ja tez mam butelke tommee tippee i jestem zadowolona z aventu tez mam, ale jeszcze niemialam okazji uzywac 😉 i tak jak monkado tez podalam butle Ameli bo wisiala na cycu i aly czas jadla a ja mialam wrazenie, ze w cyckach pusto a potem jak mala spala to co moglam to odciagnelam 🙂
Ja miałam dzisiaj nockę piękną, nie licząc koszmaru sennego,który obudził mnie przed 6, leżałam i nie mogłam się ruszyć,byłam jak sparaliżowana, ten sen był tak realistyczny że nie mogłam się otrząsnąć. Nie będę Wam streszczać całości,ale w śnie widziałam wypadek samochodowy i martwe dziecko-chłopca około 5 lat,leżał martwy na masce samochodu we krwi z otwartymi oczami...
Jak już doszłam do siebie i mogłam się poruszyć to wtuliłam się w męża,ale nie wiele to pomogło, nie mogłam już zasnąć,włączyłam lampkę i oglądałam kawa czy herbata.
A Staś po po wieczornym marudzeniu na ząbki, zasnął o 21 i spał do 6 rano! 😮 Od kilku dni znowu mu się buzia brzydka zrobiła, na szyjce też czerwona wysypka a dzisiaj taka sama wysypka pojawiła się na łokciach, w fałdkach między rączką a dłonią i łuszczy mu się brew. Aha i od dwóch tygodni ma ciemieniuchę, niedużą ale jednak ma. Więc podejrzewam,że to jednak jest to ŁZS. Posmarowałam mu buziaka Oilatum Soft i jeden wielki ogień mu się zrobił, dużo lepszy dla niego jest zwykłe Bambino!
W tym tygodniu muszę z nim znów jechać do dermatologa.
Dziewczyny jak czytam ,że Wasze dzieci też tak charczą to jestem dużo spokojniejsza bo widać jest to normą u niemowląt. A bałam się już, że to może jakieś powikłanie po przeziębieniu..
Ilka gratuluję nowego mieszkania,fajnie że znaleźliście coś co wam odpowiada! A żel kupiła Calgel, chyba pomaga bo jak posmaruje to przez jakiś czas nie ma płaczu.
hej witam sie w pieknz slonecznz jesiennz dzionek 🙂 Karola wspolczuje snu...ale niestety na sny nie mamy wplywu 🤨 ja tez sie zastanawiam czy jk podam mu butle na noc to pospi wiecej ale mam troche obawy po ostatnim razie chzbz najpier podam w dzien i zobacze jak na mleko reaguje 😮😮 Tosia buziak dla jasia....my tez swiatujemy zjadlam wlasnie kawal szarlotki tak wiec filip tez cos bedzie z tego mial 😁😁😁milego dzionka ja mma dzis odwiedziny w ogole caly tydzien wypelniony po brzegi i moze uda mi sie jeszcze chrzest zalatwic 😮😮
Ojej Domi przepraszam zapomnialam o Filipku 😞 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!! 😘😘
acha Rosi i mnie pediatra też powiedziała że ten syrop to trzeba 2miesiące podawać ale że spróbujemy tylko miesiąc a później to już może wprowadzimy delikatną zupkę z mięskiem bo w mięsie tkwi żelazo 😁 tylko sie obawiam czy nie za wcześnie na zupki bo to dopiero 4 miesiące beda a ponoć wprowadza sie od 5-6..
Karola współczuję snu.. mam nadzieje że nie był proroczy 🥴 mnie ostatnio śniło sie że jechałam z Kornelką do lekarza (a miałam akurat z nią jechać tak w rzeczywistości) i ktoś mi wjechał w du..ę i mieliśmy krakse.. obudziłam sie i uświadomiłam sobie że nie wyłączyłam poduszki powietrznej przy siedzeniu pasażera czyli tam gdzie montuje fotelik 🤢😞 pomyślałam sobie wtedy że nie jestem dobrą matka bo powinnam pamiętać o takich sprawach a tak to ze dwa kursy zrobiliśmy na włączonej poduszce.. 🤢 na szczęście nic sie nie stało a sen sie nie sprawdził i teraz za każdym razem dwa razy sprawdzam tą poduszke..
witam 🙂 sto lat dla Jasia nr 2 i Filipka 🙂 dzisiaj moja bratowa która miała być chrzestną Milki odmówiła bo jest w ciąży i muszę znaleść kogoś nowego 😞 a nie bardzo mam kogo wybrać
już nie pamiętam kiedy zaglądałam... ale coś strasznie mi zamula forum 😠
Kasia czyżby szwagierka wierzyła w przesądy że odmówiła... w ogóle jak można odmówić bycia ropdzicem chrzestnym? 🤨😮
Tośka, Ilka, Domi buziaki dla chłopaków 😘
Monkado super ze lepiej u Kornelki no i ładnie Ci już fika z brzuszka na plecy... moja to nawet na bok się nie obraca...
Dzisiaj po raz p ierwszy mieliśmy wypływ kupy na plecy 🤪 ubranie obesrane 😁 cóż kiedys musi być pierwszy raz 😜
u Nas karuzela to strzał w 10 Kajcia jest nią zachwycona wodzi wzrokiem za motylkami a muzyczka ją relaksuje do tego stopnia ze sama w łóżeczku zasypia 🤪🙂😎 jestem z niej dumna 🙂
dziewczyny ja pierdziu ale mam apetyt (nie biorę apetizeru 😜 ) zjadła bym konia z kopytami jezu ja ciagle głodna chodzę a jem jak bym z 5 raczkami w ciązy była 🤪🤪🤪 już widze ze opona mi urosła 😠 a do tego kaja taka łąskawa dla mnie ze nie mam motywacji do ograniczeń 🥴🥴🤢 nawet cola jej nie wadzi, czkolada to jakis mit u Nas bo już całą tabliczkę wpitoliłam i nawet nie stękła... no i przez to ja wpierdzielam jak opętana ja nawet w ciązy nie miałam takich zachcianek 😞 wczoraj naleśniki... dzisiaj racuchy, smażóne udko z kuraka no MASAKRA
a tak w ogóle to powiem Wam ze mogła bym być już w ciązy... nawet M mówiłam że bym chciała no ale ze Kajcia jeszcze za mała...
Monikas fajnie ze wyjaśniłaś sobie z mężulcem to i owo i trzymam kciuki zeby już tak było na długi czas!!!
Domi kciucze za sprawy z chrztem 🙂
Ania ja bym zapytałą farmaceutki a najepiej to na necie poczytaj co można... i zapytaj o to farmaceutki...
a wiecie ze ja nadal nie dostałam szczepionki i Kaja jeszcze nie zaszczepiona...
Tosia, Ilka, Domi ja oczywiście też przyłączam się do życzeń dla chłopaczków 😘
U nas karuzela to zajęcie na jakieś 15 - 20 min, czyli dokładnie tak samo jak z matą i leżaczkiem 🙂 chociaż dzisiaj uwaga położyłam ją do łóżeczka po kąpieli i jedzeniu, żeby sobie herbaty zrobic bo gardło strasznie mnie naparza a moje dziecię usnęło przy karuzeli 🙂 teraz coś się obudziła, oczy jak pięc złoty, ale nie wchodziłam i chyba znowu śpi, bo jej nie słychac
Wezmę tantum verde bo w ulotce na necie wyczytałam że można,
kurcze żebym się tylko nie rozłożyła bo nie widzę tego wszystkiego przy chorowaniu, chyba mnie spacerki nad jezioro doprawiły
Dzisiaj byłyśmy na spacerze 5 godzin, zaliczyłyśmy 3 karmienia i opowiastki o krzaczkach i drzewkach 😁
Kupiłam małej premiumy 2 i się w nich topi, muszę jeszcze 1 kupic
albo activy 2 bo pisałyście chyba że są mniejsze niż premiumy?
Monkado ja razem z żelazem podaję cebion, czyli vit c 🙂 ponoc lepiej się wchłania i jeszcze kwas foliowy dajemy
Ilka super że mieszkanko udało się tak szybko znaleźc
a Tobie Rosi zazdroszczę budowy 🙂 marzy mi się wybudowanie domu od podstaw, takiego jak sobie wymyśle
teraz mieszkamy w domku ale dziadki go budowali i za dużo zmienic to się nie dało,
no chyba że zburzyc i postawic na nowo 🙂
A tak w ogóle to jutro będzie padac, bo mnie strasznie rwą nogi i ręce 🙂 Skończę gotowac psu na jutro i zbieram się spac, ciekawe ile Kamilka pośpi
dzieki dziewczynz buziaki przekazane w ogole dzis Filip wycalowany na calego, teraz spi moja kruszyna a ja jutro do ksiedza mam nadzieje ze mnie nie pogoni bedzie mozna z nim normalnie pogaac 🤔🤔podobno taki nowoczesny ale nigdy nic nie wiadomo 😁dobrej nocki zycze
Kasiala myślałam dziś o Tobie 🙂 dorze, że u Was w porządku.
Najlepszego dla dwumiesięczniaków 🙂
Ania też się strasznie cieszę z budowy to nasz domek http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-salwiniach/m4ba767e0503fc chociaż ja ciągle nie wierzę, że to się zaczyna dziać 🙂 Jak się uda załatwić wszystkie formalności czyt. kredyt to na wiosnę ruszamy, daj Boże.
Kasia ja to ostro walczę z takimi rzesądami bo niesamowicie mnie irytują, wręcz do wściekłości doprowadzają! Nie rozumiem jak w XXI w. wierzący ludzie mogą nadal przestrzegać takich głupot 😠😠
MOnkado ja też daje vit C ak jak Ania, cebion multi.
Tosia współczuję CI tych nocek, u mnie też się pogorszyło. W prawdzie jest tylko jedno karmienie nocne ok2-3 ale o 6 już przeważnie pobudka 😞 Się zastanawiam czy nie spróbować dokarmić jej na śpiocha jak będę szła spać 🤨
Ania też się strasznie cieszę z budowy to nasz domek http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-salwiniach/m4ba767e0503fc chociaż ja ciągle nie wierzę, że to się zaczyna dziać 🙂 Jak się uda załatwić wszystkie formalności czyt. kredyt to na wiosnę ruszamy, daj Boże.
Kasia ja to ostro walczę z takimi rzesądami bo niesamowicie mnie irytują, wręcz do wściekłości doprowadzają! Nie rozumiem jak w XXI w. wierzący ludzie mogą nadal przestrzegać takich głupot 😠😠
Tosia współczuję CI tych nocek, u mnie też się pogorszyło. W prawdzie jest tylko jedno karmienie nocne ok2-3 ale o 6 już przeważnie pobudka 😞 Się zastanawiam czy nie spróbować dokarmić jej na śpiocha jak będę szła spać 🤨
Hej mamusie
ale miałam dzisiaj nockę, mała usnęła o 20.30 i wstała o 0.30 a później pobudki co godzinę i tak do 6, później spała do 8
mnie gardło boli i chyba katar mi się robi 😞 muszę prenalen kupic
żeby tylko mała się nie zaraziła 😞 Rosi śliczny domek będziecie mieli i te okna takie wąskie to chyba w kuchni bardzo oryginalne
pierwszy raz takie widzę, no ale ja mało widziałam 😁
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku
579
586
759
Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku
monkado_m 579 postów
Monikas28_m 586 postów
ania_p_m 759 postów
agatka168_m
buziaki dla Jasia nr2 na 2miesiace :*
karola_m
Ja miałam dzisiaj nockę piękną, nie licząc koszmaru sennego,który obudził mnie przed 6, leżałam i nie mogłam się ruszyć,byłam jak sparaliżowana, ten sen był tak realistyczny że nie mogłam się otrząsnąć. Nie będę Wam streszczać całości,ale w śnie widziałam wypadek samochodowy i martwe dziecko-chłopca około 5 lat,leżał martwy na masce samochodu we krwi z otwartymi oczami...
Jak już doszłam do siebie i mogłam się poruszyć to wtuliłam się w męża,ale nie wiele to pomogło, nie mogłam już zasnąć,włączyłam lampkę i oglądałam kawa czy herbata.
A Staś po po wieczornym marudzeniu na ząbki, zasnął o 21 i spał do 6 rano! 😮
Od kilku dni znowu mu się buzia brzydka zrobiła, na szyjce też czerwona wysypka a dzisiaj taka sama wysypka pojawiła się na łokciach, w fałdkach między rączką a dłonią i łuszczy mu się brew. Aha i od dwóch tygodni ma ciemieniuchę, niedużą ale jednak ma. Więc podejrzewam,że to jednak jest to ŁZS. Posmarowałam mu buziaka Oilatum Soft i jeden wielki ogień mu się zrobił, dużo lepszy dla niego jest zwykłe Bambino!
W tym tygodniu muszę z nim znów jechać do dermatologa.
Dziewczyny jak czytam ,że Wasze dzieci też tak charczą to jestem dużo spokojniejsza bo widać jest to normą u niemowląt. A bałam się już, że to może jakieś powikłanie po przeziębieniu..
Ilka gratuluję nowego mieszkania,fajnie że znaleźliście coś co wam odpowiada! A żel kupiła Calgel, chyba pomaga bo jak posmaruje to przez jakiś czas nie ma płaczu.
domi81_m
Karola wspolczuje snu...ale niestety na sny nie mamy wplywu 🤨
ja tez sie zastanawiam czy jk podam mu butle na noc to pospi wiecej ale mam troche obawy po ostatnim razie chzbz najpier podam w dzien i zobacze jak na mleko reaguje 😮 😮
Tosia buziak dla jasia....my tez swiatujemy zjadlam wlasnie kawal szarlotki tak wiec filip tez cos bedzie z tego mial 😁 😁 😁milego dzionka ja mma dzis odwiedziny w ogole caly tydzien wypelniony po brzegi i moze uda mi sie jeszcze chrzest zalatwic 😮 😮
ilka_m
monkado_m
acha Rosi i mnie pediatra też powiedziała że ten syrop to trzeba 2miesiące podawać ale że spróbujemy tylko miesiąc a później to już może wprowadzimy delikatną zupkę z mięskiem bo w mięsie tkwi żelazo 😁 tylko sie obawiam czy nie za wcześnie na zupki bo to dopiero 4 miesiące beda a ponoć wprowadza sie od 5-6..
monkado_m
mnie ostatnio śniło sie że jechałam z Kornelką do lekarza (a miałam akurat z nią jechać tak w rzeczywistości) i ktoś mi wjechał w du..ę i mieliśmy krakse.. obudziłam sie i uświadomiłam sobie że nie wyłączyłam poduszki powietrznej przy siedzeniu pasażera czyli tam gdzie montuje fotelik 🤢 😞 pomyślałam sobie wtedy że nie jestem dobrą matka bo powinnam pamiętać o takich sprawach a tak to ze dwa kursy zrobiliśmy na włączonej poduszce.. 🤢 na szczęście nic sie nie stało a sen sie nie sprawdził i teraz za każdym razem dwa razy sprawdzam tą poduszke..
Gość
Jasiek mnie wykończy 😞
Kasia_m
sto lat dla Jasia nr 2 i Filipka 🙂
dzisiaj moja bratowa która miała być chrzestną Milki odmówiła bo jest w ciąży i muszę znaleść kogoś nowego 😞 a nie bardzo mam kogo wybrać
a teraz piekę tort dla mężulka 🙂
agatka168_m
Buziaki dla Filipka :*
Kasia wszystkiego najlepszego dla meza 😉
U mnie wszyscy spia nawet pies a ja sie nudze :/
Kasia_m
czarnylok_m
Mam pytanie do mam kroliczkow. Skąd pewność że to akurat ząbki idą a np coś ich boli?
Sto latek dla solenizantow 😘
ania_p_m
Boli mnie gardło i w ogóle jakoś się słabo czuję 😞
Kasiu najlepszego dla mężulka 🙂
Mój urodzinki spędza z mamą, bo nadal chory mieszka u rodziców i tak chyba do końca tygodnia
ula-la_m
sto latek dla Jasiula naszego spóźnialskiego i Filipka 😘 😘
muszę się przypatrzeć, tylko nie wiem czego szukać 😁 bo antka też coś dziąsła swedzą
Kasiala_m
już nie pamiętam kiedy zaglądałam... ale coś strasznie mi zamula forum 😠
Kasia czyżby szwagierka wierzyła w przesądy że odmówiła... w ogóle jak można odmówić bycia ropdzicem chrzestnym? 🤨 😮
Tośka, Ilka, Domi buziaki dla chłopaków 😘
Monkado super ze lepiej u Kornelki no i ładnie Ci już fika z brzuszka na plecy... moja to nawet na bok się nie obraca...
Dzisiaj po raz p ierwszy mieliśmy wypływ kupy na plecy 🤪 ubranie obesrane 😁 cóż kiedys musi być pierwszy raz 😜
u Nas karuzela to strzał w 10 Kajcia jest nią zachwycona wodzi wzrokiem za motylkami a muzyczka ją relaksuje do tego stopnia ze sama w łóżeczku zasypia 🤪 🙂 😎 jestem z niej dumna 🙂
dziewczyny ja pierdziu ale mam apetyt (nie biorę apetizeru 😜 ) zjadła bym konia z kopytami jezu ja ciagle głodna chodzę a jem jak bym z 5 raczkami w ciązy była 🤪 🤪 🤪 już widze ze opona mi urosła 😠 a do tego kaja taka łąskawa dla mnie ze nie mam motywacji do ograniczeń 🥴 🥴 🤢 nawet cola jej nie wadzi, czkolada to jakis mit u Nas bo już całą tabliczkę wpitoliłam i nawet nie stękła... no i przez to ja wpierdzielam jak opętana ja nawet w ciązy nie miałam takich zachcianek 😞 wczoraj naleśniki... dzisiaj racuchy, smażóne udko z kuraka no MASAKRA
a tak w ogóle to powiem Wam ze mogła bym być już w ciązy... nawet M mówiłam że bym chciała no ale ze Kajcia jeszcze za mała...
Monikas fajnie ze wyjaśniłaś sobie z mężulcem to i owo i trzymam kciuki zeby już tak było na długi czas!!!
Domi kciucze za sprawy z chrztem 🙂
Ania ja bym zapytałą farmaceutki a najepiej to na necie poczytaj co można... i zapytaj o to farmaceutki...
a wiecie ze ja nadal nie dostałam szczepionki i Kaja jeszcze nie zaszczepiona...
ania_p_m
U nas karuzela to zajęcie na jakieś 15 - 20 min, czyli dokładnie tak samo jak z matą i leżaczkiem 🙂 chociaż dzisiaj uwaga położyłam ją do łóżeczka po kąpieli i jedzeniu, żeby sobie herbaty zrobic bo gardło strasznie mnie naparza a moje dziecię usnęło przy karuzeli 🙂
teraz coś się obudziła, oczy jak pięc złoty, ale nie wchodziłam i chyba znowu śpi, bo jej nie słychac
Wezmę tantum verde bo w ulotce na necie wyczytałam że można,
kurcze żebym się tylko nie rozłożyła bo nie widzę tego wszystkiego przy chorowaniu, chyba mnie spacerki nad jezioro doprawiły
Dzisiaj byłyśmy na spacerze 5 godzin, zaliczyłyśmy 3 karmienia i opowiastki o krzaczkach i drzewkach 😁
Kupiłam małej premiumy 2 i się w nich topi, muszę jeszcze 1 kupic
albo activy 2 bo pisałyście chyba że są mniejsze niż premiumy?
Monkado ja razem z żelazem podaję cebion, czyli vit c 🙂 ponoc lepiej się wchłania i jeszcze kwas foliowy dajemy
Ilka super że mieszkanko udało się tak szybko znaleźc
a Tobie Rosi zazdroszczę budowy 🙂 marzy mi się wybudowanie domu od podstaw, takiego jak sobie wymyśle
teraz mieszkamy w domku ale dziadki go budowali i za dużo zmienic to się nie dało,
no chyba że zburzyc i postawic na nowo 🙂
A tak w ogóle to jutro będzie padac, bo mnie strasznie rwą nogi i ręce 🙂
Skończę gotowac psu na jutro i zbieram się spac, ciekawe ile Kamilka pośpi
Kolorowych mamusie 😘
domi81_m
rosi007_m
Kasia ja to ostro walczę z takimi rzesądami bo niesamowicie mnie irytują, wręcz do wściekłości doprowadzają! Nie rozumiem jak w XXI w. wierzący ludzie mogą nadal przestrzegać takich głupot 😠 😠
rosi007_m
Kasia ja to ostro walczę z takimi rzesądami bo niesamowicie mnie irytują, wręcz do wściekłości doprowadzają! Nie rozumiem jak w XXI w. wierzący ludzie mogą nadal przestrzegać takich głupot 😠 😠
agatka168_m
Rosi sliczny domek 😉 zycze szybkiej i bezproblemowej budowy 😉
Kasiala_m
Ilka zapomniałam napisać ze mega się cieszę ze Wam się udało z mieszkankiem i proszę mi tu szybciutko przedstawić zięcia 3 miesięcznego 😜
Kasia_m
Kasia_m
Ilka gratuluję zmiany mieszkania, my niedługo też się przeprowadzamy do naszego mieszkania 🙂
ania_p_m
ale miałam dzisiaj nockę, mała usnęła o 20.30 i wstała o 0.30 a później pobudki co godzinę i tak do 6, później spała do 8
mnie gardło boli i chyba katar mi się robi 😞 muszę prenalen kupic
żeby tylko mała się nie zaraziła 😞
Rosi śliczny domek będziecie mieli i te okna takie wąskie to chyba w kuchni bardzo oryginalne
pierwszy raz takie widzę, no ale ja mało widziałam 😁
Kasia_m