 2,5 mca potem 1mc rozmiar 2 i teraz już 3 od tyg.

• Mamusie
Cześć!!
Mój Dzieć wczoraj zasnął po 20, wstał na jedzonko o 2, a później o 7 i spaliśmy do 8;30 bo Franek wstał i nas obudził. Zawsze jak wstaje rano to bierze swoją poduszkę,kołdrę,pieluchę tetrową i tygryska (maskotkę),przychodzi do nas do pokoju i kładzie się do nas do łóżka lub siada na fotel i włącza sobie bajki 😁

Ilka fajne buciki 🙂 Ja teraz kupiłam sobie takie dłuższe lekko za kostkę bo zaraz zimno się zrobi 😞

Kurcze wiecie co? Nie mogę się załatwić! Już 6 dzień 😞 dziś wzięłam czopek glicerynowy i nic 🥴 sorry za takie wyznania ale nie mam pomysłu już bo nawet parafinę piję i nie pomaga...

• Mamusie
hej 🙂 u nas pogoda do bani 😞 pada i wieje a ja dzis musze jechac do dentysty i Amelke bede musiala zawiesc do mamy najpierw. a jak sobie pomysle. ze mam tam wyjsc to plakac mi sie chce masakra 😞

wczoraj myslalam, ze mam juz okres bo polecialo mi troche zywej krwi, a pozniej po kapieli do teraz pusto i niewiem wkoncu co to bylo,,. :/

• Mamusie
Cześć,

Kasia u nas temat mieszkania nadal aktualny, wczoraj oglądaliśmy kolejne i co się okazuję - znowu te pieprzone schody...One mnie prześladują. Niby niedużo bo 10, ale i tak wózek musiałabym tachać sama, albo znowu nosidełko. Nie chcę już zmieniać na coś co mam 😞 A kręgosłup w 3 miesiące tak mi się popsuł że nie mogę spać, przekręcić się z boku na bok i po nocach leżę i płaczę 😞 😞 Dziś jedziemy oglądać kolejne.

Wicie przez to że teraz mam dziecko i wszędzie chodzę z wózkiem zaczęłam zauważać problemy ludzi niepełnosprawnych na wózkach i szczerze im współczuć.

Wczoraj dostałam pierwszy okres, brzuch mnie boli ale dużo mniej niż jak miałam przed ciążą i porodem.

Kasia gratuluję wygranej 🙂 Dobre i 24zł 🤪

Karola a może pij ten kompot z suszu co piłyśmy w ciąży na zaparcia. Ja też miałam takie problemy ale to przeszło mi samo, no i ja miałam tak z miesiąc po porodzie. teraz już nie.

• Mamusie
hej dziewczynz ja od piatku u rodzicow 🙂Filip drago orzespal raz tzlko przerwe zrobilismz nz jedzonko i oczyzwiscie na kupke bo wiedzialam ze edzie po pachy 😁 😁 😁teraz sobie pije kawke jem ciasto domowe a moje dziecko z babcia na spacerku 😉 😉szybko sie do tego mozna przyzwyczaic 😆ale moja waga to nie bedzie zadowolona bo mamusia o mnie dba i ciagle cos do jedzenia podaje ☺️ ☺️no coz diata jak wroce do domu.
Monika mam nadzieje sie wzjasnilas sobie wszystko z mezem bo naprawde dal ciala...oj ci faceci
co do pampkow to my jeszcze na 2...ale nastepna paczke mam juz wieksza i na razie tylko pampersy uzywalam jakos mi tak odpowiadaja.
Monako powodzenia u lekarza. 🙂

• Mamusie
Czesc dziewuszki 😁 kupilam krople ktore polecila mi Ala na kolki i przez tydzien mialam spokoj troche tylko placzu w sobote a teraz moj Aniolek dalej spi. Zasypial wczoraj od 21 a zasnal tak na dobre dopiero ok 1 bo tak to spal budzil sie ale jak juz o 1 zasnal to obudzil sie po 7 🙂 az w szoku jestem spalam nawet nie wiedzialam ze tak dlugo spi. Ale Bartek dostal jakies krostki na policzku mam nadzieje ze to nie skaza bialkowa ;( bo sie chyba zalamie

• Mamusie
heja 🙂

szybko piszę póki Mala śpi a później Was przeczytam 🙂
my po wizycie i hura waga ruszyła 🙂 przez tydz przybrała 150g nie jakoś oszałamiająco dużo ale jest no i przekroczyliśmy magiczny próg 5000g 🤪 (dokładniej 5050g)
Mała dostala vit C i niestety syrop z żelazem na anemię (ferrum) 😞 boje sie teraz o jej kupki bo póki co to mamy średnio 1/ tydz a po tym syropku to boje sie że sie zupełnie zablokuje.. Rosi jak to wyglądało u Zojeczki? Ania a Kamilka też bierze? bo kojarze ze tak ale pewna nie jestem.. ☺️
Katarek już mniejszy więc wybrałyśmy sie na spacerek bo u nas dziś ślicznie i nawet udało sie wrócić bez alarmu 😁

• Mamusie
No i jeszcze my nie wrzucalyśmy fotek z cyklu "leżę na brzuszku", u nas wygląda to mniej więcej tak:

1.leżę, leżę
[IMG]http://i45.tinypic.com/imt6p5.jpg[/IMG]

2. ale ileż można, toż to już cała minuta mija!
[IMG]http://i48.tinypic.com/u4s28.jpg[/IMG]

3. fruuuuu
[IMG]http://i45.tinypic.com/dzhhj.jpg[/IMG]

4. no tak lepiej 😁
[IMG]http://i50.tinypic.com/1zybwaw.jpg[/IMG]

• Mamusie
Karola na mnie super działa.. kawa 🤪 wystarczy łyk i wio do kibelka 😜 może i u Ciebie podziała?

Kasia gratuluje przespanej nocki i wygranej 🙂

Ilka ja mam tak samo że zaczęłam zauważać nie tylko niepełnosprawnych na wózkach ale i inne mamusie z wózkami, czasami drzwi są takie ciężkie i trudno jedną ręką/ nogą trzymać a drugą wypychać wózek a do tego zazwyczaj jakaś podwinięta wycieraczka utrudnia zadanie, dawniej tego nie zauważałam a teraz sama biegnę jak widzę i drzwi przytrzymuję 😁
oj zazdroszczę tej pizzy 🙂 ale jeszcze chwilka, jeszcze chwilka i ja sama też spróbuję 🙂

Domi korzystaj korzystaj na wagę nie patrz a jak już Ci sie przypadkiem napatoczy to sie nie przejmuj one często zawyżają 😉 😁 a jak tam Twoja dieta? ja wprowadzam masło i zobaczymy 🙂

Tosia współczuję nocki.. 😞 mam nadzieję że i Jaś niedługo odkryje po co są nocki i będzie dłużej przesypiał, trzymam kciuki 😘

Piękna Kornelka 😘 No i widać, mądra dziewczynka-ile można w jednej pozycji 😁
Ja wczoraj i dziś jem pizzę 🙂 bidna trochę, bo sam sos, ser, szynka i salami, ale zawsze coś 🤪

• Mamusie
wlasnie moje dziecie cale popoludnie na raczkach, na zmiane babcia i moja siostra 😁zebz sie tylko do tego nie przyzwyczaił 😲 😲monako w mojej diecie tez tylko maslo i odrobina mleka do porannej kawy 🥴 🥴a tak to tylko patrze jak zajadaja serniczek mojej mamy 😠 😠
Tosia u mnie nocki tez raczej nie przespane z regulz pobutka o 23.00, 1.00 , 4.00 i 6.00 tak wiec u mnie to standard 😞

Mój juz przyzwyczajony do rączek 😁
A ja dzisiaj zjadłam szarlotkę.... 🤪
I mieszczę się w moje spodnie 34 sprzed ciąży sialalalalalalalalala, a zakładałam je z myślą zobaczenia ile mi brakuje 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
hej pogadalam zM i zobaczymy narazie popraw e widac a e jak dlugo.... przeprosil az plakal...

moj Oli cos jakby nosek mial zatkany alenie widac nic tylko slychac i zrobilam 2xinhalacke - inhaaltorkiem z sola fizjologiczna i jakby lepiej to mu nie zaszkodziw koncu.

ja w niedziele bylamz Mi synem na zakupach i tez spodnie 34 romzm musialam kpic bo inne zaduze sa 😁 do tego bluzeczka i na chrzciny moge isc hehe w Orsay kupilam wsystko.